Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KTOŚ POWIEDZIAŁ LAMPKA JEŻYK?
a tak serio to mój wielofunkcyjny jeżyk też ma opcję lampki, więc niestety nie mam uzasadnienia dla kupna kolejnego jeża
Luna no to nieźle by Zuzia przybrałakciuki dzisiaj za wizytę
no i dzisiaj ostatni dzień nauki!!! Hurra
Rucola ale kupoagent z Twojego Lewcia, o takich przelotach to ja nie słyszałam
Bajka kochanie, prawda jest taka, że organizm nie zdąży Ci się zregenerować po jednej dobrze przespanej nocy, bo braki snu masz zdecydowanie większe... Więc to wcale nic dziwnego, że pomimo, że mama tak Ci pomogła, Ty nadal jesteś zmęczona. Ja jestem okropnym spiochem i ten deficyt snu przeraża mnie najbardziej z całej wizji macierzyństwa... A jak sytuacja z mężem?
Ja dzisiaj odpuszczam już pakowanie, kuchni nie ma sensu pakować, póki trzeba coś gotowaćwięc mam dzień leniuszka. O i dostałam info, że mam okrycie bambusowe do odebrania w Empiku, jestem bardzo ciekawa tej firmy, jak będzie fajne, to zamówię jeszcze dwa
Miłego dnia dla Was wszystkich!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:47
Rucola lubi tę wiadomość
-
U mnie w biedrze są jeszcze takie plastikowe ananasy kaktusy i inne owoce/ zwierzęta. Ma ktoś? Ktoś testował?
Takie cuś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b164b48fc964.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:46
-
Witam.
U nas noc taka sobie. Mała złapała jakąś infekcje, bo ma katar i z tego co obserwuje to myślę że pobolewa ja brzuszek.
Na szczęście jest Przy tym wszystkim pogodna.
Podjade z nia chyba do pediatry niech ja obejrzy.
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 15:32
agulineczka, Jeżowa, Luna1993, KateHawke, Achia, Lunaris, Rucola, Karma88, Kaczorka, Patrycja20, veritaserum, lamka, JuicyB, Aga9090, 91Ewela09, summer86, JustynaG, Morusek, olik321, pilik, Nadzieja22, Yoselyn82, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:U mnie w biedrze są jeszcze takie plastikowe ananasy kaktusy i inne owoce/ zwierzęta. Ma ktoś? Ktoś testował?
Takie cuś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b164b48fc964.jpg
Śniło mi się że zaczęłam rodzić!!! A najlepsze było to że miałam wymieszane wszystkie w torbie,połowy rzeczy nie zabrane, uświadomiliśmy z sobie że z psem przed wyjściem mąż nie wyszedł.i lazilam za położną długimi korytarzami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:58
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się w kolejnym tygodniu,strasznie szybko teraz mi tygodnie lecą.Na szczęście wszystko już mam oprócz rzeczy potrzebnych do szpitala dla mnie i dziecka.Gratuluję udanych wizyt,Luna,trzymam kciuki za twoją dzisiejszą.Agulineczka,a powiedz ty mi,dzieciątko się obróciło czy wciąż siedzi tak jak siedziało?
-
Dzięki za info Lunka
Dominikacudny uśmiech do siostry
mam nadzieję że moje chłopaki też się jakoś dogadają.
Zjadłam moje tosty.... i głodna jestem dalejwidzę że dieta będzie polegała na 10 posiłkach dziennie
Lecę zaraz do kwiaciarni- koleżanka ma urodziny, mamy taki układ w naszej paczce że kupujemy sobie kwiata w doniczce (żeby postał dłużej) i spotykamy się na kolacji/obiedzie. Dziś na obiedzie z uwagi na wszechobecne dzieci w godzinach popołudniowychLusesita lubi tę wiadomość
-
Lunaris- ja po chlebie tostowym też byłabym zaraz głodna. Próbuj może jakieś kasze na śniadanie?
Albo np. coś w stylu ryby po grecku sobie zrób? (tylko ryba na parze, nie w panierce).
Albo np. chudy twaróg z dżemem i kajzerką?
No i przypomniałam sobie, że w tych naszych pudełkach dawaliśmy też np. indyka pieczonego jako wędlinę, do tego np. sałata i bułeczka?
Generalnie próbowałabym jednak jakieś białko w tym przemycać, nie same węgle.Lunaris lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyLisesita jaka ona śliczna
cudowny aniołek
Jeżowa ja mam:
Czapeczka
2 pary skarpetek (cienkie i grubsze)
3 body na długi + 2 polspiochy
3 pajace + 2 body na krótki
W tym mam odłożone ubranko na od razu po porodzie. Jakby co emek dowiezie
Plus kocyk (wolę zamiast rożka), otulacz
A i na wyjście jeden zestaw+ sweterek
Brzuch mnie boli od rana, łapią skurczestrasznie się denerwuje sobota, myślałam że przed obroną mój stres sięgnął zenitu, ale to było nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:36
Lusesita, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny , idę dziś umówić się na pierwsze szczepienia (poza tymi w szpitalu) i zastanawiam się na co ja mam szczepić to dziecko... obowiązkowe to kumam i tu mam opcje pojedyncze lub skojarzone 5w1 lub 6w1, oprócz tego mam zalecane przeciw pneumokokom, meningokokom i rotawirusom. jak szczepiłyście maluchy?
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola 6w1 (Infarix Hexa), rotawirusy (2-dawkowy Rotarix, jest jeszcze 3-dawkowy Rotatec) i pneumokoki (płatny 13-walentny Prevenar, refundowana jest 10-walentna). Meningokoki chyba raczej na osobnej wizycie, bo ich się z tego co kojarze nie podaje z innymi szczepionkami. My ustalilismy z pediatrą, że podamy po 6 m-cu gdy jest dłuższa przerwa w szczepieniach (pytala czy wczesniej planujemy posyłać dziecko do żłobka lub czy mamy starsze rodzenstwo w żłobku/przedszkolu).
-
Fozzie, Reset dziękuję! Podjadę do Biedry i dam znać, zależy mi na szarym
Lusesita co za slodycz!
Rucola u mnie to samo jak u Summer - 6w1 + Rotarix + Prevenar. Mała zniosła je super.
Luna Ty tu skurczy nie wywołuj tym stresem! Rodzisz w niedzielę, pamiętaj!Rucola lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Rucola 6w1 (Infarix Hexa), rotawirusy (2-dawkowy Rotarix, jest jeszcze 3-dawkowy Rotatec) i pneumokoki (płatny 13-walentny Prevenar, refundowana jest 10-walentna). Meningokoki chyba raczej na osobnej wizycie, bo ich się z tego co kojarze nie podaje z innymi szczepionkami. My ustalilismy z pediatrą, że podamy po 6 m-cu gdy jest dłuższa przerwa w szczepieniach (pytala czy wczesniej planujemy posyłać dziecko do żłobka lub czy mamy starsze rodzenstwo w żłobku/przedszkolu).
Ja cały czas byłam z atymi pojedynczymi ale rozważamy z emkiem Pentaxim 5w1 tylko jeszcze musze doczytać. My chyba rotawirusy odpuścimy a zaszczepimy na pneumokoki a meningo też na razie odroczymy
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola, też chciałam 5w1 ale jest ogromny problem z dostępnością
dowiedz sie jak jest u Was.
Rotawirusy calkiem odpuszczacie? Jesli tak to ok, a jesli chcialabys pózniej to z nimi akurat jest problem, bo one muszą być podane najlepiej do 16 tygodnia (2 dawki), wiec 1 najlepiej zrobić ok. 6-8 tygodnia.Rucola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zapomniałam wam napisac jaka akcja wczoraj (w związku z cudownymi relacjami rodzinnymi). Wracam od lekarza, rozebrałam Małego a tu dzwoni domofon, patrzę a tu kto? tesciowa, bez zapowiedzi. Wkur**** się nieco, ale myślę, zaraz emek będzie to niech sobie z nią siedzi. Wpada, że była niedaleko, więc wpadła tylko wnusia zobaczyć, na co jaj jej mówię, ze ma szczęście, bo własnie wróciliśmy od lekarza a ona co na to? zaczyna opowiadać o swoich chorobach u jakich lekarzy to ona ostatnio nie była i wyobraźcie sobie, ze nawet nie zapytała o wizytę Małego. Ani słowa. Moja mama też mnie delikatnie powiedziawsze wkurzyła wczoraj, pisze jej, ze Mały grzecznie siedzi w aucie, ze lubi jeździć, więc pewnie ją niedługo odwiedzimy, na co ona, ze ona woli jak mój emek prowadzi a ja mam siedzieć z tyłu i trzymać dziecko na rękach, bo wożenie w fotelikach jest niezdtowe dla dziecka.... Nie mam już siły do ludzi. Serio.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
summer86 wrote:Rucola, też chciałam 5w1 ale jest ogromny problem z dostępnością
dowiedz sie jak jest u Was.
Rotawirusy calkiem odpuszczacie? Jesli tak to ok, a jesli chcialabys pózniej to z nimi akurat jest problem, bo one muszą być podane najlepiej do 16 tygodnia (2 dawki), wiec 1 najlepiej zrobić ok. 6-8 tygodnia.
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021