X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie dziękuję za wyjaśnienie ;) więc po wizycie zerknę na owieczki w biedrze :) mam nadzieję, że będą

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTOŚ POWIEDZIAŁ LAMPKA JEŻYK? :D a tak serio to mój wielofunkcyjny jeżyk też ma opcję lampki, więc niestety nie mam uzasadnienia dla kupna kolejnego jeża :/

Luna no to nieźle by Zuzia przybrała :D kciuki dzisiaj za wizytę :) no i dzisiaj ostatni dzień nauki!!! Hurra :)

Rucola ale kupoagent z Twojego Lewcia, o takich przelotach to ja nie słyszałam :D

Bajka kochanie, prawda jest taka, że organizm nie zdąży Ci się zregenerować po jednej dobrze przespanej nocy, bo braki snu masz zdecydowanie większe... Więc to wcale nic dziwnego, że pomimo, że mama tak Ci pomogła, Ty nadal jesteś zmęczona. Ja jestem okropnym spiochem i ten deficyt snu przeraża mnie najbardziej z całej wizji macierzyństwa... A jak sytuacja z mężem?

Ja dzisiaj odpuszczam już pakowanie, kuchni nie ma sensu pakować, póki trzeba coś gotować :) więc mam dzień leniuszka. O i dostałam info, że mam okrycie bambusowe do odebrania w Empiku, jestem bardzo ciekawa tej firmy, jak będzie fajne, to zamówię jeszcze dwa :)

Miłego dnia dla Was wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:47

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w biedrze są jeszcze takie plastikowe ananasy kaktusy i inne owoce/ zwierzęta. Ma ktoś? Ktoś testował?

Takie cuś:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b164b48fc964.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:46

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyk z ikea rządzi :)
    Ja w nocy zapalam jeszcze lampkę chmurkę z ikea, ale wiszą na niej dwie ciemne flanelowe pieluchy, bo daje za dużo światła. A tak to jest idealnie. Nikt kto nie musi się nie budzi, a ja widzę co robię.

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    U nas noc taka sobie. Mała złapała jakąś infekcje, bo ma katar i z tego co obserwuje to myślę że pobolewa ja brzuszek.
    Na szczęście jest Przy tym wszystkim pogodna.
    Podjade z nia chyba do pediatry niech ja obejrzy.

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 15:32

agulineczka, Jeżowa, Luna1993, KateHawke, Achia, Lunaris, Rucola, Karma88, Kaczorka, Patrycja20, veritaserum, lamka, JuicyB, Aga9090, 91Ewela09, summer86, JustynaG, Morusek, olik321, pilik, Nadzieja22, Yoselyn82, Madzik34 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita cukiereczek! Piękna <3

Kochane, ile zmian ubranek zabrać do szpitala? Wolę mieć więcej niż za mało, tak na wszelki wypadek, ale nie chciałabym wjechać tam z połową garderoby...

Lusesita lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    U mnie w biedrze są jeszcze takie plastikowe ananasy kaktusy i inne owoce/ zwierzęta. Ma ktoś? Ktoś testował?

Takie cuś:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b164b48fc964.jpg
    Ja mam, ale u nas to stoi na szafkach nocnych :p słabe światełko.takie tylko żeby trafić do łóżka, jak mąż już śpi,a ja nie chcę w coś uderzyć. Wydaje mi się że owieczka jest dużo lepsza :)
    Śniło mi się że zaczęłam rodzić!!! A najlepsze było to że miałam wymieszane wszystkie w torbie,połowy rzeczy nie zabrane, uświadomiliśmy z sobie że z psem przed wyjściem mąż nie wyszedł.i lazilam za położną długimi korytarzami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:58

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym tygodniu,strasznie szybko teraz mi tygodnie lecą.Na szczęście wszystko już mam oprócz rzeczy potrzebnych do szpitala dla mnie i dziecka.Gratuluję udanych wizyt,Luna,trzymam kciuki za twoją dzisiejszą.Agulineczka,a powiedz ty mi,dzieciątko się obróciło czy wciąż siedzi tak jak siedziało?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info Lunka

Dominika <3 cudny uśmiech do siostry :) mam nadzieję że moje chłopaki też się jakoś dogadają.

Zjadłam moje tosty.... i głodna jestem dalej :P widzę że dieta będzie polegała na 10 posiłkach dziennie :P
    Lecę zaraz do kwiaciarni- koleżanka ma urodziny, mamy taki układ w naszej paczce że kupujemy sobie kwiata w doniczce (żeby postał dłużej) i spotykamy się na kolacji/obiedzie. Dziś na obiedzie z uwagi na wszechobecne dzieci w godzinach popołudniowych :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, Dominika sama słodycz :* Śliczna jest i tak jak piszesz wygląda na bardzo pogodne dziecię :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- ja po chlebie tostowym też byłabym zaraz głodna. Próbuj może jakieś kasze na śniadanie?
    Albo np. coś w stylu ryby po grecku sobie zrób? (tylko ryba na parze, nie w panierce).
    Albo np. chudy twaróg z dżemem i kajzerką?
    No i przypomniałam sobie, że w tych naszych pudełkach dawaliśmy też np. indyka pieczonego jako wędlinę, do tego np. sałata i bułeczka?
    Generalnie próbowałabym jednak jakieś białko w tym przemycać, nie same węgle.

Lunaris lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisesita jaka ona śliczna <3 cudowny aniołek :)

Jeżowa ja mam:
    Czapeczka
    2 pary skarpetek (cienkie i grubsze)
    3 body na długi + 2 polspiochy
    3 pajace + 2 body na krótki
    W tym mam odłożone ubranko na od razu po porodzie. Jakby co emek dowiezie :)
    Plus kocyk (wolę zamiast rożka), otulacz
    A i na wyjście jeden zestaw+ sweterek

Brzuch mnie boli od rana, łapią skurcze :( strasznie się denerwuje sobota, myślałam że przed obroną mój stres sięgnął zenitu, ale to było nic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:36

Lusesita, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , idę dziś umówić się na pierwsze szczepienia (poza tymi w szpitalu) i zastanawiam się na co ja mam szczepić to dziecko... obowiązkowe to kumam i tu mam opcje pojedyncze lub skojarzone 5w1 lub 6w1, oprócz tego mam zalecane przeciw pneumokokom, meningokokom i rotawirusom. jak szczepiłyście maluchy?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola 6w1 (Infarix Hexa), rotawirusy (2-dawkowy Rotarix, jest jeszcze 3-dawkowy Rotatec) i pneumokoki (płatny 13-walentny Prevenar, refundowana jest 10-walentna). Meningokoki chyba raczej na osobnej wizycie, bo ich się z tego co kojarze nie podaje z innymi szczepionkami. My ustalilismy z pediatrą, że podamy po 6 m-cu gdy jest dłuższa przerwa w szczepieniach (pytala czy wczesniej planujemy posyłać dziecko do żłobka lub czy mamy starsze rodzenstwo w żłobku/przedszkolu).

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, Reset dziękuję! Podjadę do Biedry i dam znać, zależy mi na szarym :)

Lusesita co za slodycz! <3

Rucola u mnie to samo jak u Summer - 6w1 + Rotarix + Prevenar. Mała zniosła je super.

Luna Ty tu skurczy nie wywołuj tym stresem! Rodzisz w niedzielę, pamiętaj! :D

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka dziękuję! Zaraz chyba odkopię z pudeł ciuszki i spakuję tę torbę do końca, bo ileż można to odwlekać :P i dlaczego ja sobie ubzdurałam, że piszesz jutro? A to w sobotę! Brzuch pewnie boli ze stresu :( ale dasz radę :*

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola 6w1 (Infarix Hexa), rotawirusy (2-dawkowy Rotarix, jest jeszcze 3-dawkowy Rotatec) i pneumokoki (płatny 13-walentny Prevenar, refundowana jest 10-walentna). Meningokoki chyba raczej na osobnej wizycie, bo ich się z tego co kojarze nie podaje z innymi szczepionkami. My ustalilismy z pediatrą, że podamy po 6 m-cu gdy jest dłuższa przerwa w szczepieniach (pytala czy wczesniej planujemy posyłać dziecko do żłobka lub czy mamy starsze rodzenstwo w żłobku/przedszkolu).
    dziękuję Kochana :*
    Ja cały czas byłam z atymi pojedynczymi ale rozważamy z emkiem Pentaxim 5w1 tylko jeszcze musze doczytać. My chyba rotawirusy odpuścimy a zaszczepimy na pneumokoki a meningo też na razie odroczymy :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, też chciałam 5w1 ale jest ogromny problem z dostępnością :/ dowiedz sie jak jest u Was.

Rotawirusy calkiem odpuszczacie? Jesli tak to ok, a jesli chcialabys pózniej to z nimi akurat jest problem, bo one muszą być podane najlepiej do 16 tygodnia (2 dawki), wiec 1 najlepiej zrobić ok. 6-8 tygodnia.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomniałam wam napisac jaka akcja wczoraj (w związku z cudownymi relacjami rodzinnymi). Wracam od lekarza, rozebrałam Małego a tu dzwoni domofon, patrzę a tu kto? tesciowa, bez zapowiedzi. Wkur**** się nieco, ale myślę, zaraz emek będzie to niech sobie z nią siedzi. Wpada, że była niedaleko, więc wpadła tylko wnusia zobaczyć, na co jaj jej mówię, ze ma szczęście, bo własnie wróciliśmy od lekarza a ona co na to? zaczyna opowiadać o swoich chorobach u jakich lekarzy to ona ostatnio nie była i wyobraźcie sobie, ze nawet nie zapytała o wizytę Małego. Ani słowa. Moja mama też mnie delikatnie powiedziawsze wkurzyła wczoraj, pisze jej, ze Mały grzecznie siedzi w aucie, ze lubi jeździć, więc pewnie ją niedługo odwiedzimy, na co ona, ze ona woli jak mój emek prowadzi a ja mam siedzieć z tyłu i trzymać dziecko na rękach, bo wożenie w fotelikach jest niezdtowe dla dziecka.... Nie mam już siły do ludzi. Serio.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, też chciałam 5w1 ale jest ogromny problem z dostępnością :/ dowiedz sie jak jest u Was.

Rotawirusy calkiem odpuszczacie? Jesli tak to ok, a jesli chcialabys pózniej to z nimi akurat jest problem, bo one muszą być podane najlepiej do 16 tygodnia (2 dawki), wiec 1 najlepiej zrobić ok. 6-8 tygodnia.
    z tego co czytałam to jest mała skutecznośc tych szczepień, ale na pewno łagodzą objawy potencjalnej choroby. Musze to jeszcze przedyskutować z emkiem, dzieki za informacje

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1933 1934 1935 1936 1937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ