X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np dziś tak się wylaszczyłam na wizytę u okulisty i jakoś tak mi od razu lepiej :D mamy 28+1,już sie boję ile brzuch jeszcze urośnie.. ale dziś Oskar mamy nie stresuje, bo ruszał się i w nocy i przed wyjściem :) nie cytujcie - później usunę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 15:34

Karma88, malka, Aga9090, summer86, Phnappy, Jeżowa, Lena21, KateHawke, Yoselyn82, Bajkaaa, Kaczorka, JustynaG, Luna1993, lamka, Patrycja20, olik321, Lusesita, veritaserum, Lunaris, Rucola, KateKum, Madzik34, pilik lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z samooceną w ciąży czułam się o niebo lepiej w porównaniu do tego jak czuję się teraz.. brakuje mi czasu na pielęgnację, do której przez lata przywykłam. Jedyne co mi się udaje to w miarę robić makijaż, ale pomalować paznokcie u rąk czy zrobić porządny pedicure to już problem. No i ciało już nie jest takie samo.. włosy zaczęły mocno wypadać :/ Ale przyjdą lepsze czasy mam nadzieję :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer doskonale Cię rozumiem, mam dokładnie tak samo !

Bajeczko jest promocja w esotiq. Właśnie dostałam SMS :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Summer doskonale Cię rozumiem, mam dokładnie tak samo !

Bajeczko jest promocja w esotiq. Właśnie dostałam SMS :)
    Jaka? :)

Ja dziś byłam na targu kupić kurtkę co prawda nie taka jak chciałam ale podobna no bo nie miałam w czym chodzić, emek został z Zosia na re 1,5 godz a ja potem ba spacer z nią bo piękna pogoda u nas i mega się zmeczylam bo byłyśmy daleko z mamą (zawsze z nią chodzę na spacery) i ogólnie dziś humor mam lepszy jak narazie, tylko trzeba trochę mieszkanie ogarnąć bo znajoma ma przyjść a tu taki syf...

Dziewczyny współczuję że wasi ojcowie muszą przez to przechodzić... Właśnie tata tej koleżanki co przyjdzie też ostatnio dowiedział się że ma raka... Ehh masakra życzę zdrowia wszystkim!

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurtka na zimę... wyciągnęłam kupioną rok temu, którą uwielbiam i już się ciasno zrobiło.
    Ale mam jeszcze płaszczyk, który też jest przyciasny, ale mogę sobie guziki przeszyć bliżej brzegu więc nie kupuję na końcówkę ciąży.

Wczoraj z M mieliśmy fajną rozmowę na temat ciąży, Małej i naszych obaw. Na razie mamy oboje irracjonalny strach, że nam upadnie. M to jest osoba, której wszystko dosłownie wszystko leci z rąk, także tu go rozumie z ty, strachem. Głupie wiem.

Co do wyglądu mi się ogromnie smutno zrobiło w momencie jak zauważyłam u siebie rozstępy, ale to było przez chwilę. Widzę, że M uwielbia na mnie patrzeć w tym stanie, wiadomo, że po ciąży będzie trudno i ciężko coś ze sobą zrobić, ale wiedziałam na co się piszę, więc tylko zaakceptować to co będzie, a potem walczyć ze sobą. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ktorego tygodnia mozna podrozowac samolotem?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona wstała rano z łóżka, rozebrała się do naga i stanęła przed wielkim lustrem w przedpokoju. Zobaczyła obwisły brzuch, oklapnięte pośladki, piersi do pasa, a kiedy zbliżyła do lustra twarz, ujrzała zmarszczki i wory pod oczami. Założyła szlafrok, spojrzała na śpiącego męża i mruknęła do siecie: "Dobrze mu tak, palantowi!"

Bajkaaa, Karma88, Achia, Aga9090, Kaczorka, KateHawke, Lusesita, Lena21, summer86, Lunaris, Rucola, KateKum, Jeżowa, ibishka, Nadzieja22, Morusek, Bobisia, Siwulec, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Do ktorego tygodnia mozna podrozowac samolotem?

Pomijając stan zdrowia, to każda linia ma swój regulamin. Sporo z nich za graniczny czas uważa 34 tydzień ciąży.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis mieszkasz chyba nie tak daleko z tego co kojarzę, może niech tata pomyśli o centrum onkologii w Bydgoszczy? Moja babcia po 10 latach pokonała nowotwór pęcherza moczowego, dziś była na cystoskopii i nie ma nawrotu. I mimo że wszystko na NFZ, to naprawdę zachwala lekarzy, pielęgniarki, wszystkich, a jednak 10 lat tam jeździ, 8 zabiegów ma za sobą, ciągle kontrolę. Z kolei pierwszy zabieg miała w innym szpitalu te 10 lat temu i jej zaszyli w pęcherzu dwie chusty chirurgiczne... Wtedy trafiła do centrum onkologii, gdzie odratowali jej pęcherz, mimo że szanse były marne

Strasznie mi przykro, że tatę to spotyka :( dużo siły kochana :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po okuliście, wszystko ok, możemy rodzić naturalnie :)

StaraczkaNika, lamka, Karma88, Luna1993, Aga9090, olik321, KateHawke, Lusesita, Patrycja20, summer86, Lunaris, Rucola, Madzik34, Lena21, Jeżowa, ibishka, Nadzieja22, Morusek, Siwulec, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis strasznie mi przykro z powodu taty, mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy :-(

Ja wróciłam, wet nie widzi nic niepokojącego u Runy (miała też usg), dostała jakiś lekki lek uspokajający, bo możliwe, że stresuje się zmianami w naszym życiu. Jeśli jeszcze będzie posikiwać, to wtedy badanie moczu.
    A u mnie na wizycie wszystko ok. Zostały mi jeszcze tylko 2-3 wizyty :-O

W esotiqu jest chyba 25% na nową kolekcję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 14:31

Lunaris, Nadzieja22, Siwulec, pilik lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia i Luna- ostatnio ciągle miałam problem, bo zdarzało mi się, że czytałam post i nie mogłam zrozumieć czemu Luna pisze coś o Gdańsku itp. Dopiero jak napisałyście jedna pod drugą i do tego czytam na dużym monitorze pracowym to mnie olśniło - to przez Wasze zdjęcia w avatarkach!

Luna- jak się czujesz fizycznie i psychicznie? Dociągniesz w dwupaku jutro do 13:30? :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z góry przepraszam że mało dziś z forum ogarniam :(

Lamka cieszę się że z psicą wszystko dobrze, może faktycznie bardzo przeżywa nowa sytuację, ale na pewno się zaklimatyzuje :)

Achia cieszę się że sn!

Fozzie a cc już pewne?

Reset psychicznie nie wiem jak się czuję, powtarzam kpk (tylko to mi zostało) więc do wieczora się wyrobię. Jak starczy czasu to zerknę jeszcze za ppsa i kpa bo terminy mi się już chrzanią. A fizycznie to leże, łykam rozkurczowe, mała się prawie nie rusza dzisiaj więc naprawdę się modlę żeby dała radę do jutra. Z tyłu głowy panikuje, co się stanie jak odejdą mi wody na sali. Przed wejściem zamierzam poprosić żeby posadzili mnie przy wejściu tak w razie co

reset, pilik lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ja z samooceną w ciąży czułam się o niebo lepiej w porównaniu do tego jak czuję się teraz.. brakuje mi czasu na pielęgnację, do której przez lata przywykłam. Jedyne co mi się udaje to w miarę robić makijaż, ale pomalować paznokcie u rąk czy zrobić porządny pedicure to już problem. No i ciało już nie jest takie samo.. włosy zaczęły mocno wypadać :/ Ale przyjdą lepsze czasy mam nadzieję :)
    Summer u mnie tak samo..
    Nawet jak jest jeden dzień lepszy i ogarnę stopy to reszta leży i kwiczy..
    odkąd jest mały raz zrobiłam sobie maseczkę na twarz, wcześniej 1-2 na tydzień robiłam

Wiem, że to mało istotne rzeczy, ale jednak wpływają na samopoczucie.

Malka, Lena skoro też macie taki problem to chyba zwyczajne poporodowe dolegliwości.. eh ciekawe kiedy przejdą

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - cieszę się że z pieskiem Wszystko ok :)
    Luna- jak odejdą Ci wody to ...odejdą Ci wody. Nie będziesz miała na to wpływu. Ja czuję że zdążysz, ze napiszesz egzamin,a potem się zacznie.

Rucola, Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiązując do dobrych rad i wyglądu...

https://a.msn.com/r/2/BBMMW1f?m=pl-pl&referrerID=InAppShare

• KateKum Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny większość pewnie powie, że to o czym piszecie to bzdury, bo przecież wygląd nie jest najważniejszy. Ale prawda jest taka, że dla wielu kobiet, w tym dla mnie jest to jeden z elementów strachu, co będzie pózniej. Może to i próżne, a ja lubię się sobie podobać i jest to dla mnie ważne.
    Mam taką koleżankę, taki trochę dla mnie wzór, mama dwójki dzieci, obecnie 5 i 2. Zawsze wyglądała obłędnie, czy w ciąży, czy jak urodziła, czy teraz.
    Ale prawda jest taka, że dbała o to bardzo. Odpowiednia dieta, lekkostrawna, ćwiczenia itd.
    Uwielbiam ja za to, ponieważ pokazuje mi, że można. Przede wszystkim, że warto czasami pomyśleć też o sobie.

Rucola, Luna1993, Karma88, malka, Achia, olik321, summer86, Fozzie Bear, Lunaris, Aga9090, Lena21, Lusesita, Nadzieja22, Bajkaaa, Patrycja20, JustynaG, KateHawke, Bobisia, Siwulec, pilik lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie manicure i pedicure to robię regularnie- swojemu synkowi ;)
    KateKum miło Cię tu widzieć:*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo zadbana i spełniona mama to szczęśliwa mama ! <3

Achia lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie majtek wyszczuplające, to działa :) mój brzusio w końcu jest ok ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b4fd8a0dd49.jpg

malka, Luna1993, Yoselyn82, Achia, olik321, Lunaris, Karma88, summer86, KateKum, lamka, Aga9090, Lena21, Kaczorka, Lusesita, Jeżowa, Nadzieja22, Morusek, KateHawke, Emiilka, JustynaG, Siwulec, pilik, Madzik34 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 1943 1944 1945 1946 1947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ