X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Amal- rozumiem, że tak bardzo chciałaś rozbić 2000 stronę, że aż jeden post dodałaś trzy razy? ;)

Haha :) serio?? A właśnie widzę.. Nie wiem co się stało... No ale 2000 strona brzmi zacnie więc.. :)

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Głupie pytanie mam: pierwszy raz kupiłam płyn do prania - w którą przegródkę do pralki mam go wlać? Zawsze używałam kapsułek albo zwykłego proszku. Komory mam 3, jedna do proszku, jedna do płynu do płukania i jedna nie wiem do czego - to ta?

:D :D :D

Tam gdzie proszek!

A tak swoją drogą, jako małża mojego małża - pracującego w chemii gospodarczej i córka mojego taty z branży agd, chciałam powiedzieć, że nie polecam proszków do prania - tylko płyny!

I swoją drogą np pranie rzeczy tylko dziecka w baby proszku też jest bez sensu, bo w bębnie zostaje bardzo dużo osadu po wcześniejszych praniach i małe też ma styczność z normalnym proszkiem (wtedy polecane są albo tylko płyny do prania, albo po każdym normalnym praniu czyszczenie bębna)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 17:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu a powiedz dlaczego? :)

• Melevis Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, jesteście niezastąpione! <3

Fozzie nie używam proszków od x lat, mam zapasowy jakby mi się kapsułki skończyły i nie kupiłabym zapasu. A teraz jakoś mnie naszło na płyn. Czyli chyba dobrze :)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Misiu a powiedz dlaczego? :)
    Generalnie proszki to syf - nawet przykładowy niby super extra persil z Niemiec (a tak na prawdę to z Twoich stron Luna) wychodzi w badaniach sanepidowskich średnio (niejedn tani proszek ma lepsze wyniki) to np. Sól która jest w proszku.... Nie rozpuszcza się w 100%, a z tego co pamietam 73? Reszta osadza się na ubraniach i elementach pralki

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako #nieperfekcyjnapanidomu nigdy nie zwracałam na to uwagi ;) to lepsze kapsułki czy płyny do prania?

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jako #nieperfekcyjnapanidomu nigdy nie zwracałam na to uwagi ;) to lepsze kapsułki czy płyny do prania?
    O ile są to dobre kapsułki to bez różnicy, ale często te ich folie są kiepskiej jakości i albo puchną (kapsułka staje się bezwartościowa), albo folia się nie rozpuszcza. Jeśli bierzemy jakieś firmowe - podobno ariel jest spoko, to trzeba zwracać uwagę, żeby całe opakowanie miało jak najmniej powietrza w sobie "było chude"

Rucola, Achia, Luna1993 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako alergik też odradzam proszki- one się nie wypłukują! Odkąd przeszłam lata temu na żel/ kapsułki nie mam upiornych podrażnień na skórze.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziwię że w dobie kapsułek i płynów ktoś jeszcze te proszki produkuje ;) ja też już od dawna na płynach,a potem na kapsułkach cały czas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, bo wzięłam udział w konkursie na FB związanym z dużym sklepem zoologicznym co u nas w Trójmieście sobie działa i oprócz nagrody dla psiaka będzie można wygrać 100kg karmy którą zawiozą do wybranego przez zwycięzcę schroniska! Byłoby extra móc wybrać schronisko skąd mamy Bajle :))

lamka, Karma88, Kotowa, Aga9090, Rucola, KateHawke, JustynaG, Emiilka, Kaczorka, pilik, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Wow, Twoja bratowa przebiła moją siostrę... Uświadomiłaś ją czy dałaś spokój?

A u mnie znów mdłości i zgaga :/
    Powiedziałam tylko jak ważne są wyniki hormonów i żeby tego nie lekceważyła. Nie chcę zs dużo się wtrącać bo ma też krwiaka, który musi się wchłonąć. Dostała duphaston i uważa że ciąża jest zagrożona

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik :) podzielilibys się przepisem na tego omleta ??
    Tak dziś coś za mną chodzi ze zaraz oszaleje, może to ON ? :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik też jestem zdziwiona tym Wiesiołkiem
    Emilko pracuję w firmie która produkuje oeparol i może nie jestem specjalistą, ale z tego co pamietam na szkoleniach to on po prostu wpływa na przepływ limfatyczny w komórkach dlatego rozmiękcza szyjkę i uelastycznia krocze, ale nie ma znaczenia czy go włożysz do środka czy połkniesz - wg mnie powinno się go przyjmować jednak doustnie i dużych dawkach po 37 tygodniu, żeby mógł mieć jakiś wpływ (sama miałam taki plan, ale urodziłam 36+6)

Emiilka, pilik, summer86, KateHawke lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znow pobolewal brzuch, miaam lekki skurcz, polozylam sie, wzielam leki i zasnelam na 2h. Teraz mi lepiej jest

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Olik :) podzielilibys się przepisem na tego omleta ??
    Tak dziś coś za mną chodzi ze zaraz oszaleje, może to ON ? :)
    2 jajka, 150 gram twarogu półtłustego, łyżka mąki, 2 łyżki mleka. To wszystko miksuję i na patelnię. Polewam syropem klonowym albo dodaje do masy jakiś owoc

lamka, Fozzie Bear, Siwulec, Lena21 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A mnie znow pobolewal brzuch, miaam lekki skurcz, polozylam sie, wzielam leki i zasnelam na 2h. Teraz mi lepiej jest
    Dobrze, że jest lepiej.
    A o której jutro ta przełożona wizyta?:)

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    2 jajka, 150 gram twarogu półtłustego, łyżka mąki, 2 łyżki mleka. To wszystko miksuję i na patelnię. Polewam syropem klonowym albo dodaje do masy jakiś owoc
    Będzie w sobotę śniadanie :)

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak pękają pończochy to są zleżane? Kupiłam na zalando pończochy na ślub. Dzisiaj przyszły. Ubieram i czuję jak się coś rwie. Niczym nie zaciągnęłam. Nie ma zaciągniętego oczka. Po prostu pękły... 109zł poszło się rypać. Drugiej nogi nie założyłam już.
    Przyjmą reklamację?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, pończochy za 109.. poszalałaś :) ja na ślub kupowałam za 20 zł i cała noc w nich przetańczyłam.

Mogły byc fabrycznie uszkodzone, ale przy takim produkcie cięźko będzie Ci udowodnić, że nie Ty je uszkodzilas ale próbować warto.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karuzela tiny love przenośna sprawdza się? Bo mam okazję kupić za 25 zł...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ