X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Też tak słyszałam. Podobno akcja skurczowa i wstawienie się dziecka w pozycję do porodu jest korzystne dla jego rozwoju pod drugiej stronie brzuszka. Chyba mamaginekolog o tyn pisała. Wiadomo, źe to w sytuacji gdy można spokojnie czekać do rozpoczecia sie akcji, bo nie zawsze tak jest i lepiej zrobić na zimno.
    nam też to mówiła położna w szkole rodzenia. ale wiaodmo ,że są różne sytuacje i nie zawsze można czekać. sama mamaginekolog miała chyba CC na zimno, bo kiedyś mówiła,że padła szybka decyzja o cięciu ze względu na złe przepływy czy cos.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja tylko Ci napiszę, żebyś pomyślała o dziecku. Ile trudu i bólu jej zaoszczędzisz. Ja się nie przyznawałam nikomu ale w szpitalu wylałam mnóstwo łez przypominając sobie swoją bezsilność, gdy Mały był już w kanale rodnym a ja nie miałam już siły przeć a ostatecznie wyszedł wypchany przez lekarza z dwoma krwiakami. Jeśli Bóg da i będę jeszcze w ciąży to z założenia będę rozpatrywać cesarkę bo nie chcę kolejnemu dziecku zgotować takiego powitania jak Lewkowi...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa super że wszystko pod kontrola i że możesz czekać na akcje :) to lepsze dla dziecka i Twojego organizmu (choćby pod wzgledem laktacji, organizm już dostanie sygnał, że dziecko wychodzi, nie będziesz musiała wszystkiego na sucho rozkręcać). Jak nasz szpital w miarę blisko to bym czekała jak nic innego nie stoi na przeszkodzie :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu już trzeba się zdać na lekarza. Jeżowa sugerował co byłoby lepsze, bezpieczniejsze dla Was? Oba terminy dzieli ponad tydzień, wiem że z Agatka wszystko w porządku, tylko czy czekanie do akcji jest bezpieczne?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa i korzystniej dla dziecka czekać na rozwój akcji porodowej czyli czekać na moment, kiedy dziecko samo pokaże że chce wychodzić :)

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, bierz ten 8 październik! :) Moja chrzesnica ma wtedy urodziny, cudowne dziecko! A tak poza tym chciałam pogratulować dorodnej córeczki! Waga na prawdę imponująca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 21:10

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze Jezowa potrzebuje czasu na oswojenie sie z faktem cc. Spora dziewczyna u Ciebie i bezpieczniej dla Was obu bedzie z cc. Wiadomo, ze czlowiek na cos sie nastawia, a zycie to koryguje po swojemu.
    Z terminem nie pomoge, bo nie mam pojecia. Na moj zdrowy rozum jesli pokaza sie skurcze to dziecko da sygnal, ze jest juz gotowe na bycie po drugiej stronie. Nie wiem co ze wzgledow medycznych jest lepsze, wiec mam nadzieje, ze co bie wybierzecie to bedzie dobrze.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa przykro mi, rozumiem Cię, bo tez byłam nastawiona na sn do samego końca - plus że możesz się przygotować do tego psychicznie, ja miałam 10 minut... Agatka jest naprawdę dużą dziewczynką, nawet biorąc pod uwagę błąd pomiarów, będzie dla Was po prostu bezpieczniej <3 wiem, że się mówi, żeby czekac na akcję, ale ja bym chyba nie zwlekała, po prostu słuchaj swojego instynktu i lekarza któremu ufasz a bedzie wszystko dobrze

Rucola lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jeśli chodzi o otwieranie kurierowi to muszę Cię zmartwić - nie będziesz królową siary :D otworzyłam kiedyś kurierowi (myśląc, że to mój mąż czegoś zapomniał) w zimowym pluszowym szlafroku (było 30 stopni) w rozpiętej koszuli do karmienia a ze stanika wystawała mi kapusta (miałam zastój mleka) także ten...

Nadzieja22, KateHawke, Yoselyn82, Fozzie Bear, malka, summer86, StaraczkaNika, Emiilka, Rucola, pilik, olik321, Anna Stesia, blue00, JustynaG, Morusek lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa na pewno nastawiałaś się na SN ale CC to bezpieczeństwo dla ciebie. Przykro mi że tak się złożyło. Ale grunt że Agatka zdrowa i wszystko w porządku. A będziesz miała jeszcze jakąś wizytę? Może to błąd w pomiarze?

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa po ostatniej wizycie i diagnozie cholestazy czułam to samo co Ty. Mega rozczarowanie że będzie CC zamiast SN (a w sumie wcześniej nawet chciałam uniknąć "drogi przez mękę").
    Potem stanęła mi wizja ryzyka okołoporodowego przy tej cholestazie i zaczęłam patrzeć inaczej: skupić się na plusach.
    TAK! są takie :) np to że będę znała dokładną datę urodzin dziecka a za tym idzie to że Ciastek będzie ze mną :), że będę mogła się przygotować tak na fest- dom, rodzinę, zaplanować opiekę dla Frania, siebie fizycznie i psychicznie. To że wszystko pójdzie szybko i sprawnie -to po prostu kolejny zabieg chirurgiczny na mojej liście. Będę szła do szpitala bez strachu przed bólem. Będę miała zszyty brzuch a nie Grażynkę :P No i Stasio będzie pulchniutką różową ślicznotką bez siniaków i spłaszczonej głowy.

Wiem, może to nie każdego przekonują takie argumenty ale ja się skupiam na pozytywach. I tak najważniejszy jest efekt końcowy : nasze kochane, wyczekane maleństwa <3 :) Będzie dobrze Kochana, najważniejsze że Agatka zdrowa <3

KateHawke, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobię, ale przesyłam pozdrowienia znad morza :)
    Mimo mega wiatru jest pięknie! Chcę spędzić jak najwięcej czasu z emkiem i Felą więc ograniczam telefon/internet na maxa. Dlatego wpadam tylko na sekundę.

-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 19:56

KateHawke, Nadzieja22, Emiilka, Yoselyn82, Achia, Lunaris, Rucola, Aga9090, ibishka, Lusesita, pilik, Patrycja20, Sarna84, olik321, Anna Stesia, -Mamunia-, JustynaG, Karma88, Lena21, Kaczorka, Morusek lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa najważniejsze, że Agatka ma się dobrze :) Przegryź myśl o cc i będzie dobrze.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa najważniejsze, że Agatka ma się dobrze :) a to juz kawal kobitki, na pewno cc to dla ciebie szok ale tak moze bedzie dla was najlepiej :)

Malka ale piekne zdjecie i pieknie razem wygladacie na pieknym tle :) uwielbiam takie widoki!! odpoczywajcie jak najwiecej!! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Nika jeśli chodzi o otwieranie kurierowi to muszę Cię zmartwić - nie będziesz królową siary :D otworzyłam kiedyś kurierowi (myśląc, że to mój mąż czegoś zapomniał) w zimowym pluszowym szlafroku (było 30 stopni) w rozpiętej koszuli do karmienia a ze stanika wystawała mi kapusta (miałam zastój mleka) także ten...
    Lena poplakalismy się z emkiem, bo musiałam mu to przeczytać...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka cudowne zdjęcie. Emek podziela moją opinię :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa bardzo mi przykro ale postaraj się skupić na tym że tak czy inaczej to tylko droga do celu który nosisz pod sercem. Będzie dobrze!!

Luna kochana rodzisz dziś czy mogę iść spać spokojnie ?;)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, Lunaris napisała wszystko co ja mam w głowie ( ale Lunaris mój Mały mimo takiego porodu ma piękną główkę, jest wypukła z tyłu jak u Afrykanczyka :))
    Kochana naprawdę będzie dobrze i mało tego, nic nie tracisz. Poród sn jest przereklamowany :* Do dziś biegnę do kibla nie mając gwarancji że utrzymam siuśki...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ile najdłużej może iść paczka z allie?
    edit już doczytałam w szczegółach do kiedy mogę czekać na poszczególną przesyłke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 22:22

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna haloo?

Jeżowa cc w wypadku tak dużego dziecka zaoszczędzi Ci wiele bólu i troche uratuje Twoje ciało. Takie większe szkraby trudno się wypycha i łatwo o komplikacje. Zaufaj lekarzowi.
    Rucola u mnie siuski ok ale za to ban na seks bo boli tak ze się odechciewa

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 2001 2002 2003 2004 2005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ