X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poszalałam... najdroższe 2s ciucha na ciele.
    Zakupy ślubne u mnie to tragedia. Ale szkoda gadać. Złożyłam reklamację. Zobaczę co odpiszą. Pierwszy raz takie coś mi się przytrafiło. Żeby jeszcze zaciągnięte były. Ale tu definitywna dziura z pęknięcia.
    I liczę się z tym że po pończochach już i po kasie.

M zapytał jak test wyszedł. A ja hahaha zapomniałam o nim. Wrzuciłam w szafę i w pudełko rano bo się spieszyliśmy. Ostatnio ciągle w niedoczasie.
    Teraz mi się przypomniało dopiero jak zapytał.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaraz nadrobię, ale u nas jednak cesarka... Mała poszła na masę, cała wygląda już na ponad 41 tygodni, na pomiarach brzuszka to się już nawet skala skończyła. Wiem, że to nie koniec świata, ale jednak jestem mega rozczarowana, nastawiałam się na poród naturalny i nie potrafię sobie tego jeszcze poukładać i wytłumaczyć...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja tu cały dzień czekam na jakieś wiadomości na temat twojego testu, a tu doopa blada :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania z reklamacją pończoch / rajstop jest ciężko, bo ciężko udowodnić, że ich nie uszkodziłaś mechanicznie. Ewentualnie możesz działać za pomocą rzeczoznawcy.
    Uśmiejecie się, ale mi przy drugim założeniu poszło oczko w LEGGINSACH z calzedonii za 139zł. Zaszyłam sobie, bo wiedziałam, że nawet nie ma sensu reklamować. A wiem, że palcem nie wybiłam.

Jeżowa przykro mi, że jesteś smutna, ale mam nadzieję, że szybko sobie przetłumaczysz i pozostanie tylko radość z narodzin Agatki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa cesarka to nie koniec świata. Spokojnie kochana nie ważne jak byle bezpiecznie dla Was było:*

• pilik Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa bardzo mi przykro, że nie poszło po Twojej myśli, ale wierze że to będzie dla Ciebie i Agatki najlepsze skoro taka decyzja. Będzie cc na zimno czy możecie czekać na akcje?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa cc to nie koniec świata pomysl że poród SN często kończy się cc, np nasza GG tyle czasu się meczyla aż jej zrobili cc a tak to już dawno mogła być po

Aniu strasznie jestem ciekawa tych pończoch, a kiedy ten piękny dzień? Przypomnij proszę

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa kochana przykro mi :( odpocznij, poprzytulaj się z emkiem i zobaczysz, że jutro spojrzysz na to inaczej :* domyślam się, że Ci ciężko. Wiadomo kiedy ma być cc? Ogólnie z Agatka wszystko dobrze?

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalando jak dla mnie przychylnie podchodzi do reklamacji. U nas za kazdyn razem nie bylo problemu, a najlepsza reklamacja to moj reklamowal buty sportowe za ok 600zl,po 2 tyg cos tam sie rozprulo, wcale niewidoczna rzecz, nieprzeszkadzajaca w uzytkowaniu i dali kilka opcji, wymiana, zwrot kasy albo 300 zl na naprawę, wzielismy te 300 i kupił sobie jeszcze inne buty, w obu parach chodzi do tej pory, ok rok.

Jezowa a termin juz masz ustalony, cesarka nie taka straszna, ja mając porównanie cesarka i sn za 3 razem mialabym duzy dylemat jak rodzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny karuzela tiny love przenośna sprawdza się? Bo mam okazję kupić za 25 zł...
    Ja ostatnio o nią pytałam, bo będę kupować i opinie były pozytywne :)

Jeżowa - przykro mi,ale chyba też lepiej że wiesz wcześniej i nie będziesz tym zaskoczona później...lepiej wiedzieć niż jak pisze Bajka, męczyć się w bólach a potem i tak mieć CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 20:07

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tak mi się wydawało że o nią pytałaś to fajnie bo nie mam nic takiego a jak się sprawdza to super :)

Jeżowa to ile Agata wg usg waży?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, przykro mi, że nie wszystko poszło po Twojej myśli... Ale faktycznie, chyba lepiej tak, niż przeżyć bóle przy sn i zakończyć cc. Przychylam się do pytania Bajki: ile Agatka waży? Rozumiem, że cc ze względu na wymiary, czyli właśnie wagę? Czy wiadomo, kiedy wykonają cc? Przytulam mocno <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profesor zaproponował mi 8.10, jeśli bym chciała CC na zimno, ale nie byłam zbyt chętna, więc stanęło na tym, że czekamy na skurcze i jeśli do terminu porodu się nie zacznie to 17.10 mam najpóźniej się zgłosić już do szpitala.

Agatka według pomiaru na dzisiaj waży 4300-4500g. Wszystko z nią super, przepływy idealne, o wodach nic nie mówił.

pilik lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie duża dziewczynka! Kochana, a może przemyślcie z Emkiem ten termin cc na 8 października? Przy takiej wadze córeczki, faktycznie nie ryzykowalabym porodu sn. Może lepiej „na zimno”, bez skurczy i bólu? Tak tylko głośno myślę... Dobrze, że z medycznego punktu widzenia wszystko jest dobrze <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa to faktycznie lepiej cc przy takiej wadze bo pomijając ciężki poród to pewnie byś dużo krwi straciła a tak to może uda się cc zrobić 18.10.18? Piękna data by była :) ale tak sami 08.10.18 też super data :)

Powiem wam że moja Zosia ostatnio co wieczór płaczę tak okropnie jakby ją ze skóry obdzierali i trzeba ją tulic aż się uspokoi i potem je już spokojnie... A ja ile razy ona tak płaczę to ja płaczę razem z nią...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka z tego co kojarzę, to teoretycznie dla dziecka lepiej jeśli cc jest po rozpoczętej akcji skurczowej, ale nie pamiętam szczegółów.

Emiilka, Rucola, pilik, olik321 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżuś, patrz na plusy! Agatka jest silna i zdrowa... i szybciej założysz jej te wszystkie śliczne sukienki!
    Unikniesz bólu i rozdarcia Grażyny!

Kobiety płacą po 30 tysiaków, żeby mieć cc zamiast sn! Możesz sobie powiedzieć, że właśnie zaoszczędziłaś 30 koła i wydać to na coś ekstra :)

Będzie dobrze - inaczej niż myślałaś, ale dobrze. Prawdopodobnie tak będzie wyglądać całe macierzyństwo ;)

Rucola, JuicyB lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa tak jak dziewczyny piszą cc to nie koniec świata :) jestem po cięciu i gorsza się nie czuje :)
    Dobrze, ze wszystko jest dobrze :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa powiem tak, ja mając 3 cesarki nie widzę różnicy czy na zimno czy przy rozpoczynajacej akcji. A Agatka to już duza dziewczyna!!

Edit : Jeśli chodzi o karmienie po cesarce na zimno to Nadia 6 mc na cycku była

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 22:01

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Emilka z tego co kojarzę, to teoretycznie dla dziecka lepiej jeśli cc jest po rozpoczętej akcji skurczowej, ale nie pamiętam szczegółów.

Też tak słyszałam. Podobno akcja skurczowa i wstawienie się dziecka w pozycję do porodu jest korzystne dla jego rozwoju pod drugiej stronie brzuszka. Chyba mamaginekolog o tyn pisała. Wiadomo, źe to w sytuacji gdy można spokojnie czekać do rozpoczecia sie akcji, bo nie zawsze tak jest i lepiej zrobić na zimno.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2000 2001 2002 2003 2004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ