Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia, chyba musisz jej delikatnie napisać, że ciąże prowadzi lekarz i pytania powinna do niego kierować, bo nie chcesz ją wprowadzić w błąd.
Twoja siostra z opowieści jakas taka nieogarnieta się wydajeRucola lubi tę wiadomość
-
Lamka , dziękuję za odpowiedź na pytanie o spanie w staniku sportowym.
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Achia, chyba musisz jej delikatnie napisać, że ciąże prowadzi lekarz i pytania powinna do niego kierować, bo nie chcesz ją wprowadzić w błąd.
Twoja siostra z opowieści jakas taka nieogarnieta się wydaje
no właśnie jej napisałam- że lekarz powinien jej to powiedzieć..
że ona swojego pierwszego dziecka jeszcze nie zgubiła i on zyje to ja się własnie zastanawiam jak to się stało...
jest nas 3- ona jest najstarsza.a mam wrażenie,że najmnniej ogarnięta. serio
ja wyprwadziłam się ponad 300km, do miasta gdzie nikogo nie znałam w zasadzie,a mam wrażenie,że radzę sobie duże lepiej niż ona mająca mamę, teściową,męża, szwagierkę i kogo tam jeszcze pod ręką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:02
-
Amal- rozumiem, że tak bardzo chciałaś rozbić 2000 stronę, że aż jeden post dodałaś trzy razy?
Achia, summer86, Rucola, Fozzie Bear, ibishka, Luna1993, blue00, Bocianiątko lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Luna a ja czuję, że w nocy pojedziesz na porodówkę
Emilka ponad 4kg dziecko nie dyskwalifikuje porodu SN a i łatwiej później takiego trzymać/obrobić, ale gorzej ma kręgosłup mamy
Zgłaszam uzależnienie od omletów z białym serem! Dziś już dwa weszły są przepyszne, oczywiście z syropem klonowym
aaa i kupiłam piernika na wieczór.. jakoś tak zimowo-jesiennie za oknem się zrobiłoLuna1993, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny niedługo rodzące, ja Wam napisze szczerze, ze byłam pewna, ze urodze po terminie. Obstawiałam 10go wrzesnia
serio, więc mój poród mnie bardzo zaskoczył a dni mijały jak szalone
Nie nastawiajcie się, ze to już, że niedługo dla dobra własnej głowy. dzieciaczki na pewno się urodzą, a może nawet tego samego dnia wszystkie
Emiilka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
oo tak Rucola ma rację, mnie lekarze nastawiali, że urodzę wcześniej i pod koniec już mi psycha siadała ( co tu ukrywać ;p)
Też nie miałam żadnych objawów do nocy z pt/sb.
Dziewczyny odkąd jest mały to dni lecą mi przez palce.. jutro już czwartek. Tak jak niedawno myślałam, że roczny macierzyński to kupa czasu to teraz myślę, że za chwilę będę wracać do pracy albo szukać nowej.
Narazie czekam aż mój skrzacik się obudzi i utniemy sobie pogawędkę
Rucola lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Zgłaszam uzależnienie od omletów z białym serem! Dziś już dwa weszły są przepyszne, oczywiście z syropem klonowym
Oliczku, ja Ci polecam w zdrowszej wersji placuszki z białego sera i kaszy manny zamiast mąki! Przepis poniżej, choć przyznam, że ja nie smażę na oliwie, a zwykłym oleju.
https://www.doradcasmaku.pl/przepis/290830/placuszki-z-bialego-sera-z-dodatkiem-kaszy-manny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:43
olik321, pilik, KateKum lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Emilka dziwi mnie trochę zakaz na wiesiołka, u nas położna i na szkole rodzenia i znajoma i doula mówili że wiesiołek super, on nie przyspiesza porodu a jedynie noże zmiękczać szyjkę i ją przygotowywać żeby jak już przyjdzie moment łatwiej się rozwierała. Tak samo jak liście malin, też nie przyspieszają porodu. Rycyna owszem, i wielu ma działanie natychmiastowe, ale na czerwcowkach niejedna piła, a przyspieszyło dwóm. W ogóle zabawnie miała dziewczyna mieszkająca w Niemczech, od 41tc piła rycynę (u nas na sr położna dała rozpiskę nawet jak pić - kiedy i ile) i piła, ale bez efektu. Przyszła do szpitala na wywoływanie (11 dni po terminie), a tam jej dali... sok z rycyną! Uśmiałam się
musiało u niej pójść oxy więc nie na każdego działa jednak rycyna (gdyby tak było, nie stosowanoby oxy
). A i masaż sutków jeżeli nie na żadnej akcji też nic nie ruszy. Działa dopiero jak już jest jakaś akcja
Ale jak się nie czujesz pewna to nie ma co na sile. Rucola cudownie podeszła do tematu i do końca podziwiałam Jej spokoj
Olik moja się właśnie przebudziła i posyła cudne uśmiechy zza piersi.
A co so stanika sportowego, ja polecam staniki z medeli do spaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:54
olik321, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Reset dobrze że nie mam kaszy mannej bo bym juz zrobiła.
Achia cos uparta masz tą siostrę. Ja bym już chyba nie wytrzymała i cos jej napisała. Chociaz u mnie bratowa jest e ciąży w 9 tyg i jak ją słucham to aż nie mogę uwierzyć. Lekarz wysłał ją na badania tarczycy. Oczywiście nie zrobiła i jeszxze się tym chwali. A i twierdzi że zarodek sie jeszcze nie zagniezdzilreset lubi tę wiadomość
-
Głupie pytanie mam: pierwszy raz kupiłam płyn do prania - w którą przegródkę do pralki mam go wlać? Zawsze używałam kapsułek albo zwykłego proszku. Komory mam 3, jedna do proszku, jedna do płynu do płukania i jedna nie wiem do czego - to ta?
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
Melevis wrote:Głupie pytanie mam: pierwszy raz kupiłam płyn do prania - w którą przegródkę do pralki mam go wlać? Zawsze używałam kapsułek albo zwykłego proszku. Komory mam 3, jedna do proszku, jedna do płynu do płukania i jedna nie wiem do czego - to ta?
Albo tam gdzie proszek albo wlewasz do pojemniczka (taki kapturek na nakrętce) i bezpośrednio do bębna.
Edit: a ja w ogóle leję bezpośrednio na pranie tyle, ile każą z nakrętki i brudni nie chodzimy
olik321 wrote:Reset dobrze że nie mam kaszy mannej bo bym juz zrobiła.
Kupuj, kupuj... przypominam o przepisach sprzed paru dni na kaszę mannę z jabłkamiteż dobre na jesień, prawie jak piernik i grzane wino
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 17:14
olik321, Rucola lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyJa to bym się tak nie nastawiała na poród gdyby nie historia z naszą szyjka i słowa lekarza na ostatniej wizycie, że to kwestia dni
dlatego też mi trochę psychika siada przez to czekanie, a na dobrą sprawę marnuje tylko ostatnie dni ciąży na rozmyslanie. Jak tylko dostanę uchwale z komisji egzaminacyjnej to przygotuje wszystkie dokumenty i przynajmniej zajmę czymś glowe. Teraz moj emek w weekendy zdaje egzaminy więc nawet lepiej, że mała poczeka
muszę tylko zmienić myślenie troche, bo zwiariuje od tego doszukiwania się
Kąpiel wzięłam ale nanie mam co liczyć, emkowi się ulało (mamusia dzwoniła) i mi z resztą tez.
Achia rozumiem, że można do ciąży podchodzić lekką ręką jak się nie ma problemów itp, ale przecież Ty nie jesteś lekarzem, ona już matka jest więc powinna mniej więcej ogarniać chociaż kiedy się robi badania, a jak nie pamięta to pytac lekarza
Jeżowa trzymam kciuki za wizytę, żeby Agatka zrobiła prezent mamusi i pięknie pokazała buźkę -
nick nieaktualnyolik321 wrote:Reset dobrze że nie mam kaszy mannej bo bym juz zrobiła.
Achia cos uparta masz tą siostrę. Ja bym już chyba nie wytrzymała i cos jej napisała. Chociaz u mnie bratowa jest e ciąży w 9 tyg i jak ją słucham to aż nie mogę uwierzyć. Lekarz wysłał ją na badania tarczycy. Oczywiście nie zrobiła i jeszxze się tym chwali. A i twierdzi że zarodek sie jeszcze nie zagniezdzil
A u mnie znów mdłości i zgagaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 17:13
-
nick nieaktualny
-
Melevis, u mnie się wlewa tam gdzie proszek, ale daję wtedy taką nakładkę, żeby płyn od razu nie wypłynął.
Jeżowa powodzenia na wizycie
Lamka, chciałam Ci podziękować za wpisy o lano maści z ziaji, że smarujesz nią usta. Mega jest i jeśli to samo będzie robić z sutkami, to polecam! Ostatnio żadna pomadka nie mogła rozprawić się z moimi suchymi ustami, a tu po pierwszej aplikacji było super i wystarczy, że tylko na noc nałożę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 17:27
lamka lubi tę wiadomość