X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, chyba musisz jej delikatnie napisać, że ciąże prowadzi lekarz i pytania powinna do niego kierować, bo nie chcesz ją wprowadzić w błąd.

Twoja siostra z opowieści jakas taka nieogarnieta się wydaje ;)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka , dziękuję za odpowiedź na pytanie o spanie w staniku sportowym.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia, chyba musisz jej delikatnie napisać, że ciąże prowadzi lekarz i pytania powinna do niego kierować, bo nie chcesz ją wprowadzić w błąd.

Twoja siostra z opowieści jakas taka nieogarnieta się wydaje ;)

no właśnie jej napisałam- że lekarz powinien jej to powiedzieć..
    że ona swojego pierwszego dziecka jeszcze nie zgubiła i on zyje to ja się własnie zastanawiam jak to się stało...
    jest nas 3- ona jest najstarsza.a mam wrażenie,że najmnniej ogarnięta. serio
    ja wyprwadziłam się ponad 300km, do miasta gdzie nikogo nie znałam w zasadzie,a mam wrażenie,że radzę sobie duże lepiej niż ona mająca mamę, teściową,męża, szwagierkę i kogo tam jeszcze pod ręką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:02

• reset Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal- rozumiem, że tak bardzo chciałaś rozbić 2000 stronę, że aż jeden post dodałaś trzy razy? ;)

Achia, summer86, Rucola, Fozzie Bear, ibishka, Luna1993, blue00, Bocianiątko lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a ja czuję, że w nocy pojedziesz na porodówkę :)

Emilka ponad 4kg dziecko nie dyskwalifikuje porodu SN a i łatwiej później takiego trzymać/obrobić, ale gorzej ma kręgosłup mamy :)

Zgłaszam uzależnienie od omletów z białym serem! Dziś już dwa weszły są przepyszne, oczywiście z syropem klonowym :)
    aaa i kupiłam piernika na wieczór.. jakoś tak zimowo-jesiennie za oknem się zrobiło

Luna1993, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zapalenie oskrzeli !!! :/ fuck !

Na pocieszenie czekając w przychodni dostrzegła mnie pielęgniarka środowiskowa i spytała czy posłuchamy serduszka - skorzystałam of kors :) <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedługo rodzące, ja Wam napisze szczerze, ze byłam pewna, ze urodze po terminie. Obstawiałam 10go wrzesnia :P serio, więc mój poród mnie bardzo zaskoczył a dni mijały jak szalone ;) Nie nastawiajcie się, ze to już, że niedługo dla dobra własnej głowy. dzieciaczki na pewno się urodzą, a może nawet tego samego dnia wszystkie :P

Emiilka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to dużo zdrówka dla Was!!

Rucola-patrz, każdy obstawia kolejność, a może faktycznie wszystkie wyklują się tego samego dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:39

Patrycja20, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja obstawiam weekend ale kto pierwszy hmmmm... Wszystkie naraz :D

Emiilka lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo tak Rucola ma rację, mnie lekarze nastawiali, że urodzę wcześniej i pod koniec już mi psycha siadała ( co tu ukrywać ;p)
    Też nie miałam żadnych objawów do nocy z pt/sb.

Dziewczyny odkąd jest mały to dni lecą mi przez palce.. jutro już czwartek. Tak jak niedawno myślałam, że roczny macierzyński to kupa czasu to teraz myślę, że za chwilę będę wracać do pracy albo szukać nowej.
    Narazie czekam aż mój skrzacik się obudzi i utniemy sobie pogawędkę <3

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Zgłaszam uzależnienie od omletów z białym serem! Dziś już dwa weszły są przepyszne, oczywiście z syropem klonowym :)

Oliczku, ja Ci polecam w zdrowszej wersji placuszki z białego sera i kaszy manny zamiast mąki! Przepis poniżej, choć przyznam, że ja nie smażę na oliwie, a zwykłym oleju.

https://www.doradcasmaku.pl/przepis/290830/placuszki-z-bialego-sera-z-dodatkiem-kaszy-manny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:43

olik321, pilik, KateKum lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dziwi mnie trochę zakaz na wiesiołka, u nas położna i na szkole rodzenia i znajoma i doula mówili że wiesiołek super, on nie przyspiesza porodu a jedynie noże zmiękczać szyjkę i ją przygotowywać żeby jak już przyjdzie moment łatwiej się rozwierała. Tak samo jak liście malin, też nie przyspieszają porodu. Rycyna owszem, i wielu ma działanie natychmiastowe, ale na czerwcowkach niejedna piła, a przyspieszyło dwóm. W ogóle zabawnie miała dziewczyna mieszkająca w Niemczech, od 41tc piła rycynę (u nas na sr położna dała rozpiskę nawet jak pić - kiedy i ile) i piła, ale bez efektu. Przyszła do szpitala na wywoływanie (11 dni po terminie), a tam jej dali... sok z rycyną! Uśmiałam się ;) musiało u niej pójść oxy więc nie na każdego działa jednak rycyna (gdyby tak było, nie stosowanoby oxy ;)). A i masaż sutków jeżeli nie na żadnej akcji też nic nie ruszy. Działa dopiero jak już jest jakaś akcja :)
    Ale jak się nie czujesz pewna to nie ma co na sile. Rucola cudownie podeszła do tematu i do końca podziwiałam Jej spokoj :)

Olik moja się właśnie przebudziła i posyła cudne uśmiechy zza piersi <3.

A co so stanika sportowego, ja polecam staniki z medeli do spania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:54

olik321, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dobrze że nie mam kaszy mannej bo bym juz zrobiła.

Achia cos uparta masz tą siostrę. Ja bym już chyba nie wytrzymała i cos jej napisała. Chociaz u mnie bratowa jest e ciąży w 9 tyg i jak ją słucham to aż nie mogę uwierzyć. Lekarz wysłał ją na badania tarczycy. Oczywiście nie zrobiła i jeszxze się tym chwali. A i twierdzi że zarodek sie jeszcze nie zagniezdzil

reset lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie mam: pierwszy raz kupiłam płyn do prania - w którą przegródkę do pralki mam go wlać? Zawsze używałam kapsułek albo zwykłego proszku. Komory mam 3, jedna do proszku, jedna do płynu do płukania i jedna nie wiem do czego - to ta?

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Głupie pytanie mam: pierwszy raz kupiłam płyn do prania - w którą przegródkę do pralki mam go wlać? Zawsze używałam kapsułek albo zwykłego proszku. Komory mam 3, jedna do proszku, jedna do płynu do płukania i jedna nie wiem do czego - to ta?

Albo tam gdzie proszek albo wlewasz do pojemniczka (taki kapturek na nakrętce) i bezpośrednio do bębna.
    Edit: a ja w ogóle leję bezpośrednio na pranie tyle, ile każą z nakrętki i brudni nie chodzimy :P

olik321 wrote:

Kupuj, kupuj... przypominam o przepisach sprzed paru dni na kaszę mannę z jabłkami :) też dobre na jesień, prawie jak piernik i grzane wino :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 17:14

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis do tej co proszek, ta trzecia jest do prania wstepnego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym się tak nie nastawiała na poród gdyby nie historia z naszą szyjka i słowa lekarza na ostatniej wizycie, że to kwestia dni ;) dlatego też mi trochę psychika siada przez to czekanie, a na dobrą sprawę marnuje tylko ostatnie dni ciąży na rozmyslanie. Jak tylko dostanę uchwale z komisji egzaminacyjnej to przygotuje wszystkie dokumenty i przynajmniej zajmę czymś glowe. Teraz moj emek w weekendy zdaje egzaminy więc nawet lepiej, że mała poczeka :) muszę tylko zmienić myślenie troche, bo zwiariuje od tego doszukiwania się

Kąpiel wzięłam ale na <3 nie mam co liczyć, emkowi się ulało (mamusia dzwoniła) i mi z resztą tez.

Achia rozumiem, że można do ciąży podchodzić lekką ręką jak się nie ma problemów itp, ale przecież Ty nie jesteś lekarzem, ona już matka jest więc powinna mniej więcej ogarniać chociaż kiedy się robi badania, a jak nie pamięta to pytac lekarza

Jeżowa trzymam kciuki za wizytę, żeby Agatka zrobiła prezent mamusi i pięknie pokazała buźkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

Achia cos uparta masz tą siostrę. Ja bym już chyba nie wytrzymała i cos jej napisała. Chociaz u mnie bratowa jest e ciąży w 9 tyg i jak ją słucham to aż nie mogę uwierzyć. Lekarz wysłał ją na badania tarczycy. Oczywiście nie zrobiła i jeszxze się tym chwali. A i twierdzi że zarodek sie jeszcze nie zagniezdzil
    Wow, Twoja bratowa przebiła moją siostrę... Uświadomiłaś ją czy dałaś spokój?

A u mnie znów mdłości i zgaga :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 17:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis ja leje do takiego pojemnika i do bębna wkładam. Ale zanim zaopatrzyłam sie w pojemnik to lałam na pranie

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, u mnie się wlewa tam gdzie proszek, ale daję wtedy taką nakładkę, żeby płyn od razu nie wypłynął.

Jeżowa powodzenia na wizycie :)

Lamka, chciałam Ci podziękować za wpisy o lano maści z ziaji, że smarujesz nią usta. Mega jest i jeśli to samo będzie robić z sutkami, to polecam! Ostatnio żadna pomadka nie mogła rozprawić się z moimi suchymi ustami, a tu po pierwszej aplikacji było super i wystarczy, że tylko na noc nałożę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 17:27

lamka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 1998 1999 2000 2001 2002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ