X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka cudowna jubilatka <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczorka, i tym samym przestaliście mieć w domu niemowlę! Alusia jest prześliczna, i taka zgrabniusia - widać, że ruchliwiec z niej znaczny!

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wg mnie to te spotkania powinny być ograniczone do tego stopnia żeby teście wiedzieli w czym rzecz i jeśli nie będzie inaczej to nie będzie spotkań. A tekst o miłości w samo sedno, no i podziwiam cię za siłę która masz w sobie bo ja już dawno bym olala teściów albo się z nimi poklucila bo nie pomagają a jeszcze dowalaja "do pieca" więc niech spider... Tak bym to chamsko ujęła.

Rucola, Anna Stesia, Lunaris, Nadzieja22, Lusesita, olik321 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczorka ale Aluśka ma długasną stópkę!!! Bedzie modelka. Jeszcze raz sto lat Alusia!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, no widzisz! :)
    I wszystkie rozumiemy, że się niepokoiłaś - przecież robiłybysmy tak samo. Super że udało się wszystko tak szybko wyjaśnić.

AnnaStesia - a nie możesz powiedzieć teściom że zwyczajnie nie podobają Ci się ich uszczypliwe komentarze i złote rady rodem z lat 80 i albo oni je ograniczą, albo Ty będziesz musiała ograniczyć ich, bo to nie na Twoje nerwy i masz dość? Postaw sprawę jasno.

Patrycja20, Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Anna Stesia wg mnie to te spotkania powinny być ograniczone do tego stopnia żeby teście wiedzieli w czym rzecz i jeśli nie będzie inaczej to nie będzie spotkań. A tekst o miłości w samo sedno, no i podziwiam cię za siłę która masz w sobie bo ja już dawno bym olala teściów albo się z nimi poklucila bo nie pomagają a jeszcze dowalaja "do pieca" więc niech spider... Tak bym to chamsko ujęła.
    lepiej bym tego nie ujeła.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia współczuję Ci mega :( Nie znosze jak obcy ludzie (dokładnie, dla Ciebie obcy ludzie) mówią komus jak ma zyc... Do diabła z nimi!!!

Bajkaaa, Patrycja20, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam się pochwalić że w poniedziałek idę do fryzjera!! I tatuś ma zostać z Zosia :)! Mam nadzieję że nie będę musiała mamy wołać na ostatnią chwilę ale już nie mogę się doczekać :) :) fakt że będzie bez modelowania itp bo to będzie przed praca emka ale i tak się cieszę że będę miała w końcu zrobione włosy :) :)

Rucola, Achia, Aga9090, Kaczorka, Lena21, Anna Stesia, Nadzieja22, Lusesita, summer86, JustynaG, olik321, Luna1993 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teściową ustawiłam do piosnu do tego stopnia, ze jak ostatnio teść się oburzył, ze Lewcio od poczatku nie będzie jadł mięsa i pójdzie do pszedszkola wegetariańskiego (też mi nowość) to szybko mu odpowiedziała, że Lew ma rodziców i oni wiedzą co jest dla niego najlepsze.
    Jak urodziłam Lewka to w tym czasie nie wiem czy wam pisałam moja mama była na pielgrzymce we Włoszech organizowanej przez mojego kuzyna księdza. I wyobraźcie sobie, że ten ksiądz zbrał na tą pielgrzymkę swoją kochanke!!! I co najgorsze umiescił ją w pokoju z moją mamą, tzn teoretycznie, bo ona mieszkała u księdza. Skurczydrań wstydu nie ma. Moja mama to wszystko strasznie przezyła, powiedziała mi o tym w niedzielę i powiedziała mi również, ze w sumie nie dziwi się, ze nie ochrzcze dziecka jesli tak wygląda ten kościół (nie chrzcze dziecka bo nie pójde do spowiedzi do tych hipokrytów). Tak wam chciałam napisać historię z zycia wziętą.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja bardzo się cieszę, że to był fałszywy alarm! Oczywiście, że chcemy,by nasze pociechy były w pełni zdrowe, więc na pewno ulga nie z tej ziemi :)

Kaczorka śliczna Alusia <3 mam nadzieję, że wyprawa do Wrocławia udana :)

Rucola ech... Co Ci mężowie, przecież wiadomo, jak ciężko pracujesz przy Lewciu, a on zamiast Cię trochę odciążać, to lata na dodatkowe zajęcia. To Tobie by się przydał czas dla siebie - i tu brawa dla Olik, rozwiązałaś to bezbłędnie :) ale na pocieszenie Rucola powiem że mój oczywiście planuje właśnie w tym sezonie wrócić do amatorskiej gry w hokeja na lodzie, a na wiosnę jeszcze zacząć kolejną magisterkę... Też mu się zachciało właśnie teraz :/

Kaczorka, Patrycja20 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stasia moja ostatnio bardzo mnie wkurzyła. Ja nie pozwoliłam Wiktorowi iść na rower dopóki nie zrobi zadań,a ta "a pozwól mu" (tak tylko, że z nim trzeba siedzieć po 4 godziny dziennie i to ja bym musiała po nocy dziecko męczyć z nauką) no i na to powiedziałam jej "to moje dziecko, ja je wychowuje, nie ty i się nie wtrącaj". Już nie wytrzymałam, bo to nie pierwszy raz kiedy podważa moje zdanie, a jej mina bezcenna :) moja rada na problemy z teściami - jak najprędzej dać znac im jaka jest granica i nie pozwalać im " wchodzić" sobie na głowę - ja się z moja męczę już 10 lat, a w zasadzie od 7 mogę jej cos odpowiedzieć, wcześniej to mi odpowiadała, że nie jestem jeszcze jej synowa i nie mam prawa głosu....

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    kaczorka, i tym samym przestaliście mieć w domu niemowlę! Alusia jest prześliczna, i taka zgrabniusia - widać, że ruchliwiec z niej znaczny!

O popatrz, jakoś tego nie ogarnęłam, że teraz mam dziecko a nie niemowlę ;) poważna sprawa..
    Ale chyba przestanie być dla mnie bobasem, jak już nauczy się samodzielnie chodzić. Póki co od 3 dni ćwiczy nieustannie! I idzie jej coraz sprawniej :) tylko śmiesznie ręce w górze trzyma przy tym :p

Rucola - długość stopy chyba średnia ;) rozmiar 19. Może na zdjęciu się tak wyciągnęła :)

Współczuję Wam dziewczyny tych przejść z teściami.. Nie wiem czy oni są tacy po złości czy może zazdrość jakaś nimi kieruje.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego zaczęłam, 3 miesiące temu - że jest mi przykro, że musze wysuchiwac takich rzeczy i że chcę robić po swojemu. Teściowa na moment przystopowała, ale potem do tego wróciła. Teraz zaczął się jeszcze wtrącac teść. Uważam, że to rola mojego męża, aby wyregulować te stosunki, bo ja na noże nie mam zamiaru z nikim iśc, nie mam takiego temperamentu (choć kto wie, ile jeszcze dam radę i czy nie obudzą jakiegoś drzemiącego we mnie potwora). Sięgnięcie tez po argument o ograniczeniu kontaktów jest tez dla mnie ostatecznością - nie chcę "grać" synkiem, ma prawo do kontaktu z dziadkami, a oni mają prawo do kontaktu z nim. Widzę też, że kochają małego. Tylko nie wiedzieć dlaczego postanowili bić w dość bezbronną osobę, czyli młodą mamę.

Nawiasem mówiąc, teściowa ciągle uważa, że ja i tak ograniczam jej kontakt z maluchem, bo np. odrzucam pomoc przy spacerach (w sumie chętnie bym przyjęła, ale wiem, że będę zarzucana uwagami i krytyką, więc odmawiam). I kreuje się na taka, która by nam nieba przychyliła, tylko ja się nie zgadzam, bo jestem niewdzięczna i - jak to raz powiedziała - zazdrosna o małego. Gdy to usłyszałam powiedziałam, żeby nie projektowała swoich uczuć na mnie, ale nie dotarło.

• malka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka! Nie mogę się napatrzeć na Aluśkę! Śliczna dziewczynka! <3 <3 Jeszcze raz wszytskiego najlepszego dla solenizantki i wszystkiego dobrego dla Ciebie z okazji rocznicy porodu dzielna mamo :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa jak się czujesz ??

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Aluśka jest do zacałowania:*

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Kaczorka! Nie mogę się napatrzeć na Aluśkę! Śliczna dziewczynka! <3 <3 Jeszcze raz wszytskiego najlepszego dla solenizantki i wszystkiego dobrego dla Ciebie z okazji rocznicy porodu dzielna mamo :)

Dziękuję :) właśnie oprócz urodzin świętowałam dziś też rocznicę porodu :)
    Nigdy wcześniej nie myślałam o tym w ten sposób, ale faktycznie dzień urodzin dziecka jest też świętem mamy. Dotarło to do mnie kilka tygodni temu :)

Jeżowa - Wrocław, w odróżnieniu od Szczecina, wydaje mi się taki przestrzenny. Wszystko jest takie duuuże! I ludzi wszędzie pełno ;)
    Rynek i centrum klimatyczne. Ale chyba bardziej dla ludzi bez dzieci :p bo póki co zamiast siedzieć w jakiejś knajpce, to leżę obok śpiącej Aluśki i słucham zawodzenia jakiegoś kolesia, który postanowił dać koncert na żywo gdzieś za rogiem.. :p (swoją drogą mógłby się już zawijać, bo przy tym zawodzeniu nie zasnę)

Yoselyn82, malka, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka cudowna solenizantka. :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dziękuję :) właśnie oprócz urodzin świętowałam dziś też rocznicę porodu :)
    Nigdy wcześniej nie myślałam o tym w ten sposób, ale faktycznie dzień urodzin dziecka jest też świętem mamy. Dotarło to do mnie kilka tygodni temu :))

To właśnie powtarzam już od paru lat!:) I jak dzieci koleżanek miały urodziny to ja wtedy składałam też im życzenia :)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, bardzo się cieszę :)

Kaczorka piękna Aluśka :)

Anna Stesia wysłałam zaproszenie, pokaż na priv kosz :)

Kaczorka, Patrycja20 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 2120 2121 2122 2123 2124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ