X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- ja trzy tygodnie chodziłam jako 13 latka ze złamanym palcem u prawej ręki w dwóch miejscach (tak, jestem praworęczna). Jak wreszcie znalazłam czas (a byłam bardzo aktywnym nastolatkiem - gazetka szkolna, konkursy, teatr i milion innych pilnych rzeczy) pojechałam z mamą na SOR do Szpitala Dziecięcego, gdzie matkę zwyzywano od najgorszych, bo jak można tak dziecko zaniedbać. A biedna mama się tłumaczyła, że 13 latka jej nie zgłaszała, że palec boli (a ja skubaniutka czułam, że mi tam kości się ruszają, no ale czasu nie było :P).
    Potem jeszcze kilka podobnych akcji zaliczyłam, więc kostki pilnuj i uważaj!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela serdecznie dziękuję <3 już wysyłam zaproszenie na priv :*

Summer powodzenia na spotkaniu :*

Kurde przeczytałam 3 strony forum, Zuza ulała i nic nie pamiętam :P

Lunaris udanej zabawy na babyshower jutro! :) Koniecznie się pochwal jak było

Patrycja sto lat kochana <3 dużo zdrówka, szybkiego porodu i pociechy z dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 13:22

Patrycja20, Lunaris lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, super, że z Borysem wszystko w porządku. Śliczny jest :)

Ojej, Justyna, ale Ania ma piękny uśmiech <3

Patrycja wszystkiego najlepszego!

Ja gdzieś po 16 idę do hematologa, mam napisane "poza kolejnością" i już widzę jak znowu chętnie mnie wpuszczają ;)

Od czwartku zaczynam zajęcia po 21tc i wybrałam sobie na początek ćwiczenia mięśni dna miednicy i na bóle kręgosłupa :) Ciekawe jak będzie, tematy mają fajne do wyboru i zapowiada się ciekawie. We wtorek zapisałam się na temat o stymulacji zmysłów dziecka jeszcze w brzuchu.

Patrycja20, JustynaG, Siwulec lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie akurat gdzie jestem nie ma porodowki ale mysle ze 2 szpital ma podobne łóżka. Bo ja jestem w 1 :-)

ja juz po wycinku jestem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 13:33

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

My jesteśmy po wizycie. U Tosi wszystko dobrze ❤️
    Wszystkie przepływy w porządku, rośnie ładnie, ma już jakieś 2,8kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 13:45

91Ewela09, blue00, Yoselyn82, StaraczkaNika, Aga9090, pilik, Luna1993, veritaserum, Patrycja20, Achia, JustynaG, Jeżowa, by7mistake, Karma88, Bajkaaa, KateHawke, lamka, Kaczorka, summer86, Fozzie Bear, Siwulec, Nadzieja22, Amal, Lena21, Rucola, Phnappy, ibishka, ibishka, olik321, -Mamunia-, Lunaris, KateKum, Bobisia, malka, Lusesita lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, zaproszenie zaakceptowałam. Czekam na wiadomość z adresem.

Luna1993 lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam, że jestem już TRZECIA na naszej liście ciężarówek! SZOK :D

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela napisałam :)

A tak a propo pierwszej strony to coś mi nie pasowało, że Zuzik ma 56 cm a wszystkie ciuchy za duże (nawet te 50) więc ja zmierzyłam. ma 53 cm teraz :P

reset, olik321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skubana,się skurczyła :D

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka super wiesci po wizycie. Waga zacna.

My mielismy szybkie usg, Mala fika. Serduszko 133 uderzenia. Pepowina owinieta jak byla, ale luzniutko. Przeplywy wszystkie ok. Za 2 tygodnie standardowa wizyta. :-)

Julka28, pilik, Kaczorka, Luna1993, Fozzie Bear, Siwulec, Nadzieja22, Amal, JustynaG, Lena21, Phnappy, admiralka, ibishka, Patrycja20, Lunaris, KateKum, malka, Lusesita lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, u mnie było odwrotnie. Niby 55 cm a wszystkie ciuszki 56 za małe, a 62 akurat. Nie wiem jak oni mierzą dzieci.

Luna1993 lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec śliczny Borys! Uwielbiam takie zdjęcia USG :) piękny profil i taki mały nosek... <3

Agulineczka u Ciebie także cieszę się, że z Tosią wszystko w porządku :) już wkrótce będzie w Twoich ramionach :)

Luna to ile w takim razie miała Zuzia przy narodzinach? :D no bo na pewno nie 56cm :P

Fozzie na Borowskiej są łóżka sterowane pilotami, o Boże, jakie to było przydatne po cesarce!!!

Justyna właśnie, prześliczna jest Twoja Ania! Widziałam ją jeszcze rano w łóżku tylko nie miałam kiedy dzisiaj coś napisać na forum. Rozjaśniła mój dzień pięknym uśmiechem :)

My mamy dzisiaj TYDZIEŃ :) pytam się, jakim cudem? Za chwilę pójdzie na studia :P

Byliśmy u lekarza po skierowanie do dermatologa z Agatką (ma znamię na główce, które chcemy skontrolować). Pani doktor ją zważyła i wyszło 3900 g. W piątek wychodziłyśmy ze szpitala z 3720g. Podobno to dobry przyrost, więc się nieco uspokoiłam.

Wczorajszy kryzys laktacyjny skończył się jedną porcją mleka modyfikowanego koło 23 ale Mała po nim nie usnęła i usnęła dopiero ssąc pierś jakąś godzinkę później. W nocy karmiłam tylko piersią, obudziłam się z cudownym uczuciem pełnych cycków, więc optymistycznie patrzyłam w przyszłość. Ale mam wrażenie, że dzisiaj skończy się to tak samo, mam wrażenie, że już czuję zmniejszoną produkcję. Nie chcę "przetrzymywać" Agatki wieczorem, jak widzę, że płacze z głodu, a dostawianie do piersi kończy się jeszcze większym rykiem, bo nic nie leci... Ale przystawiałam wieczorem Ją wielokrotnie, żeby zrekompensować cyckom to mleko modyfikowane. Trochę pracuję też laktatorem, piję Femaltiker, Bocianka, nawet do Inki się przekonałam. Naprawdę mam nadzieję, że przyniesie to efekt, tylko muszę też trochę odpuścić w głowie i usunąć negatywne myśli. Zauważyłam, że póki jest jasno to mam dobry nastrój, jak się robi ciemno, to mi się pogarsza...

I jeszcze mam głupie pytanie - od kiedy z dzieckiem robi się coś więcej? :D no bo na razie to głównie mamy przewijanie/karmienie/sen. Czasem myślę, że może źle odczytuję każdy jej płacz jako płacz z głodu, ale jednocześnie pakuje sobie te rączki do buzi i wysuwa języczek, więc chyba jednak dobrze to interpretuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:46

Siwulec, JustynaG lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa jak dziecko ma tak ok. 5 tygodni zaczyna być bardziej zainteresowane światem, możesz wtedy czytać, pokazywać zabawki, puszczać piosenki. Koło 8-9 tygodnia dziecko już może zacznie z Tobą gadać a po 12 będziesz się dwoiła i troiła jak zająć malucha żeby się nie nudził :) ja od dwóch czy trzech tygodni mam ciężki przeskok bo wcześniej pierś była remedium na wszystko, a teraz działa tylko na głód (do tego stopnia że często chce ssać i się wścieka i krzyczy bo mleko leci ;))
    Ciesz się z przytulania i bliskości bo te nasze maluchy szybko się zmieniają a każdy etap jest totalnie inny od poprprzedniego mam wrażenie :)... w czwartym skoku to mam codziennie one dziecko. Śmiejemy się, że nocami robi aktualizacje systemu i wgrywa nowe pliki ;)...

Patrycja wszystkiego najlepszego!

Yos obu długo nie trzymali i tym razem znaleźli przyczynę!
    Ja mam po ciąży dużo gorsze alergie niż przed i niż powoli boje się jeść czegokolwiek. Poszłabym do alergologa na testy, ale ciężko z dzieckiem przy tej pogodzie czas wygospodarować...

A Ninka przy wypisie ze szpitala miała 58cm, a miesiąc pozniej u pediatry magicznie 57. Takie pomiary ;) jak ja mierze to ma 60-62, a do nie dawna nosiła body na 50 nawet ;) lidlowe 50/56 teraz ma idealne i ogólnie 56 poza przykrótkiej rękawami są dobre. Więc to różnie bywa, Ona ma długie nogi i przez to takie proporcje jakieś „zaburzone” ;)

Nika oby nodze szybko się poprawiło...! Nie zapomnę jak byłam we Włoszech na poduczeniu języka u znajomych-znajomych i złamałam sobie małego palca u nogi kopiąc z trzy latkiem gumową piłkę. Jeszcze się przyznać nie chciałam bo po pierwsze było mi wstyd a po drugie nie umiałam się wysłowić ;) to były czasy ;)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 15:07

Jeżowa, Rucola, Patrycja20 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik mi lekarz mówił, że po ciąży to normalne że alergię/astma/ AZS się nasila- przez szalejące hormony. Tak samo się dzieje w okresie dojrzewania i później przy menopauzie. U mnie było tak samo niestety

Karma, Admirałka bardzo się cieszę, że wszystko u dzieciaczków dobrze <3

Ewela co prawda rozmiar rozmiarowi nierówny, ale my musieliśmy na szybko domówić po porodzie 50- siątki, a i tak się okazały za duże (f&f jedynie dobre, smyk, hm lekko za duże). Mierzą na szybko, ale u takich maluchów np 5 cm różnicy to sporo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 15:12

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też się pochwalę roboczym zdjęciem z domowej sesji, bo sama się jaram jak głupia :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71dd556b6b.jpg

Nie cytujcie, bo jednak nie chciałabym żeby to zostało w internetach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 17:58

Jeżowa, pilik, lamka, summer86, Nadzieja22, Luna1993, blue00, KateHawke, Lena21, JustynaG, Phnappy, admiralka, Siwulec, ibishka, Kaczorka, 91Ewela09, olik321, Bajkaaa, Anna Stesia, JuicyB, Patrycja20, Karma88 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna też taki lekarz mówił, ale nie myślałam że aż tak... jak mnie uczulał tylko nabiał to teraz mam wrażenie że mnie wysypuje po wszystkim, aż mam rany i pęcherze na dłoniach...

Fozzie wow! Ale z Ciebie piękna kobieta! A dynia namalowana cudownie, kto ma taki talent?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Amal jak sytuacja?
    Hej :) Cisza spokój.. :) wyspałam się we własnym mieciutkim łóżeczku.. Nic w nocy nie bolało, raz się tylko obudziłam do toalety, mała w brzuszku też przespała noc.. Aż mi dziwnie po tych przebojach noc w noc w szpitalu.. :)

Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kochana nie pociesze Cię niestety, bo po ciąży byłam rok na sterydach tak mi się AZS zaostrzyło, też miałam rany na całym ciele :( przy kp możesz brać jakieś leki? Na skórne alergie i moje AZS zadziałał jedynie Elocom

Fozzie ponownie napiszę że jesteś laska! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 15:29

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie super dynia! A laska z Ciebie nieziemska :)

Patrycja sorki, wcześnie nie zakodowałam - wszystkiego najlepszego!!!

Dziewczyny, ja się do tego macierzyństwa nie nadaję... Jak mała się budzi, to tak się zaczynam stresować, że coś mi nie wyjdzie, że od razu muszę do kibla. Ja pierdole, co ten mój mózg robi. Całymi dniami jest z nami mój mąż, bo wziął urlop, ale teraz musi iść do 21 na uczelnię, a ja świruję... I wizja kolejnego kryzysu laktacyjnego nie napawa mnie optymizmem.

Jeszcze tak niedawno wszystko było tak znacznie prostsze... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 15:39

Patrycja20 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna smaruje sterydem bo to jedyne co działa żebym się nie zadrapał...
    Jezowa (i wszystkie świeże mamusie) https://www.superstyler.pl/dziecko/uprzedzcie-prosze-inne-mamy/
    Dasz sobie radę! Nic nie zrobisz źle. Jesteś najlepszą mamą dla Agatki i pamiętaj o tym <3!

Rucola, JustynaG, Jeżowa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2165 2166 2167 2168 2169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ