X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam sobie M. Jackowską pod kątem rozszerzania diety i myślę, że poniższe jest dobrym podsumowaniem rad, które padały w ostatnim czasie odnośnie niższej wagi i dokarmiania:

„Słabe” przyrosty masy ciała to też nie jest dobry powód żeby wprowadzać nowe produkty do diety, wszystkie są mniej kaloryczne niż mleko, albo są zapychaczem i dają krótkoterminowy efekt a przecież nie o to chodzi żeby dziecko utuczyć tylko żeby zdrowo się rozwijało i rosło. Jeśli Wasze dziecko przybiera na wadze mniej niż do tej pory to sprawdźcie najpierw siatkę centylową WHO (TUTAJ) i poszukajcie dobrego specjalisty.

Lena21, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, dobrze, że od razu pojechaliście na IP. Cieszę się, że wszystko z maluszkiem w porządku, uważaj na siebie i oszczędzaj się. Trzymam kciuki aby takie coś więcej się już nie powtórzyło.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kciuki za wizytę u neurologa <3 Ninka jest jak zawszse boska :D i mamy to samo kółeczko do zabawy,Franio je uwielbia

pilik lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal Nadia rozkoszna :) <3

Blue kciuki trzymam, Wojtuś na bank chce zdążyć na święto niedzielne :D

Luna gratulacje dla Zuzi z okazji awansu z noworodka na niemowlaka! :D

Vivanilka bardzo ładna pamiątka Martynkowa <3 dużo zdrówka dla Was!

Brzuch mi na pewno opadł :D czuję dużą ulgę na przeponie, wątrobie i kiszkach (więcej się mieści teraz :P). Aż mi się humor poprawił, może nie będę już jęczeć że chcę już koniec :P

Vivanillka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, trzymam kciuki za sprawną akcję. Podziwiam Twoje opanowanie! Ja bym przy takich skurczach już beczała ze strachu, a Ty wcinasz śniadanie :)

A ja mam dziś wieczorem wizytę - tak mnie wcisnęli gdzieś między pacjentki, żeby skontrolować przepływy. I tu zagwostka - mam szykować podwozie czy mogę sobie darować?
    Ze względu na spory brzuch i niewygodny dostęp do kluczowych obszarów bardzo mnie korci żeby sobue odpuścić... Ale jeśli dojtor sobie przypomni że to ta pani z nieudaną szyjką albo wymyśli że to pora pobrać materiał na posiew czy gbs, to byłoby głupio iść au naturel. Poradźcie coś, pliiiiz.

Spokojnego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 09:40

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnośnie chudych dzieciaków historia mojego brata. Odkąd się urodził by chudy. Nie szczupły, a chudy. Do tego prawie nic nie jadł, był blady, przez kilka lat diagnozowano go na różne rzeczy (w tym białaczkę), a on czym mniej jadł tym miał więcej energii :P Dostawał nawet jakieś leki na poprawę apetytu i nic nie dało. Apetyt mu potem się pojawił w okresie dojrzewania, ale chudość do dziś nie zniknęła.
    Na 7 urodziny ważył 16 kg, aktualnie waży 56 kg, a ma 30 lat. Tyle tylko, że ma 195 cm, więc jeansy kupuje w rozmiarze 26/36, a i tak są za duże.

Jedyną osobą, która się go nie czepiała był nasz pediatra, który powtarzał mojej mamie, że dopóki dziecko normalnie się rozwija, nie jest apatyczne, słabe, senne, normalnie wydala i ma wszystkie funkcje poznawcze w normie to należy dać mu święty spokój i ewentualnie raz do roku zrobić kontrolne badania krwi plus mocz.

To tak na uspokojenie, że nie wszystkie dzieci muszą być dorodne, by być zdrowe :)

Lunaris, summer86, JustynaG, Rucola, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika,śniadanie też mi nie wchodzi :D jestem spokojna bo wiem,że jeszcze za wcześnie na panikę :P

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika napiszę wprost: ja już sobie odpuściłam miesiąc temu. Nóżki owszem golę na wizytę ale panna Grażyna traktowana jest tylko raz na jakiś czas nożyczkami (co by dredami nie świecić) a golenie/depilowanie bikini odpuszczam. Nie mogę już dosięgnąć, ostatnio konkretnie się zacięłam i potem nie chciało się zagoić dlatego przestałam się przejmować. Lekarze są przyzwyczajeni, wystarczy mydło -chodzi o to żeby było czysto i przyjemnie a kwestia fryzury to już indywidualna sprawa ;)

Ps na porodówkę wygoliłam sobie to co uważałam a w czasie porodu i tak poprawiali po swojemu więc teraz nie zamierzam robić nic w temacie.

StaraczkaNika, Aga9090, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Zaczynamy 35tc!:)
    Blue- kciuki!
    Yos- jak u Was? Dobrze że z Maleństwem wszystko ok!

Justyna i AnnaStesia- dzięki za wymianę odnośnie ubierania. Tego się obawiam własnie, czy bede dziecko dobrze ubierać.ale też jestem za hartowaniem. Tak samo jak nie zamierzam czekać że spacerem z Młodym jeśli będzie z nim wszystko ok:) z tą warstwą więcej też wydaje mi się dziwne, bo każdy z nas inaczej odczuwa temperatury. Będę sprawdzać karczek jak piszecie no i obserwować. Bo każda mama wie co lubi jej dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 09:51

Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się trochę zapuściłam hehe,ale na tyle,że widać co trzeba :D.Raczej nie będę się golić,niedługo wezmę kąpiel,coby wyglądać jak człowiek.Wizyta w szpitalu dziś mnie nie ominie raczej,szkoda tylko,że mój M ma na drugą zmianę do pracy.Może uda mu się coś wykombinować.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - jak w 30tc byłam u gina i skarżyłam się, że ciężko już się depilować, to stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby i była zdziwiona, że jeszcze mi się chciało ;) więc odpowiadając na Twoje pytanie - możesz nic nie robić :)
    Chociaż ja jakoś nie potrafiłam odpuścić i nawet w dniu porodu się męczyłam..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ja Cie rozumię, że chcesz na ostatni moment do szpitala :P kciukam dalej

blue00 lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie potrafię odpuścić :D ostatnio czułam się jakbym maraton przebiegła po ogarnięciu Grażyny :D

Emiilka lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika nie przejmuj się podwoziem, założę się, że lekarz już wiele widział :)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal , na filmiku nadal wygląda jak dziecko anioł.
    Wiesz co... może dobrze byłoby tym kocykiem nie przykrywać jej po całą szyję. Taki maluszek może niechcący zasłonić sobie buźkę, chwila nieuwagi i tragedia gotowa.

Nika , mój prywatny lekarz skomentował, że "co to za moda" bo jego zdaniem przed porodem lepiej unikać żeby się nie zaciąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 10:16

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Ja się staram na bieżąco ogarniac jeśli chodzi o depilacje, ale to bardziej dla mojego samopoczucia :p pamiętam jak badano mnie przed histeroskopią, to po badaniu pani zapytała "a jest pani ogolona,bo nie zwróciłam uwagi" i sama dodała, że to dla nich rutyna i mimo że przed sekundą mi tam zaglądała to nie wiedziała
    Więc przejmować się nie będę, jeśli akurat coś ;) i myślę że Ty też nie musisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 10:19

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue powodzenia! :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to my mamy 5w1 darmowe bo Zosia 37t0d i nasz pediatra uważa że w tej ustawie (czy czymś tam) jest napisane do 37tc więc on uważa że łącznie z 37tc :)

Blue obyś zdążyła bo akcje lubią się szybko rozwijać, no chyba że masz szpital niedaleko.

Dziewczyny kiedy ten regres snu jest u dziecka? Bo Zosia złapała rytm więc czuję że ten regres za rogiem :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal piękna kruszynka!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie za 100 punktów :) co ubieracie pod szyję dziecku? Jak bluza nie jest pod szyję to zostawiacie gola?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2269 2270 2271 2272 2273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ