X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwując swoje ciało po prostu wiem,że mam jeszcze czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym była za przeproszeniem obsrana, bo rodziłam 6 godzin, ale pełne rozwarcie zrobiło się w moment, pamiętacie akcję z moim zzo, które założyli a po 5 min Zuza była już na świecie :D a jak mi wody odeszły w domu to emek pędził stówę po mieście, na czerwonych

Także Blue powodzenia i leć do szpitala ;)

Bajka uwielbiam Twojego cukiereczka <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Aha dziewczyny wiecie że moja przychodnia w poniedziałek nie pracuje? :/ dobrze ze nie byłam na tych badaniach z Zosia dziś

Nie pracuje, bo... ustawodawca niby zapisał, że mają pracować, ale wolne ma mieć cała obsługa administracyjna i wszyscy, którzy nie są "służbą zdrowia" i dlatego połowa podmiotów od razu podlega pod ustawę. Bo jak rejestratorka ma mieć wolne, to lekarz bez niej nic nie zrobi itp.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że odległość do szpitala też robi swoje. jakby ja zaczęła rodzić ok16 to bym była po*** że nie zdażę,bo korki- do szpitala mam np wg google maps np teraz 20min. ale za godzinę mogłoby być gorzej :p dlatego mam nadzieję,że jak coś to będzie to wieczór/ noc, ewent ok10- po porannych korkach :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nie pracuje, bo... ustawodawca niby zapisał, że mają pracować, ale wolne ma mieć cała obsługa administracyjna i wszyscy, którzy nie są "służbą zdrowia" i dlatego połowa podmiotów od razu podlega pod ustawę. Bo jak rejestratorka ma mieć wolne, to lekarz bez niej nic nie zrobi itp.
    no to wymyślili... genialnie po prostu :/ rozprawy pewnie też odwołane? i jak ktoś miał termin np do onkologa w centrum onkologii to też mu przepadnie?

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Mam zaległości kilkudniowe - nie dam rady nadrobić :(

Blue niezła Wariatka z Ciebie :P pewnie wszystkie już byśmy były na IP kilka tygodni temu :D Coś czuję, że jak tylko przekroczysz próg szpitala będzie poród ekspresowy i nawet coś czuję, że dzisiaj będziecie się tulić :D Podziwiam serio!!!

My nadal w trójpaku - chociaż wczoraj rano obudziłam się z dużą plamą na bokserkach w których spałam, łóżko było suche, ale majty mokre całe. Na 10:15 miałam wizytę u mojego gin - opieprzył mnie, że w ogóle do niego przyjechałam i wysłał od razu do szpitala.

KTG - serduszka super, skurczy zero - chociaż jak leżałam, to mocno okresowo brzuch bolał - czyli te bóle to nie skurcze :)

USG - płyn w normie, wszystko ok, wg nich wydzielina kwasowa, więc to nie wody i uwaga znowu tekst:
    lekarz: "oo Pani na CC jest zapisana, a czemu nie naturalnie?"
    ja: (robiąc wielkie oczy, bo lekarz miał głowicę przy brzuchu, a ja ekranu nie widziałam) "a to pierwszy bliźniak jest teraz główkowo a nie miednicowo???"
    lekarz: "oooo rzeczywiście, to musi być CC"

FACEPALM generalnie, ja rozumiem, że naturalny poród jest lepszy itp.... no ALE... chyba mają zalecenia żeby napierać na naturalne porody.

Generalnie, znowu wysiedziałam 5 godzin na IP i do domu...

Mój gin był przekonany, że mnie już zostawią, a oni że mam 19 się stawić na CC i tyle... więc nie pobrał mi jeszcze GBS... i tak się zastanawiam czy przy CC to jest konieczne?

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i szyjka w ciągu 10 dni z 2,5 cm na 1,5 cm i dzisiaj znowu znalazłam kawałki czopa

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja miałam za każdym razem gbs pobierany

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, jestem nieprzytomna, owszem, ale zauważyłam, że synek szykował mnie na to od dłuższego czasu. Najpierw spał po 2-3 godziny bez przerwy, potem półtorej, a teraz zszedł nawet do 10 czy 20 minut. Więc powoli zdychają mi baterie, ale jeszcze jakoś funkcjonuje. Ale jeśli potrwa to dłużej niż tydzień to nie dam rady, zwlaszcza ze na glowie mam projekt oraz za chwile wracam do pracy. W ogóle ten permanentny brak snu i dzienna harowka z nieodkladalnym brzdacem najgorzej wpływa na moje nerwy (mąż jest tego częstą ofiara, bo zrobiłam się czepialska, wymagającą zołzązołzą) na apetyt (ciągle coś podjadam, bo potrzebuje zapasów energii) i na zdolnosci intelektualne (nie umiem skleić poprawnie zdania, szukam słówek, a nawet po poludniu zapomniałam zwrotek piosenki, która rano śpiewała dziecku). Do tego doszedł mały kryzys laktacyjny. Ale zaciskam zęby, kiedyś musi być lepiej, co nie?

Luna, Zuzia sama rozkosz! I piękna chusta, zdradzisz jaka to?

Bajeczko, Zosia cud miód i orzeszki!

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Phnappy ja miałam za każdym razem gbs pobierany

Seriooooooo? :o :o

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Seriooooooo? :o :o
    No serio i też nie wiem po co przy cesarce :P wczoraj na wizycie miałam pobierany

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy a przy bliźniakach to nie standard cc? Trochę stresują człowieka, bo raz tak raz tak mówią? :/

Blue podziwiam za spokój, ale w sumie nie dziwię się. Wiesz co i jak, szpital blisko więc wiesz ile możesz czekać.

Ja melduję, że żyję. Przetaczam się, jutro ktg. I tak powoli siedzimy i czekamy. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też po spacerze, ale z babcią. Ja zdążyłam posprzątać, zjeść drugie danie, puścić zmywarkę i odciągnąć 110ml mleka bo od 2 dni jest awers na cycka :( na śpiocha weźmie a na żywca rozpacz...

Jeszcze tak z ciekawości. Szczególnie mamy kpi (Justyna). Ile mleka odciagacie na raz? I w jakich odstępach czasu?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f24b8b3762e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 15:38

Achia, blue00, Lusesita, Jeżowa, Patrycja20, Yoselyn82, Aga9090, Nadzieja22, -Mamunia-, KateHawke, Lunaris, pilik, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    no to wymyślili... genialnie po prostu :/ rozprawy pewnie też odwołane? i jak ktoś miał termin np do onkologa w centrum onkologii to też mu przepadnie?

Spadło 700 tyś rozpraw w całej Polsce. Średni czas oczekiwania na rozprawę w Krakowie to 8 miesięcy. Ja akurat na poniedziałek nic nie miałam, ale moja przyjaciółka z mężem są adwokatami i im spadło 5 rozpraw. Wyobraźcie sobie, że ktoś czeka na alimenty/ rozwód i teraz poczeka kolejne 8 miesięcy, bo nagle świętujemy niepodległość.
    Co do poradni przyszpitalnych to sama już nie wiem, wiem, że np. oddział, na który ja idę pracuje i przyjmuje pacjentów planowo, bo nawet mi proponowano termin 12go.
    A w sumie z punktu widzenia prawnego zakaz handlu jest właściwie bez podstawy prawnej. Bo sklepy powinny być zamknięte w oparciu o ustawę o dniach wolnych jeszcze z 1951r., a ta ustawa nie wspomina o takim wolnym jak 12 listopada. Ale że wszyscy się boją PIP i związków zawodowych to raczej zamkną.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Phnappy a przy bliźniakach to nie standard cc? Trochę stresują człowieka, bo raz tak raz tak mówią? :/

Koleżanka przy bliźniakach główkowo jest nastawiana na poród naturalny... a też pierworódka.
    Chyba jest tak, że jak kobieta powie, że chce CC to robią, ale zalecają naturalnie jak są ułożone główkowo, lub pierwszy bliźniak jest główkowo a drugi miednicowo.

Przyznaję, że mnie to stresuje - ja od samego początku byłam nastawiona na CC i cieszę się, że maluchy są tak ułożone, że muszę mieć CC.

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego własnie Reset zdziwiona byłam, że to przeszło... im się tam musi naprawdę nudzić skoro wymyślają takie ustawy bez pomyśłenia o tysiącach ludzi np własnie w takiej sytuacji jak piszesz..

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, no właśnie! Np.moja ginekolog i tak przyjmuje, bo miała poumawiane osoby na ten dzień i tyle. I nie ma potem gdzie upchnąć 20 osób w kalendarz. Trochę bez głowy ten pomysł z wolnym dniem, tak jakby dowiedzieli sie 2 tygodnie temu, ze 11 listopada wypada w niedzielę. Zresztą czy to nie jest tak, że rząd zafundował ludziom 'kacowe'? Bo kto będzie tak świętował, że następnego dnia musi odpocząć?

Phnappy, super, ze w ciąży bliźniaczej właściwie będziesz miała donoszone szkraby! Ale ten lekarz to jakiś wesolutki, niech sam sobie rodzi bliźnięta sn!

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka młodsza właśnie rozpoczęła drzemkę, która powinna skończyć 14-14.30.
    Już się boję :-/

Blu marze o takiej akcji. Ciaza donoszona, akcja zaczyna się w domu, jadę na spokojnie to szpitala, rodze sn i wszystko jest git.
    Takie niespełnione marzenie.
    A Ty dawaj znać co i jak ;-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dlatego własnie Reset zdziwiona byłam, że to przeszło... im się tam musi naprawdę nudzić skoro wymyślają takie ustawy bez pomyśłenia o tysiącach ludzi np własnie w takiej sytuacji jak piszesz..

Właściwie wszędzie są problemy. Firmy transportowe też mają jazdę, bo przecież w święta tiry mają zakaz poruszania się po drogach. Spedytorzy mieli poustalane trasy przy założeniu, że od północy w niedzielę ciężarówki mogą ruszyć w drogę, a tu postój przymusowy.

Inny klient prowadzi np. usługi outsourcingowe dla innych krajów i jak on ma nagle powiedzieć, że jednak w poniedziałek nikt tu telefonu nie odbierze, bo firma ma wolne? W umowach z touroperatorami mamy wpisane, kiedy polska spółka nie pracuje, ba - nawet wpisaliśmy nieprzewidziane okoliczności (mając w pamięci jak było wolne z powodu śmierci Jana Pawła, ale ok - śmierci papieża nie da się zaplanować), a teraz co? Należy powiedzieć Norwegom czy innym Niemcom, że to było nieprzewidziane? Nie wiedzieliśmy, kiedy wypada jedno z najważniejszych wydarzeń dla ojczyzny?

Kpina i tyle. Aczkolwiek wczoraj i tak bardziej zagotowała mnie ustawa o in vitro.

Anna Stesia- ja np. też pracuję (tyle, że przyjdę sobie w dresie;)), bo mam we wtorek mega ciężką rozprawę w Warszawie i mieliśmy na poniedziałek zaplanowane spotkanie z Mecenasem. Nawet jakbyśmy jutro chcieli je zrobić to tego nie wepchniemy do kalendarzy - ja jestem poza kancelarią, mecenas ma też wyjazd, no i zostaje nam poniedziałek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 15:56

golonat, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mam nadzieję,że ta o in vitro nie przejdzie!

‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ