Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Rucola, ze szczepionkami bywa przejściowy problem z dostępnością. Duży problem jest z 5w1 nawet w przychodniach. A jeśli chodzi o 6w1, najpopularniejsze są chyba Infarix Hexa i Sanofi Hexacima, wiesz może o którą chodzi?
A co do niedostępności w aptekach a dostępności w przychodniach, przychodnie pewnie kontraktują większe ilości i bezpośrednio, dlatego mogą mieć pierwszeństwo przed aptekami. Ja w przychodni zawsze dostaję opakowanie po szczepionkach, więc sprawdzam daty itd.coś tam emek czytał że były afery ale to na stronach antyszczepionkowcow więc wiadomo jakie to wiarygodne....
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzień dobry,
Luna piękna bransoletka!
Ania, ale ten „spadek” wagi u Was to nie spadek tylko kwestia różnic pomiarów rozumiem?
Bajka ja!! Od kilku tygodni znowu mnie zalewa. Nie aż tak jak w połogu, ale zdarza die że w nocy budzę się mokra albo w dzień nagle zaczynam się pocić. Zwalała to na kp bo u mnie to się zwykle łączy ale sama nie wiem. Muszę przyznać że teoszke siebie tarczycowe zaniedbałam i myśle czy to może być to... my we wtorek mamy iść na szczepienie, 5w1 i pneumo... znowu mam mieszane uczucie co do podania razem, ale z drugiej strony na pierwszą dawkę dobrze zareagowała więc może nie powinnam się stresować?
Olik co do wychowania, nie wiem jak by było u tych chłopców, ale znam rodzeństwa, wychowywane tak samo, a totalnie różne... na jedno dziecko zadziała każda metoda bo ma taki charakter, a na drugie trzeba znaleźć sposób i może być ciężko. Dlatego też tak do końca bym się nie sugerowała. Niestety trzeba się uczyć metodą prob i błędów...
Co do książek, ja kupiłam bardzo polecaną, ale jeszcze nie czytałam. „Pozytywna dyscyplina”, polecam z poleceń i z opisu
Ponawiam pytanie Justyny - polecacie coś konkretnego z Ali?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 09:07
-
O mamo! wczoraj nie wydałam kasy to dzisiaj będzie dzień z ALI?
że co to miało być przypomnijcie? jakieś rabaty ? -
nick nieaktualnyWitajcie,wczoraj miałam za dnia tylko kilka skurczy.Za to wieczorem mocno rozbolał mnie żołądek, głośno bulgotało w jelitach,aż w końcu pogoniło kilkakrotnie do łazienki.Nie wiem czy coś mi zaszkodziło czy znów się oczyszczałam przed.Później czułam się już dobrze.
-
Bajka, ja nie pomogę. U mnie samo. Siebie nie leci nic,ale jak nacisnęłam albo Anastazja się "bawi" to coś tam leci. Codziennie rano i wieczorem musi mieć 5minut przy piersi.
U nas noce są fajne, jeśli po karmieniu ok 4-5 pójdzie jeszcze spać, co rzadko się zdarza -
nick nieaktualnyPilik tak. Łazienkowa jak się okazało dodawał 2kg. Wiem że to nie jest najlepszy pomysł tak go ważyć ale nie chciałam kupować specjalnie wagi. Ważyliśmy go z ciekawości czasami.
Było tak, że postawiliśmy wanienkę, wyszło 0.0kg. Jego do środka a tam 7800g. Miał 3m. Byłam przerażona. Po 3tyg. go zważylismy u nas na rękach. I u mnie i u M wychodziła różnica ok. 6kg w porównaniu z naszymi kg. I wtedy konsternacja. Wanienka pewnie 2kg ważyła łazienkowa tyle nie złapała. Przez te tygodnie chodziłam spanikowana zbliżającą się wizytą szczepienną bo znowu będzie 2kg w miesiąc???
Kupiłam tydzień temu wagę. I wyszło tyle ile u nas było ważne na rękach. Dzisiaj mam zamiar go zażyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 09:37
-
Rucola wrote:Infarix hexa
coś tam emek czytał że były afery ale to na stronach antyszczepionkowcow więc wiadomo jakie to wiarygodne....
Podeslesz prosze źródło? My akurat tą szczepimy.. teraz wybrałabym Hexacimę, myślałam że jak cos droższe to lepsze a okazuje sie że w Hexacimie jest mniej aluminium.
Przed wybraniem szczepionki czytałam, że była jakaś afera że probowali ludziom wciskać tuż przed lub po dacie ważności, dlatego przed podaniem w przychodni sprawdzam na opakowaniu jaka jest data. -
Co do ważenia dzieci to u nas jest patent z wagą bagażową. Zawijaliśmy w pieluchę i korzystaliśmy z wagi wiszącej. Trudniej potem jak dziecko większe ale wtedy można się na łazienkową przerzucić. Najbardziej stresujący czas to okres tych pierwszych miesięcy.
Ania1003 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlik ale jak przekręcisz Marcelka w nocy to on tak śpi ? U Ani szans nie ma po prostu jak próbuję ja przekręcić to jest zła i płacze. A jakbym to zrobiła na śpiocha to się wybudza taki to jest egzemplarz ... Trochę się boję tej wizyty że nas ponaciagaja niepotrzebnie na jakąś terapię czy coś bo wcześniej mamy wizytę u neurologa żeby być pewnym że jest wszystko dobrze. Zobaczymy.
U nas noc też ciężka. Pobudek 4ale... Wczoraj zamontowaliśmy Ani karuzele z tiny love. Dzisiaj nad ranem mieliśmy 45 minut spokoju. Po prostu na nią patrzyła
zjedliśmy w spokoju śniadanie a nawet taka chwila cenna
Rucola, Malwas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Kochane,
nadrobię wieczorem, bo zaraz przyjeżdża do nas mój przyjaciel i zostaje do popołudnia.
Lunaris - dziękuję za komplementmam nawet błękitną koszulę, która by się nadawała
Ale co do porodu, to raczej nie ja. Wprawdzie co noc jakieś bóle/skurcze mnie łapią, ale byłam dzisiaj na wizycie i póki co nic się nie zapowiada. Dominik waży 2795g, wód sporo, przepływy dobre, szyjka trzyma. Kolejna wizyta 24.11. Niestety nadal nie mam zdjęć.
Miłego dnia!Patrycja20, Achia, Emiilka, Karma88, Nadzieja22, Aga9090, Lunaris, Phnappy, Ania1003, Rucola, Morusek, olik321, Malwas, Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Malka te krostki na głowie, to może być ciemieniucha. Nam się pojawiła wcześnie i czasami nadal wychodzi. Nie ogranicza się do okolic ciemiączka, Hub miał ją nawet przy brwiach i wszędzie na głowie.
Dziewczyny współczuję ciężkich nocy, Morusek - masakra z sąsiadką.
-
Pilik,
Oto link do polecanej przez Lamkę sukienki, w ktorej wyglądała obłędnie:
https://tiny.pl/g35lg
to króliczek Leny (my też takiego mamy)
https://tiny.pl/g35lw
polecam torbę do wózka:
https://tiny.pl/g35lc
pilik, lamka lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Niedługo zbieramy się na roczek przyjaciółki córki
Luna, piękny prezent
Wrzucajcie linki jak macie jeszcze coś sprawdzonego z Ali, może w końcu zadebiutuję jutroA nianię z kamerką ktoś ma?
Miłego dnia wszystkimlamka lubi tę wiadomość
-
Nadzieja ja chyba się na taką zdecyduję: https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Monitor-Kamery-Ip-Videcam-Dziecko-Radio-Video-Niania-Elektroniczny-Baba-Mini-Bezprzewodowe-Kamery-Bezpiecze-stwa/32900147200.html?spm=a2g17.search0104.3.11.425a3c0bOp8hnR&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_5_10065_10068_319_317_10696_5729415_5728811_453_10084_454_10083_10618_10304_10307_10820_10301_10821_537_536_5730515_5733215_5733315_10843_328_10059_10884_5731015_5733115_10887_5732915_100031_5733415_321_322_5730015_10103_5733515_5729015_5733615%2Csearchweb201603_55%2CppcSwitch_0&algo_pvid=0809841c-0b47-4a5b-ade3-7e7d2fdd9472&algo_expid=0809841c-0b47-4a5b-ade3-7e7d2fdd9472-1
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
... no i siedzę na Ali... ale łączę przyjemne z pożytecznym i poszukam od razu prezentów świątecznych, potem nie będę miała na to czasu
pilik lubi tę wiadomość
-
Luna piękny prezent od męża! Bardzo bardzo podoba się ta bransoletka!
Jak ostatnio rozmawiałam z lekarką o szczepionkach to coś mówiła, że któraś z tych 6w1 jest teraz w deficycie i żeby wybierać tę drugą, by mieć pewność, że kolejne dawki będą dostępne... Ale zabijcie, nie wiem o której mówiła
Bajka czyli nadmierna potliwość w połogu to norma? Bo myślałam, że to ja jestem jakaś dziwna...
Ja się dzisiaj trochę rozpieściłam, poszłam do Esotiq i sprezentowałam sobie na niedawne urodziny dwa biustonoszedziękuję wszystkim, które polecały ten sklep, zwłaszcza Lamce
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ffe65fdc473.jpg
Nigdy nie miałam takiej ładnej bielizny
O, dzięki za przypomnienie o Ali i promocjach na 11.11, muszę coś kupić
Patrycja20, JustynaG, Achia, lamka, Lunaris, Bajkaaa, Aga9090, Luna1993, veritaserum, Emiilka, Karma88, KateHawke, Anna Stesia, Nadzieja22, Kaczorka, blue00, Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Luna piękny prezent od męża! Bardzo bardzo podoba się ta bransoletka!
Jak ostatnio rozmawiałam z lekarką o szczepionkach to coś mówiła, że któraś z tych 6w1 jest teraz w deficycie i żeby wybierać tę drugą, by mieć pewność, że kolejne dawki będą dostępne... Ale zabijcie, nie wiem o której mówiła
Bajka czyli nadmierna potliwość w połogu to norma? Bo myślałam, że to ja jestem jakaś dziwna...
Ja się dzisiaj trochę rozpieściłam, poszłam do Esotiq i sprezentowałam sobie na niedawne urodziny dwa biustonoszedziękuję wszystkim, które polecały ten sklep, zwłaszcza Lamce
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ffe65fdc473.jpg
Nigdy nie miałam takiej ładnej bielizny
O, dzięki za przypomnienie o Ali i promocjach na 11.11, muszę coś kupićnajładniejszy ten niebieski
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
nick nieaktualny