X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusueita wszystkiego dobrego dla koleżanki i maluszka! Fajna historia.

Moje dziadki mnie dzisiaj zaskoczyło, bo mimo, że dzień był wczoraj straszny to noc super. Obudziła się o 23:30 i o 4, a teraz od 7 już nie śpi ale sobie leżymy w łóżku.

pilik, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita niezła historia :) !

Nalwizacz mamy tylko po remoncie nikt nie wie gdzie ;) muszę go znaleźć...

U nas fatalna noc, Franio ok, ale mój mąż chyba się czymś zatruł (modlę się żeby miał racje ) bo cała noc wymiotował wiec xostakam z Franiem sama i od 4:50 jiz mieliśmy życiowe pogaduchy, kupę itd. o 7:20 jeszcze udało się go namówić na drzemkę ale teraz jest pełen życia w przeciwieństwie do mnie - w miała być piękna niedziela bez teściów, sami, odpoczynek i luzik

Lusesita lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, historia jak z filmu :)

Lena współczuję mężowi i też trzymam kciuki, by to było "tylko" zatrucie, a nie coś wirusowego. Szkoda, że ta niedziela nie będzie taka, jak sobie wymarzyłaś.

Pilik kochana jak zastój?

U nas po raz pierwszy noc z tylko dwiema pobudkami - o 2 i 6! Inna sprawa, że Agatka usypia 22-22:30, ale to i tak super wynik i jestem prawie wyspana :) szkoda, że już porządnie ulała na sukieneczkę, w której miała iść na imprezę rodzinną - dobrze, że mamy pełną szafę ciuchów :D

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wow! Udało się Jej spędzić na pewno super ostatni wieczór bez dzidziusia, na oewno będzie co wspominać, gratulacje :)
    AnnaStesia mamy jakiś z Allegro noname trochę, o taki http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7641214849
    nie jest zły, ale gdybym jeszcze raz miała wybierać to bym chyba odłożyła i zainwestowała w bo jungle czy coś stadlera. W tym mi w sumie przeszkadza napełnianie przede wszystkim. Jakiś wykonania też bez szału, ale nawilża fajnie (stoi w sypialni 25m2 z wysokim sufitem i radzi sobie całkiem). Plus na pewno za poziom hałasu bo delikatny szum, co jakiś czas bąbelki się przelewają, ale zupełnie nam to nie przeszkadza.
    U mnie dalej kula straszna, ale boli mniej... mam nadzieje, że to dobry znak. W nocy Ninka z niego ładnie piła. Ale poza tym noc słaba, pierwszy raz od dawna spała do 1 więc super, ale ja nie mogłam spać i tylko czekałam aż się obudzi i coś pociągnie... zasnęłam przed 2, a jakoś 2.30 kolejne karmienie i już dość niespokojna, brzuch zaczął męczyć. Od 4 afera brzuszkowa i dopiero przed 6 zasnęła. Po 7 się obudziła, zrobiła kupę i zasnęła i nie mam serca jej odłożyć a tak strasznie mi się chce sikać, hehe ;)
    Luna jakbyś szukała jeszcze wąskich body to 5-10-15 ma długie i wąskie :) a w smyku niektóre idealne a niektóre szerokie mocno
    Lena mam nadzieje, że to zatrucie tylko...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 08:30

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita faktycznie jak z filmu :) gratulacje dla koleżanki :)
    Plik kurczę dobrze, że chociaż troszkę lepiej ... wspolczuje tego bólu :(
    Lena zdrówka dla męża !

Dzień dobry w 31tc :)

Lunaris, Luna1993, pilik, Siwulec, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Bajka mogło by tak być jak w Twoim śnie- nie obrażę się :)

Pilik oby to był początek poprawy sytuacji, kciukam za to!

Lusesita niesamowita historia, mama będzie miała co opowiadać :D

Lena ...uff zawsze pod górkę :/

Rucola miłego wyjazdu :) korzystajcie z dodatkowej pomocy!

U nas dobra noc- baaardzo dobra. Dziwne to wszystko- na tygodniu pobudki a w weekend przespane najczęściej. Może to jest w mózgu? że wszyscy są w domu? 7h nieprzerwanego snu! czuję się jak młody bóg!

Luna1993, Kaczorka, Bajkaaa, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita ale fajna historia :) gratulacje dla koleżanki <3 będzie miała co wspominać ;)

Jeżowa opłacało się inwestować w te wszystkie piękne sukieneczki dla Agatki :) udanej imprezy ;*

Pilik mimo że mu się nie karmimy to doskonale rozumiem ten stan, kiedy dziecko zaśnie po np. kolce i nie masz serca go odłożyć bo się obudzi. A tak bardzo chce się do toalety :D
    Dziękuję za polecenie, zerknę co mają fajnego w 5,10,15 bo akurat muszę coś kupić na 56, w ogóle jak tam wypada rozmiarówka w porównaniu do innych? Wg mnie największą ma smyk- 50 nadal są nam za wielkie. Idealne są 50 z hm a lekko małe robią się z f&f. Myślę że f&f ma najbardziej realne rozmiary w stosunku do wielkości dziecka.
    Jak dobrze że jest poprawa a mała zaczęła jeść z tej piersi... Współczuję okropnej nocy, ale cieszę się poprawa :*

U nas była wczoraj wieczorem najgorsza kolka jaką Zuza miała, a już mieliśmy odstawiać Debridat, bo była duża poprawa :/ 2 godziny krzyku, bólu, aż zaczęła wymiotować (nawet nie ulewać) i zrobiła brzydka kupkę. Wtedy zasnęła i spala 6 godzin !!! Wiem, że powinnam ją obudzić na karmienie ale nie miałam serca, po tym jej bólu... Jeśli to się powtórzy to pojadę z nią do naszego lekarza. Ale myślę że to jednorazowa akcja, bo od 2 tygodni kolki trwały max 15 minut

Lena też trzymam kciuki, żeby to nie był żaden wirus i żeby jednak niedziela okazała się miłym dniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 08:47

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, moim zdaniem rozmiarówka z 5 10 15 wypada mniejsza niż ze Smyka i H&M.
    I popieram, że jakościowo H&M ma najlepsze body, sa fajnie rozciagliwe i ładnie sie dopasowuja. Muszę zamówić, bo dawno nie kupowałam. Wkurzyłam sie gdy zamówienie szło 14 dni :/

Malka, ciszę sie, że po ciężkim dniu choć noc była spokojna.

Pilik, oby ten zastój odpuścił.

Lusesita, historia jak z filmu :D

AnnaStesia, jak u Was ostatnio ze spaniem?

A tak w ogóle dzień dobry wszystkim. U nas też wzglednie niezła noc, od 20 do 22 dwie pobudki i do rana kolejne dwie, w tym jedna 1,5 h, moje dziecko stwierdziło, że w sobotnia noc trzeba poimprezować i się świetnie bawiło ;)
    Dziś spotkanie rodzinne u emka rodziny.. oj jak mi się iść nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 09:00

Luna1993, Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie dot. nawilżaczy. Czy wiecie jaki % nawilżenia jest najlepszy w pokoju gdzie śpi w nocy dziecko? Ja coś kojarzę, że 40-60%. Kupilam jakiś czas temu higrometr za kilka zł i cały czas pokazuje nam nawilżenie na poziomie 54-57%, więc nawilżacza nie kupiłam.
    Ciągle jednak się zastanawiam, bo to był taki produkt, który mieliśmy kupić na 100%, no ale właśnie boję się, że skoro powiom nawilżenia jest ok, to przesadzimy w drugą stronę.

Nocka calkiem ok, najważniejsze że Hub pospał do 7:45. a nie do 6:15 jak wczoraj, więc i ja jestem wyspana :)

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy nam się najlepiej śpi jak jest 70% nawilżenia. Nie drapie w gardle, rano się lepiej oddycha. Plus weź pod uwagę zbliżający się okres grzewczy który wysusza pomieszczenie dość skutecznie. Ja tez nawilżacz puszczam tylko na noc.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy nie wiem czy mam aktualne dane ale na studiach mówili właśnie o optymalnym poziomie nawilżenia powietrza 60%

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę!

Pilik - kciuki, żeby się poprawilo!

Ten weekend faktycznie jest jakoś niefortunny.
    Lunaris - to Ty dziś pospalas, a ja wręcz przeciwnie! Zasypialam długo, a potem budziłam się co godzinę! Przespałam może z 4h... No i dziś spędzę pół dnia na piłce, bo lewe biodro jest kompletnie nieczynne :(

dqprhdge2q9dik3m.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytanie dot. nawilżaczy. Czy wiecie jaki % nawilżenia jest najlepszy w pokoju gdzie śpi w nocy dziecko? Ja coś kojarzę, że 40-60%. Kupilam jakiś czas temu higrometr za kilka zł i cały czas pokazuje nam nawilżenie na poziomie 54-57%, więc nawilżacza nie kupiłam.
    Ciągle jednak się zastanawiam, bo to był taki produkt, który mieliśmy kupić na 100%, no ale właśnie boję się, że skoro powiom nawilżenia jest ok, to przesadzimy w drugą stronę.

Nocka calkiem ok, najważniejsze że Hub pospał do 7:45. a nie do 6:15 jak wczoraj, więc i ja jestem wyspana :)

Juicy, mój mąż się ostatnio doktoryzował nad tym w necie, bo z racji że to nowy budynek to była dość spora wilgotność i podobno nie powinna przekraczać 60%, optymalnie jest w okolicach 40-50%. U małej w pokoiku utrzymuje się między 50% w dzień do 65% w nocy, więc nie stosujemy nawilżacza, a wręcz kupiliśmy pochłaniacze wilgoci, bo wcześniej zdarzało się nawet powyżej 65%.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może komuś to pomoże w wyborze rozmiaru, aż sama byłam zdziwiona różnica. Od lewej: smyk 50, hm 50, f&f 50
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a692f982fb93.jpg

Jeżowa, pilik, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie u mnie już grzeją od miesiąca tak jak zimą i byłam pewna, że nam się zacznie robić sucho w mieszkaniu, a tu ciągle jest ok. My też mieszkamy w bloku niedużym, rocznik 2008 i on jest świetnie ocieplony. Kaloryfery mamy na 2, czasami na 3 jak jest mróz i to wystarcza.
    To jeszcze się wstrzymam z jakimkolwiek zakupem, a może w ogóle wystarczy potem taki zwykly nawilżacz na kaloryfer.
    Za to muszę pochwalić się że zakup nebulizatora jest strzałem w 10, póki co tylko ja używam, ale na zapchane zatoki działa błyskawicznie :)

summer86, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne te body Luna <3 ale różnica ogromna! Współczuję kolek Zuzi, nie dziwię się, że dałaś jej pospać, zrobiłabym tak samo :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita czyli impreza była jak trzeba :D

Jezowa my już też po pierwszej przebierce- okład z kupy na plecy :D

Luna bodziaki super. A co do Smyk to faktycznie ma. Duża rozmiarowke. Widzę porównując z innymi ciuchami tych samych rozmiarów :)

My mamy nawilżacz - kupiła moja siostra dla małej w biedronce na promocji--taki w kształcie słonia co para leci z traby i na katar się super sprawdził!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 12:14

Jeżowa, Yoselyn82, Patrycja20, pilik, Karma88, KateHawke, Lunaris, Anna Stesia, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm tak piszecie o tym nawilżaczu ,że sama chyba kupię ten sprzęt żeby sprawdzic jak to u nas wygląda...

naszła mnie refleksja- niedziele niehandlowe sprawiają,że chyba mężowie się uaktywniają i nadrabiają zaległości w domowych robótkach- sąsiad coś tam stuka na korytarzu, inny wierci, mój mąż właśnie pożyczył wiertarkę i przywiesił półkę z wieszakiem zakupioną w ikei. nooo i fajnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 11:43

pilik, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, mam lekarka zalecala, żeby nawilżenie było między 50 a 60 %, dlatego muszę znaleźć nawilżacz z higrometrem.

Summer, u nas że spaniem nie ma poprawy i nie zanosi się na nią. Nie wiem już co robić i skłaniam się mu najgorszemu dla mnie rozwiązaniu, czyli zaakceptowaniu tego stanu rzeczy. Tylko że jestem coraz bardziej zmęczona. No ale trudno, kiedyś to się wyreguluje.

W dodatku nasz syn uznał, ze jeśli się kończy pół roku to można ten fakt obwieszczac radośnie światu od 4 rano. Przez dwie godziny nawijał, potem zasnął na pół godziny i znów perorował. Rośnie nam gadułka.

Izape_91, malka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia gratuluję półrocznego synka!!! To Ci dopiero dorosły gentleman <3

Anna Stesia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2347 2348 2349 2350 2351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ