Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusueita wszystkiego dobrego dla koleżanki i maluszka! Fajna historia.
Moje dziadki mnie dzisiaj zaskoczyło, bo mimo, że dzień był wczoraj straszny to noc super. Obudziła się o 23:30 i o 4, a teraz od 7 już nie śpi ale sobie leżymy w łóżku.pilik, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Lusesita niezła historia
!
Nalwizacz mamy tylko po remoncie nikt nie wie gdziemuszę go znaleźć...
U nas fatalna noc, Franio ok, ale mój mąż chyba się czymś zatruł (modlę się żeby miał racje ) bo cała noc wymiotował wiec xostakam z Franiem sama i od 4:50 jiz mieliśmy życiowe pogaduchy, kupę itd. o 7:20 jeszcze udało się go namówić na drzemkę ale teraz jest pełen życia w przeciwieństwie do mnie - w miała być piękna niedziela bez teściów, sami, odpoczynek i luzikLusesita lubi tę wiadomość
-
Lusesita, historia jak z filmu
Lena współczuję mężowi i też trzymam kciuki, by to było "tylko" zatrucie, a nie coś wirusowego. Szkoda, że ta niedziela nie będzie taka, jak sobie wymarzyłaś.
Pilik kochana jak zastój?
U nas po raz pierwszy noc z tylko dwiema pobudkami - o 2 i 6! Inna sprawa, że Agatka usypia 22-22:30, ale to i tak super wynik i jestem prawie wyspanaszkoda, że już porządnie ulała na sukieneczkę, w której miała iść na imprezę rodzinną - dobrze, że mamy pełną szafę ciuchów
Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Lusesita wow! Udało się Jej spędzić na pewno super ostatni wieczór bez dzidziusia, na oewno będzie co wspominać, gratulacje
AnnaStesia mamy jakiś z Allegro noname trochę, o taki http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7641214849
nie jest zły, ale gdybym jeszcze raz miała wybierać to bym chyba odłożyła i zainwestowała w bo jungle czy coś stadlera. W tym mi w sumie przeszkadza napełnianie przede wszystkim. Jakiś wykonania też bez szału, ale nawilża fajnie (stoi w sypialni 25m2 z wysokim sufitem i radzi sobie całkiem). Plus na pewno za poziom hałasu bo delikatny szum, co jakiś czas bąbelki się przelewają, ale zupełnie nam to nie przeszkadza.
U mnie dalej kula straszna, ale boli mniej... mam nadzieje, że to dobry znak. W nocy Ninka z niego ładnie piła. Ale poza tym noc słaba, pierwszy raz od dawna spała do 1 więc super, ale ja nie mogłam spać i tylko czekałam aż się obudzi i coś pociągnie... zasnęłam przed 2, a jakoś 2.30 kolejne karmienie i już dość niespokojna, brzuch zaczął męczyć. Od 4 afera brzuszkowa i dopiero przed 6 zasnęła. Po 7 się obudziła, zrobiła kupę i zasnęła i nie mam serca jej odłożyć a tak strasznie mi się chce sikać, hehe
Luna jakbyś szukała jeszcze wąskich body to 5-10-15 ma długie i wąskiea w smyku niektóre idealne a niektóre szerokie mocno
Lena mam nadzieje, że to zatrucie tylko...!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 08:30
Lusesita lubi tę wiadomość
-
Lusesita faktycznie jak z filmu
gratulacje dla koleżanki
Plik kurczę dobrze, że chociaż troszkę lepiej ... wspolczuje tego bólu
Lena zdrówka dla męża !
Dzień dobry w 31tcLunaris, Luna1993, pilik, Siwulec, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Bajka mogło by tak być jak w Twoim śnie- nie obrażę się
Pilik oby to był początek poprawy sytuacji, kciukam za to!
Lusesita niesamowita historia, mama będzie miała co opowiadać
Lena ...uff zawsze pod górkę
Rucola miłego wyjazdukorzystajcie z dodatkowej pomocy!
U nas dobra noc- baaardzo dobra. Dziwne to wszystko- na tygodniu pobudki a w weekend przespane najczęściej. Może to jest w mózgu? że wszyscy są w domu? 7h nieprzerwanego snu! czuję się jak młody bóg!Luna1993, Kaczorka, Bajkaaa, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLusesita ale fajna historia
gratulacje dla koleżanki
będzie miała co wspominać
Jeżowa opłacało się inwestować w te wszystkie piękne sukieneczki dla Agatkiudanej imprezy ;*
Pilik mimo że mu się nie karmimy to doskonale rozumiem ten stan, kiedy dziecko zaśnie po np. kolce i nie masz serca go odłożyć bo się obudzi. A tak bardzo chce się do toalety
Dziękuję za polecenie, zerknę co mają fajnego w 5,10,15 bo akurat muszę coś kupić na 56, w ogóle jak tam wypada rozmiarówka w porównaniu do innych? Wg mnie największą ma smyk- 50 nadal są nam za wielkie. Idealne są 50 z hm a lekko małe robią się z f&f. Myślę że f&f ma najbardziej realne rozmiary w stosunku do wielkości dziecka.
Jak dobrze że jest poprawa a mała zaczęła jeść z tej piersi... Współczuję okropnej nocy, ale cieszę się poprawa :*
U nas była wczoraj wieczorem najgorsza kolka jaką Zuza miała, a już mieliśmy odstawiać Debridat, bo była duża poprawa2 godziny krzyku, bólu, aż zaczęła wymiotować (nawet nie ulewać) i zrobiła brzydka kupkę. Wtedy zasnęła i spala 6 godzin !!! Wiem, że powinnam ją obudzić na karmienie ale nie miałam serca, po tym jej bólu... Jeśli to się powtórzy to pojadę z nią do naszego lekarza. Ale myślę że to jednorazowa akcja, bo od 2 tygodni kolki trwały max 15 minut
Lena też trzymam kciuki, żeby to nie był żaden wirus i żeby jednak niedziela okazała się miłym dniemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 08:47
Lusesita lubi tę wiadomość
-
Luna, moim zdaniem rozmiarówka z 5 10 15 wypada mniejsza niż ze Smyka i H&M.
I popieram, że jakościowo H&M ma najlepsze body, sa fajnie rozciagliwe i ładnie sie dopasowuja. Muszę zamówić, bo dawno nie kupowałam. Wkurzyłam sie gdy zamówienie szło 14 dni
Malka, ciszę sie, że po ciężkim dniu choć noc była spokojna.
Pilik, oby ten zastój odpuścił.
Lusesita, historia jak z filmu
AnnaStesia, jak u Was ostatnio ze spaniem?
A tak w ogóle dzień dobry wszystkim. U nas też wzglednie niezła noc, od 20 do 22 dwie pobudki i do rana kolejne dwie, w tym jedna 1,5 h, moje dziecko stwierdziło, że w sobotnia noc trzeba poimprezować i się świetnie bawiło
Dziś spotkanie rodzinne u emka rodziny.. oj jak mi się iść nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 09:00
Luna1993, Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja mam pytanie dot. nawilżaczy. Czy wiecie jaki % nawilżenia jest najlepszy w pokoju gdzie śpi w nocy dziecko? Ja coś kojarzę, że 40-60%. Kupilam jakiś czas temu higrometr za kilka zł i cały czas pokazuje nam nawilżenie na poziomie 54-57%, więc nawilżacza nie kupiłam.
Ciągle jednak się zastanawiam, bo to był taki produkt, który mieliśmy kupić na 100%, no ale właśnie boję się, że skoro powiom nawilżenia jest ok, to przesadzimy w drugą stronę.
Nocka calkiem ok, najważniejsze że Hub pospał do 7:45. a nie do 6:15 jak wczoraj, więc i ja jestem wyspana -
Juicy nie wiem czy mam aktualne dane ale na studiach mówili właśnie o optymalnym poziomie nawilżenia powietrza 60%
-
Dzień dobry w niedzielę!
Pilik - kciuki, żeby się poprawilo!
Ten weekend faktycznie jest jakoś niefortunny.
Lunaris - to Ty dziś pospalas, a ja wręcz przeciwnie! Zasypialam długo, a potem budziłam się co godzinę! Przespałam może z 4h... No i dziś spędzę pół dnia na piłce, bo lewe biodro jest kompletnie nieczynne -
JuicyB wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie dot. nawilżaczy. Czy wiecie jaki % nawilżenia jest najlepszy w pokoju gdzie śpi w nocy dziecko? Ja coś kojarzę, że 40-60%. Kupilam jakiś czas temu higrometr za kilka zł i cały czas pokazuje nam nawilżenie na poziomie 54-57%, więc nawilżacza nie kupiłam.
Ciągle jednak się zastanawiam, bo to był taki produkt, który mieliśmy kupić na 100%, no ale właśnie boję się, że skoro powiom nawilżenia jest ok, to przesadzimy w drugą stronę.
Nocka calkiem ok, najważniejsze że Hub pospał do 7:45. a nie do 6:15 jak wczoraj, więc i ja jestem wyspana
Juicy, mój mąż się ostatnio doktoryzował nad tym w necie, bo z racji że to nowy budynek to była dość spora wilgotność i podobno nie powinna przekraczać 60%, optymalnie jest w okolicach 40-50%. U małej w pokoiku utrzymuje się między 50% w dzień do 65% w nocy, więc nie stosujemy nawilżacza, a wręcz kupiliśmy pochłaniacze wilgoci, bo wcześniej zdarzało się nawet powyżej 65%. -
nick nieaktualny
-
No własnie u mnie już grzeją od miesiąca tak jak zimą i byłam pewna, że nam się zacznie robić sucho w mieszkaniu, a tu ciągle jest ok. My też mieszkamy w bloku niedużym, rocznik 2008 i on jest świetnie ocieplony. Kaloryfery mamy na 2, czasami na 3 jak jest mróz i to wystarcza.
To jeszcze się wstrzymam z jakimkolwiek zakupem, a może w ogóle wystarczy potem taki zwykly nawilżacz na kaloryfer.
Za to muszę pochwalić się że zakup nebulizatora jest strzałem w 10, póki co tylko ja używam, ale na zapchane zatoki działa błyskawiczniesummer86, pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
Lusesita czyli impreza była jak trzeba
Jezowa my już też po pierwszej przebierce- okład z kupy na plecy
Luna bodziaki super. A co do Smyk to faktycznie ma. Duża rozmiarowke. Widzę porównując z innymi ciuchami tych samych rozmiarów
My mamy nawilżacz - kupiła moja siostra dla małej w biedronce na promocji--taki w kształcie słonia co para leci z traby i na katar się super sprawdził!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 12:14
Jeżowa, Yoselyn82, Patrycja20, pilik, Karma88, KateHawke, Lunaris, Anna Stesia, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhmm tak piszecie o tym nawilżaczu ,że sama chyba kupię ten sprzęt żeby sprawdzic jak to u nas wygląda...
naszła mnie refleksja- niedziele niehandlowe sprawiają,że chyba mężowie się uaktywniają i nadrabiają zaległości w domowych robótkach- sąsiad coś tam stuka na korytarzu, inny wierci, mój mąż właśnie pożyczył wiertarkę i przywiesił półkę z wieszakiem zakupioną w ikei. nooo i fajnieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 11:43
pilik, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
Juicy, mam lekarka zalecala, żeby nawilżenie było między 50 a 60 %, dlatego muszę znaleźć nawilżacz z higrometrem.
Summer, u nas że spaniem nie ma poprawy i nie zanosi się na nią. Nie wiem już co robić i skłaniam się mu najgorszemu dla mnie rozwiązaniu, czyli zaakceptowaniu tego stanu rzeczy. Tylko że jestem coraz bardziej zmęczona. No ale trudno, kiedyś to się wyreguluje.
W dodatku nasz syn uznał, ze jeśli się kończy pół roku to można ten fakt obwieszczac radośnie światu od 4 rano. Przez dwie godziny nawijał, potem zasnął na pół godziny i znów perorował. Rośnie nam gadułka.Izape_91, malka lubią tę wiadomość