X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ąwiatowy dzień mężczyzn. Dobrze że oni o thm nie wiedzą.

pilik, Rucola, JuicyB, Achia, Lusesita, Jeżowa, JustynaG, Fozzie Bear, blue00 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka moja też na początku jadła chwilkę i zasypiała.

Juicy dzisiaj z dedykacją dla Ciebie zdjęcie :)
    [u

Lamka dobrze że lepiej :)
    Nika mam nadzieje, że Renatka się rozkręci i nie będzie mamy stresować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 11:30

StaraczkaNika, Yoselyn82, Patrycja20, Rucola, Aga9090, olik321, Achia, Lusesita, JuicyB, Kaczorka, Jeżowa, KateHawke, Luna1993, summer86, JustynaG, Morusek, Nadzieja22, Lena21, Lunaris, malka, blue00, Anna Stesia, emi2016 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ninka Słodziaku!!! cóż za rozbrajający usmiech zamiast rozbrajających minek ;)

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie odnośnie Tracy Hogg.
    Wydała już może książkę " Język nastolatka " ?
    Bo chętnie bym kupiła....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 11:37

Lunaris lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - jeśli masz śpiworek do wózka, to chyba wystarczy Zosię ubrać w normalne codzienne ubranko i na to misiowy kombinezon. Nam się udało kupić w tamtym roku taki w PEPCO za 40zł. Jego plusem było to, że można było stopy i dłonie zasłonić lub odsłonić.
    Do tego ciepła czapka i cos na szyję i przetrwacie zimę :)

Pilik - super, że zastój już mija :)
    Co do wagi Ninki, to ciężko mi coś doradzić.. jeśli ładnie je, wyniki badań są w normie a mała się rozwija, to chyba nie pozostaje nic innego, jak to zaakceptować.

Fozzie - u Was to chyba nigdy nie ma nudy, co? ;) Ale kontuzjowanej stopy współczuję.. zwłaszcza na tym etapie ciąży!

Nika, Lamka i Lunaris - czekamy teraz na Wasze dzieciątka <3 niech Was tylko za bardzo nie męczą w tych ostatnich dniach/tygodniach.

Życzę wszystkim miłego dnia :)

Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik super bodziak na super dziewczynie :D

Tak w ogóle to mój nick to kompletny przypadek. Kiedy zapłakana wróciłam ze szpitala po HSG i szukałam informacji o tym jak inne dziewczyny znosiły to badanie to trafiłam na to forum. Chciałam na szybko zadać jakieś pytanie i okazało się, że muszę założyć konto. Przy tworzeniu nicku popatrzyłam na pierwszą rzecz jaką miałam pod ręką czyli gumy juicy fruit i tak zostało. Samo słowo juicy kojarzy mi się też mocno ze spodniami dresowymi jakie miała na sobie Lorelai chyba w 4 sezonie gilmorek. Chyba czarne spodnie dresowe z wielkim napisem JUICY na tyłku. Jakbym takie znalazła to bym kupiła :)

pilik, summer86, Patrycja20, Aga9090, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy a wiesz że tak dzisiaj myślałam nad tym, od czego pochodzą Nicki dziewczyn na forum? :-D

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi Twój się kojarzy jedynie z serialami, jakie ogląda moja babcia :D

czekając_na_cud lubi tę wiadomość

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    mi Twój się kojarzy jedynie z serialami, jakie ogląda moja babcia :D

A to cię zaskoczę :-)
    1.5 roku temu przygarnelismy suczke, która ktoś wyrzucił z auta.
    Córka nadała jej imie Lusia vel Luna. A ja mówię na nią Lusesita :-D
    Jak zakladalam tu konto to ona akurat szczekala w ogrodzie i tak jakoś wyszło hehe

pilik, JuicyB, Jeżowa, Achia, summer86, Patrycja20, Aga9090, KateHawke, Rucola, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej się czuję jakby mnie walec przejechał :/ Czytam sobie co u Was i tak lajkuję tylko. Nawet ten rozpoczęty 26 tydzień nie robi na mnie aktualnie wrażenia. Ale jutro fryzjer, w środę w końcu na wosk idę (pozdro Lamka!) i może jakoś się rozkręcę w końcu.

Miłego dnia!

lamka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała nierozpuszczalne szwy po cc? Ja mam takie i muszę się zgłosić na ściągnięcie. Nie chce jechać do szpitala w którym rodziłam, bo to kawał drogi. Pytałam w mojej lokalnej przychodni i tam nie ściągają... Orientujecie się czy położna środowiskowa może to zrobić?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka mi właśnie położna środowiskowa ściągała :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Czy któraś z Was miała nierozpuszczalne szwy po cc? Ja mam takie i muszę się zgłosić na ściągnięcie. Nie chce jechać do szpitala w którym rodziłam, bo to kawał drogi. Pytałam w mojej lokalnej przychodni i tam nie ściągają... Orientujecie się czy położna środowiskowa może to zrobić?

Mi ściągała położna, ale mówiła, że nie każda położna się tego podejmuje...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, mi też położna środowiskowa ściągała. Tylko, że ja miałam szwy po sn.
    W gruncie rzeczy nie wiem czy to coś zmienia ale wydaje mi się, że po cc w przychodni, położna wolała lekarza by wydał zgodę na zdjęcie szwów.

EDIT: Ale może miała wątpliwości czy wszystko jest ok i dlatego do tamtej pacjentki wołała lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 14:15

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka 2 razy w szpitalu byłam na ściąganie a za trzecim razem w przychodni pielęgniarka mi ściągała. Teraz po operacji ginekolog mi ściągał. Nie wiem czy położna tez może...

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie było logiczne ze w przychodni w gabinecie zabiegowym. No ale jak się okazało nie robią tego...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit jak mi pielęgniarka ściągała w przychodni to musiałam się zarejstrowac do internisty, bo on musial zgodę wyrazić

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - myślę, że położna spokojnie Ci ściągnie szwy. Moja sama mi zaproponowała, bo uznała, że szkoda żebym musiała do szpitala jechać.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też środowiskowa chciała szwy ściągać i obraziła się jak pojechałam do szpitala z tym :)

Mata przyszła, póki co super. Nie śmierdzi, jest duża i lekka i szybko się składa. Mały już próbował ją jeść i nie widać jakichkolwiek śladów po jego dwóch małych tasakach, więc chyba starczy na długo.
    Miała leżeć tam gdzie dywan, ale chyba zostawię to tak jak jest teraz.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e797b283888.png

Rucola, summer86, Yoselyn82, Jeżowa, Achia, Lusesita, Patrycja20, Nadzieja22, Lunaris, pilik, JustynaG, KateHawke, lamka, Kaczorka, malka, Morusek, Anna Stesia, ibishka lubią tę wiadomość

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Agatka dzisiaj postanowiła jeść co godzinę... jak w zegarku. Je mało, niby ssie 10 minut, ale czuję, że to nie jest pełny posiłek, więc nie dziwota, że zaraz znowu chce. Ogólnie nie chce się też za bardzo bawić, w czasie normalnej aktywności jest marudna i płaczliwa :( z brzuszkiem chyba ok, kupa i siusiu idą, więc nie wiem co się dzieje. To może być już pierwszy skok rozwojowy czy coś?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2354 2355 2356 2357 2358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ