X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny rozszerzające dietę oraz te, co już rozszerzają od dawna

coraz bardziej zagłębiam temat rozszerzania diety a przy okazji niezbędnych gadżetów.
    No i stwierdzam, że to wszystko to całkiem drogie rzeczy.
    Powiedzcie nam, co Wam się sprawdziło a co nie.
    Kiedyś kupowało się po prostu kubek-niekapek (a ceny są od 15zł takich marek jak avent czy lovi) a teraz widzę: kubek doidy, kubek niekapek ze słomką, kubek niekapek, kubek kapek, kubek 360 itd Pogubić się można

W zasadzie Juicy i Kaczorka już wszystko napisały, my dopiero stołujemy się od 3 dni, więc jeszcze niezbyt wiem, co się sprawdzi. Ale już z rzeczy, które są w porządku to talerzyk (my mamy z minikoioi, poszalalam, ale bardzo mi się podobal), łyżeczki spuni (ale mam tylko dwie, muszę dokupić jeszcze przynajmniej dwie, ale już jakieś inne) no i B.box. Sliniak mamy z kieszonka, ale zamówiłam już dwa z rękawami, bo mam mnóstwo uswinionych rękawów, gdyż potomek je łapkami.

Do tego niezbędny jest garnek do gotowania na parze. I dużo cierpliwości!

Jeśli jeszcze coś dokupie i przetestuje to dam znać. Obecnie rozważam zakup miseczki ze słomka do zup. Nie mamy jeszcze krzesełka, więc tu się nie wypowiem.

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszperałam po necie i podejrzewam, że może to być też zapchany kanalik.Spróbuję go rozmasować,może puści.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, trzymam kciuki!

Minnie, pięknie wygladacie!

A co do butelki to ja powiem coś kontrowersyjnego, ale uważam, że warto obserwować swoje dziecko i na tej podstawie oceniać, czy można mu raz na czas dac butelkę. Mój synek musiał być dokarmiany, więc zainwestowalam w dwie medele i nie popsuło mu to odruchu ssania. Ale nie u każdego dziecka to się sprawdzi. Ja miałam wiadomość od mojej cdl, że synek ma potężny odruch ssania i że jemu to raczej nic nie grozi. Oczywiście panikowalam i np.smoczka już nie podawałam, ale butelka na początku uratowała nam tyłek. A potem kiedy musiałam jechać do dentystki odciagalam się i mąż podawał dziecku w medeli moje mleko.

JuicyB, Minnie89, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Poszperałam po necie i podejrzewam, że może to być też zapchany kanalik.Spróbuję go rozmasować,może puści.

Aaaa, jeśli masz małą białą kropeczke to jest to zatkany kanalik. Napisałaś ropień i się przestraszyłem, bo sama miałam ropna koleine na sutku po ugryzieniu i musialam miec masc. Zatkanego kanalika nie masuj!

https://www.hafija.pl/2013/10/zatkany-kanalik-domowe-sposoby.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 12:23

• ibishka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przepraszam że tak z doskoku ale ostatnio kiepski czas. Mała. Marudna przez katar. Byłyśmy u lekarza i w poczekalni były inne dzieciaki i jak się później okazało wszystkie miały rota!! Więc jak wczoraj było 7 kup a dziś już 2to już zaczynam pqnikowac.. Ale.. Liczę że to od zęba bo wczoraj zauważyłam że górna prawa jedynka jest już widoczna pod dziaslem. Więc ludze się że ostatnie kiepskie noce, stany podgoraczkowe naruszenie i większą liczbą kup są na zęba.. Oby! W niedzielę jedziemy do Krakowa bo w pon eeg. Już mam stres jak nocka w innym miejscu.

Blue Wojtuś przystojniaczek!

Anna stesia ja chyba muszę zacząć robić screeny Twoich postów bo to naprawdę skarbnica wiedzy.
    No i z inf potwierdzonych. Od 3.dni już nie robimy kpi. Mamuśka ma laktacyjna emeryturę. Jest mi dziwnie ale mam wewnętrzny spokój i to mnie cieszy.

Pierwsza parzona kawa po półtorej roku przerwy - ehhe czułam się jak wiewiórka na haju. Ciekawe jak będzie po winie :) na poniedziałek mam Przygotowana butelkę i emek wie że ma nocny dyżur bo ja albo bede świętować dobre wyniki taty albo się zaleje w trupa po złych wynikach.

JuicyB, summer86, Anna Stesia, Lusesita, KateHawke lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos różnych teorii typu "dziecko najedzone na noc mm przesypia noc" możecie osobom, które takie teorie wygłaszają podać mój przykład. Od kiedy mały dostaje o 20:00 butlę mm - to ostatni posiłek jego przed snem - to wstaje na karmienie w nocy 3 razy, a nie 2. Co więcej, ostatnio zjada o tej 20:00 200ml. Wcześniej na moim mleku zjadał maks 100ml o tej porze, średnio 70-80ml i potem spał do północy. Teraz jak zje o 20:30 170-200ml i wytrzyma do 23:30 to jest sukces.
    To teraz słyszę, aby mu do tego mm dodawać kaszkę, to będzie dłużej spać. Może kebaba od razu.

Summer dobrze pamiętam, ż u Ciebie jest problem z bezsennością spowodowany tym, ze malutka się często na karmienie budzi? Ja bym spróbowała z butelką, ale z Twoim mlekiem ściągniętym wieczorem. Takie mleczko może stać 6-8 godzin. Aby się nie wychłodziło (z cycka ma około 33 stopni, a temp pokojowa około 24), możesz trzymać butelkę w pieluszce jednorazowej w termoopakowaniu. Albo pod poduszką, na której śpisz (tylko wtedy zakręcone nakrętką, a smok butelkowy, gdzieś obok łóźka). Zastanawiam się nad wadami takiej próby i być może jest jakieś ryzyko że mała odrzuci pierś, ale w tym wieku to się chyba bardzo rzadko zdarza. Inne ryzyko to takie, że nie będzie chciała tego mleczka, ale to dasz do wanienki i będzie mała kleopatra. Za to zalety jak się uda.... 5-6 godzinn snu z mini przerwą na 10 minut na karmienie butlą... :) chyba brzmi dobrze :)
    A jeśli chcesz wypróbować mm, to ja niezmiennie polecam hippa :) Na ich stronie www możesz zamówić darmowe próbki, ale czeka się miesiąc. W rossmanie można kupić na pewno takie porcje jednorazowe.

Anna Stesia, veritaserum lubią tę wiadomość

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Rozszerzenie diety to coś co mnie przeraża trochę...

Blue podziwiam że przy tylu pociechac masz czas by kp bo to jednak nie takie hop siup

Potwierdzam że mm nie gwarantuje lepszych nocy.

U nas Zosia wieczorem cierpiała od czegoś bardzo bo nie mogłam jej uspokoić w końcu zasnela przed 23...
    Kardiologa mamy na 31.01 także jeszcze sporo czasu.
    Jutro mamy usg bioder a za tydz chrzest, mam nadzieję że będzie miło.

Aga polubiłam za wagę młodego a co do szpitala... Będę egoistka ale przynajmniej dychniesz przed porodem bo na pewno teraz mimo że masz leżeć jednak coś robisz :) bo w sumie nie da się inaczej ::

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, padlam po tekście z wiewiórka! Nieustannie trzymam kciuki za Twojego tatę! I gratuluję osiągnięcia wieku emerytalnego!

Dziewczyny, mam pytanie trochę z innej beczki. Zostało mi całe nieruszone opakowanie hipp combiotic ar. Miałam kupione na czarną godzinę. Co mogę z tym zrobić? Myślicie, że np.w jakimś domu dziecka wzieliby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 14:47

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie trochę z innej beczki. Zostało mi całe nieruszone opakowanie hipp combiotic ar. Miałam kupione na czarną godzinę. Co mogę z tym zrobić? Myślicie, że np.w jakimś domu dziecka wzieliby?

Może OLX? Ja oddałam tak buteleczki MM 1, jak już wiedziałam, że nie skorzystam. W godzinę był u mnie jakiś tato, który potrzebował pilnie dla swojej żony, a to mleczko ciężko dostać tak w sklepie.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wracam z info.
    Beta po 48h - 154,6 :) ostatnia wynosiła 65.8.

Mam nadzieję, że będzie dobrze

JuicyB, Aga9090, summer86, olik321, Jeżowa, Achia, Bajkaaa, Minnie89, StaraczkaNika, Lunaris, Patrycja20, JustynaG, Anna Stesia, Siwulec, ibishka, KateKum, Lusesita, Rucola, Kaczorka, KateHawke, -Mamunia-, pilik, Morusek, Nadzieja22, Nadzieja22, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, przez pierwszy miesiąc starałam się pilnować nocnych karmień co 3h, przy czym nam mówiono, że w nocy ta przerwa może wynieść 4h.

JuicyB, już wielokrotnie próbowaliśmy z butelką, ale mała nie chce jej zaakceptować :( Kupiłam teraz inne smoczki z lepszym przepływem i będziemy testować. Fajnie byłoby, żeby chociaż w weekend ktoś inny mógł się zająć jej pobudkami.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka moze uda się dychnąć psychicznie, bo nie ukrywam, mam juz dość...

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie tak, tak, chcę dalej karmić piersią, ale mój mózg lubi szukać problemów tam, gdzie ich nie ma, stąd to moje jojczenie tutaj :P

Juicy jeszcze raz dziękuję :) Agatka ssie smoka od 2 tygodnia życia, więc chyba jeśli miałby coś popsuć, to już by popsuł. Muszę wziąć się w garść z tym tematem. Już było lepiej, tylko po tym zastoju coś mi znowu odbiło... Dziękuję za wyrozumiałość :*

Życzę wszystkim przyszłym mamom planującym karmienie piersią większy spokój w tej kwestii! :D

Ibishka gratuluję zasłużonej emerytury! Świetnie dałaś sobie radę <3

Staraniowa piękny, książkowy przyrost :)

Lamka u nas takie przerwy zdarzyły się raz czy dwa, więc odpuściłam. Sama byłam szczęśliwa, że bolesne karmienie przesuwa się w czasie i moje piersi mogą odpocząć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 12:50

staraniowa lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Bajka moze uda się dychnąć psychicznie, bo nie ukrywam, mam juz dość...
    To ciesz się że idziesz do szpitala :) tam będziesz miała wyciszony telefon i dychniesz przed jazda bez trzymanki która niedługo się zacznie :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- gratuluję ujemnego GBSa:)
    dobrze,że będziesz w szpitalu. nie będziesz się stresować,że nie zdązysz czy coś.

ależ tu będzie zaraz wysyp maluszków :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z doskoku bo ostatnio jestem na kompletnym niedoczasie.. Mała wisi na cycku, odkładam to oczy jak 5zl, oczywiście rady typu : nie trzymaj tyle na rękach bo przyzwyczaisz.. Odłz, poplacze zmeczy się i zaśnie doprowadzają mnie do furii, trudno, przyzwyczaje to będzie mój problem... Ale wpadłam na szybko po poradę.. Czy wasze dzieciaczki na początku też tak liniały? W sobotę będziemy mieć 3 tygodnie.. Smaruje różnymi kremami, nawet maścią alantan plus, a jak linieje tak linieje.. Tak ma być i przejdzie z czasem czy muszę wyciągnąć cięższsą artylerie??

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9036e30f0842.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/180258e643a3.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e88386674427.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb0c86aaaa7d.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ec4603da3fa.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95a4ac7ba238.jpg

Staram się czytać na bieżąco ale różnie mi wychodzi a już odnieść się do czegokolwiek to jak nadgonie to już nic nie pamiętam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 13:16

StaraczkaNika, JuicyB, Lunaris, Yoselyn82, Aga9090, Anna Stesia, emi2016, Lusesita, Patrycja20, Rucola, Kaczorka, KateHawke, pilik, Nadzieja22, Sarna84 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, śliczną masz córeczkę!
    U nas też tak skora schodziła, szczególnie na stópkach. Stosowałam lotion Babydream.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, brawa dla synka za piękną wagę! Duży chłop, poradzi sobie :) Korzystaj z chwili spokoju w szpitalu, posiłków podsuwanych pod nos i pewności, że jesteś pod dobrą opieką. Mąż ogarnie dom - to też duży facet. I pomyśl jak on wreszcie doceni ile robisz, jak tak zostanie sam ze wszystkim! Widać przyszła pora na dziewczyny z łożyskowymi problemami (Mokkę wzięli dziś na cięcie!)

Staraniowa - świetny przyrost :) Kiedy chcesz wizytować? Za 3 tygodnie może już będzie widać <3

Dużo tu ostatnio o mleku i piersiach - no to oczywiście musiało mi się przyśnić. Wyobraźcie sobie że we śnie byłam na warsztatach z kp i potem był koncert Dudziak :) Bardzo udany! ŚWietnie się bawiłam i wstałam w bardzo dobrym humorze. Popsuł mi go ból pleców, dłoni i brzucha, a do tego mąż nie chciał wstać do 12! Dopiero go zaganiam do roboty

Amal - przecudna ta Twoja śmieszka! Żeby jej tak zostało i szła z uśmiechem przez życie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 13:23

staraniowa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal- piękna śmieszka :) a jak mąż? Lepiej?

Nika- a czy u Ciebie od jutra donoszona ciąża?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika właśnie doczytałam, że Mokka dziś miała cesarkę :) u niej to chyba 37+2 ?

‹‹ 2367 2368 2369 2370 2371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ