X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna piękna chusta :)

Nika uwielbiam Twojego kota, interesująca osobowość :D

Blue przykro mi, że blizna tak Ci się paprze. Mam nadzieję, że Wojtusiowi po naświetleniach szybko spadnie bilirubina i będziecie mogli wyjść do domciu. Wiem, że to dosyć popularne, że mamy muszą płacić za łóżko przy dziecku, ale nie bardzo rozumiem dlaczego, zwłaszcza jeśli mówimy o mamie karmiącej piersią, bo brak mamy=brak jedzenia dla dziecka, przecież nie może Cię tam nie być...

Nadzieja, a no jak w 8 gwiazdkach to by Was nie puścili bez dobrze dobranego fotelika :) też mamy isofix i jest to super wygodne, cieszę się, że się zdecydowaliśmy i polecam bez mrugnięcia okiem, jeśli kogoś stać na ten dodatkowy wydatek na bazę :)

My mamy termometr bezdotykowy z Biedry i to jakaś pomyłka, 50 zł ale i tak szkoda... Teraz planuję kupić taki do ucha, mój brat mówi, że u nich się sprawdził przy trójce dzieci, więc postanowiłam go posłuchać.

I ogólnie z Agatką się dzisiaj stało coś dziwnego i non stop śpi... Aż boję się nocy. Ale kompletnie nie była zainteresowana żadną aktywnością, od razu płacz ogromny, a wzięta na ręce zasypiała od razu. Mam nadzieję, że wszystko z nią ok, bo ładnie je, siku robi, gorączki nie ma. Nigdy bym nie sądziła, że będzie mnie martwić zbyt długi sen dziecka, no ale jednak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 16:54

StaraczkaNika, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa taki los matki. :-) tak źle i tak niedobrze.
    Twoja Agatka ma dziś w suwaczku same jedynki :-)

Jeżowa lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Jezowa taki los matki. :-) tak źle i tak niedobrze.
    Twoja Agatka ma dziś w suwaczku same jedynki :-)
    A jutro same dwójki u Veritaserum na suwaczku :)

Lusesita, Jeżowa lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś jesteśmy w goscinie. Ania ma 3 miesiace.

Gdy wrócę do domu to wrzucę informacje o chuście, które dawała nam melevis.

Nie rozumiem czemu rodzic ma płacić za łóżko skoro gdyby go nie było to pielęgniarki miałyby więcej roboty. Jednak obecność matki bardzo odciąża. U nas w szpitalu nie było opłat za łóżko.

Nadzieja22, Lusesita, Ania1003, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justyna :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis polecała na początek (do 200 zł) little frog Cube albo Lenny Lamb Little Love. Gramatura taka, bo większa= grubsza chusta więc raczej dla starszaka. Taka od 250 - 280 chyba jest idealna na początek, a posłuży do końca. Te dwie firmy chyba są najlepsze z tego zakresu cenowego. Najlepiej żeby była używana, a więc złamana, nowe są sztywniejsze. Chociaż moja LL była nowa, używałam miesiąc a już jest mięciutka i od początku była bardzo miękka. Wiązanie na początek - kieszonka albo kangurek, mi osobiście lepiej idzie kangurek, choć z tego co czytałam kieszonka jest prostsza. Warto znaleźć doradcę i umówić konsultacje, pokaże co i jak, w jaki sposób motać. Ja nie poszukałam i regularnie męczę Melevis :D pewnie ma mnie już dość ;). Nie wiem czy coś jeszcze jest bardzo istotne? Nie chciałabym wprowadzić w błąd, bo sama się uczę dopiero

A wiązania ogarnialam z filmików domowa.tv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 18:04

pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ksiażka Tracy Hogg, o ktorej pisałas nadaje się rownież do usystematyzowania rytmu dnia starszych dzieci?
    U nas to ostatnio porażka i chyba muszę się za to konkretnie wziąć. Do 4 miesiaca ladnie to u nas wychodziło a teraz to nieporozumienie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- jak już Cię wywołujemy to mozesz też napisać jeszcze raz jaką masz matę dla Lewka?

• pilik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna polar na zimę za cienki. Jest jeszcze opcja tulisia na chustę lub innego ocieplacza (ll na pewno robi. Można polować na olx).
    Druga opcja to kurtka. Cudowne robi firma greyse ale cena jak dla mnie kosmiczna. Można też polować na olx może akurat. Ja tak kupiłam za 120zl płaszcz wyglądający jak nowy, gdzie nowy 270zl kosztuje. A i nowe najtańsze ma chyba bonprix w ofercie (do 300zl, greyse nawet do 500...).
    A nowa chusta piękna!

Co do chust ja polecam nawet 200-250 gramature.
    Łatwiej się dociąga. Warto znaleźć regionalną grupę chustową, napisać czego i w jakiej cenie się szuka a dziewczyny wrzucą co mają do sprzedania i na pewno chętnie się spotkają żeby można pomacać :)

Nika cudny ten Twój kot <3

Jeżowa tak to już jest...! Wieczne zmartwienie :) ale dzisiaj taki dzień że sama bym najchętniej cały przespała więc się nie dziwie Agatce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 19:21

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena u mnie na razie w ruch poszedł syrop z cytryny, imbiru i miodu. Do tego Uniben (to samo co TantumVerde) i pastylki z porostem islandzkim na nawilżenie gardła. Mam nadzieję że się wykuruję. No i wodzionka też na obiad była (najbardziej w niej chodzi o ten czosnek) - rozdrobniony chleb z dodatkiem masła, maggi i Vegety zalewasz wodą i dodajesz duży ząbek czosnku. Wcinasz jak rosołek :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jestem spokojniejsza :)

summer86 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Kota łaskawie przyjmuje komplementy ;)
    Przyjęła też całe 2 kocie kabanosy, po czym zwymiotowała je na dywan. Ehh.

malka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika przepraszam Twoją Kotkę, nie zarejestrowałam, że to Panna a nie Kawaler!

Justyna gratuluję Twojej Anusi 3 miesięcy!

Lusesita dzięki za zauważenie samych jedynek na suwaczku, nie zwróciłam uwagi na to! :) Jutro czekamy na same dwójeczki u Veritaserum :)

Za to po zważeniu Agatki naszym oczom ukazało się 5200g! Jakby ktoś się zastanawiał, dlaczego tak mi zależy, żeby usypiała sama :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 20:11

Lusesita, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Nika przepraszam Twoją Kotkę, nie zarejestrowałam, że to Panna a nie Kawaler!
    Bo widzisz, jej to obojętne (jak wszystko), a my mamy problem z przestawieniem się że to kocica. Nie jesteśmy specjalistami od kotów i baaardzo dlugo myśleliśmy że ona to on :) No i siłą przyzwyczajenia kot pozostała Kotem (cóż, zabrakło kreatywności przy wyborze imienia) :)

Dopiero jak miała z rok dowiedzieliśmy się że takie futerko mogą mieć tylko kocice i że to się nazywa szylkret. Tak samo jak trikolorki też są tylko dziewczynami, a jeśli tak się zdarzy u samca, to jest bezpłodny. Brawo my :P

Jeżowa, Luna1993 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rady Melevis dotyczące wyboru chusty:
    Melevis wrote:
    chustę polecam kupić używaną, z tego względu, że jest już złamana, mięciutka i fajnie współpracuje. Nowe zazwyczaj trzeba łamać i trochę się z nimi namęczyć na początku, co skutecznie może zniechęcić do motania. Polecam na początek grupę na Facebooku: Chusty na każdą kieszeń (tu dziewczyny sprzedają chusty do 300zł) i Tania chusta i nie tylko (do 500zł). Wystarczy napisać post, że szukasz chusty z takimi i takimi kryteriami i w moment dziewczyny wstawiają swoje na sprzedaż. Każda sprzedająca ma tam swój feedback z komentarzami innych mam, które od nich kupowały. Ja tam kupiłam wszystkie swoje chusty jako, że Adaś skończył już 4 miesiące warto kupić coś o wyższej gramaturze, tj. 240-260 i splocie skośno-krzyżowym albo zakardowym. Bawełna 100% albo domieszki takie jak bambus albo len też są fajne (zwłaszcza na lato). Mój ulubiony, najukochańszy model to Lenny Lamb Little Love mgiełka, mięciutka, nie za gruba, fajnie się dociąga (kiedyś wstawiałam w niej zdjęcie). Długość chusty ma znaczenie przy rozmiarze mamy, ja nosze 36-38 i tą z Lenny Lamb mam 4,2m, taka długość jest najbardziej uniwersalna bo wszystko ukrecisz przy rozmiarze 40-42 warto wziąć 4,6. Wysokość noszącego czy rozmiar dziecka nie ma znaczenia
    (...)
    tak naprawdę można kupić taką chustę, która od narodzin do końca noszenia będzie dobra. Ale na sam początek drogi i nauki poleca się kupić chustę cieńką, o niskiej gramaturze (190-210), po prostu na takiej najłatwiej się uczyć i do jakichś 6kg można komfortowo nosić. Ja swoją o takiej gramaturze sprzedałam 2 miesiące temu, po prostu już się wpijała w ramiona ale taką 250 też można wiązać noworodka, ale jednak ciężej się dociąga niż taką cieniutką. Chusty mają to do siebie, że nie jest problemem sprzedać za taką cenę za jaką się kupiło, więc czemu by nie wymieniać co jakiś czas? a w takich kryteriach, w jakich poleciłam dla Adasia Sarna będzie już miała do końca jeśli będzie chciała - teraz na normalne motanie, a jak młody będzie miał 1,5 roku i dalej będą chcieli się nosić to do wiązań warstwowych też będzie idealna
    (...)
    Tkana skosno-krzyżowa, co najmniej 4.2. Przy takim maleństwie i jak nie masz wprawy kup używaną - już złamaną. Tez miałam nową na poczatku, myślałam ze wypiorę pare razy i będzie ok. Potem kupiłam używaną, jak to mówią wykochaną i jest niebo a ziemia:) i polecam Ci w paski na początek bo łatwiej ogarnąć co dociagasz. I 100% bawełna, gramatura 200-240g/m2, nie więcej. Poszukaj na olx.
    A nosidło to dopiero jak dziecko samodzielnie siada!

summer86, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłynęlam właśnie w Gemini.. wzięlam dodatkowo jakieś pierwsze akcesoria do rozszerzania diety, choc nie myslałam, że tam maja takie sprzęty ;)
    Nie wiem czy dobrze, ale awaryjnie gdyby nie szło mi z gotowaniem dla małej lub nieakceptowałaby moich wytworów, wrzuciłam do koszyka kilka słoiczkow Hipp Bio. Składy wyglądaja bardzo dobrze, żadnych dodatków poza owocami i warzywami, a te podobno z upraw ekologicznych.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na półce 90% słoiczków Hipp, plus Gerber organic (koniecznie suszona śliwka jakby było super zaparcie - też w gemini można kupić - https://www.aptekagemini.pl/gerber-deser-susz-sliwka-130g.html).
    Wszystko smakuje całkiem spoko. Wiem, bo głównie ja to jadam :)
    Muszę jednak przyznać że gotowane papki smakuję o niebo lepiej. Tylko trzeba czas mieć, a tego jak wiadomo zawsze brakuje.

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!! odpowiadam:
    Summer tak, Tracy Hogg jest też dla "starszaków" tylko wtedy usystematyzowanie trybu dnia schodzi dłużej niż 3 dni, ale wszystko jest według autorki do wypracowania :)
    Achia ja nie mam maty tylko kupiłam puzzle z firmy "mały geniusz" z Czech. mam 4 puzzle 60x60 po 34 zł każdy plus koszty przesyłki i jest wystarczająca :) Jak Mały zacznie raczkować to i tak z tej maty spierniczy więc dla mnie 120cm/120cm jest wystarczająca. Grubośc puzzli to 16mm :)
    Jesli jesteśmy w temacie chusty to dziś na szybko zrobiłam najchu...go kangurka na świecie, ale ręce mi już odpadały. Emek nie tyka Małego bo ma opryszkę i jest podłamany tym faktem ale rozumiem, ze chce zachowac ostrożność ;)
    No więc ten chu...owy kangurek całkiem nieźle się spisał ale jutro uczę się wiązać kieszonkę bo jeśli wymagania mojego Księcia pójdą w stronę noszenia to z chustą polubimy się czy książe tego chce czy nie chce. Ja mam little frog, nie wiem jaka gramatura, ale jest to wygodny złamany pasiak. Trudno mi się go dociąga ale to dlatego że ja póki co ogólnie kiepsko dociągam :P
    dziewczyny czy mozecie polecic jakieś fajne koniecznie drewniane krzesełko do karmienia? Siostra chce koniecznie kupić praktyczny prezent pod choinke, sama zasugerowała krzesełko. Chciałabym coś dobrego ale nie za 500 zł... tylko tak do 250 zł max. ktoś coś??

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i jeszcze w temacie rozszerzania diety. Pomyślałam sobie, ze póki Mały nie siądzie na tyle stabilnie żeby siedzieć w krzesełku, to będziemy lecieć na słoiczkach (marzec, kwiecień) a w maju zakładam że mając skończone 8 miesięcy będzie siedzieć to wprowadzimy blw. Myślicie, ze to dobry plan? Biorę pod uwagę to, ze w maju już będą jako-takie warzywa, chyba.... oczywiście coś pomrożę, ale wiadomo że zamrażalnik pod lodówką zbyt dyżu nie jest ;/

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola miałam takie ale brązowe

https://www.nuppel.pl/pl/p/KLUPS-Krzeselko-AGA-III-szary/966

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ