X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouuu Jeee :D :D :D chłopaki będą składać łóżeczko Stasiowi a ja będę pokazywać palcem i leżeć :D
    Dzięki Achia :) a tak a propos przygotowań to możesz już startować z liśćmi maliny pokrzywą i wiesiołkiem jak ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesiołek to ten zwykły oeparol i mam go ładować do środka? uznałam,że zaczynam wszystkie procedury po środowej wizycie u lekarza :)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia śliczny synio !

Malka na Śląsku to jest jakaś jazda z tymi firankami :) moja teściowa ma pierdolca na tym punkcie, w ogóle jak gdzieś jedzie to teść musi wolno jechać bo : ona musi gardiny oglądać :)

Achia wiesiołek to zwykły oeparol i można do środka, ale można tez łykać, tylko żeby to miało sens to sporo myśle, że nawet 6 na dobę

Lunaris zdrówka <3

Co do choinki, to mój mąż tez w tym roku oszalał i chce dużo szybciej ubrać „dla Frania”

malka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris zdrówka :*
    Lena nie ma na co czekać ubieraj razem z nami jutro haha :D

Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje! Ernest jest ślicznym okruszkiem <3
    Całe szczęście że wszystki dobrze się skończyło. A Ty masz czwórkę cudownych dzieci i z plusów nie musisz się już @ ani antykonceocją przejmować! Mam nadzieje źe szybki dojdziesz do siebie i będziecie się mogli tulić.

O matko, firanki... u mnie w domu nigdy ich nie było. Teściowa za to ma tyle, że bie raz nam wciska bo chce nowe kupić tak żeby tesciu nie zauważył. A jak przyjadę i nie zauważę, że ma nowe to się zawsze upomina sama o komplementy. My teraz mamy firanki bo eMek chciał, a mi nie przeszkadzają. Zresztą on się zajmuje myciem okien i ściąganiem i wieszaniem firan :p

Dziewczyny u Was wszystkich końcówka! Kiedy to zleciało?! Ja w dzień porodu wysprzatalam na klęczkach łazienkę. Więc w sumie mogę być przykładem wywołania porodu sprzątaniem ;p
    Achia Ninka ruszała się do samego końca. Co do wiesiołka to aplikuj, on nic nie przyspieszy tylko śluzówkę będzie przygotowywał

Achia, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, dziękuję za podrzucenie aukcji ze śpiworkiem. Super sprawdza się w nosidełku i w zasadzie odpowiada temu z Babymatex, który chciałam zamówić. Teraz to już w ogóle wyjazdy z małą będą szybsze, bo odpadnie pakowanie jej w kombinezon ;)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, dziękuję za podrzucenie aukcji ze śpiworkiem. Super sprawdza się w nosidełku i w zasadzie odpowiada temu z Babymatex, który chciałam zamówić. Teraz to już w ogóle wyjazdy z małą będą szybsze, bo odpadnie pakowanie jej w kombinezon ;)

Masz link pod ręka ? Nie mogę znaleźć

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia -dokładnie tak. Na noc 2-3 kapsułki. Lamka pisała że jeszcze łyka doustnie poza tym.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja lecę po całości ;-) 2x dziennie liście malin, garść daktyli i do tego wiesiołek doustnie 6 dziennie + 2-3 dowcipnie. Tylko teraz mam rozkminę, bo sporo tego czopa mi dzisiaj odeszło i nie wiem czy nadal można wykorzystywać męża w celach pro-porodowych.

Jeśli chodzi o firanki to też nie znoszę, ale mamy w salonie bo mąż narzeka że sąsiedzi z bloku naprzeciw widzą jak chodzę nago po domu :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 21:14

malka, Rucola lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Masz link pod ręka ? Nie mogę znaleźć

https://allegro.pl/spiworek-cieply-do-sanek-wozka-gondola-ricokids-01-i7671490241.html?snapshot=MjAxOC0xMS0xNVQyMDo0OToyOC41MDdaO2J1eWVyO2U5N2MyNTdjMzc2MzhhNjcwYmUyZmVmYjRhNmY3NzM&fbclid=IwAR397oswxZ6kGjW20h-YelbrPPjuvUXbNDuLl9YhO-AFZnA-pObSEM2BjXw

I chyba jeszcze cenę obniżył, bo z tego co kojarzę zamawiałam po 54,90.

Edit: jakiś długi ten link, sprzedawca JAN-SHOP, a śpiworek RicoKid.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 21:12

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jedyne co przeszkadza to ryzyko zakażenia jak czop odejdzie.... ale zawsze można w gumce ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba będzie się wybrać do apteki :) dziś miałam iść po to mleczko do szpitala,ale tak mnie spojenie dokucza,że jedynie z psem wybrałam się na krótki spacer.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, chodzi o mm w buteleczce? U nas takie dawali gdy się poprosiło. Ja drugiego dnia w strachu poprosiłam, żeby mieć na wszelki wypadek i tak patrzyłam na nie co chwile.. ale ostatecznie nie podałam, bo położne i lekarka uspokajały, że jeszcze jest czas i trzeba dużo przystawiać. Możesz wcześniej sprawdzić czy u Was dają. A z drugiej strony 2-3 takie buteleczki to nie majątek, a będziesz miała komfort że je masz w zapasie.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia, chodzi o mm w buteleczce? U nas takie dawali gdy się poprosiło. Ja drugiego dnia w strachu poprosiłam, żeby mieć na wszelki wypadek i tak patrzyłam na nie co chwile.. ale ostatecznie nie podałam, bo położne i lekarka uspokajały, że jeszcze jest czas i trzeba dużo przystawiać. Możesz wcześniej sprawdzić czy u Was dają. A z drugiej strony 2-3 takie buteleczki to nie majątek, a będziesz miała komfort że je masz w zapasie.
    tak.o te. właśnie dla komfortu chyba wolę je mieć. w razie co zabiorę je do domu, w razie gdyby był jakiś problem z pokarmem. choć mam wielką nadzieję,że nie będą mi potrzebne

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    trzeba będzie się wybrać do apteki :) dziś miałam iść po to mleczko do szpitala,ale tak mnie spojenie dokucza,że jedynie z psem wybrałam się na krótki spacer.
    Achia, a Ty juz masz wybraną położną? Jak chcesz to Ci dam namiar na moją - ona pracuje na Szadółkach, to może i działać w Twojej dzielni. Pierwsze spotkanie jest przed porodem i ona wtedy... ekmmm... maca piersi. Mnie zmacała, obejrzała sutki i zawyrokowała że nie będzie problemu, wykarmię i mam się nie przejmować i zostawić sprawy naturze, nie kupować mm. Sama też tak podejrzewałam, ale nie ma to jak opinia profesjonalisty. Taka sympatyczna babeczka, jak wpadnie po porodzie to może być nawet spoko a nie jak kontrola z sanepidu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 21:47

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a możesz podesłać zdjęcie jak się ten śpiworek w foteliku układa? Bo ja mam dwa jakieś stare po mojej siostrzenicy, ale jakoś tak dziwnie leżą. Kupiłabym nowy, ale szkoda mi kasy było. Ten nie jest drogi i jakby fajnie się układał to może bym się skusiła.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- tak, mam tą ze szkoły rodzenia. Wydaje się spoko, mysmy zawsze byli pierwsi przed zajęciami, więc troche z nią gadaliśmy wtedy. Potrzeby spotkania się przed porodem nie widziałam ;)
    Ale w razie turbo problemów mam już namiar na jedną- od znajomej, która miała naprawdę nieźle pod górkę z karmieniem i pomogła jej położna pracująca notabene na zaspie. Więc w razie gdyby coś i gdyby moja położna nie dała rady, to pewnie do tej z polecenia będę dzwonić.
    Ale dziękuję pięknie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A czy można prosić o udostępnienie listy wyprawkowej?

• olik321 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamumia wczoraj pisałyśmy o listach wyprawkowych. Cofnij się kilka stron

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj która z Was pytała o chusty... nie wiem czy to Olik? Przepraszam, totalnie nie pamietam.
    W każdym razie - dziewczynę zaprawione w boju chustowym polecają bardzo żakardową chustę little frog cube. Przepiękne są i podobno od nowości miękkie. W innych kwestiach nie chce się rozpisywać bo nie wiem co pisać, jakieś konkretniejsze pytanie bybulatwilo :)

Justyna chodzimy w chuście jak wieje, ale na szybkie spacery. Ninka obraca głowę albo wtula we mnie. Ma też kaptur z mojego płaszcza ubrany. No ale Ninkana spacerze już nie sypia, zwiedza świat ;)...

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ