SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouuu Jeee :D :D :D chłopaki będą składać łóżeczko Stasiowi a ja będę pokazywać palcem i leżeć :D
    Dzięki Achia :) a tak a propos przygotowań to możesz już startować z liśćmi maliny pokrzywą i wiesiołkiem jak ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesiołek to ten zwykły oeparol i mam go ładować do środka? uznałam,że zaczynam wszystkie procedury po środowej wizycie u lekarza :)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia śliczny synio !

Malka na Śląsku to jest jakaś jazda z tymi firankami :) moja teściowa ma pierdolca na tym punkcie, w ogóle jak gdzieś jedzie to teść musi wolno jechać bo : ona musi gardiny oglądać :)

Achia wiesiołek to zwykły oeparol i można do środka, ale można tez łykać, tylko żeby to miało sens to sporo myśle, że nawet 6 na dobę

Lunaris zdrówka <3

Co do choinki, to mój mąż tez w tym roku oszalał i chce dużo szybciej ubrać „dla Frania”

malka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris zdrówka :*
    Lena nie ma na co czekać ubieraj razem z nami jutro haha :D

Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje! Ernest jest ślicznym okruszkiem <3
    Całe szczęście że wszystki dobrze się skończyło. A Ty masz czwórkę cudownych dzieci i z plusów nie musisz się już @ ani antykonceocją przejmować! Mam nadzieje źe szybki dojdziesz do siebie i będziecie się mogli tulić.

O matko, firanki... u mnie w domu nigdy ich nie było. Teściowa za to ma tyle, że bie raz nam wciska bo chce nowe kupić tak żeby tesciu nie zauważył. A jak przyjadę i nie zauważę, że ma nowe to się zawsze upomina sama o komplementy. My teraz mamy firanki bo eMek chciał, a mi nie przeszkadzają. Zresztą on się zajmuje myciem okien i ściąganiem i wieszaniem firan :p

Dziewczyny u Was wszystkich końcówka! Kiedy to zleciało?! Ja w dzień porodu wysprzatalam na klęczkach łazienkę. Więc w sumie mogę być przykładem wywołania porodu sprzątaniem ;p
    Achia Ninka ruszała się do samego końca. Co do wiesiołka to aplikuj, on nic nie przyspieszy tylko śluzówkę będzie przygotowywał

Achia, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, dziękuję za podrzucenie aukcji ze śpiworkiem. Super sprawdza się w nosidełku i w zasadzie odpowiada temu z Babymatex, który chciałam zamówić. Teraz to już w ogóle wyjazdy z małą będą szybsze, bo odpadnie pakowanie jej w kombinezon ;)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, dziękuję za podrzucenie aukcji ze śpiworkiem. Super sprawdza się w nosidełku i w zasadzie odpowiada temu z Babymatex, który chciałam zamówić. Teraz to już w ogóle wyjazdy z małą będą szybsze, bo odpadnie pakowanie jej w kombinezon ;)

Masz link pod ręka ? Nie mogę znaleźć

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia -dokładnie tak. Na noc 2-3 kapsułki. Lamka pisała że jeszcze łyka doustnie poza tym.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja lecę po całości ;-) 2x dziennie liście malin, garść daktyli i do tego wiesiołek doustnie 6 dziennie + 2-3 dowcipnie. Tylko teraz mam rozkminę, bo sporo tego czopa mi dzisiaj odeszło i nie wiem czy nadal można wykorzystywać męża w celach pro-porodowych.

Jeśli chodzi o firanki to też nie znoszę, ale mamy w salonie bo mąż narzeka że sąsiedzi z bloku naprzeciw widzą jak chodzę nago po domu :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 21:14

malka, Rucola lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Masz link pod ręka ? Nie mogę znaleźć

https://allegro.pl/spiworek-cieply-do-sanek-wozka-gondola-ricokids-01-i7671490241.html?snapshot=MjAxOC0xMS0xNVQyMDo0OToyOC41MDdaO2J1eWVyO2U5N2MyNTdjMzc2MzhhNjcwYmUyZmVmYjRhNmY3NzM&fbclid=IwAR397oswxZ6kGjW20h-YelbrPPjuvUXbNDuLl9YhO-AFZnA-pObSEM2BjXw

I chyba jeszcze cenę obniżył, bo z tego co kojarzę zamawiałam po 54,90.

Edit: jakiś długi ten link, sprzedawca JAN-SHOP, a śpiworek RicoKid.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 21:12

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jedyne co przeszkadza to ryzyko zakażenia jak czop odejdzie.... ale zawsze można w gumce ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba będzie się wybrać do apteki :) dziś miałam iść po to mleczko do szpitala,ale tak mnie spojenie dokucza,że jedynie z psem wybrałam się na krótki spacer.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, chodzi o mm w buteleczce? U nas takie dawali gdy się poprosiło. Ja drugiego dnia w strachu poprosiłam, żeby mieć na wszelki wypadek i tak patrzyłam na nie co chwile.. ale ostatecznie nie podałam, bo położne i lekarka uspokajały, że jeszcze jest czas i trzeba dużo przystawiać. Możesz wcześniej sprawdzić czy u Was dają. A z drugiej strony 2-3 takie buteleczki to nie majątek, a będziesz miała komfort że je masz w zapasie.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia, chodzi o mm w buteleczce? U nas takie dawali gdy się poprosiło. Ja drugiego dnia w strachu poprosiłam, żeby mieć na wszelki wypadek i tak patrzyłam na nie co chwile.. ale ostatecznie nie podałam, bo położne i lekarka uspokajały, że jeszcze jest czas i trzeba dużo przystawiać. Możesz wcześniej sprawdzić czy u Was dają. A z drugiej strony 2-3 takie buteleczki to nie majątek, a będziesz miała komfort że je masz w zapasie.
    tak.o te. właśnie dla komfortu chyba wolę je mieć. w razie co zabiorę je do domu, w razie gdyby był jakiś problem z pokarmem. choć mam wielką nadzieję,że nie będą mi potrzebne

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    trzeba będzie się wybrać do apteki :) dziś miałam iść po to mleczko do szpitala,ale tak mnie spojenie dokucza,że jedynie z psem wybrałam się na krótki spacer.
    Achia, a Ty juz masz wybraną położną? Jak chcesz to Ci dam namiar na moją - ona pracuje na Szadółkach, to może i działać w Twojej dzielni. Pierwsze spotkanie jest przed porodem i ona wtedy... ekmmm... maca piersi. Mnie zmacała, obejrzała sutki i zawyrokowała że nie będzie problemu, wykarmię i mam się nie przejmować i zostawić sprawy naturze, nie kupować mm. Sama też tak podejrzewałam, ale nie ma to jak opinia profesjonalisty. Taka sympatyczna babeczka, jak wpadnie po porodzie to może być nawet spoko a nie jak kontrola z sanepidu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 21:47

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a możesz podesłać zdjęcie jak się ten śpiworek w foteliku układa? Bo ja mam dwa jakieś stare po mojej siostrzenicy, ale jakoś tak dziwnie leżą. Kupiłabym nowy, ale szkoda mi kasy było. Ten nie jest drogi i jakby fajnie się układał to może bym się skusiła.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- tak, mam tą ze szkoły rodzenia. Wydaje się spoko, mysmy zawsze byli pierwsi przed zajęciami, więc troche z nią gadaliśmy wtedy. Potrzeby spotkania się przed porodem nie widziałam ;)
    Ale w razie turbo problemów mam już namiar na jedną- od znajomej, która miała naprawdę nieźle pod górkę z karmieniem i pomogła jej położna pracująca notabene na zaspie. Więc w razie gdyby coś i gdyby moja położna nie dała rady, to pewnie do tej z polecenia będę dzwonić.
    Ale dziękuję pięknie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A czy można prosić o udostępnienie listy wyprawkowej?

• olik321 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamumia wczoraj pisałyśmy o listach wyprawkowych. Cofnij się kilka stron

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj która z Was pytała o chusty... nie wiem czy to Olik? Przepraszam, totalnie nie pamietam.
    W każdym razie - dziewczynę zaprawione w boju chustowym polecają bardzo żakardową chustę little frog cube. Przepiękne są i podobno od nowości miękkie. W innych kwestiach nie chce się rozpisywać bo nie wiem co pisać, jakieś konkretniejsze pytanie bybulatwilo :)

Justyna chodzimy w chuście jak wieje, ale na szybkie spacery. Ninka obraca głowę albo wtula we mnie. Ma też kaptur z mojego płaszcza ubrany. No ale Ninkana spacerze już nie sypia, zwiedza świat ;)...

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ