Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna ja nie chcę nic mówić, ale mogłabyś zabrać swoją piękną rodzinkę kiedyś też nieco na południe i wpaść do Wrocławia!
Luna1993, lamka lubią tę wiadomość
-
Aniu moja się ślini i wkłada ręce właśnie od 2 mż ale wiem że to nie jest objaw zębów, kurde wybacz to co napisze ale wydaje mi się że szukasz dziury w całym, moja też kiedyś tak jadła mało a dr mi powiedział że dobrze Zosia wygląda więc widocznie chwilowo chce jeść mniej. U ciebie pewnie też tak no ale to tylko Moje zdanie z którym zgadzać się nie musisz
-
Lunaris fajterko!!! dzielna jesteś i urodzisz Stasia szybciutko!!! Ma być szybko i sprawnie. Nie napisze bezbolesnie ale mało bolesnie, bo takie porody ponoć też się zdarzają...
Nika Ty już też :prawie" rodziszbo ze szpitala to pewnie w dwupaku już nie wyjdziesz
Za Ciebie też trzymam mocno kciuki!!
Achia a Ty się szykuj. Jutro jeszcze kurier i dajecie z Oskarem
Lamka 2 ml to bardzo dużo!!! Ja na trzecią dobę dalej nie miałam białego mleka, pielęgniarki mi siarę wyciskały jak buczałam ze nie mam a koleżanki już maja...
dziewczyny u nas skok rozwojowy w całej okazałościale Młody sie robi taka bystrzacha, ze hej
Pisałam wam kiedyś, ze przekręca się na boki, potem Pilik wysłała mi ćwiczenia i ćwiczyliśmy i wszystko się uspokoiło a teraz znów zaczyna się przewracac tylko inaczej. Wtedy się prężył a teraz podnosi nóżki i dupcię do góry i przechyla się na boczek
do obrotów nam jeszcze baaaaaaardzo daleko ale i tak jest super
do tego dochodzi bardzo precyzyjne chwytanie zabawek i wkładanie ich do buzi, dziś nawet przyszły mi sliniaki z ceratką bo szmaciane nie chcroniły ciuszków przed śliną bo przeciekały. W zestawie z umiejetnościami przyszły problemy z zasypianiem, ilością spania, jest nerwowy, płaczliwy, złości się o wszystko, nawet o to, ze jest na rękach... ale to minie... tak piszą przynajmniej
Jeżowa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyKurcze moja Ania też zaczeła się strasznie prężyć od kilku dni i być bardzo sztywna. Dodatkowo zaczęła się bardzo dziwię przekręcać na bok odchylając głowę do tyłu. Na pewno nie wygląda to prawidłowo nawet dla mnie a nie mam pojęcia nic o rozwoju Ruchowo- mięśniowym. Mówicie że można to wyciszyć ? Pilik mogłabym też prosić o te ćwiczenia ?
U nas chyba też skok w pełni, ale już nawet nie mam sil pisać. Ogólnie mam jakiegoś dola i spadek formy ale to chyba dlatego że mąż wyjechał na 5 dni służbowo i jesteśmy same. Dopiero pierwszy dzień ale już mi Ania dała dzisiaj ostro w palnik. Do tej pory nie miała problemów z zaśnięciem na noc , dzisiaj męczyła się 2h i teraz dopiero padła.
Lunaris i Nika kciuki za Was zaciśnięte. Akurat po jednym dla każdej
Lamka gratuluję pierwszych ml mleczka. Będzie tylko lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:55
-
Dziękuje za wszelkie kciuki i wsparcie
U mnie nic porodu nie zapowiada. Dziecko ożywia się jak się denerwuję - a o to nie jest trudno - wystarczy że przejdę obok porodówkiAle ogólnie jest dość ospała. Jutro USG to sprawdzimy poziom wód i stan łożyska. Ehh, gdyby tylko moja ginka miała dziś w gabinecie aparat USG to by się pewnie obyło bez szpitala.
Idę zjeść chrupkie pieczywo i wkurzać tym koleżanki z sali! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNika- a koleżanki z sali w którym tyg są? Da się z nimi pogadać?
Dziewczyny,a do czego porównać można skurcze?ja wiem,że pisałyście że jak się zaczną to się wie, ale od czego się zaczyna?:p
Mnie coraz częściej boli brzuch jak na @ i dziś pomyślałam, że to naprawdę może być już blisko.... -
Nika- po Twoich zachetach zaczęłam dziś do prasowania oglądać "Rolnik szuka zony". Mam nadzieję, że faktycznie się uśmieję
StaraczkaNika, Kaczorka, pilik, Jeżowa lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
O mamo. Jak bolesnie sie mala teraz u nas rusza. Juz nie tak na boki tylko centralnie na srodku brzucha, powiercila sie porzadnie, brzuch zrobil sie twardy i ciezki. Maz z tego wszystkiego szukal hotelu blisko szpitala.
A Mala dalej rozpycha mi brzuch. Jakos okresowo pobolewa do tego.
Dobrze, ze jutro ktg.
Nika mam nadzieje, ze jutro beda dobre wiesci po usg.
Achia coraz blizej chyba mamy.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Achia wrote:Nika- a koleżanki z sali w którym tyg są? Da się z nimi pogadać?
Dziewczyny,a do czego porównać można skurcze?ja wiem,że pisałyście że jak się zaczną to się wie, ale od czego się zaczyna?:p
Mnie coraz częściej boli brzuch jak na @ i dziś pomyślałam, że to naprawdę może być już blisko....
I podbijam - ja też nie wiem jak odróżnić skurcz od wypinania się dziecka. Czy takie wrażenie jakby dziecko "pęczniało" to skurcz? Czy wygibasek?
A z koleżankami z sali jakoś nie idzue pogadać. Zawsze któraś śpi i głupio hałasować. A teraz jedna płaczeNie jest to wesoły oddział. Mam tu panią w 38 tyg ale z cukrzycą, a druga ma mały brzuszek, więc jeszcze długa droga przed nią. No nic - nie z każdym trzeba się od razu integrować
-
Veritaserum nam to prężenie się pomogło noszenie od siebie z podkulonymi nóżkami
Jak za często biore Małego jak do odbicia, to moment mi sie pręży. Tak samo jak za długo motam Go chustą, to tez zaczyna się prężyć już przy motaniu...
Lena, Franio cudny i masz rację, to będą Wasze ale również i nasze najcudowniejsze Święta Bożego Narodzenia!!!
jeżowa, Agatka olśniewajaca jak zawsze!!! i chyba Ci jeszcze nie pisałam, ale Wasz Ślicznotka ma "dorosły" wyraz twarzy#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyBajka rozumiem że masz swoje zdanie.
Napisałam że obserwuję. Gdybym szukała problemu, już dawno byłabym u lekarza. Tylko nie widzę sensu. Był za krótki okres czasu na stawianie diagnozy. Dałam sobie czas do poniedziałku i tego się trzymam.
Dziewczyny mają tutaj większe problemy z karmieniem, przyrostami, wagą. Ja nie mogę na to narzekać. Ale jeżeli dziecko nagle przestaje mi jeść tak jak zwykle, to nie potrafię się nie martwić. Spadek apetytu nie jest pozytywną oznaką. A nie widzę też przyczyny.
Summer może zęby, może nie. Dopóki nie wyjdzie, to jest to loteria. -
nick nieaktualnyAchia ja bym powiedziała że: pobolewa-boliboliboli-ulga. Mi się też przy tym ciężko wpuszczało powietrze do brzucha (oddech przeponowy).
Domisiowi trochę spadło crp. Ruszał też dzisiaj rączką i ciumkał buzią.
Oczywiście jak zwykle dziękuję za wsparcie, jestem na dobrej drodze z mlekiem. Dominik dostał już łącznie 5mlAchia, Ania1003, Patrycja20, StaraczkaNika, Fozzie Bear, pilik, Yoselyn82, Rucola, Madzik34, summer86, Jeżowa, Lena21, Kotowa, Nadzieja22, malka, Lusesita, Anna Stesia, KateHawke, JustynaG, Emiilka, Lunaris, Sarna84, JuicyB, Morusek, blue00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania-nie chce się czepiać, ale ostatnio z ciekawości sprawdzałam książeczkę mojego pierworodnego, który urodzil się 58 cm długości i waga 3440. W wieku Twojego Oskara nie urósł 15 cm i był Lżejszy o prawie 1 kg - a na zabiedzonego nie wyglądał, tym bardziej hipotrofika, więc trochę podpisuje się pod Bajką. Dzieci nie jedzą ciągle więcej ilościowo, mogą mieć przez kilka dni mniejszy apetyt. Ale to też tylko moje zdanie, mój syn nie rozwijał się w tak ekspresowym tempie jak Twój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 21:42
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Lamka, cudownie Cię widziec!! Ciumkanie na pewno było przesłodkie
) Już nie mogę doczekać się zdjęcia Twojego razem z Domisiem
lekarze mówią ile to jeszcze moze potrwac?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyAchia mnie tak pobolewalo od rana, aż w końcu spojrzałam na zegarek co ile to pobolewanie się zwiększ, no i trzeba było się szykować na spotkanie z brzuszkowym lokatorem. Jak weźmiesz ciepłą kąpiel i Ci przejdzie to jeszcze nie to
Lamka jesteś cudowną, dzielną mamą! Brawo!
Lunaris Skarbie! Liczę na to, że to tarmoszenie sutków tak Cię zajęło, że teraz intensywnie oddychasz i ZARAZ spotkasz się z synciem!
Nika współczuję tego szpitala... A łóżko chociaż nie skrzypi?
A swoją drogą czyżby pełnia jakoś się szykowała? Że taki wysyp porodówWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 21:48
-
Ale sie dzieje!!!
Jak zwykle porody w parach:)))
Lunaris i Nika powodzenia!!!Mysle jednak,ze to kwestia godzin ,a nie dni-czego z calego serca wam zycze!!!
Lamka obys jak najszybciej mogla zabrac Dominika do domu.
A ty jak sie czujesz fizycznie?juz troche doszlas do siebie?Madzik
Mama 3 corek:) -
nick nieaktualnyFrez- pełnia ma być 22.12 także jeszcze chwilka
a ja akurat zaraz idę pod prysznic
Jak Rucola zauważyła- jak tylko zamknę za kurierem drzwi- niech się dzieje!A kurier ma przywiezc nowy tel dla męża- może wtedy porobi jakieś fotki przy porodzie :p :p
Lena21, Rucola lubią tę wiadomość