WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- a bigos to bym chętnie zjadła! ;)

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę bigosu ;(

I to jest przykre w pobycie w szpitalu - nie mam swojej lodówki z tym co chcę jeść, tylko przynoszą jakieś badziewie całkiem nie wtedy kiedy bym chciała. No ale nic to - nadrobię w święta

Dobrej nocy!

Lunaris - mam nadzieję że wzięło Cię jednak na szybki poród i niedługo nam tu podeślesz zdjęcie Stasia

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie narobilas smaka na bigos.
    Jutro zrobię, ale pewnie połowę tego co ty :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris trzymam mocno kciuki bo coś czuję, że właśnie ich bardzo potrzebujesz ;) daj znać co u Ciebie.

Nika mam nadzieję, że na USG będzie jutro ok i że nie będą Cię trzymać tak dla sportu. Bo siedzenie w szpitalu jak nic się nie dzieje jest straszne. W sumie jak już tam jesteś to najlepiej jakbyś urodziła ;) pogadaj z Renatką, może da się to zrobić?

My dziś po szczepieniu. Fela jest super dzielna i dość dobrze znosi szczepienia. Tylko trochę mało przybrała. 300g w miesiąc. Ale na razie nie będę się tym martwić. Mamy szałowe 6,5kg ;) widzę, że młodsze dzieciaki tu tyle ważą.

pilik lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena piękny świąteczny Franio <3

Veritaserum podeśle jutro,morzypomnij się jakbym nie wysłała. To takie ćwiczenia ogólne które nie zaszkodzą. Coś bardziej mogłaby Ci Malka predzej podpowiedzieć bo widzę że podobny problem co miała Fela. Ninka ma obniżone napięcie w osi głowa-kręgosłup więc w drugą stronę.

Lamka i znowu świetne wieści! Czuje że jeszcze maks tydzień, skończą antybiotyki i będziecie w domu <3 taki cudowny prezent świąteczny będzie! A jeszcze ja zamówiłam Nince pieluchę, taką tetrową zwykłą z którą spałam, kąpałam na niej mleka odrobine żeby też zapach był. W szpitalu pozwalali, a nawet namawiali. Układali jej w inkubatorze tą pieluszkę pod głową (codziennie nową przynosiłam na zmianę). Może w szpitalu u Domisia też pozwolą.

U nas to w ogóle przyrosty prawie stanęły... przez miesiąc 190g, ech. A wzrostowo od urodzenia 10cm i tu akurat się ładnie trzyma w centylach, koło 45. Jutro mamy wizytę w szpitalu, mam nadzieje że uniki krwi dalej w normie. W piątek gastroenterolog. Chyba jak powie, że nie ma przeciwwskazan zaczniemy ostro rozszerzać dietę z nadzieją że to pomoże... już mi spadła poniżej 1 centyla, a utrzymywała się na tym 2-3 przynajmniej... ale czego ja chce, emek ma BMI 16...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, z tego co czytam w książce "bobas lubi wybór" to rozszerzanie diety nie ma wpływu na przybieranie na wadze bo jednak to mleko jest na tym etapie najważniejsze.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm bigos! Ale kusisz Fozzie :-D

O 23.00 skurcze ustały i kazałam Ciastkowi wracać do domu. Mnie położne wysłaly spać. Udało i się złapałam prawie 4godz. Łóżka mega wygodne więc odpadam od razu. Teraz obudziła mnie śliczna kruszynka z łóżka obok. Ona płacze a mi mleko leci :p

Do rana nie urodzę więc nastawiam się na oxy.

Nika powodzenia rano na usg.

Lena Franio najwspanialszy prezent pod choinka <3

Lamka coraz lepiej będzie z mleczkiem a to teraz dla Domisia najcenniejsze lekarstwo, ile by go nie było <3

Co do przyrostów i jedzenia to wiecie że Franio nigdy nie przekroczył 150ml? Mimo że pił mleko do 2r.ż. Normalnie przybierał na wadze i rósł. Jakoś uznałam że taka jego uroda inie patrzyłam na ilości z opakowań mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 03:10

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna niby nie ale jak problemy z żelazem (ostatnio miała na granicy) to rozszerzenie diety może pomoc. Dowiem się dzisiaj jak wyniki to będę wiedziała co i jak. A już sama nie wiem. Byle rosła bo coraz bardziej się boje że w miejscu stanie jak tak dalej będzie zwalniać...

Lunaris ochh a ja myślałam że może już tulisz Stasia po drugiej stronie brzucha... powodzenia dzisiaj w takim razie!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris powodzenia dzisiaj! Niech pojdzie dosc szybko i sprawnie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wszyscy śpią?

Nika, Lunaris - jak się trzymacie, jak noc?

Liczyłam na zdjęcia maluszków jak wstanę, ale skoro nie ma, to pochwalę się moim brzuszkiem. Zaczynamy 35 tydzień! (Później usunę :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 14:23

Bajkaaa, Karma88, Patrycja20, Lusesita, Sarna84, pilik, Kaczorka, olik321, Rucola, KateHawke, Madzik34, Achia, Lunaris, Nadzieja22, Flowwer, JustynaG, Morusek, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris byłam pewna, że jak wejdę rano to przeczytam, że już jesteście razem :) ale skoro nie to dalej zaciskam kciuki :)
    Nika za Ciebie tez, ciekawe co tak na usg .. :)
    Minnie wyglądasz pięknie :)

Minnie89 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy z 4 pobudy na szybkie sprawdzanie tętna dziecka lub temperatury. Do tego kilka pobudek przez kręcące się współlokatorki (dreptałyśmy do wc na zmiany).

A od 6:20 leżałam już pod KTG. Ja to chyba będę odsypiać cały dzień!

Na zapisie jakieś małe skurcze - ok 30, nieregularne, czyli do porodu to mi jeszcze brakuje, ale cieszę się że nie jest tak zupełnie płasko jak wcześniej.

Lunaris - kciuki za sprawną akcję!

Minnie - ale ładnie wyglądasz! Ale dlaczego Ty tak ładnie wyglądasz o 5 rano? Wracaj do łóżeczka ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi się mój szpital przypomniał :) wiecie że ja tak naprawdę miło wspominam ten pobyt w szpitalu? Może dlatego że miałam super koleżanki albo dlatego że tej ujastek nie wygląda jak szpital bo to budynek parterowy i mozna wyjść na dwór na taki jakby dziedziniec i było mało szpitalnie :)

Lunaris dużo sił na dziś życzę <3

Nika śpij jak tylko możesz tobie też przyda się siła <3

summer86, pilik lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris powodzenia dzisiaj! Oby poszło sprawnie, możliwie najmniej boleśnie i oczywiście bez żadnych komplikacji!

Nika odpoczywaj kochana, bo to ostatnie takie dni :) ja pobyt po porodzie w szpitalu wspominam trochę na zasadzie "Boże, znowu czegoś ode mnie chcą", więc w tych chwilach, gdy niczego nie chcą to odsypiaj koniecznie. Kciuki za USG, no i za wyjście do domu jeszcze - jeśli tego chcesz, ale domyślam się, że chyba tak :)

Minnie piękna jesteś :) choć myślałam, że blondynka :D

Dziewczyny, przyznać się, z kim Agatka miała w nocy konferencję? No tak nadawała i była ogólnie taka podniecona, że hej :D było to słodkie, ale jednak ja wolałam spać. Na szczęście w końcu usnęła sama, nie trzeba było jej nosić.

A rano się okazało, że mąż mi się popsuł... Wygląda to na jelitówkę, mnie też boli żołądek :/ choć mam nadzieję, że on jednak coś zjadł i to stąd te rewolucje, a ja współodczuwam i nic mi nie będzie, bo dzisiaj mamy USG bioderek, no i oczywiście nie chciałabym, by Agatka złapała to od nas :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 08:26

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa moj się wczoraj tak popsuł, a dzień wcześniej trochę starsza córkę męczyło. Tylko u nas to szwagierka sprzedała, bo z chorymi dziećmi do nas przyjechała :-(
    Domiśka ma katar przez to.
    A w ogóle to jaśnie panna wstała o 5.30.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - Twoja macica to typowa baba - co chwilę zmienia zdanie :p ale kciuki za Wasz żeby w końcu coś ruszyło :)

Nika - za Was też kciuki. Ale nie wiem czy za wyjście ze szpitala 2w1 czy wyjście Renatki z brzuszka ;)

Achia - przypomniałaś mi wczoraj, że mam 2 albumy nieopisanych zdjęć! Nie mam kiedy się za to zabrać..

Minnie - piękna kobieta z Ciebie :) i zacny brzusio!

Jeżowa - współczuję popsutego męża.. i obyś się sama nie popsuła..
    Niestety nocna konferencja to nie nasza sprawka :p

Powiem Wam, że naprawianie mojego dziecka to trudna sprawa.. ćwiczeń w pozycji leżącej się nie da zrobić, bo ona leży tylko jak śpi. Co chwilę tylko krzyczę za nią "wolniej", bo po co chodzić powoli.. no i to ciągłe opieranie się o łóżko - musiałabym jej chyba jakąś zagrodę z drutu kolczastego zrobić, żeby się nie opierała.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Lunaris trzymam kciuki nadal, oby oksy ładnie zadziałała. Dzisiaj super data na poród.

Nika za Ciebie też kciuki.

Minnie piękna jesteś.

U mnie już z górki, nie spodziewałam się, że tak szybko się uda. Od 20.00 mam już około 30ml <3
    Jedną pierś mam bardziej leniwą, robić coś z tym?
    Domiś stabilny.

Miłego dnia Kochane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 08:48

Jeżowa, Kaczorka, reset, Achia, summer86, Rucola, Patrycja20, Karma88, Lunaris, Flowwer, Nadzieja22, pilik, Lusesita, KateHawke, Sarna84, JustynaG, Morusek, Madzik34, Yoselyn82, -Mamunia-, Emiilka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka brawo! Pięknie <3 ja mam nieustannie jedną pierś bardziej leniwą, już się nauczyłam z tym żyć...

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Minnie- pięknie wyglądasz :))

Nika- kiedy się dowiesz czy zostajesz? Małe skurcze to już coś ;)

Lunaris- kciuki! Data 12.12.2018- super data na urodzenie Stasia :)

Ja nockę miałam całkiem ok. Po kąpieli to pobolewanie nie przeszło, ale też się nic nie nasiliło, udało się zasnąć . Także pewnie z tydzień mogę się tak bujać :p

Lamka-super wieści! Domiś ma super mamę!:)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka nic nie zrobisz, przynajmniej moje do dziś są takie - każda żyje swoim życiem :D a przerobiłam już chyba wszystkie opcje żeby je wyrównać :) jak ściągałam laktatorem to z lewej było 2x więcej mleka, jeśli robiły mi się zastoje to tez tylko w lewej . Ja ponprostu zawsze zaczynam karmienie od prawej piersi, bo niestety nie mogę karmić jedna pierś na jedno karmienie - to było mega wygodne, ale moje piersi wyglądały jak flip i flap

Minnie śliczny brzusio i Ty wyglądasz ekstra !

Nika 6 to nie tak źle u mnie pierwsze ktg było o 4 :) i jeszcze jak były 3 na raz to cały oddział „tętnił życiem” dosłownie. Jak długo robią zapisy?

Kaczorka współczuje<3 może fizjo coś zaradzi, albo na obca osobę Alusia inaczej zareaguje

‹‹ 2502 2503 2504 2505 2506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ