Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też chcę bigosu ;(
I to jest przykre w pobycie w szpitalu - nie mam swojej lodówki z tym co chcę jeść, tylko przynoszą jakieś badziewie całkiem nie wtedy kiedy bym chciała. No ale nic to - nadrobię w święta
Dobrej nocy!
Lunaris - mam nadzieję że wzięło Cię jednak na szybki poród i niedługo nam tu podeślesz zdjęcie Stasia -
Lunaris trzymam mocno kciuki bo coś czuję, że właśnie ich bardzo potrzebujesz
daj znać co u Ciebie.
Nika mam nadzieję, że na USG będzie jutro ok i że nie będą Cię trzymać tak dla sportu. Bo siedzenie w szpitalu jak nic się nie dzieje jest straszne. W sumie jak już tam jesteś to najlepiej jakbyś urodziłapogadaj z Renatką, może da się to zrobić?
My dziś po szczepieniu. Fela jest super dzielna i dość dobrze znosi szczepienia. Tylko trochę mało przybrała. 300g w miesiąc. Ale na razie nie będę się tym martwić. Mamy szałowe 6,5kgwidzę, że młodsze dzieciaki tu tyle ważą.
pilik lubi tę wiadomość
-
Lena piękny świąteczny Franio
Veritaserum podeśle jutro,morzypomnij się jakbym nie wysłała. To takie ćwiczenia ogólne które nie zaszkodzą. Coś bardziej mogłaby Ci Malka predzej podpowiedzieć bo widzę że podobny problem co miała Fela. Ninka ma obniżone napięcie w osi głowa-kręgosłup więc w drugą stronę.
Lamka i znowu świetne wieści! Czuje że jeszcze maks tydzień, skończą antybiotyki i będziecie w domutaki cudowny prezent świąteczny będzie! A jeszcze ja zamówiłam Nince pieluchę, taką tetrową zwykłą z którą spałam, kąpałam na niej mleka odrobine żeby też zapach był. W szpitalu pozwalali, a nawet namawiali. Układali jej w inkubatorze tą pieluszkę pod głową (codziennie nową przynosiłam na zmianę). Może w szpitalu u Domisia też pozwolą.
U nas to w ogóle przyrosty prawie stanęły... przez miesiąc 190g, ech. A wzrostowo od urodzenia 10cm i tu akurat się ładnie trzyma w centylach, koło 45. Jutro mamy wizytę w szpitalu, mam nadzieje że uniki krwi dalej w normie. W piątek gastroenterolog. Chyba jak powie, że nie ma przeciwwskazan zaczniemy ostro rozszerzać dietę z nadzieją że to pomoże... już mi spadła poniżej 1 centyla, a utrzymywała się na tym 2-3 przynajmniej... ale czego ja chce, emek ma BMI 16... -
Pilik, z tego co czytam w książce "bobas lubi wybór" to rozszerzanie diety nie ma wpływu na przybieranie na wadze bo jednak to mleko jest na tym etapie najważniejsze.
-
Mmm bigos! Ale kusisz Fozzie
O 23.00 skurcze ustały i kazałam Ciastkowi wracać do domu. Mnie położne wysłaly spać. Udało i się złapałam prawie 4godz. Łóżka mega wygodne więc odpadam od razu. Teraz obudziła mnie śliczna kruszynka z łóżka obok. Ona płacze a mi mleko leci :p
Do rana nie urodzę więc nastawiam się na oxy.
Nika powodzenia rano na usg.
Lena Franio najwspanialszy prezent pod choinka
Lamka coraz lepiej będzie z mleczkiem a to teraz dla Domisia najcenniejsze lekarstwo, ile by go nie było
Co do przyrostów i jedzenia to wiecie że Franio nigdy nie przekroczył 150ml? Mimo że pił mleko do 2r.ż. Normalnie przybierał na wadze i rósł. Jakoś uznałam że taka jego uroda inie patrzyłam na ilości z opakowań mleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 03:10
-
Justyna niby nie ale jak problemy z żelazem (ostatnio miała na granicy) to rozszerzenie diety może pomoc. Dowiem się dzisiaj jak wyniki to będę wiedziała co i jak. A już sama nie wiem. Byle rosła bo coraz bardziej się boje że w miejscu stanie jak tak dalej będzie zwalniać...
Lunaris ochh a ja myślałam że może już tulisz Stasia po drugiej stronie brzucha... powodzenia dzisiaj w takim razie! -
Dzień dobry! Wszyscy śpią?
Nika, Lunaris - jak się trzymacie, jak noc?
Liczyłam na zdjęcia maluszków jak wstanę, ale skoro nie ma, to pochwalę się moim brzuszkiem. Zaczynamy 35 tydzień! (Później usunę)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 14:23
Bajkaaa, Karma88, Patrycja20, Lusesita, Sarna84, pilik, Kaczorka, olik321, Rucola, KateHawke, Madzik34, Achia, Lunaris, Nadzieja22, Flowwer, JustynaG, Morusek, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
W nocy z 4 pobudy na szybkie sprawdzanie tętna dziecka lub temperatury. Do tego kilka pobudek przez kręcące się współlokatorki (dreptałyśmy do wc na zmiany).
A od 6:20 leżałam już pod KTG. Ja to chyba będę odsypiać cały dzień!
Na zapisie jakieś małe skurcze - ok 30, nieregularne, czyli do porodu to mi jeszcze brakuje, ale cieszę się że nie jest tak zupełnie płasko jak wcześniej.
Lunaris - kciuki za sprawną akcję!
Minnie - ale ładnie wyglądasz! Ale dlaczego Ty tak ładnie wyglądasz o 5 rano? Wracaj do łóżeczkaMinnie89 lubi tę wiadomość
-
Aż mi się mój szpital przypomniał
wiecie że ja tak naprawdę miło wspominam ten pobyt w szpitalu? Może dlatego że miałam super koleżanki albo dlatego że tej ujastek nie wygląda jak szpital bo to budynek parterowy i mozna wyjść na dwór na taki jakby dziedziniec i było mało szpitalnie
Lunaris dużo sił na dziś życzę
Nika śpij jak tylko możesz tobie też przyda się siłasummer86, pilik lubią tę wiadomość
-
Lunaris powodzenia dzisiaj! Oby poszło sprawnie, możliwie najmniej boleśnie i oczywiście bez żadnych komplikacji!
Nika odpoczywaj kochana, bo to ostatnie takie dnija pobyt po porodzie w szpitalu wspominam trochę na zasadzie "Boże, znowu czegoś ode mnie chcą", więc w tych chwilach, gdy niczego nie chcą to odsypiaj koniecznie. Kciuki za USG, no i za wyjście do domu jeszcze - jeśli tego chcesz, ale domyślam się, że chyba tak
Minnie piękna jesteśchoć myślałam, że blondynka
Dziewczyny, przyznać się, z kim Agatka miała w nocy konferencję? No tak nadawała i była ogólnie taka podniecona, że hejbyło to słodkie, ale jednak ja wolałam spać. Na szczęście w końcu usnęła sama, nie trzeba było jej nosić.
A rano się okazało, że mąż mi się popsuł... Wygląda to na jelitówkę, mnie też boli żołądekchoć mam nadzieję, że on jednak coś zjadł i to stąd te rewolucje, a ja współodczuwam i nic mi nie będzie, bo dzisiaj mamy USG bioderek, no i oczywiście nie chciałabym, by Agatka złapała to od nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 08:26
Minnie89 lubi tę wiadomość
-
Lunaris - Twoja macica to typowa baba - co chwilę zmienia zdanie :p ale kciuki za Wasz żeby w końcu coś ruszyło
Nika - za Was też kciuki. Ale nie wiem czy za wyjście ze szpitala 2w1 czy wyjście Renatki z brzuszka
Achia - przypomniałaś mi wczoraj, że mam 2 albumy nieopisanych zdjęć! Nie mam kiedy się za to zabrać..
Minnie - piękna kobieta z Ciebiei zacny brzusio!
Jeżowa - współczuję popsutego męża.. i obyś się sama nie popsuła..
Niestety nocna konferencja to nie nasza sprawka :p
Powiem Wam, że naprawianie mojego dziecka to trudna sprawa.. ćwiczeń w pozycji leżącej się nie da zrobić, bo ona leży tylko jak śpi. Co chwilę tylko krzyczę za nią "wolniej", bo po co chodzić powoli.. no i to ciągłe opieranie się o łóżko - musiałabym jej chyba jakąś zagrodę z drutu kolczastego zrobić, żeby się nie opierała.Minnie89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Lunaris trzymam kciuki nadal, oby oksy ładnie zadziałała. Dzisiaj super data na poród.
Nika za Ciebie też kciuki.
Minnie piękna jesteś.
U mnie już z górki, nie spodziewałam się, że tak szybko się uda. Od 20.00 mam już około 30ml
Jedną pierś mam bardziej leniwą, robić coś z tym?
Domiś stabilny.
Miłego dnia Kochane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 08:48
Jeżowa, Kaczorka, reset, Achia, summer86, Rucola, Patrycja20, Karma88, Lunaris, Flowwer, Nadzieja22, pilik, Lusesita, KateHawke, Sarna84, JustynaG, Morusek, Madzik34, Yoselyn82, -Mamunia-, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Lamka brawo! Pięknie
ja mam nieustannie jedną pierś bardziej leniwą, już się nauczyłam z tym żyć...
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Minnie- pięknie wyglądasz)
Nika- kiedy się dowiesz czy zostajesz? Małe skurcze to już coś
Lunaris- kciuki! Data 12.12.2018- super data na urodzenie Stasia
Ja nockę miałam całkiem ok. Po kąpieli to pobolewanie nie przeszło, ale też się nic nie nasiliło, udało się zasnąć . Także pewnie z tydzień mogę się tak bujać :p
Lamka-super wieści! Domiś ma super mamę!Minnie89 lubi tę wiadomość
-
Lamka nic nie zrobisz, przynajmniej moje do dziś są takie - każda żyje swoim życiem
a przerobiłam już chyba wszystkie opcje żeby je wyrównać
jak ściągałam laktatorem to z lewej było 2x więcej mleka, jeśli robiły mi się zastoje to tez tylko w lewej . Ja ponprostu zawsze zaczynam karmienie od prawej piersi, bo niestety nie mogę karmić jedna pierś na jedno karmienie - to było mega wygodne, ale moje piersi wyglądały jak flip i flap
Minnie śliczny brzusio i Ty wyglądasz ekstra !
Nika 6 to nie tak źle u mnie pierwsze ktg było o 4i jeszcze jak były 3 na raz to cały oddział „tętnił życiem” dosłownie. Jak długo robią zapisy?
Kaczorka współczuje<3 może fizjo coś zaradzi, albo na obca osobę Alusia inaczej zareagujeMinnie89 lubi tę wiadomość