WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam średnio, bo czasami zdarza się to co 1.5h a czasami jest to 4h. Zależy to tylko od tego jak długo śpi. 8 butelek to też tak +/-. Niestety nie działa przetrzymywanie go, daję też wodę... Po prostu przychodzi moment i nie da się odciągnąć jego uwagi od głoda. Po prostu nic nie działa.
    Wcześniej nie było problemu. Jadł te 150ml też z taką częstotliwością. Czasami zostało 10ml, max 30ml. Teraz wylewam ponad pół butelki... Nie wierzę że 'najada sie' 60ml mleka na 2h...

Wychodzi teraz na to że zjada mniej w ciągu dnia niż jak miał 2m...

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj,

Nika wysyłam Ci specjalne fluid z mojej wschidniopolskiej macicy ;) skurcze wróciły a szyjka zaczyna się rozwierac. Polecam to kręcenie skutków :-D polazilam z Ciastkowi po korytarzu, ciągam się za cycuchy i coś tam się dzieje. Ktg pisze skurcze do 80. Położna mówi że jeśli cewnik wyleci to już urodzę. Robię wszystko żeby tak było bo inaczej rano oxy podłączą.

Trzymam kciuki żeby i Twoja jaśnie pani zechciała się kurczyc co byś darmo nie leżała :* szkoda ze nie zrobiłam fotki kolacji, porównały byśmy catering ;)

Lamciu mleczarnie zaczynają się rozkrecac :) mam nadzieję że dziś spotkanie z synkiem było dłuższe i fajniejsze.

Lunka nadal wierzę że Zuzia przejdzie wszelkie zawirowania kardioligiczne bez uszczerbku na przyszłość ale wiem że serce matki musi się martwić.

Aga cudny ten Twój wojownik <3 i zyczylabym sobie takiego podejścia do braciszka u Frania jak mają Twoje dzieci.

Pewnie zapomniałam o wielu jeszcze wydarzeniach z dziś, wybaczcie czytam między telefonami i smsami.

Ania1003, pilik, Achia, lamka, summer86, Rucola, Madzik34 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, nie wiem czy chcesz na to patrzeć, bo można tu nabrać stracha przedporodowego. Akurat jak spacerowałam to przewozili dziewczynę na cc - wyła. To musiało boleć. A potem wwozili na poporodowy inną, prosto po przejściach i wyglądała strasznie cała spuchnięta, czerwona, rozczochrana i rycząca.
    Ale jak mach chęci i siły to wizyty są od 8 do 20 :)

Odkryłam drogę do automatu z wodą i ciepłymi napojami - od razu lepiej!

A przez nagly wysyp porodów nie bedzie dziś mojego USG ani nawet obchodu! Wszyscy zajęci na porodówce... ja też bym już wolała, skoro już tu jestem ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręć Lunaris KRĘĆ! Przysiady głębokie z szeroko rozstawionymi nogami też polecam ;) aaaaaa w trakcie akcji porodowej jakby skurcze słabły to też kręcenie sutow! I niech robi to Ciastek, nie wiem czemu ale akurat jak mi M tarmosił to skurcze rosły na potęgę, a samej czy położna już nie tak. Położna co z nami była mówiła, że to zawsze tak jest, że jak facet to robi to zaraz wszystko zaczyna się dziać jak powinno ;)

pilik, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, tak mnie zastanawia... z tego co kojarzę nie ma problemów z przybieraniem na wadze u Oskara, a dzieci powinniśmy karmić na żądanie. Wartości podane na opakowaniu są orientacyjne.
    Myślę, że skoro wiesz ile je Twój syn to nie musisz robić tak dużych porcji i wylewać mleka.

Bajkaa, mała je tyle ile potrzebuje. Jak zacznie raczkować to zrzuci :)

summer86 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to są dwie ostatnie butelki z przerwą 3,5h... Zawsze robię 150ml.
    Nic nie zmieniłam. Karmimy zawsze tak samo. Butelkę lubi. Mm nigdy nie gardził jeżeli chodzi o smak. Nie wiem czy mam schizę czy jest ze mną coś nie tak, ale po pierwszym tygodniu powiedziałam ok. Zdarza się. Skończył się drugi tydzień i zaczęłam się niepokoić. Teraz zaczął się trzeci i jak widać jest coraz gorzej.
    Chyba tak nie powinno być...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9704cea1cfc7.jpg

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jeśli Cię to niepokoi skonsultowlabym z pediatrą.

Bajka dokładnie tak jak Justyna pisze. Niedługo Zosia wszystko wygoni :)

Oj szykuje się intensywna noc widzę! Powodzenia dziewczyny!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zrobiłam 90ml i wypił 10ml... Więcej nie chce. A to trzecia butelka do kompletu z tymi że zdjęcia.
    13:30,17:00,19:00. Czyli od 13 wypił 110ml do teraz przez 3 karmienia.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linaris może jednak się uda z „Twoją” położną ? Kciukasyyyyy

Nika przynajmniej się zapoznasz z miejscem, choć nie wiem czy to coś daje ;)

Achia pójdzie w odzwiedziny i jeszcze będzie wspólny poród :)

Lamka bądź dumna z każdej kropli, bo my jesteśmy bardzo !

Do nas zawitały święta <3 najlepsze w życiu...

[url=https://naforum.zapodaj.net/ec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 21:52

Lusesita, Achia, Ania1003, KateHawke, Bajkaaa, Kaczorka, Luna1993, Minnie89, Karma88, Jeżowa, JustynaG, Patrycja20, Yoselyn82, Rucola, ibishka, blue00, Lunaris, veritaserum, Nadzieja22, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- jutro czekam na kuriera, ale jeśli Cię nie wypuszczą, to możliwe że w czwartek się pojawie :) i tak jadę na badania krwi, więc mąż musi mnie gdzieś w trasę wcisnąć :p

Lunaris- powodzenia !! Trzymam kciuki, żeby oxy nie była potrzebna!

Lena- rozpływam się :) cudny widok <3

A mnie zaczęły strasznie boleć plecy i niedobrze mi się zrobiło. Mięta zaparzona. Ale za to włożyłam zdjęcia do albumu! Jestem z siebie dumna :D jednak co wywołane, to jakoś inaczej się ogląda i wspomina niż oglądajac na telefonie. Ale kurde trzeba to robić regularnie- bo gdyby nie Facebook i Instagram to bym dat nie pamiętała :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 19:37

Rucola lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pisałaś że dajesz wodę. Dużo jej wypija?

Edit.
    Achia może nie zdążysz do czwartku odwiedzić Niki w dwupaku :-D
    Przypomniałaś mi właśnie, że moje zdjęcia czekają aż je wywołam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 19:37

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik myślę o tym. Staram się podejść zdrowo rozsadkowo do tego. Z wagi nie spada. Co miesiąc było 1kg. Teraz nie dobijemy do 1kg. Sprawdzę za kilka dni jaki jest przyrost.
    Po takiej długiej przerwie nocnej, zawsze wypijał aż do dna. Teraz zostawia połowę. A nie je przez 9h... Daję sobie czas do końca tygodnia i potem podejmę kroki czy lekarz czy jest lepiej.

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a może to zęby? Mój zjadał czasami super małe ilości, nie dawał innych objawów.
    Jeśli mały zjada min 500 ml dziennie, to o nic się nie musisz martwić. Pewnie za moment zacznie jeść więcej.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na tym etapie dzieci zwalniają z przybieraniem na wadze.
    Ile Oskar waży?

Ania1003 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wody nie wypije więcej jak 3 łyki. Nie smakuje tak dobrze chyba ;D
    I to też jest raczej w momencie gdzie wariujemy i człowiekowi chciałoby się pić, to wtedy też dostaje butelkę do ręki i ma wybór czy chce pić czy nie. Ale raczej to jest 1-2x dziennie. A czasami wcale.

Juicy- zęby męczą od 2mż. I to porządnie. Dentinox używamy od dawna. W ostateczności Ibufen. Ale nie czuję że szałowo pomagają.
    Na pewno nie jest gorzej niż przed tymi 2 tygodniami. Zęba brak jak na razie. Czy to ma związek to trudno ocenić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Ania na tym etapie dzieci zwalniają z przybieraniem na wadze.
    Ile Oskar waży?

14.11 6.75kg
    4.12 7,30kg
    10.12 7,40kg

Waga jest ładna. I z przystopowaniem to wiem. Bolą mnie te litry mleka co zostają, bo w końcu to się na wadze odbije. Prędzej czy później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Lunaris brzmi obiecująco! Oby szyjka dalej tak ładnie współpracowała, do rana utulisz synka <3

Nika a u Ciebie są jakieś oznaki porodu, czy dalej nie bardzo ? Jak z ruchami Renatki?

Achia dziękujemy z Zuzinka i również wysyłamy cioci całusy :) w lutym jesteśmy w Trójmieście to koniecznie jakaś kawa musi być!

Bajka Ty wymuszaczu :D mam nadzieję że moja nie będzie tak wykorzystywać później :P

Ale macie rację, mam zawał w oczach jak widzę jak się zaniosła... Teraz mi tak przyszło do głowy, ona może przez to stracić przytomność?

Bajka moja je 6-7 razy dziennie po ok 120 ml na karmienie, czasami zostawia 30, ale przeważnie zjada. Dziś jej nie ważyliśmy przez to jej zanoszenie się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:10

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia my mamy już 4 pełne wielkie albumy rodzinnych zdjęć, a dziewczynki swoje oddzielne, takie do uzupełniania 3 pierwsze lata :) kocham zdjęcia!

Achia, Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- super,że przyjeżdżacie! kawa obowiązkowa ! :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, rozumiem, że ząbki jeszcze nie wyszły? Sądzę, że 3 miesiące to trochę długo jak na objawy ząbkowania, wpychanie rączek do buzi i ślinienie jest na pewnym etapie normalne u dzieci i wiele osób myli to z ząbkowaniem. Może teraz dopiero się zaczęło naprawdę?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2500 2501 2502 2503 2504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ