Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAchia robię kopiuj wklej, bo jedna ręka karmię #wyrodnamadka
W 1981 roku Zgromadzenie Światowej Organizacji Zdrowia przyjęło Kodeks Marketingu Produktów Zastępujących Mleko Kobiece, który miał być ułatwieniem i narzędziem ograniczającym nieuczciwe praktyki marketingowe negatywnie wpływające na wskaźniki karmienia piersią. Polska jako jeden z krajów członkowskich WHO również zobowiązała się do przestrzegania zasad określonych w kodeksie.
(...)
Zdecydowana większość krajów europejskich, w tym Polska, implementowała tylko niektóre zapisy Kodeksu, w oparciu o unijną dyrektywę 2006/141/WE z 2006 roku. Są one zawarte przede wszystkim w Ustawie o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia oraz Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Link
http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Kodeks-Marketingu-Produktow-Zastepujacych-Mleko-Kobiece.html
A tu link do artykułu z wypowiedzią położnej, z którą się zgadzam w 100% i bije jej brawo.
https://mobile.mamadu.pl/114015,nie-marudzic-karmic-boli-ma-bolec-slysza-mlode-matki-w-polskich-szpitalachWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 13:37
-
nick nieaktualnyCzy tylko ja dziś jestem taka zdechnięta i choruje na niechcemisie? moje mieszkanie woła o pomstę za ten bajzel... a ja autentycznie nie mam dziś sił ani ochoty na ogarnianie! za oknem szaro, buro i ponuro, idealne odzwierciedlenie mojego nastroju! może pomyje sobie okna dla rozrywki... potrzebuje kopa w dupala!
-
Dzień dobry,
Nika, Lunaris chciałam Was serdecznie pogratulować kruszynek
I życzyć by cycki mało bolały a ssaki ładnie ciągnęły.
Co do schodzacej skóry bobasów - u nas też schodziła i mówili, że to przenoszenie ciąży.
Nika co do śluzu to kompletnie nie mam pojęcia jak można odśluzować malucha.
Super imię wybraliście
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrez- a u mnie odwrotnie :p ale to pewnie dlatego,że chce jakoś wywołaś Oskara z brzucha mimo wszystko
u mnie chata posprzątana
ale przynajmnniej w weekend możemy z mężem pójść na jakąś randkę czy coś
Luna- zaraz przeczytam tą wypowiedź.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Co do promocji na mleko 1, mój mąż lubi takie niuansiki czytać - kiedyś mi opowiadał, że podobno zaczęło się to od tego, że producenci na początku wysyłali mleko do Afryki, między innymi żeby "przetestować" jako darmowe próbki, no i maluchy się przyzwuczaily, a że tam bieda i problem z dostępnością, to teraz mamy połączenie z wisienka marketingową i who
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 13:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Piękne te Wasze maluchy!
Jeżowa pytałaś o ulewanie. Nie ma znaczącej poprawy, nadal ulewa, raz mniej, raz więcej. No, ale widać, że rośnie, przybiera na wadze. Dzisiaj drugi raz była połozna, ale nie zważyła Małej, bo uwaga! zepsuła się im waga. Także nie wiem ile waży nasza księżniczka. 15 stycznia mamy szczepienia także wtedy zobaczę.
Dzisiaj pierwszy raz sama ogarniam dwojkę. Moja mama pojechala po 2 tygodniach do domu, mąż w pracy, także zaraz ubieram Ulcię i zbieram się do przedszkola po Młodego. Najgorzej rano się ogarnąć, zwłaszcza, że taka pora roku.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mi moja położna - mimo że gorąca zwolenniczką KP - powiedziała że ta nagonka jest chora, bo potem kobiety karmią wbrew sobie, bo Mąż chce, bo kazali i wychodzą z tego chore sytuacje i psychiczne blokady. Zaimponowała mi
Kupiłam sobie zwykła, prostą sukienkę w Sinsayu, żeby zmieścić się w coś na Wigilię. A humor od razu lepszyLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris gratulacje ! Cudny.synus
załapałam się na drugie zdjęcie.
Nika dla Ciebie również gratulacje. I śliczna masz córeczkę
Dużo zdrówka dla Was dziewczyny i dla Waszych pociech
Lamka super wyglądasz na pewno nie jak kobieta kilka dni po porodzie. Cieszę się że z Domisiem jest poprawa a z każdym dniem będzie lepiej.
Justyna super pudełko. Przez internet jakoś zamawialas ? Dasz namiary ?
Przed nami ostatni samotny dzień, jakoś daje radę ale jest mega ciężko. Anusia ma okropne noce. Dzisiejsza noc była okropna budziła się co 1,5h a ja ledwo funkcjonuje ale już jutro będzie maz to będzie łatwiej.
-
nick nieaktualnyMinnie pokaż pokaż !
Agulineczka ogarnięcie dwójki to spore wyzwanie, ale na pewno dasz sobie radę ;*
Achia zazdroszczę randki z mężemoby to było Wasze ostatnie wyjście we dwoje
Rozlazylam puzzle, są super, dzięki za polecenie!
]Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 19:15
Yoselyn82, Achia, Kaczorka, JuicyB, Jeżowa, Lusesita, Patrycja20, Nadzieja22, pilik lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:
Justyna super pudełko. Przez internet jakoś zamawialas ? Dasz namiary ?
https://allegro.pl/pudelko-wspomnien-metryczka-grawer-chrzest-roczek-i7659007379.html
Realizacja bardzo szybka. Ale tego typu pudełek jest sporo w sieci więc można przebierać.
Podobne pudełko otrzymaliśmy na ślub i trzymamy w nim wszystkie kartki z życzeniami, obrazki namalowane przez dzieciaki z okazji ślubu plus płyty z filmem i zdjęciami.
tu pudełko dla dziewczynki: https://www.facebook.com/zlatolandia/photos/a.937945209688318/940151696134336/?type=3&theaterveritaserum, Luna1993, Achia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, co chwilę, któraś pyta/kupuje termometr bezdotykowy - ja mam (i polecam) xiaomi i jest promo - 65 zł, zostawiam wam link
https://www.pepper.pl/promocje/termometr-xiaomi-mi-home-ihealth-1699-najtaniej-123973?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=123973Rucola, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Justyna - super pudełko
też szukałam takiego, ale na żadne nie potrafiłam się zdecydować, więc póki co kupiłam zwykłe w PEPCO i uznałam, że kiedyś wrócę do tematu. Ale przyłączam się do Veritaserum z prośbą o namiary
Nika - 4h snu to całkiem nieźle, jak na dobę po porodziea Łucja dzielna dziewczynka walczy o mleczko - będzie miała co jeść
ssaki są kochane
Lunaris - na 40. urodziny możesz spróbować "zapolować" na córeczkęale Twój Staś to słodziak i cała mamusia
Wszystkie dzieciątka są mega - Agatka, Zuzia, Ernest, Wojtuś. Za rok będzie niezła biegająca zgraja :p
Fozzie - serio pół godziny stałaś i nikt Cię nie przepuścił? Masakratrzeba było rzygnąć na kogoś - może by zapamiętał lepiej na przyszłość
My dziś na kontroli u lekarza byliśmy. Już jest spokoale oczywiście musiała się rozedrzeć przy badaniu.. płuca Aluśka ma mega mocne
-
JustynaG wrote:https://allegro.pl/pudelko-wspomnien-metryczka-grawer-chrzest-roczek-i7659007379.html
Realizacja bardzo szybka. Ale tego typu pudełek jest sporo w sieci więc można przebierać.
Podobne pudełko otrzymaliśmy na ślub i trzymamy w nim wszystkie kartki z życzeniami, obrazki namalowane przez dzieciaki z okazji ślubu plus płyty z filmem i zdjęciami.
tu pudełko dla dziewczynki: https://www.facebook.com/zlatolandia/photos/a.937945209688318/940151696134336/?type=3&theater#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A co do mm to dziwi mnie fakt, że mleko poczatkowe nie jest reklamowane i objęte promocjami, przecież mm to kasa dla państwa, dla przedsiębiorstw produkcyjnych i mleczarskich. Matka z piersi karmi za darmo a to już się nie opłaca. Nasz kraj jest pełen paradoksów.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cześć!
To u mnie już oficjalnie. Jestem ciężarówką
Wg USG dziś 6t 6d, maluch jest, serducho mu bije... Na sam widok się poryczałam jak bóbr.
Co prawda mam jednocześnie cukrzycę ciążową, ale już jestem pod opieką diabetologa i jadę z insuliną powoli. Mam nadzieję, że będzie dobrzeAga9090, blue00, Minnie89, Lena21, JuicyB, Achia, Anna Stesia, Kaczorka, Bajkaaa, JustynaG, Siwulec, KateHawke, Lusesita, agulineczka, Patrycja20, Nadzieja22, pilik, Madzik34, Morusek, Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualnyKupujecie może ciuszki dla dzieci z KappAhl? Mam tam upatrzone bodziaki, ale 50 zł za sztukę to sporo, jakość jest tego warta?
Kaczorka to super wiadomość! Dalej macie ćwiczyć tak jak do tej pory?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 14:52
-
Luna - na życzenie
chociaż jakość jakaś słaba... Zwykła mała czarna, z tym że szara. Ale jakoś tak inaczej niż w dresie
Dzwoniła do mnie właśnie moja rodzicielka z pytaniem "Ile ZOSTAJESZ u nas w święta?". Zapytałam czy mój mąż też jest zaproszony :p i ona się dziwi, czemu ludzie jej nie lubią? Królowa taktuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 18:09
Yoselyn82, Achia, Luna1993, summer86, Anna Stesia, Rucola, JustynaG, KateHawke, Lusesita, ibishka, Nadzieja22, pilik, Morusek, Aga9090 lubią tę wiadomość