X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Emek kupił mleko 1 w promce,to pewnie jakiś błąd sklepu- dobrze dla Was :D

ale myślę,że wiele z nas uważa,że ta ustawa to absurd, bezsens i totalna głupota.
    a piszą kiedy w ogóle to ustanowiono?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia robię kopiuj wklej, bo jedna ręka karmię #wyrodnamadka

W 1981 roku Zgromadzenie Światowej Organizacji Zdrowia przyjęło Kodeks Marketingu Produktów Zastępujących Mleko Kobiece, który miał być ułatwieniem i narzędziem ograniczającym nieuczciwe praktyki marketingowe negatywnie wpływające na wskaźniki karmienia piersią. Polska jako jeden z krajów członkowskich WHO również zobowiązała się do przestrzegania zasad określonych w kodeksie.
    (...)
    Zdecydowana większość krajów europejskich, w tym Polska, implementowała tylko niektóre zapisy Kodeksu, w oparciu o unijną dyrektywę 2006/141/WE z 2006 roku. Są one zawarte przede wszystkim w Ustawie o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia oraz Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
    Link
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Kodeks-Marketingu-Produktow-Zastepujacych-Mleko-Kobiece.html

A tu link do artykułu z wypowiedzią położnej, z którą się zgadzam w 100% i bije jej brawo.
    https://mobile.mamadu.pl/114015,nie-marudzic-karmic-boli-ma-bolec-slysza-mlode-matki-w-polskich-szpitalach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 13:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja dziś jestem taka zdechnięta i choruje na niechcemisie? moje mieszkanie woła o pomstę za ten bajzel... a ja autentycznie nie mam dziś sił ani ochoty na ogarnianie! za oknem szaro, buro i ponuro, idealne odzwierciedlenie mojego nastroju! może pomyje sobie okna dla rozrywki... potrzebuje kopa w dupala!

• olik321 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Nika, Lunaris chciałam Was serdecznie pogratulować kruszynek <3
    I życzyć by cycki mało bolały a ssaki ładnie ciągnęły.

Co do schodzacej skóry bobasów - u nas też schodziła i mówili, że to przenoszenie ciąży.

Nika co do śluzu to kompletnie nie mam pojęcia jak można odśluzować malucha.
    Super imię wybraliście <3

Lunaris lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez- a u mnie odwrotnie :p ale to pewnie dlatego,że chce jakoś wywołaś Oskara z brzucha mimo wszystko ;) u mnie chata posprzątana :D ale przynajmnniej w weekend możemy z mężem pójść na jakąś randkę czy coś :D

Luna- zaraz przeczytam tą wypowiedź.

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do promocji na mleko 1, mój mąż lubi takie niuansiki czytać - kiedyś mi opowiadał, że podobno zaczęło się to od tego, że producenci na początku wysyłali mleko do Afryki, między innymi żeby "przetestować" jako darmowe próbki, no i maluchy się przyzwuczaily, a że tam bieda i problem z dostępnością, to teraz mamy połączenie z wisienka marketingową i who

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 13:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia zazdro! Randka Wam się przyda ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jako, ze pracowałam w sklepie... jest zakaz promocji na mleko 1

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze maluchy!

Jeżowa pytałaś o ulewanie. Nie ma znaczącej poprawy, nadal ulewa, raz mniej, raz więcej. No, ale widać, że rośnie, przybiera na wadze. Dzisiaj drugi raz była połozna, ale nie zważyła Małej, bo uwaga! zepsuła się im waga. Także nie wiem ile waży nasza księżniczka. 15 stycznia mamy szczepienia także wtedy zobaczę.

Dzisiaj pierwszy raz sama ogarniam dwojkę. Moja mama pojechala po 2 tygodniach do domu, mąż w pracy, także zaraz ubieram Ulcię i zbieram się do przedszkola po Młodego. Najgorzej rano się ogarnąć, zwłaszcza, że taka pora roku.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja położna - mimo że gorąca zwolenniczką KP - powiedziała że ta nagonka jest chora, bo potem kobiety karmią wbrew sobie, bo Mąż chce, bo kazali i wychodzą z tego chore sytuacje i psychiczne blokady. Zaimponowała mi :)

Kupiłam sobie zwykła, prostą sukienkę w Sinsayu, żeby zmieścić się w coś na Wigilię. A humor od razu lepszy :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris gratulacje ! Cudny.synus :) załapałam się na drugie zdjęcie.

Nika dla Ciebie również gratulacje. I śliczna masz córeczkę :)

Dużo zdrówka dla Was dziewczyny i dla Waszych pociech :)

Lamka super wyglądasz na pewno nie jak kobieta kilka dni po porodzie. Cieszę się że z Domisiem jest poprawa a z każdym dniem będzie lepiej.

Justyna super pudełko. Przez internet jakoś zamawialas ? Dasz namiary ?

Przed nami ostatni samotny dzień, jakoś daje radę ale jest mega ciężko. Anusia ma okropne noce. Dzisiejsza noc była okropna budziła się co 1,5h a ja ledwo funkcjonuje ale już jutro będzie maz to będzie łatwiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie pokaż pokaż ! :)

Agulineczka ogarnięcie dwójki to spore wyzwanie, ale na pewno dasz sobie radę ;*

Achia zazdroszczę randki z mężem :) oby to było Wasze ostatnie wyjście we dwoje

Rozlazylam puzzle, są super, dzięki za polecenie! :)
    ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 19:15

Yoselyn82, Achia, Kaczorka, JuicyB, Jeżowa, Lusesita, Patrycja20, Nadzieja22, pilik lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Justyna super pudełko. Przez internet jakoś zamawialas ? Dasz namiary ?

https://allegro.pl/pudelko-wspomnien-metryczka-grawer-chrzest-roczek-i7659007379.html

Realizacja bardzo szybka. Ale tego typu pudełek jest sporo w sieci więc można przebierać.
    Podobne pudełko otrzymaliśmy na ślub i trzymamy w nim wszystkie kartki z życzeniami, obrazki namalowane przez dzieciaki z okazji ślubu plus płyty z filmem i zdjęciami.
    tu pudełko dla dziewczynki: https://www.facebook.com/zlatolandia/photos/a.937945209688318/940151696134336/?type=3&theater

veritaserum, Luna1993, Achia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co chwilę, któraś pyta/kupuje termometr bezdotykowy - ja mam (i polecam) xiaomi i jest promo - 65 zł, zostawiam wam link
    https://www.pepper.pl/promocje/termometr-xiaomi-mi-home-ihealth-1699-najtaniej-123973?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=123973

Rucola, JuicyB lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - super pudełko :) też szukałam takiego, ale na żadne nie potrafiłam się zdecydować, więc póki co kupiłam zwykłe w PEPCO i uznałam, że kiedyś wrócę do tematu. Ale przyłączam się do Veritaserum z prośbą o namiary :)

Nika - 4h snu to całkiem nieźle, jak na dobę po porodzie ;) a Łucja dzielna dziewczynka walczy o mleczko - będzie miała co jeść :D ssaki są kochane :)

Lunaris - na 40. urodziny możesz spróbować "zapolować" na córeczkę ;) ale Twój Staś to słodziak i cała mamusia :D

Wszystkie dzieciątka są mega - Agatka, Zuzia, Ernest, Wojtuś. Za rok będzie niezła biegająca zgraja :p

Fozzie - serio pół godziny stałaś i nikt Cię nie przepuścił? Masakra :/ trzeba było rzygnąć na kogoś - może by zapamiętał lepiej na przyszłość ;)

My dziś na kontroli u lekarza byliśmy. Już jest spoko :) ale oczywiście musiała się rozedrzeć przy badaniu.. płuca Aluśka ma mega mocne :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    https://allegro.pl/pudelko-wspomnien-metryczka-grawer-chrzest-roczek-i7659007379.html

Realizacja bardzo szybka. Ale tego typu pudełek jest sporo w sieci więc można przebierać.
    Podobne pudełko otrzymaliśmy na ślub i trzymamy w nim wszystkie kartki z życzeniami, obrazki namalowane przez dzieciaki z okazji ślubu plus płyty z filmem i zdjęciami.
    tu pudełko dla dziewczynki: https://www.facebook.com/zlatolandia/photos/a.937945209688318/940151696134336/?type=3&theater
    Justyna pudełko śliczne, ale jak zobaczyłam cenę to zbladłam!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mm to dziwi mnie fakt, że mleko poczatkowe nie jest reklamowane i objęte promocjami, przecież mm to kasa dla państwa, dla przedsiębiorstw produkcyjnych i mleczarskich. Matka z piersi karmi za darmo a to już się nie opłaca. Nasz kraj jest pełen paradoksów.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    To u mnie już oficjalnie. Jestem ciężarówką :)

Wg USG dziś 6t 6d, maluch jest, serducho mu bije... Na sam widok się poryczałam jak bóbr.

Co prawda mam jednocześnie cukrzycę ciążową, ale już jestem pod opieką diabetologa i jadę z insuliną powoli. Mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Aga9090, blue00, Minnie89, Lena21, JuicyB, Achia, Anna Stesia, Kaczorka, Bajkaaa, JustynaG, Siwulec, KateHawke, Lusesita, agulineczka, Patrycja20, Nadzieja22, pilik, Madzik34, Morusek, Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie może ciuszki dla dzieci z KappAhl? Mam tam upatrzone bodziaki, ale 50 zł za sztukę to sporo, jakość jest tego warta?

Kaczorka to super wiadomość! Dalej macie ćwiczyć tak jak do tej pory?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 14:52

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - na życzenie :) chociaż jakość jakaś słaba... Zwykła mała czarna, z tym że szara. Ale jakoś tak inaczej niż w dresie :D

Dzwoniła do mnie właśnie moja rodzicielka z pytaniem "Ile ZOSTAJESZ u nas w święta?". Zapytałam czy mój mąż też jest zaproszony :p i ona się dziwi, czemu ludzie jej nie lubią? Królowa taktu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 18:09

Yoselyn82, Achia, Luna1993, summer86, Anna Stesia, Rucola, JustynaG, KateHawke, Lusesita, ibishka, Nadzieja22, pilik, Morusek, Aga9090 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
‹‹ 2524 2525 2526 2527 2528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ