X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia czopek glicerynowy wystarczy.Miałam na myśli przed porodem co by kozetki nie osr...ć ;) a po porodzie też można,jak najbardziej. Kciuki trzymam nieustannie!

Kaczorka noooooł :( jak ja nie chciałam tego przeczytać :( chyba wykonałabym telefon z podziękowaniem :/

Lusesita cudne siostry <3

Fozzie no i masz prezenta :/ może jakieś rozgrzewające smarowanko? Emek nich Ci plecki i stópki wymasuje jakimś amolem czy czymś w tym stylu. Zdrówka!

Moje chłopaki o dziwo bardzo fajnie się dogadali. Stasio reaguje na brata -przygląda się, poznaje jego głos, uśmiecha sie nawet tylko do niego. Franio jest dobrym starszym bratem- podaje mi wszystko o co poproszę, nie dokucza małemu i póki co nie wykazuje objawów zazdrości. Pewnie łatwiej teraz póki Ciastek może przejąć małego a ja mogę poświęcić dużemu czas. Może w międzyczasie przyzwyczai się na tyle, że gdy zostaniemy sami na tygodniu to nie będzie się domagał wyłączności.
    Świąteczna fotka, nie cytujcie
    []

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:15

Patrycja20, Luna1993, Yoselyn82, Achia, Kaczorka, KateHawke, Anna Stesia, JustynaG, JustynaG, JustynaG, Bajkaaa, pilik, Lena21, Minnie89, Emiilka, Nadzieja22, lamka, blue00, Rucola, KateKum, frezyjciada, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie mowisz ? W takim razie wracam do wanny :D
    A co do dipherganu to u nas tez zawsze musi być!

Lunaris o matko wyglądasz jakbyś była z rodzeństwem na tym zdjęciu ! Extra ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 20:30

Lunaris lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - moja koleżanka też ostatnio miała skurcze, też była właśnie w 36t, co prawda była chwilkę w szpitalu, ale wszystko się uspokoiło i nadal czeka na termin porodu, który ma w połowie stycznia. Także może to tylko straszaki! Połóż się i odpocznij. I mówię- wysyłaj te skurcze do Gdańska :p
    A swoją drogą rano też muszę Grażyne ogarnąć ;)

Swoją drogą mój syn to niezły uparciuszek ( mój mąż twierdzi,że to po mnie, że ja jestem uparta jak osioł) - ja codziennie chodzę z psem, teraz z mężem robiliśmy w ogóle dłuższe spacery i patrz. Nic :p

Fozzie- zdrówka!!!!

Lunaris- jak nie zapomnę to zajde rano do apteki, choć absolutnie nie czuje potrzeby użycia czopka :p serio. Dawno nie czułam się taka lekka :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 20:33

• summer86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, piękne zdjęcie <3 a Ty wygladasz jak licealistka! Dobre geny :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa...bardzo mi przykro:(oby leczenie przynioslo oczekiwany skutek...

Achia zycze ci aby ostatnia noc byla ta magiczna!!!!moze sie uda!!

Patrycja jesli po kapieli skurcze nie nasilily sie to znaczy,ze to przepowiadajace:)
    Jesli bylyby porodowe to woda rozkrecilaby akcje(ja tak sobie sprawdzalam i faktycznie kilka razy teoria sie potwierdzila:).
    Tak czy siak trzymaj sie-moze no spa troche pomoze?

Achia lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa kciuki za tatę, oby szybko udało się tego pozbyć.

Lunaris, ale młodziutko wyglądasz:)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim jedną ręką napiszę posta to już leci 3-cia strona :P

Luna Zuzia super fotkę ma z prababcią! <3 ja też zmusiłam swoją do takiej, zajęło to 15 min zanim wyszło coś normalnego bo ona się "boi" aparatu :P
    Współczuję akcji z teściową. Ze swojej strony powiem Ci że moja babcia zachowywała się tak samo wobec mnie i brata a wielbiła tylko wnuczkę od swojej córki. Efekt taki że od kilku lat- jako dorośli ludzie zerwaliśmy z bratem kontakty z dziadkami. NAwet ojciec nie ma do nas żalu bo zawsze mówi że nigdy o nas nie pytają ani o moje dzieci. Stasia nie poznają. I wcale nie jest mi przykro bo gorsze co może być to toxyczni ludzie w Twoim życiu. Lej na teściową! Jeszcze będzie sama chciała kontaktu.

Nika u nas przy jednym i drugim dziecku zadziałała metoda Pawła Zawitkowskiego. Wkładam do kąpieli dziecko owinięte w tetrową pieluchę. Nie wiem czemu ale to działa :) bez tego jest koncert do samego parteru. Polecam!

Jeżowa przykro mi z powodu diagnozy u Taty :( mam nadzieję że uda się szybko ruszyć z leczeniem.

Pati co to za wygłupy? :) powiedz macicy żeby szła spać, to jeszcze nie czas.

A teraz w ten miły świateczny wieczór idę pisać odpowiedź do pozwu Exa- w prezencie mam rozprawę po nowym roku o alimenty... czy to się kiedyś skończy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 20:46

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa bardzo mi przykro, trzymam kciuki za zdrowie taty. Oby kolejne badania i wyniki byly lepsze

Lunaris piekne zdjecie z dziecmi :) a Franio starszy brat :) suuper

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem co o tym myśleć ... teraz doszedł ból okresowy taki ciągły ... idę do łóżka i to wszystko wysyłam do Gdańska ! Achia zabieraj te dolegliwości !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Aneczka też nie lubiła kąpieli i nie wyobrażaliśmy sobie kąpania jej w pojedynkę, tyle wrzasku było. Z czasem, zaczęła robić się spokojniejsza gdy ja do niej mówiłam spokojnym głosem. Po prostu opowiadałam z uśmiechem co fantastycznego ją czeka. A teraz nawet się uśmiecha. Trzeba po prostu to przetrwać.
    A jeśli chodzi o kp to bardzo prawdopodobne, że to Lusia tak rozkręciła CI laktację. Jeśli je więcej niż potrzeba to daje znać że trzeba więcej produkować.
    Moja też należy do szczęśliwych ulewaczy. Czasami pomagalo branie. Do odbicia w trakcie jedzenia, ułożyło się w brzuszku i już się nie dopominala jedzenia.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, co za okropna wiadomość :-( Mam nadzieję, że to wczesne stadium i Twojemu tacie uda się szybko wyzdrowieć. Ma cudną wnusię, więc ma dla kogo żyć!

Patrycja, powiedz swojemu brzuchowi, że tu jak w PRL-u - obowiązuje kolejka. Nie wpychamy się!

Nika, u nas pomagała minimalnie wyższa niż zalecana temperatura. Nie taka, zeby dziecko ugotować, ale ok. 39 stopni. I wyjmowany jest zawsze bezpośrednio do supermięciutkiego ręcznika (mąż kąpie, a ja jak sęp czaję się tuż obok z rozłożonym na rękach ręcznikiem - mały prosto z wody wpada w cieplutki puch).

Achia, podobno niektórzy przeprowadzają eksperymenty z olejem rycynowym (tzw. koktajl położnych), ale chyba bym nie ryzykowała. Z drugiej strony OCT, baloniki i oxy to też średnia przyjemność.

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - tak, słyszałam o tym oleju ale to jednak ryzykowne. No trudno. Może uda się z niewielką ilością oxy. W końcu jakieś tam bóle mam, dziś w nocy też myślałam,ze coś się rozkręca więc może w szpitalu się okaże, że jest jakieś rozwarcie i źle nie będzie. Przynajmniej tak zakładam. A poza tym cała noc przede mną - wszystko się może zdarzyć :p

Anna Stesia, JustynaG lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprzedaż dziecięca w next się już zaczęła :) właśnie uwaliłam dwie stówy w 5 minut :O

Ale mamy zaopatrzona garderobę na 74-80 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 21:57

Lunaris, summer86, Jeżowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno pożegnałam gości, sądziłam że zostanę jakieś newsy <3 achia!

Jutro jestem z samego rana! Patrycja nie strasz skurczami, córcia niech sobie jeszcze popływa w brzuszku.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena też chciałam uwalić pieniądze, ale wszystko wyprzedane dla dziewczynek :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyprzedaż w Zarze też już ruszyła (nie wiem czy to dobrze czy źle, b bo mnie już poniosło. na konto bankowe się nie loguje chyba do kolejnej wyplaty)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozie zostało jeszcze 10 dni, szalej poki możesz!

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Fozie zostało jeszcze 10 dni, szalej poki możesz!
    Za tydzień najdalej będę tulila Klare, 2.01 cesarka!
    Chociaż po dzisiejszych skurczach i innych epoizodach, coś czuję, że może to być.... Szybciej :)

agulineczka, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, ale nic się nie wydarzyło. Poza tym, że średnio spałam- chyba z emocji. Owszem, jakieś tam bóle i może skurcze były, ale nic mocnego i regularnego. Ale zawsze to szansa, że pojadę i się okaże, że może coś się zaczyna i nie będą jakieś extra środki potrzebne. A tymczasem kierunek--> prysznic.

Fozzie- myślisz że Klara będzie jeszcze rocznik 2018?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie ma co się bać wywoływania, dasz radę! Trzymam kciuki :-)

Jeżowa strasznie mi przykro, wierzę, że lekarze szybko uporają się z chorobą taty.

Fozzie do lekarza koniecznie, mam nadzieję że Ci przejdzie, bo serio Twoja ciąża to pasmo niespodzianek.

Lunaris pięknie wyglądacie :-) ja cały czas czekam na zdjęcie z Ciastkiem, bo jeszcze się chyba nigdy nie chwaliłaś!

Kaczorka współczuję choroby Alusi :-(

Nika super, że laktacja rozkręcona. Na razie odciagaj lekko do uczucia ulgi, a jak Łusia zacznie więcej jeść to Ci się wszystko unormuje. Zazdroszczę pełnych cycków!

Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za ogrom wsparcia i rad, jakie tutaj otrzymałam. Jesteście niesamowite.

Proszę o kciuki za dzisiejsze ważenie i badania i żebyśmy wyszli do domku.

‹‹ 2589 2590 2591 2592 2593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ