X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jeszcze odnośnie ssania kciuka - nasza co prawda nie kciuka, ale resztę palców ssie od wczoraj i już się nauczyła skubana, że jak wypluje smoczek, to ręką może udać się do buzi i też ją uspokoi. Już kilka razy dzisiaj na dźwięk mlaskania szłam jej wcisnąć smoczka zamiast (w trakcie snu, nie że w ciągu całego dnia) bo trochę się też obawiam, żeby za bardzo się nie nauczyła takiego sposobu uspokajania - chciałabym, by bardziej była to nauka/zabawa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 21:01

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mało spałam z mamą bo siostra nr 3 z nią spała bo wiecznie była chora i kilka razy traciła oddech... Ja spałam z siostrą nr 1 w jej pokoju (jest nas 5 w sumie ja najmłodsza) i z mamą jako jedyna chyba mam najlepszy kontakt ale to chyba kwestia mojego charakteru bo ja już jako dziecko nie chciałam by ktokolwiek a najmniej mama była sama np w pokoju a rodzeństwo razem w innym wg mnie mamie było by smutno samej więc nie raz siedziałam z nią patrząc jak ceruje skarpety albo pomagała jej w kuchni, fakt że nie Chcialam by była sama wywodzi sięc chyba z tego że tata nam umarł jak miałam niecałe 2 lata i było ciężko u nas w domu okropna bieda ale prawdę mówiąc kochamy się bardzo jako rodzeństwo fakt że nie wszyscy jednakowo ale jak ktokolwiek ma problem to każdy idzie pomoc, a mamę mam taką wszystko wiedzaca na temat wychowania itp ale przecież kobieta została z 5 dzieci sama i musiała wszystko ogarnąć więc nie dziwię się że ma wladcze zapędy :) ogólnie kocham ją nad życie i jak jej cokolwiek się dzieje to mi serce pęka

No i ja śpię z Zośka odkąd nie umiałam jej uśpić w nocy i zmęczenie wygrało, nie ukrywam że zależy mi by spała sama u siebie bo muszę być cicho strasznie w nocy a najgorszej jak mam katar to jest masakra haha :) no ale aktualnie budzi się moje dziecko co godz czy 1,5 więc zostaje ze mną dalej bo inaczej nie spała bym wcale... :)

Aha no i moja też ostatnio ssie kciuk :) potrafi jeść butelkę i wsadzić palucha hehe ale to minie, jak wszystko :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, Leos jak byl na tym samym etapie co Lewcio tez ssal kciuka, za kazdym razem mu wyciagalam i wkladalam smoczka, na poczatku smoczek byl od razu wypluwany i spowrotem kciuk. Po kilku dniach juz sporadycznie kciuka wkladal, a w sumie trwalo to moze z 3 tygodnie. Teraz smoczek jest tylko do zasypiania, pozniej od razu wypluwa.
    Starszak tak samo mial ze smoczkiem, uzywal do zasypiania 1.5 roku, mialam dwa w uzyciu, jak przegryzl jednego to mu pokazalam ze jest zepsuty i sam go wyrzucil, to po jakimś czasie pomogłam zepsuć sie drugiemu i tak samo wyladowal w koszu. Nie wiem czy nie byl do nich przyzwyczajony czy fakt ze sam je wyrzucil spowodowal to ze ani razu o nie nie zapytal. Oczywiście miałam jeden zapasowy, gdyby była kilkudniowa histeria i nic by nie pomagalo.

Co do relacji z matkami, ja z moją tez dlugo spalam, ale to ja tego chcialam, do tej pory potrzebuje duzo przytulania (dzieku Bogu ze mam dzieci bo moj chlop to anty przytulacz) nie mam z mama jakis mega przyjacielskich stosunkow, moze dlatego ze jak bylam nastolatka to unikala trudnych tematów, wiecej z bratem rozmawialam. Ale jestesmy bardzo zzyte, odkad sie wyprowadziła, a mieszkamy w tym samym mieście to dzwonimy do siebie codziennie, chociażby zeby powiedziec jak nam się spalo,choc ja zazwyczaj opowiadam o nockach dzieci. Z dziecmi raz w tygodniu jestem u rodziców, a bardzo czesto starszak zostaje u nich na nocke w weekend, zreszta Leosa już też kilka razy mieli w nocy, jak my mieliśmy jakies imprezy.

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzicie do galerii z dziećmi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 21:46

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja się nie pisze teraz na zakupy zaraz idę spać.

summer86, Anna Stesia, JustynaG lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Bajka ja się nie pisze teraz na zakupy zaraz idę spać.

Hehehe dziękuję nie zauważyłam że źle napisałam hehe

summer86 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja myśle że to może być skok, typowe „objawy”, czas też się zgadza. Nat może się wkurzać i odreagowywać na piersi. Dodatkowo może się teraz zwiększać jej zapotrzebowanie na jedzenia przez co częściej je i robi zamówienia ;). Mm bym unikała póki co.

KateHawke lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z mama zaprzyjaźniłam po porodzie Zuzi. Nasze relacje zawsze były poprawne, ale teraz widzę, że jestem dla niej najlepsza przyjaciółka a ona dla mnie. I dopiero teraz chce się jej zwierzyć z moich strat. Nigdy nie byłyśmy sobie bliższe i rozmawiamy o wszystkim, nawet narzekamy nawzajem na naszych mężów ;)

Jeżowa jak widziałaś na ig u nas łapki idą w ruch do buźki, ale to właśnie forma zabawy. Uspokajaczem jest chusta, działa jak środek nasenny :)

Ja byłam dzisiaj z mała w galerii, kiedyś nawet z dwójką (nie było tak źle). Więc dopinguję Cię Bajeczko żebyś spróbowała jeśli masz ochotę. Oczywiście nie chodzę często, bo boje się chorób, ale dzisiaj potrzebowałam zakupów dla swojego zdrowia psychicznego :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaa, trafiłaś z pytaniem, też mam wlasnie dylemat czy jutro pierwszy raz zabrać Anię na zakupy do galerii.

Mamunia, chwilę mi zajęło, ale jak zalapalam to się usmiałam :D

Bajkaaa, -Mamunia- lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja chodzę ale na ekspres zakupy i zawsze mam postawioną budę żeby światła nie raziły Małego

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też się zastanawiam i jeśli pojedziemy to wybiorę najmniej uczęszczana galerie żeby aż takich tłumów nie było

Luna <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi odnośnie tego małego szarpacza :)

Co do galerii to ja się bardzo boję odry... W Tychach są 2 zachorowania na nią. Oba przypadki zaraziły się od Ukraińców a ich strasznie dużo u nas w sklepach typu Auchan czy galeria. Dlatego chodzę sama bo jednak cykam się przed zarażeniem mimo że to nie jest wielkie prawdopodobieństwo.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwszy raz poszliśmy, jak Ala miała miesiąc. Ogólnie bywamy w galeriach raz na jakiś czas. Jednak przez pierwsze miesiące średnio się to młodej podobało. Chyba za głośno i za jasno było.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka Kochana taki żarcik, ja mam dziecko z czerwca więc chodzilam z nim do galerii, teraz pewnie bym się nie pisała.

Ale jak ma dziecko zachorować to i kiblowanie w domu nie uchroni.

• pilik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bywamy w galerii. Nie za często, ale jak musimy to jedziemy (raz czy dwa w miesiącu). Pierwszy raz byliśmy jak miała Ninka dwa miesiące, musiałam kupić ubranie na wesele, a Ninka byka wtedy nieodkładalna i nie wytrzymywała za długo bez piersi i mój się bal z nią zostać. (Nie)stety Ninka sklepy uwielbia. Jak zaczarowana jest

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka my zabieramy Felę do galerii. Ona ogólnie poza domem jest mega aniołkiem. Wszystko ją interesuje i w ogóle nie marudzi. Nawet jak ma gorszy dzień i w domu jęczy to w galerii jest spokojna. Pierwszy raz poszliśmy jak miała chyba 2,5 miesiaca.

Summer ja robiłam kaszkę na moim mleku i jak dla mnie jest za rzadka. Bardziej do butelki się nadaje. Wolę zrobić na samej wodzie i dać gęstą. Zresztą Fela dostała raz rzadką i raz gęstą i z gęstą nam lepiej poszło.

Achia jak sytuacja? Trzymam kciuki cały czas!

Ja z mamą długo zasypiałam. Jak się budziłam w nocy to ją wolałam chyba do 8-9 roku życia. W końcu mnie przekupili żebym spała sama ;)
    U mnie relacje z mamą są ok, ale bez szału. Od czasu jak zmarł mój tata (16 lat temu) to mama się posypała psychicznie i czasem miałam wrazenie, że to ja jestem dorosłą a ona nastolatką. Duzo czasu zajęło jej pozbieranie się i teraz już jest ok, ale jesy innym człowiekiem. Zawsze miałam lepsze relacje z tatą.

Dziewczyny poradzicie coś. Fela chyba zaczęła trzymać siki w nocy i jak się w końcu wysika nad ranem, to jest tego tyle, że pielucha nie nadąrza z chłonięciem i wszystko jej wylatuje bokiem albo na plecy. Jest na to jakaś rada? Bo już mnie wkurza codzienne pranie piżam i śpiworków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 23:20

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka kurcze znam ten ból, mój się co drugą noc przesikuje podczas karmienia jak leży na boku.... Dziś się zorientowałam rano jak już prawie wysechł... Nie wiem czy da się coś z tym zrobić. Ja się przyzwyczaiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 23:17

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola u nas wczesniej zdarzało się to sporadycznie, a teraz praktycznie codziennie. Zmiana pieluchy w nocy nie pomaga. Bo np wczoraj około 2 była jeszcze sucha!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka jak się robi kaszke na mleku kobiecym to są inne proporcje, jak się wg nich zrobi to jest ok konsystencja (na opakowaniu holle na pewno jest rozróżnienie jak robić na wodzie, jak na mm a jak na mk).
    A jakieś inne produkty już wprowadzacie?
    A co do sikania - jedyna rada chyba przetestować inne pieluchy, może z innej firmy będzie bardziej chłonna? Dada biedronkowa fioletowa na pewno dużo chłonie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 23:31

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik miałam dady fioletowe, dady zwykle, pampersy premium care i zwykle. Wszystkie tak samo. Nawet większy rozmiar już próbowałam. Chyba tych sików na raz jest tak dużo, ze nie zdążą się wchłonąć, bo pieluchą nie wygląda na przepełnioną. Fela ostatnio nadgania z jedzeniem przed wapniem i w nocy, chyba to dlatego :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 2610 2611 2612 2613 2614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ