WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa spróbuj może maści lub czopków Posterisan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 12:53

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d4e7c09c03e.jpg

Luna1993, Lunaris, emi2016, olik321, JustynaG, pilik, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma , moje początki kp też były trudne, przeogromny ból przy przystawianiu sprawiał że na samą myśl, że zaraz przystawię, widziałam gwiazdy. Zagryzanie pieluszki, głębokie wdechy, przystawianie na raz, dwa, trzy, zaciskanie zębów, oczu, łzy, wstrzymywanie oddechu, spinanie pośladków, to był jakiś dramat i masakra. Wcześniej długo karmilam starszego, myślałam że mam praktykę, wyczucie, teorię opanowaną do perfekcji. Umówiłam się z cdl, poradziła mi tzw "uruchomienie piersi" przed przystawieniem . Chodzi o to żeby mleko napłynęło do kanalikow, żeby dziecko pierwszych parę pociągniec nie czyniło "na pusto". Dziecko ssie z ogromną siła, piersi w pierwszych tyg są wrażliwe i obolałe, a to niestety jest niezbyt komfortowe połączenie.
    Oto jak kazała robic:
    Najlepiej jest się lekko pochylić, potrzasając/ poklepując / masując/ dotykając dyndajacą pierś, a tym dotykaniem/ masowaniem czy klepaniem wprawiać ja w dalsze dyndanie. Po takim krótkim dyndaniu (10- 15 sek) podnosisz tułów po czym ruchem masujaco- sciagajacym (czyli takie jakby dojenie) wypuszczasz odrobinę mleka, powinno trysnac z impetem bo poprzedni zabieg spowodował że sporo się nagromadzilo blisko ujścia. Dalej przystawiasz dziecko zgodnie z prawidłową technika przystawienia czyli dziecko na pierś, dużo otoczki do buźki itp.
    Dziecko jest zadowolone bo od razu leci, sutki nie są maltretowane więc wcześniejsze ranki czy naderwania mają okazję się wygoic, ból jest o niebo mniejszy. Spróbuj, mi to pomogło, praktycznie od razu, a naderwana brodawka wkrótce się zagoila. Trzymam za Ciebie kciuki.

Achia jestem myślami z Tobą.

Pilik, sto lat dla Ninki!!

Karma88, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesadziłam z tyi 15 sek, spokojnie 5-7 sekund

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Czytam Was cały czas ale z pisaniem gorzej. Od rana wisimy na cycu, nie mam jak odłożyć Stasia bo od razu jest wrzask ale plus taki że od wczoraj dostał tylko 1 butelkę MM a moje z butelki ostatni raz o 6 rano :) Może się jednak uda przestawić jakoś na piersi jeszcze.

Achia smacznego :) ja wyjadam kluski z makiem starając się nie nasypać dziecku do ucha :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 14:06

JustynaG, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa,ja stosuję czopki Procto-Gyvenol i one naprawdę działają.

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna dziekuje za ten post!!! Sprobuje przy najblizszym karmieniu. Chociaz tersz Mala spi, a z piersi wrecz plynie, musialam delikatnie je dotknac/rozruszac i juz ciekna.

Sarna84 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napisałyście przez noc :)

Achia cały czas trzymam kciuki i może faktycznie, niech się dzieje wola nieba ;) Oskarek wyjdzie cały i zdrowy!

Ninka sto lat mały doroślaczku! Pół roku toż to poważny wiek! Brawo dla mamy!!

U nas dziś kolejna próba picia z butelki. Marcel wypił ok 50ml, drugie tyle zostawił. Przyłożyłam go do cyca to już też nie chciał. Pił te 50ml z 20 minut chyba troche długo..

Co do boleści cycków polecam wietrzenie, chyba najlepsza metoda.

Jeżowa jak Twoja zakupy?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Nika, już zapisywałaś do żłobka?? :O
    Ja myślałam, że zapisujemy bliżej terminu. Jestem w szoku. Chyba muszę zorientować się w temacie.
    W Gdańsku jest dramat ze żłobkami - bardzo mało miejsc, więc im wcześniej zapisze się dziecko, tym lepiej. W 1 żłobku jest 1400 dzieci przed Łusią, a w 2 pozostałych, do których ją zgłosiłam (można do 3) po blisko 600. Lata miną, zanim się dostanie. Zupełnie nie wiem, co zrobię jak się nie dostanie do żłobka, a z drugiej strony już mi się chce beczeć, że miałabym mojego maluszka dać do obcych :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dobry tekst, trudny strasznie ale taki ważny i prawdziwy!

Co do chorób i centrum handlowych. Wiecie co, szczerze to więcej złapiecie w kolejce u pediatry. Mysmy ostatnio czekały na szczepienie, może dzieci zdrowe, ale dwie matki chore przyszły...! My jeździmy regularnie na badania do lab i do szpitala na wizyty i przestałam o tym myśleć i się przejmować. O albo w kościele jak ktoś chodzi. Jak ma się od kogoś zarazić to i tak się zarazi.

Dziękujemy bardzo! Z okazji pół roku nawet mini sesje zrobiłam. Wprawdzie na aparacie lepsze zdjęcia ale wrzucę coś :) (Jezowa cały czas nie ogarniam że Teoja Agatka taka duża no albo moja taka mała bo rajtuzki z sówki ma tu 50/56...!)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f9f6935301c.jpg

Lunaris, Achia, Yoselyn82, Anna Stesia, Luna1993, blue00, JustynaG, Patrycja20, Lusesita, Aga9090, Sarna84, emi2016, KateHawke, ibishka, malka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, przykro mi, że tak to u Ciebie sie ciągnie. Jak długo już stosujesz i criorectum, i aesculan? Aesculan jest ziołowy, więc trzeba czekać na efekt nawet ponad tydzień, przy regularnym dopupnym stosowaniu. Nie miałaś ostatnio zaparcia? Stosuj też okłady i nasiadowki z kory dębu. Przy kp dozwolone jest, ale w ostateczności, stosowanie proctoglyvenolu, z posterisanem ostrożnie, bo nie ma badań nad wpływem na dzidziusia. Przy wyproznianiu staraj sie nie napinac zwieraczy, najlepiej spróbować wypróżnić sie w pozycjj na lotnika lub ewentualnie siedząc ale z podnozkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- mogę zostać nianią- będę z Oskarem w domu, przyjmiemy Łucję, zanim nam się dzieci do żłobków nie dostaną ;)

pilik, summer86, ibishka, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ja właśnie tak zrobiłam przy drugim dziecku, byłam mądrzejsza. Przerwa w karmieniu pozwoliła mi szybciej zregenerować poranione sutki. Z synem przystawialam, straszny ból, krew, aż się bałam kiedy znowu się obudzi i trzeba będzie karmić. Tym razem też bolało na początku i to bardzo, ale przez 2 dni zrobiłam male przerwy karmiac odciagnietym i smarujac, wietrzac, dając im odpocząć. Myślę, że to była bardzo dobra decyzja. Z synkiem meczylam się dłużej. No i robiłam tak jak Sarna, tyle że korzystałam z laktatora Elektr- funkcja pobudzania. Jak zaczęło lecieć dopiero przystawialam. Ból mniejszy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf dzieki dziewczyny. Niby duzo waznych rzeczy zawsze pisalyscie, a jak przychodzi co do czego to czlowiek glupieje.
    Zrobilam tak jak Sarna radzila. Co prawda na piersi mniej poranionej i mam wrazenie, ze jest ciut lzej, ale to zobaczymy. U mnie poki co wystarczy,na razie lekko scisnac piers i leci prawie od razu.

Achia cisza? :-/

Sarna84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Ninki z okazji pół roczku :)

pilik lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika- mogę zostać nianią- będę z Oskarem w domu, przyjmiemy Łucję, zanim nam się dzieci do żłobków nie dostaną ;)
    Bierzesz też Aneczkę? :)

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak czytam o KP i tych bolacych sutkach, krwi, bolesci itp to az mnie ciarki przechodza.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn myślę, że każda mama kp miała gorsze chwile, coś bolało, ale dziewczyny piszą, że to chwilowe, do przejścia, a później wraca radość z karmienia :) więc jeśli ktoś chce karmić piersią to warto przezwyciężyć te trudne początki. Ale zawsze twierdzę, że nic na siłę, jak kogoś to przerasta to też dobrze i nie świadczy to bynajmniej o byciu gorszą mamą, która kocha mniej swoje dziecko niż ta, co karmi piersią ;) także nie ma się co źle nastawiać, może Ciebie ominą te trudności? :*

Pilik śliczna półroczna księżniczka :) <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia Postetisan bez recepty, nie ma w składzie hydrocortysonu. Zawiera standaryzowane kultury bakterii EColi. Działa raczej miejscowo.

Edit. Pilik wszystkiego dobrego dla Ninki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 15:16

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:

Achia, to wcale nie jest głupi pomysł na zarobek ;)

Achia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2614 2615 2616 2617 2618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ