Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatrycja marne to pocieszenie, ale łez miałam takie skurcze nieregularne z 3 tygodnie! Razem z dziewczynami tu liczyłyśmy odstępy i czekaliśmy, a jednak urodziłam dopiero w 39+3 i to bez skurczu mi wody odeszły. Tego też Ci kochana życzę, bo jeszcze nie czas dla malutkiej, no chyba że sama pokaże że jest gotowa
ale niech siedzi ile chce :*
Nadzieja... Jak zobaczyłam zdjęcie pomyślałam "o kurde!!!"jaka Ty jesteś piękna! A jaką masz figurę! Zazdrość mnie zżera
przepiękne zdjęcie
ile miłości od Was bije!
Kochane dziękuję za miłe słowa. Jutro się wszystkiego rozstrzygnie, jak się nie uda załatwić, to zawiozę skierowanie na oddział w tym zasyfiałym szpitalu, zobaczę jaki termin zaproponują.
Agulineczka też Ci bardzo współczuję bólu... Mam nadzieję że uda się bez zabiegu... Tulę. Przepraszam ale z tego wszystkiego nie pamiętam, co lekarz na to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 14:21
Patrycja20, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Fozzie u nas pomogło podłożenie na dno pod wkładkę niemowlęcą 3cm pianki jeszcze. Aktualnie nadal jeszcze we wkładce niemowlęcej, ale już bez pianki. Po 1cm wyciągałam. Można też złożyć pieluchę czy coś innego. Mój brat podkładał motylka tego niby co pod głowę jest to właśnie w foteliku pod pupę.
Nadzieja pięknie wyglądasz!Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Dzięki Nika. U mnie dzisiaj odezwał się ból. Mam dosyć
jak tu się cieszyć z uroków macierzyństwa kiedy ciągle coś doskwiera. Dziad zewnętrzny, napuchniety. Czekam na criorectum, mam nadzieję, że pomoże. Pytanie tylko czy i na jak długo. Boję się, że chociazy każda dluzsza jazda autem spowoduje nawrót. Rozumiem jeszcze, że po porodzie sn, ale żeby miesiąc po cc? Zauważyłam nasilenie po odstawieniu heparyny. Nie chce zabiegu...
). Criorectum mi wtedy pomogło i problem wrócił dopiero w ciąży, a po porodzie była masakra. Teraz jest znacznie lepiej. Mogłabym zapomnieć o problemie poza krytyczną sytuacją raz dziennie.
U mnie pomogła też zmiana nawyków -sprawy w toalecie należy załatwiać szybko - przesiadywanie szkodzi. No i jak siadać, to na miękkim
A żeby w toalecie szło szybko i bezboleśnie to polecam błonnik gryczany i Lactulosum. -
nick nieaktualnyOskar zasnął na poduszce do karmienia, mąż go wziął i kazał iść spać...
a teraz nadrobiłam- Luna, kochana, bardzo Ci współczuję! mam nadzieję,że szybko znajdą jakiś termin operacj na dniach! ale ze miałaś iły nas podczytywać to jstem w szoku
kiedy będzie cs wiadomo? i składam już zyczenia z kazji rocznicy!oby takie "niespodzianki' omijały Was szerokim łukiem! dużo miłości!
Nadzieja-nono. swietne zdjęcia i super wyglądasz!!!Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję kochane :*
Luna, u mnie to tylko magia zdjęcia, Ty jesteś bez tego pięknaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 02:39
-
Nadzieja, wooow! Rewelacja
No że też człowiek musi aż w ciążę zajść, żeby sobie włożyć taką suknięAchia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja, Ty bogini płodności!
Od razu przypomniała mi się też nasza Kaczorka i jej ognista czerwień!
Fozzie, te foteliki to ogólnie dziadostwo, mój mały też się topil, więc nie mam porady.
Agulineczko, współczuję! Criorectum możesz stosować nawet 2 tygodnie. Do tego kup aesculan. No i trzeba wypróżniać się że stopniem pod nogami. Wiem aż za dobrze, co przechodzisz...Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Luna ale sliczna Zuzia i jaka juz widze ma nowa umiejetnosc
A co do twoich bolesci przykro mi ze tak cie lekarze potraktowali, sama lecze sie teraz z ich nie wiedzy i ze mnie olali, a moglam dawno juz byc na chodzie itp a nie teraz tyle masci, lekow itp. Koszmar. Mam nadzieje ze bol juz nie wroci albo ze twoj wujek zalatwi szybko lekrza ktory przyniesie tobie ulge!!
Aga mam nadzieje ze u kolezanki nie potwierdzi sie czarny scenariiusz, faktycznie mloda dziewczyna, zycie przed nia. Trzymam kciuki za pozytywne wiesci!
Melevis wszystkiego najlepszego dla coreczkijaka piekna krolewna z niej!
swietujcie dzisiaj piekne chwile
Patrycja gratuluje donoszonej ciazy, oby skurcze poki co nie wrocily
Nadzieja wygladalas oblednieprzeslicznie!!
Aga9090, Luna1993, Nadzieja22, Patrycja20 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Dzięki Nika. U mnie dzisiaj odezwał się ból. Mam dosyć
jak tu się cieszyć z uroków macierzyństwa kiedy ciągle coś doskwiera. Dziad zewnętrzny, napuchniety. Czekam na criorectum, mam nadzieję, że pomoże. Pytanie tylko czy i na jak długo. Boję się, że chociazy każda dluzsza jazda autem spowoduje nawrót. Rozumiem jeszcze, że po porodzie sn, ale żeby miesiąc po cc? Zauważyłam nasilenie po odstawieniu heparyny. Nie chce zabiegu...
-
AnnaStesia a u Ciebie też był problem na zewn? Przeszło całkiem? Ja mam chyba zly czas. Mam wspaniałe dzieci, o ktore sie tyle stralismy i cieszę się ogromnie, że są całe i zdrowe i takie kochane. Z drugiej strony chodzę przybita. Martwię się wszystkim.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka - to chyba taka aura teraz, bo ja też chodzę jakaś taka niespokojna i przybita. Może jak wiosna przyjdzie, to nam minie
Nadzieja - piękne zdjęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 16:23
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:AnnaStesia a u Ciebie też był problem na zewn? Przeszło całkiem? Ja mam chyba zly czas. Mam wspaniałe dzieci, o ktore sie tyle stralismy i cieszę się ogromnie, że są całe i zdrowe i takie kochane. Z drugiej strony chodzę przybita. Martwię się wszystkim.
Niestety, na zewnątrz. Coś okropnego. Tylko że przed ciążą też miałam problemy. Niektórzy stosują jeszcze Cyclo3fort, można podczas kp. Problemy proktologiczne sprawiają, że nic sie nie chce. -
Agulineczka współczuję "dupnego" problemu... I to jeszcze po CC. Zawsze coś się musi przypałętać. Życzę szybkiego powrotu do normalności.
Luna niech to dziadostwo ci już nie dokucza. Wszystkiego najlepszego na jutrzejszą rocznicę
Nadzieja przeboska sesja! Wykładanie cudownie
Pati gratuluję donoszonej ciąży - teraz możesz odetchnąć i czekać na termin
Aaa i Zuzia ty spryciulo kochana, już tak pięknie chwytasz zabaweczki :* :* :*Patrycja20, Luna1993, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja - a ja poszłam na długą drzemkę i Cię nie zobaczyłam
wnioskuje o dogrywkę dla spóźnialskich!
Luna - bardzo współczuję Kochana :* a nospe to by sobie mogli wsadzić nie powiem gdzie! Szkoda że nie możesz od razu mieć zabiegu, a nie takie czekanie...
Patrycja - gratulacje! Ale wytrzymaj jeszcze trochęPatrycja20, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Aga- ja w marcu 2017r. miałam masę poważnych problemów neurologicznych (poza objawami udaru to jeszcze dochodziły zaniki pamięci, problemy z koncentracją - np, potrafiłam zmienić pas ruchu bez patrzenia w lusterka na środku ronda, które ma 4 pasy itp.). Podejrzewano stwardnienie, ale rezonans to wykluczył. Miałam masę badań - dopller tętnic szyjnych, eeg, badania z krwi. Być może to borelioza (mam wynik graniczny oraz co jakiś czas takie gorsze okresy), a być może tylko skutek uszkodzeń kręgosłupa na odcinku c1-c7. Nie musi byc to od razu SM.
Aga9090 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Nadzieja ja też się nie załapałam
podpinam się pod prośbę Minnie...
Fozzie a jaki macie fotelik? nie wiem jak w waszych fotelikach ale w naszym jest pełno podkładek, które wyciaga się kolejno i dziecko siedzi w foteliku "na sztywno". jak widziałam jak u braci emka dzieci lataja w tych maxi cosi to się zastanawiam jaka tam jest ochrona przy uderzeniu bocznym....
My mamy dokładnie ten :
https://www.google.com/search?q=avionaut+ultralite&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjP-YO1ytnfAhUFPFAKHTOdC3MQ_AUIECgD&biw=1920&bih=944#imgrc=yWVfLnxTlXx-ZM:Nadzieja22 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyAchia podczytywalam żeby robić cokolwiek żeby nie myśleć o bólu
Brawo dla Zosi że spróbowała
Ps. Wiesz jak ja cierpię że nie mogę sobie nawet burgera domowego zjeść? Także zupełnie Zosię rozumiem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:09
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Bajka być moze oni nie używaja wkładek, bo dziecko leży luzem w foteliku, ale nie zagłebiałam tematu. A co do Zosi to ciężko po jednym posiłku ocenic co będzie lubiło dziecko. Ale nawyki zywieniowe zazwyczaj wynosi się z domu więc pewnie masz rację#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
hej dziewczyny!
Jestem totalnie do tyłu! zaległości z 4 dni: marudny Stasio, goście u nas, my w gościach i obowiązki domowe.
Mamy wreszcie chwilę spokoju, biorę się za nadrabianie!