X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Justyna, u Was chyba teraz czwarty skok rozwojowy, moim zdaniem najcięższy, ale i największe postępy są po nim. Druga opcja to ząbki. Możliwe, że obie te rzeczy się nałożyły czasowo. Dużo sił życzę :*

Ninka jest cudna i ta radość na jej buźce <3

Czwarty skok jest niby pomiędzy 14 a 19 tygodniem. Szczerze mowiąc myślałam, że własnie jesteśmy po nim bo już ładnie zasypiała sama w łóżeczku, naprawdę długo leżała na macie i bawiła się zabawkami. Zaskakiwała nas z dnia na dzień nowymi umiejętnościami.
    A od dwóch dni - cofnęła się do tyłu. Nic nie chce robić poza wkładaniem palców do buzi. A wkłada tak głęboko, że potem mleczko jej się cofa :(
    No nic, może szybciej zaczął się kolejny skok albo zęby.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Czwarty skok jest niby pomiędzy 14 a 19 tygodniem. Szczerze mowiąc myślałam, że własnie jesteśmy po nim bo już ładnie zasypiała sama w łóżeczku, naprawdę długo leżała na macie i bawiła się zabawkami. Zaskakiwała nas z dnia na dzień nowymi umiejętnościami.
    A od dwóch dni - cofnęła się do tyłu. Nic nie chce robić poza wkładaniem palców do buzi. A wkłada tak głęboko, że potem mleczko jej się cofa :(
    No nic, może szybciej zaczął się kolejny skok albo zęby.
    Justyna czytałam że takie cofanie się tego co dziecko się nauczyło to też objaw skoku. Także u Was on jeszcze trwa zapewne.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka ojejuniu, jaka Ty jesteś słodka z tym dołeczkiem <3

Agulineczka dobrze, że poszłaś do proktologa i że Cię poprawnie zdiagnozował! Mam nadzieję, że szybko Ci się polepszy.

Justyna a może po prostu Ania ma gorszy dzień? Myślę, że nie zawsze to musi być jakiś skok rozwojowy :) w każdym razie dużo sił na dzisiaj mamusiu :*

Lunaris no jak mleczko się wręcz wylewa z buzi to może po prostu faktycznie masz bardzo duże ciśnieniem i biedak połyka jedzenie bardzo szybko z tego ogromnego strumienia - nic dziwnego, że się denerwuje, tym bardziej że nie rozumie co się dzieje i nie potrafi nad tym zapanować. Spróbowałabym koniecznie karmienia na półleżąco pod górkę, może akurat pomoże - wolniejszy strumień, mniej pokarmu na raz, mniej powierza się nałyka. Powodzenia dla Ciebie też, jesteś super dzielna :"

U nas odrobinkę lepiej z kamieniem dzisiaj, w zasadzie całkiem ładnie zjadła z tej prawej piersi po spacerze. Więc jest jakaś nadzieja we mnie że może ten okres powoli się kończy... Oby!

My dostałyśmy pakę ciuszków od bratowej, same piękne perełki <3 muszę Wam kiedyś pokazać jaką mamy szafę na rozmiar 68 bo jestem z niej bardzo dumna :p ale nie chce wyiść na taką mega próżną co to tylko ciuchy lubi hahaha.

Achia super, że położna taka fajna! No i oczywiście, że się zachwycała Oskarkiem, w końcu jest przecudowny! <3

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierki lakmusowe też w sklepach chemicznych/medycznych.

Cześć Kochane.
    Biję się w pierś, że od tygodni do Was nie zaglądałam, mam nadzieję, że mi wybaczycie. Przyznaję się bez bicia - nie nadrobię, ale postaram się odtąd być bardziej na bieżąco.

Ostatni miesiąc, jak wiecie, był bardzo ciężki. Dopiero teraz czuję, że powoli wychodzimy na prostą (a głównie ja wychodzę, ze swoim nastawieniem i nastrojem). Mam nadzieję, że niebawem będę mogła szerzej opisać co się u nas działo przez ten czas, a było tego sporo.

Minnie cudnie wyglądasz, już niedługo przytulisz Maleństwo. :-)

Lunaris jestem z Tobą, naprawdę wiem co czujesz, przystawiaj przystawiaj i przystawiaj. Domin też miał focha po butelce, ale z czasem się nauczył piersi i powoli wychodzimy na prostą. Wiem, że u Ciebie też tak będzie. Masz mleko, a to już dużo. :-) Na problemy z brzuszkiem u nas pomógł esputicon (najprostszy skład), ale w większych dawkach niż na opakowaniu, około 40-60mg jednorazowo. Symetykon się nie wchłania z przewodu pokarmowego, więc nie zaszkodzi.

I chciałam najserdeczniej podziękować Wam wszystkim za wsparcie i pomoc. Na szczególne podziękowania zasługują Anna Stesia i Pilik, które posłużyły radą w sprawach karmieniowych. Anna Stesia powinnaś poważnie się zastanowić nad jakimś biznesem typu smsowy telefon zaufania/ wsparcie laktacyjne. ;-) Nie wiem, jak mam się odwdzięczyć, ale coś wymyślę.

Pozdrawiam Was mocno.

P.S. A tutaj miesięczny Dominiś.
    [edit]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 22:11

Minnie89, Patrycja20, JustynaG, emi2016, Jeżowa, Sarna84, Yoselyn82, KateHawke, Izape_91, Aga9090, summer86, Nadzieja22, Kaczorka, Achia, Morusek, Bajkaaa, blue00, veritaserum, pilik, moniśka..., Lunaris, Rucola, KateKum, Lena21, Madzik34, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś <3
    Jasne że wybaczymy. Dobrze że dziewczyny przekazały że u Ciebie okej, bo się martwiłam! A to jasne, że po tym wszystkim potrzebujesz spokoju i rodzinnego czasu. Wpadaj tu kiedy tylko dasz radę ;*

Jaka piękna fryzurka Domisia!

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny hit :D wysłałam emka do apteki mówię żeby powiedział ze chce coś do sprawdzenia czy wody płodowe się sączą wiecie co mu powiedziała babka : ze ma iść do sanepidu to sprawdzić haha :D kuzwa :D

lamka, Luna1993, reset, Minnie89, Jeżowa, KateHawke, Izape_91, Aga9090, Nadzieja22, Kaczorka, Achia, blue00, pilik, Lunaris, Rucola, KateKum, Anna Stesia, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Patrycja wiesz co robić :D :D

Fajnie Lamuś, że wróciłaś tutaj :* a Domiś to przyszły amant, już to widać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 16:21

Patrycja20 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam gdzieś na FB. Wygląda znajomo? ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7e4cf4c4841.jpg

KateHawke, Luna1993, Yoselyn82, Bajkaaa, Patrycja20, Aga9090, pilik, Nadzieja22, Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- czeeeeeeść :) Domiś piękny!! I jaką ma super bujną czuprynke :) fajnie że wróciłaś do nas, mam nadzieję, że Gorszy czas za Tobą i teraz będzie tylko lepiej :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka <3

Achia, tak się cieszę że jestes zadowolona z położnej i że wszystko u Was ok.

Minnie, nas to akurat nie dotyczy, bo z emkiem nie lubimy spać w nocy razem, ot taka dziwna z nas para ;)

Chyba dawno nie było nic o teściowych.. właśnie mnie emek poinformował, że teściowie zarezerwowali wczasy, termin idealnie w urodziny małej i w weekend po nich następujący.. już to widzę jak przełożę ze względu na nich.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiś! Ubóstwiam twoją czuprynę! <3 Lamka super że wróciłaś :) i super że udało się wyjść na prostą z karmieniem.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ze względu na moich rodziców może bym przełożyła, ze względu na teściów? Nigdy! :D mam nadzieję że emek ma podobne zdanie jak Ty. To urodziny Aneczki a nie teściowej ;)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, jest tego samego zdania na szczęście. Ale przykro mu, bo od lat wyjeżdżają w terminie jego urodzin i myślał, że choć na roczek małej zmienią zwyczaj (mają blisko siebie urodziny).

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi hormony szaleja, rozplakalam sie dziaiaj i nie moglam sie uspokoic

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, najwyraźniej nie zależy im na tym by uczestniczyć w imprezie urodzinowej wnuczki. Na szczęście Ania nie będzie o tym pamiętać.
    A roczek pięknie jej wypada w piątek więc w sam raz na sobotnią imprezę.

Yos, a co się dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 18:00

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- to faktycznie teściowie się nie popisali :/ a Emek im przypomniał co to za termin i zapytał czemu nie planują być na urodzinach wnuczki?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie pewnie nikt tutaj nie bierze tych lekow ale mam na zbyciu :

Clo - 5 tabl waznosc 11.2021
    Azathioprine - 6 tabl waznosc 09.2019
    Intralipid waznosc 14.03.2019
    luteina podjezykowa opakowanie - 5.2019
    metypred - 7 tabl waznosc 08.2019
    Equoral - 26 tabl - waznosc 04.2019
    estrofem - 10 tabl - waznosc 06.2021

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 18:51

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Summer, najwyraźniej nie zależy im na tym by uczestniczyć w imprezie urodzinowej wnuczki. Na szczęście Ania nie będzie o tym pamiętać.
    A roczek pięknie jej wypada w piątek więc w sam raz na sobotnią imprezę.

Yos, a co się dzieje?

najpierw tesciowa swoje kazania, potem mama, a ja juz nie wytrzymalam.

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super ze tutaj zagladnelas i napisas co u ciebie, A Domis jaka ma fajna czuprynke i jak slodko sobie spi :)

❤️❤️❤️
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latałam ze ścierą i trzymiesięczną córeczką cały dzień po to, by po powrocie męża z pracy usłyszeć "czy ten hummus psuje się na stole od rana?".

Summer przykre to, że najpierw teściowie olewali urodziny syna, a teraz jeszcze wnuczki... A możnaby się spodziewać, że są to ważniejsze rzeczy niż urlop.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2687 2688 2689 2690 2691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ