Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka jutro chcieliśmy jechać z okazji dla babci i dziadka, ale chyba spasuje. Mam dosc.
Co do pracy, też chciałam wrócić na pol etatu, ale wątpię że da radę.
Muszę z pogadać z przełożona jeszcze.
Rucola kciuki za wyniki.
Pisałam już kiedyś, że w pierwszej ciąży miałam okropne bóle kości i stawów. Szczególnie wtedy, kiedy kp. Karmiła krótko niestety, więc szybko przeszło.
Kolana bolały mnie około pół roku po porodzie. Nie mogłam wstać jak kucnèłam.
Po tej ciąży podczas kp, suplementuje wapń i vit D3. Może to tylko zbieg okoliczności, ale nic mnie tym razem nie bolało. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVeritaserum super że noc lepsza, wszystko idzie ku dobremu

Achia kciuki za wizytę u pediatry
ciekawe ile Oskar waży
Rucola wyjaśniłam, że nie mam na myśli izolowania dziecka od grupy, a ograniczenie zajęć które wymagają bezpośredniego kontaktu, można przecież tak się bawić, żeby się nie przytulać jak w tańcu, skoro już jest w grupie obłożnie chore dziecko
Pilik hihi już rączka pod krzesełko wędruje żeby dokarmić
później zaczną jeść na pół
gryz dla mnie, gryz dla Ciebie...
Alusia
wszystkie misie tak tuli czy ma ulubionego?
Moniska i takiego podejścia bym oczekiwała od przedszkola. Słowa że przedszkole to nie przechowalnia trafione w punkt. Nie wiem sama czy poruszyć temat czy odpuścić, żeby się to nie mściło na Tosi... Szczególnie że nie musi tam chodzić dopóki mam urlop.
Lusesita cholera zdrówka dla Domi... To tak jak u nas, dopiero skończyła brać antybiotyk... Może delikatnie powiedz żeby Cię informowali jak ktoś jest chory? Choć dla mnie to oczywiste że tak trzeba robić...
Lunaris lubię za wizytę u babci i dobra noc. Mam nadzieję że odpoczelas choć trochę po wczorajszym dniu ;*
Ja już też smarkam... Zrobiłam dziewczynom zdjęcie na dzień babci, wysłałam mojej babci i mamie. Mama obrażona to nawet nie odpisała
-
No właśnie- FLOWER, jak pisze Lusesita- przy Twojej produkcji może masz większy niż przeciętny spadek wapnia i D3? badania pobierz i sprawdź

...matko, dziewczyny dopiero co rodziłyście a już rozmawiamy o powrotach do pracy! strasznie ten czas leci! za chwilę bedziemy wymieniać poglądy na temat co warto dziecku dać w rezencie ślubnym
Ja też bym wolała żłobek niż obcą osobę. Chyba nie jestem z tych nadopiekuńczych ale jak były sytuacje podbramkowe to nikogo poza moją mamą nie dopuszczałam do Frania. Nie wiem czemu... nawet znajomych. Wydaje mi się- tak jak i Wam, że dziecko więcej wyciągnie z pobytu w żłobku. LEpiej się rozwija społecznie choć wiadomo że skutki uboczne w postaci chorób też się przytrafią ale wtedy L4 w pracy i samemu można zadbać o dziecia
emi2016, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Ja zrobiłam dla Mamy takie od chłopaków:
[uWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 20:42
Luna1993, Ania1003, Lusesita, JustynaG, Siwulec, Aga9090, moniśka..., Patrycja20, summer86, Achia, sliweczka92, Nadzieja22, Yoselyn82, Kaczorka, blue00, pilik, Flowwer, Rucola, olik321, Bajkaaa, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris piękne!!! Załączam moje
oczywiście teściowej nie wysłałam
dla mojej babci zrobiłam kalendarz ze zdjeciami, ale dopiero dziś rano, zamówienie będą realizować tydzień... Przez te wszystkie problemy wyleciało mi to wcześniej z głowy. Ale na pewno się nie pogniewa
]Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 19:23
Lusesita, emi2016, Minnie89, JustynaG, Siwulec, moniśka..., Aga9090, Patrycja20, summer86, Lunaris, Achia, Nadzieja22, Yoselyn82, Kaczorka, blue00, -Mamunia-, pilik, Fozzie Bear, Flowwer, Jeżowa, Rucola, Bajkaaa, KateHawke, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Pilik - właśnie na razie nie chcą ciąć, bo coś tam je i waga jeszcze dużo nie spadła
zobaczymy jutro co powie pediatra.
Edit: LUNARIS - tak CDL, ale jedna uznała że to nie jest tak krótkie żeby ciąć, druga że pediatra się wypowie. A pediatra powiedział: na razie nie ciąć skoro dziecko je.
Muszę go wybudzac na karmienie bo śpi mocno i nic na niego nie działa. Martwi mnie to że tak mało się dopomina o jedzenie. A pomoc tutaj jest różna.
Nadrobiłam Was troche, ale na razie wracam do tego śpiocha. Postaram się uaktywnić jak nas wypiszą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 11:27

-
Luna z tymi żłobkami/przedszkolami to ciężka sprawa.
Miejmy nadzieję, że zdusisz choróbsko w zarodku.
Rucola , niby jest L4 na dziecko ale po pierwsze: często pracodawcy nie patrzą na to przychylnie, po drugie: trzeba iść do przychodni, a wydaje mi się, że przy pomocy domowej apteczki Melevis czy Fozzie można z takiego choróbska wyjść bez antybiotyku.
Ja też się boję tych chorób jak Aneczka pójdzie do żłobka. Najwyżej, raz mąż będzie dyżurował w domu, raz ja.
Jak tam nocka Lewka?
Pilik , tak-kurier z banku mleka.
Uwielbiam Twoją Ninkę. A jak patrzę jak ona pięknie je to aż zazdroszczę! i mam nadzieję, że moja Aneczka też będzie tak rozkoszna podczas jedzenia.
Kaczorka czy ten ANIOŁEK na zdjęciu to Aluśka? Jesteś pewna??
Naprawdę, gdy dzieci śpią wyglądają zupełnie inaczej.
Flower , niania bierze 1200zł? To naprawdę dobra cena. Gdybym mogła kogoś sensownego za tyle wynająć to bym się nie zastanawiała. Ale niestety, u nas to standardowa stawka to 15zł/h, ze świecą szukać pań co chcą pracować za 10zł/h (stawki znalezione w internecie).
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Minnie nie martw się- noworodki tak mają, niektóre trzeba "zmuszać" do jedzenia
a jak wrócisz do domu i będziesz chciała spać to zobaczysz jakim można być aktywnym dzidziusiem
-
Minnie, nasza Ania w szpitalu też nie dawała się dobudzić na jedzenie, to jednak są pierwsze doby życia i maluszki śpią dużo. Czasem musiałam ją prawie całą rozbierać, żeby się rozbudziła.
Emi, mocne kciuki za wizytę i czekamy na dobre wieści.
Lunaris, Lunas śliczne zdjęcia!
Kaczorka, super, że mama jest gotowa zająć się Aluśką.
A u nas dziś 7 miesięcy, nie mam pojęcia kiedy to minęło i przeraża mnie, że czas z maluszkiem tak szybko leci. Wczoraj wieczorem z emkiem dużo wspominaliśmy jak wyglądał poród i pierwsze tygodnie, aż się łezka mi oku zakręciła. A na myśl, że będę ją musiała zostawiać na 9 godzin aż się popłakałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 11:52
emi2016, Lunaris, Jeżowa, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Summer mnie się wydaje że te nasze forumowe dzieci to rosną 2x szybciej niż normalnie

Minnie a jak stoicie z żółtaczką? -
My niestety nie mamy nikogo z rodziny do pomocy. Moja rodzina cała na północy, a rodzina Emka 130km od Krakowa. W Krakowie mieszka tylko chrzestny Hani, ale pracuję, więc coś z doskoku może pomoże.. Za to mamy sporo znajomych, więc w awaryjnych sytuacjach zawsze ktoś pomocny się znajdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 11:58
-
Mam chwilę na kawę i forum !!!
Aaaa wyszedł nam dziś 8 ząb - także mamy wszystkie jedynki i dwójki 
I tak Wam się jeszcze pochwalę, że tak jak w ciąży z Łucją tak i teraz mam rwę kulszową, więc ledwie chodzę a dzieciek zająć się trzeba - nie ma to jak ciążowe przyjemności ! Ostatnio przesżło mi po porodzie a przychodziło falami także jeszcze tylko jakieś 28 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 14:11
Yoselyn82, JustynaG, Nadzieja22, Achia, summer86, Siwulec, Kaczorka, Aga9090, Lunaris, -Mamunia-, blue00, pilik, Patrycja20, Flowwer, Jeżowa, olik321, KateHawke, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Lusesita zdrówka dla Dominiki !

Rucola kciuki za wizyte
Luna zdrowka dla Tosi
jakie piekne rodzenstwo
cudna fotka!
emi2016 sliczna masz gwiazdeczke
i super kucyk 
Kaczorka super że mama jest gotowa zająć się Aluśką
Veritaserum super że noc lepsza, wszystko idzie ku dobremu
Lunaris super pamiatka i zjecia!
emi2016, Lunaris, Luna1993, Lusesita lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Rucola kciuki za badania.
Eee Patrycja nie zdążyłam na nocną fotkę
Siwulcu! Toż to zaraz można rodzić
Emi powodzenia na wizycie.
Ale mamy tu rozkoszne dzieciaki
Witam się w 35 tygodniu
emi2016, sliweczka92, Siwulec, Lunaris, JustynaG, olik321, Lusesita, Bajkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość

wczoraj we Wrocławiu 300 % była norma przekroczona! Dziś podobnie...i znowu siedzenie w domu.