WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam usilną potrzebę, żeby coś kupić Aluśce, ale nijak mi nic nie pasuje..
    Pewnie to trochę też wina mojego praktycznego podejścia. Na chwilę obecną mamy wszystko czego potrzeba i sama siebie blokuję :p

Jeżowa, Fozzie Bear, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ubranka to zdecydowanie 56. Choć tak jak pisała Jezowa warto mieć że 2-3 zestawy na 50. Ja miałam trójpak pajace ze smyka na 50 i bardzo mi się przydały. Co do jakości to polecam zwłaszcza h&m. Smyk jak dla mnie też ok, choć zdarzają się nieco gorsze sztuki. F&f też jest ok, tylko jak dla mnie body są jakieś szerokie. Pajace ok. Dobra jakość to na pewno coccodrillo, choć cenowo już gorzej. No i newbie z kappahl (piękne wzory) i next.

Rucola lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka czy możesz mi wysłać pocztą trochę Twojego praktycznego podejścia? Chciałabym być taka rozsądna :D :D

Oj Newbie to są cudowne ubranka... ale nie potrafię uzasadnić swojemu sumieniu ich kupowania, są za drogie. Cocodrillo mam kilka ciuszków, ale z lumpka, super jakość też.

Na mojego grubaska to właśnie szerokość body z f&f jest idealna :) ale to wszystko zależy od dziecka. Pamiętam za to, że Olik mówiła, że dla Marcelka pajace z f&f są za szczupłe przy dobrej długości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:27

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate polecam te z biobawelny z Lidla, przy czym oni mają zawyżoną rozmiarówkę i na początek na pewno 50/56 bierz :) Ninka się urodziła 3150 i 55cm i przez miesiąc prawie nosiła 50. Dopiero w okolicy 4kg 56 zaczęło być dobre w miarę.

Ja tez uwielbiam kupować ciuszki Nince, ale że mało co na nią pasuje to staram się coś uszyc. Ciuszków cała szafa a i tak kam kilka ulubionych zestawów w których często chodzi ;)... właśnie myśle o sukience na chrzciny bo chyba w połowie marca robimy.

Chwale się śpiworkiem. Ma niedociągnięcia, ale nieskromnie mnie cieszy jak Ninka używa rzeczy które jej uszyłam <3
    [ur

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:51

reset, blue00, summer86, sliweczka92, Lusesita, Jeżowa, Ania1003, Yoselyn82, emi2016, Patrycja20, ibishka, KateHawke, KateKum, Kaczorka, Flowwer, moniśka..., Rucola, Nadzieja22, veritaserum, Minnie89, Siwulec, Achia, Luna1993, JustynaG, olik321, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik piękny spiworek i piękna Ninka <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik absolutne cudo!!!

pilik lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik sliczny spiworek i Ninka :) piekn usmiech :)

Kciuki za Tosie i Oliviera!, zdrowka dla wszystkich maluchow! :)

Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcyzny, przepraszam że do żadnej się nie odniosę. Teraz będziem nie trochę mniej, bo niestety dopadła mnei przypadłość z poprzedniej ciąży, czyli rwa kulszowa. Nie mam siły nawet zaglądać na telefonie, przeczytać - czytam, ale pisać już nei mam sił, zwłaszcza, że wieczorem nie jestem w stanie chodzić i zwykle jak tlyko emek wraca idę spać... a dziś jeszcze moja babcia - lat 94 będzie operowana, nei mam sił na nic więcej.

Zdrówka dla Was, wszystkich, waszych dzieci, emków i rodziców. Odezwę się jak choć trochę mi ulży...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik śliczny i Ninka również! Moja Ulcia do najmniejszych dzieci nie należy na pewno. Rozmiar 50 sprawdzał się przez pierwszy miesiąc. Teraz zaczyna nosić 62, niektóre 56 są jeszcze ok.
    Co do ubranek z Lidla to faktycznie te z biobawelny są mięciutkie, ale ja np body nie lubię tam kupować, bo mają duże dekolty. Szybko się rozwlekaja przy szyjce czego nie znoszę. A body z f&f są faktycznie dostosowane do ciut większych dzieci, na mojej córeczce też raczej nie wiszą ;) ale np h&m są bardziej dopasowane. Dla szczuplutkich dzieci będą raczej za szerokie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:02

pilik lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziurawy mózg przez to nie spanie. Do 11 jakoś funkcjonuje a potem już na oparach z bólem głowy czekam na wieczór...

Luna bardzo mi przykro że się u Tosi ciągnie :( mam nadzieje że osłuchowo będzie jednak wszystko w porządku!

Patrycja wiesz że takie zjazdy są niestety normalne. Masz dodatkowe zmartwienia i wcale się nie dziwie kiepskimi samopoczuciu,ale wygaduj się i wypłakuj jak potrzebujesz! To bardzo ważne w tym trudnym początku, a my tu dla Ciebie jesteśmy i zrozumiemy! Zdrowia dużo dla Olivera.

Juicy dla Huba też zdrowia!

Ibishka Twój tunel przypomina mi wszystkie ferie które spędziłam i rodziny w koniakowie. 2 metrowe zaspy to była norma!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha co do zakupów to ja dziś pobilwm sama siebie i okazało się że drugi raz zamówiłam w smyku ta same czapkę dla Gabi :D czyli mocno mi się musi podobać hehe. Jsk przyjdzie będę musiała oddać. Może przyjdzie przed jazda do Krk to bym w sklepie stacjonarnym oddała. :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam lidlowskie body :) potwierdzam na załączonym obrazku :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec94b581e288.jpg

Edit muszę się pochwalić - odważyłam się dzisiaj wejść na wagę iiiii 10 kg zostawiłam w szpitalu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:04

KateHawke, Lusesita, KateKum, Kaczorka, pilik, Flowwer, Yoselyn82, sliweczka92, reset, Jeżowa, moniśka..., emi2016, blue00, Rucola, Nadzieja22, bazylkove, Minnie89, ibishka, Siwulec, Achia, Luna1993, Madzik34, olik321, Barbarka1984, JustynaG, Izape_91, Anna Stesia, Lunaris, malka, Lena21, Morusek lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie teraz dupa, bo muszę samochód oddać, więc będę trochę uziemiona.

Kaczorka ja proszę też o ten rozsądek, u mnie go zdecydowanie brak. Zawsze tak miałam :) Ale bardzo mnie cieszy, źe nie tylko ja tak mam.

Pilik śpiworek piękny, Ninka wyglada na bardzo zadowoloną.

Jutro pojadę do lidla po spożywkę, to zobaczę może jeszcze coś będzie. Wypadałoby też jakieś wózki stacjonarnie pooglądać.

pilik lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - jak by się dało tak przesłać trochę zdrowego rozsądku to z chęcią oddam ;)

Też najbardziej lubię body z H&M :) ale do latania po domu nakupiłam Aluśce w PEPCO :P mniej szkoda, jak się pobrudzą ;)
    No i ostatnio zamiast w spodniach czy leginsach, to biega w rajstopach. Przynajmniej skończył się problem gołych stóp ;) no i tutaj najbardziej odpowiadają mi rajtki ze Smyka :)

No i super okazują się sukienki bez rękawów :) moja ukochana, to szara z Pinokia. Pasuje do niej wszystko!

Pilik - cudny śpiworek <3
    Kupiliście spacerówkę Joie?
    Ja muszę w swoim śpiworku trochę dziury na pasy naciąć, bo mają za szeroki rozstaw i nie mogę dopasować ich do Aluśki.

pilik lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, gratuluję spadku. Śliczna córeczka! <3

Luna, zdrówka dla Tosi. Oby jak najszybciej się to skończyło.

Pilik, śpiworek cudo, a ninka super modelka <3 Ja jestem w trakcie szycia maty kontrastowe dla Hani. :)

Minnie, jakbyś potrzebowała wsparcia w Krakowie, dawaj znać. ;)

U nas króluje f&f, mamy też sporo ubranek ze smyka, trochę z h&m.
    Mi wszyscy powtarzali, żebym nie kupowała za duzo ubranek 56,bo zaraz wejdziemy w rozmiar 62,taa. Dopiero zaczynamy ubierać 62,spodenki nadal 56,bo większe są sporo za duze. Zaraz po porodzie dostałam paczkę od rodzinki z mniejszymi ubrankami :)

Patrycja20, pilik, Luna1993 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIlk, przepiekny spiworek!!! Ninka moze być dumna, ze ma taką zdolną mamcię :)
    Co do ciuszkuów to ja jestem zakochana w lupilu, ale bardzo lubie też hm. F&f szerokie, smyk też rozmiarówkę nam nie podchodzi i nie powala wzorami, bo ja wolę klasyki, najlepiej jednokolorowe. szykuję się do zamówienia na mybasic.pl ale to już będzie 74 w którch waćpan trochę pochodzi :)
    Patrycja masz piękną córeczkę!!!! Sliczna karnacja i ciemne włoski, mam nadzieję, ze mimo choroby Oliego, która mam nadzieję szybko minie , Kaja pozostanie zdrowa!!!
    Dziewczyny my po fizjo, zwracam honor i cieszę się, ze się wybraliśmy. Nie było się czego bać, ale chyba dlatego ze po pierwsze powołałam się na kolegę, który jest bardzo poważanym fizjo w naszym otoczeniu a poza tym wiedziałam, ze babka jest konkretna i nie naciąga. jak zaczęła podnośić Lewka za rękę i za nogę to myślałam, ze zejdę na zawał a On ... się smiał. Nie zapłakał ani razu... Byłam w szoku, bo to co babaka z nim robiła to jakaś masakra. Ale wracając do meritum. Młody nie ma żadnych istotnych zaburzen, które mogłyby utrudniać prawidłowy rozwój. Ma delikatnie silniejszą lewą stronę, ale wszystko jest w granicach normy. ogólnie ma silniejsze prostowniki niż zginacze ale to też niewielki problem. Co do leżenia na brzuchu to pokazała, ze wspiera się na nadgarstkach i dlatego mu tak niewygodnie. Pokazała sporo ćwiczeń, zabaw, pokazała jak Go przebierac, jak nosić i nie zaleciła żadnej rehabilitacji, kontrola według uznania ale umówiłam się za półtora miesiąca. Pytałam o raczkowanie to powiedziała, ze bardzo rzadko się zdarza, ze nie jest w stanie nakónić dziecka do raczkowania ale jest dobrej mysli, ale najlepiej zeby to wyszło od dziecka a nie z rehabilitacji. Takze jestem spokojna, mam zapiski, zdjęcia i filmiki i działamy od dziś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 13:06

Nadzieja22, Jeżowa, Kaczorka, sliweczka92, JustynaG, Anna Stesia, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię później tylko na szybko:

Agulineczka AZS to wada genetyczna, nie wyleczysz tego, można tylko zaleczyć :(

Tosia ma astmę :( :( :( tak samo jak ja... Stąd ten kaszel. Temp 37,5 jeszcze po infekcji. Słychać zmiany astmatyczne :(

Kate u nas dalej 50 rozmiar, 56 się zaczyna, ale u nas torche inna historia. 56 chyba najwięcej bym kupiła na Twoim miejscu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 13:16

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiś kryzys dzisiaj :( Już od jakiegoś czasu chodzi za mną, że będzie cesarka, wiem, że to nic złego i w ogóle, ale smutno mi jakoś, że mały nie ma ochoty na obrót. Z drugiej strony wiem, że musi mieć jakiś powód, że może moja macica nie jest do niego dostosowana czy coś w tym stylu. Albo nie da rady urodzić się naturalnie. Tak się zastanawiam czy w tej sytuacji jest sens dalej robić ćwiczenia na obrót. Robię od około miesiąca i nic. Może odpuszczę, bo jak będzie gotowy, żeby się obrócić, to się obróci i bez nich.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuszki to Ania urodziła się 3250 i 54 cm i w większość 56 pływała... Nie kupowałam nic na 50 ale myślę że z 2 -3 pajace przydałoby się mieć. W 56 chodziła prawie 2 miesiace.
    Większość ubrań mamy z hm i smyka chociaż te że smyka mi nie podchodzą za bardzo. W zasadzie dopiero teraz Ania ma rozmiar 68 ale w niektóre pajace jeszcze 62 wchodzi z H&m.
    Pepco mi zupełnie nie podchodzi może miałam pecha ale po praniu pajace / body to się jakieś krótkie ale szerokie zrobiły.
    Bardzo lubię jeszcze cocodrillo i w zasadzie polecam tam kupować na wyprzedażach bo naprawdę wtedy jest tanio ( body , leginsy czy bluzeczki za 15 zł ostatnio kupiłam ) bo regularne ceny są dość spore.
    Z Lidla mam kilka body i są super, z Tesco też większość fajne.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtuś urodził się mając 57 cm,a ciuszki 56 też były za duże.

‹‹ 2796 2797 2798 2799 2800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ