Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Juicy jak IGg wyjdzie dodatnie to już nie powtarzasz.
Jadranka to mamy dzien po dniu prenatalne III trymestru, bo ja mam w środę
Melevis wycaluj mała ślicznotke
A u mnie śnieżyca i wiatr. Nad ranem ma dojść nawet do 108km/h. Aż strach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 22:51
Jadranka, JuicyB lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Tak w temacie badań, dziewczyny z ujemną toxo, kiedy musiałyście powtarzać badanie?
Summer z tego co wiem powtarza się co trzy miesiące. Oczywiście w przypadku kiedy obie klasy były ujemne. Powtarza się tylko IgM. Ja się zagapiłam i powtórzyłam dopiero wczoraj, ale na szczęście jest ujemne mimo całowania z kotamisummer86 lubi tę wiadomość
-
Lusesita wrote:Juicy jak IGg wyjdzie dodatnie to już nie powtarzasz.
Jadranka to mamy dzien po dniu prenatalne III trymestru, bo ja mam w środę
Melevis wycaluj mała ślicznotke
A u mnie śnieżyca i wiatr. Nad ranem ma dojść nawet do 108km/h. Aż strach.
Melevis, napatrzeć się nie mogęMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Ktoś pytał o becikowe - u nas nie brali pod uwagę karty ciąży, tylko trzeba było mieć zaświadczenie od gina. Ja brałam od swojej na NFZ i mi wpisali przełom 10/11tc. I nikt się nie przyczepił
Emilka - ja byłam na Pomorzanach. Pewnie do standardów z prywatnego szpitala im daleko, ale ogólnie nie było źle opieka fajna, maluszki są zaopiekowane i obejrzane z każdej strony. Doradca laktacyjny jest codziennie, nie wciskają mm, nie było presji na szczepienia, gdy ktoś nie był przekonany.
Myślę, że te 2 doby spokojnie można przeżyć a jednak 5-7 tyś zł za możliwość rodzenia w prywatnym szpitalu to sporo (tzn. dla mnie )
Melevis - ale się niunia słodko uśmiecha! zazdroszczę! Bo moja jak widzi aparat to od razu się robi poważna..Emiilka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim, wczoraj mnie zaskoczyło fachowcy od dachu, mieli być dopiero za tydzień, wiec szał pal totalny przez cały dzień
Anastasia Franio faktycznie daje już sporo o sibie znać
Co do wózków to Olik miałam bardzo podobnie, wizyta w sklepie całkowicie zmieniła moje podejście. My na razie zostajemy przy Espiro Next Manhattan, bo wydaje mi się, że odpowiada naszym potrzebom a ma dobry stosunek jakość do ceny. Tak jak Wam pisałam remont domu niestety trochę weryfikuje nasze wybory finansowe i musimy znaleźć złoty środek - na tą chwile po prostu nie mogę wydać na wózek więcej niż ok 2500 zł. Rozmawiałam tez z koleżanka, która ma tego Espiro od 8 miesiecy i jako jedyna wadę wymieniła dość płytka budkę - mówiła ze na początku ja to schizowalo, że mały wypadnie
Z wózkiem chyba jest tez tak, że każdy ma trochę inne oczekiwania i na inne rzeczy zwraca uwagę, wiec życzę po prostu każdej z nas żeby była zadowolona ze swojego wyboruAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Lenka przepiękna
Dziewczyny zadam teraz głupie pytanie, ale serio nie wiem..
Trzeba gdzieś zgłaszać do ZUSu zwolenienie l4 czy później fakt urodzenia dziecka by wypłacali zasiłek?
Jestem zatrudniona w firmie na pełen etat i tylko tam zanoszę co miesiąc zwolnienie. -
nick nieaktualnyAnna Stesia wrote:Aniu, dzieki! Mnie dzisiaj sprzedawca zapewniał, że te żelowe i piankowe to "ni tucz ni grom" nie weźmie, więc dobrze wiedzieć, że był małym kłamczuszczkiem. Ale nie wiem, czy dobrze pamiętam, bo dzisiaj widziałam za dużo wózków, że chyba w Xplory można wymienić koła na pompowane - chyba że to w jakimś innym modelu. Wtedy byłby bliżej ideału.
Koła można dokupić do Trailza. Są te co ja mam czyli pompowane. Wtedy wózek jest z nazwą Terrain. Albo są piankowe i wtedy jest nazwa Classic. Wcześniej były to dwa osobne modele. Trailz był na pompowanych i z ruchomą rączką a piankowe miał Crusi i do tego rączka wysuwana.
Obecnie stelaż jest jeden- z ruchomą rączką i można jedynie wybrać sobie rodzaj kół. Bardziej miejskie (Classic) lub terenowe (terrain).
W Xplory są piankowe. Nie wymienia się tam ich. Teraz model v5 ma inną stylistykę i te kółka też inaczej wyglądają.
Widziałam v6 i bardzo dużo złych opinii. Szczególnie co do nowego podnóżka, że wygląda jak w wózku inwalidzkim. Ten model nie jest jeszcze sprzedawany ale już dużo osób mówi, że będzie popyt na używane v5 bo nikt v6 nie będzie chciał kupować przez jego wygląd.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Lenka przepiękna
Dziewczyny zadam teraz głupie pytanie, ale serio nie wiem..
Trzeba gdzieś zgłaszać do ZUSu zwolenienie l4 czy później fakt urodzenia dziecka by wypłacali zasiłek?
Jestem zatrudniona w firmie na pełen etat i tylko tam zanoszę co miesiąc zwolnienie.olik321 lubi tę wiadomość
-
Melevis wrote:
Nie mogę się napatrzeć! Jest przepiękna i ten uśmiech
Olik ja też się dokładnie nie orientuję w temacie. Ale coś mi się obiło o uszy, że po urodzeniu trzeba to zgłosić do zusu i trzeba wybrać opcję macierzyńskiego na jaki się decydujesz. Ale nie wiem jak to praktycznie wygląda. A L4 zgłaszasz tylko pracodawcy i oni informują zus.olik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelevis zapytam jeszcze o Camarello. Pan w sklepie jak kiedyś byliśmy bardzo skrzętnie zatajał info jak wysokie są gondole w tych wózkach ze skorupą po złożeniu. Nie dowiedziałam się tego a bardzo mnie to interesowało.
Patrząc na Trailza, płaska gondola ma 20-35cm co dla mnie jest dość kompaktowe. Zależy też jak mocno jest ściśnięta. Ale jak mają się te gondole z twardą skorupą od dołu? Na próżno wyszło szukanie fot więc pytam kogoś kto może użytkuje taką skorupkę. -
Ja L4 nosiłam do pracodawcy. I wniosek o urlop macierzyński też. Wszystkim zajęła się kadrowa.
Za to mąż musiał z ZUSu druki brać, gdy wziął na mnie opiekę po porodzie.
Ja mam wózek Roan Bass Soft i tak sobie go sprawdziłam z wytycznymi Ani to mi się wszystko zgodziło
Tylko ciekawa jestem jak spacerówka da radę. Będziemy testować od wiosny.
Ech, pogoda w Szczecinie to jakaś parodia. Raz świeci słońce a za 5 minut zawieja śnieżna. I tak na zmianę! -
Dzień dobry
Komplementy przekazane, jak to baba - przeszczęśliwa kazała podziękować
Ania zmierzyłam, 28cm w najwyższym miejscu, więc nawet nie umywa się do miękkich gondol, bo nie spłaszczysz. U nas co prawda to nie robi różnicy, bo mamy wielkie auto, ale rzeczywiście dla innych może być to problematyczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 09:04
malka, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelevis wrote:Dzień dobry
Komplementy przekazane, jak to baba - przeszczęśliwa kazała podziękować
Ania zmierzyłam, 28cm w najwyższym miejscu, więc nawet nie umywa się do miękkich gondol, bo nie spłaszczysz. U nas co prawda to nie robi różnicy, bo mamy wielkie auto, ale rzeczywiście dla innych może być to problematyczne.
Właśnie o to nam chodziło. Co mi po takim czy takim wózku skoro do auta nie wejdzie. Stelaż Stokke się mieści po zdjęciu jednego dużego kółka. Ale mamy nachyloną mocno kanapę tylną i dół bagażnika a góra to spora różnica. Dlatego mnie te skorupy trochę odstraszały właśnie pod względem gabarytu.
No ale teraz są popularne więc byłam ciekawa jak to się ma do użyteczności tego na codzień.Rucola lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki!
Kaczorko, dziękuję za wyczerpujące informacje i namiary na dobrego gina Fakt, że kwota za poród do najmniejszych nie należy, ale ja naprawdę jestem bardzo zadowolona z tego ośrodka
Melevis, Lenka to urodzona modelka! Już myśl, jak będziecie odganiać od niej chłopaków
Olik, jeżeli chodzi o zwolnienia - L4, to w trakcie ciąży zanosisz je do pracodawcy, który ma obowiązek przekazać je do ZUSu. Jeżeli chodzi o zasiłek macierzyński, to wyślij mi wiadomość prywatną, a prześlę Ci mój artykuł dot. świadczeń macierzyńskich po zmianach
Na stronie ZUSu, też wszystko jest ładnie wyjaśnione:
http://www.zus.pl/swiadczenia/zasilki/zasilek-macierzynski/wysokosc
Inna, cały czas ciepło o Was myślę! Już niedługo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 09:27
innamorata88, summer86, olik321, Melevis lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emiilka, mogę też prosić o artykuł?
Zaraz odezwę się na priv.
Melevis, Lenka jest prześliczną dziewczynką!
Malka, tez właśnie o tym zapomniałam, pytałam jakiś czas temu lekarza czy już pora to mówił, że jeszcze nie, ale to było jakoś w połowie stycznia
Życzę Wam wszystkim miłej sobotyEmiilka lubi tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Cześć Dziewczynki!
Kaczorko, dziękuję za wyczerpujące informacje i namiary na dobrego gina Fakt, że kwota za poród do najmniejszych nie należy, ale ja naprawdę jestem bardzo zadowolona z tego ośrodka
Melevis, Lenka to urodzona modelka! Już myśl, jak będziecie odganiać od niej chłopaków
Olik, jeżeli chodzi o zwolnienia - L4, to w trakcie ciąży zanosisz je do pracodawcy, który ma obowiązek przekazać je do ZUSu. Jeżeli chodzi o zasiłek macierzyński, to wyślij mi wiadomość prywatną, a prześlę Ci mój artykuł dot. świadczeń macierzyńskich po zmianach
Na stronie ZUSu, też wszystko jest ładnie wyjaśnione:
http://www.zus.pl/swiadczenia/zasilki/zasilek-macierzynski/wysokosc
Inna, cały czas ciepło o Was myślę! Już niedługo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 10:01
summer86, Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości