Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny
Jezowa jesteś kochana, ale niestety wszyscy twierdzą, że to koj mąż w miniaturze
Lunka mam pytanie, czy Ty stosowałaś coś na zatrzymanie laktacji ? Nadal przymierzam się do odstawienia Frania, chciałam to zrobić powolutku i etapami, ale moje cycki totalnie nie współpracują - nagle produkują pełną parą... już sama nie wiem co o tym myśleć i choć wiem, że to nie będzie dla mnie łatwe to czuję, że to już czas i jestem gotowa na ten krok -
Hej dziewczyny,
U nas dzień szybki zleciał. Wcześnie rano wyjechaliśmy, pogrzeb był na 10, niedawno pojechała Teściowa. Teraz sobie siedzimy i odpoczywamy (eMek z Małą w chuscie)
Franio i Ninka sa do zacalowania!
Patrycja, mam nadzieję, że szybko się Tobie poprawi. Pamiętaj,że tu zawsze znajdziesz wsparcie.
AnnaStesia,trzymam kciuki ,żeby dzisiejsza noc była o niebo lepsza.
Mi88, miło Cię widzieć. Nawet ja Ciebie kojarzę z wątków.
Ccierpliwa, cześć.
Luna, super,że już jesteś w domu. Teraz już z każdym dniem będzie lepiej!
Ibishka, no nieładnie postąpił z Twoim tatą. Życzę Wam,żeby ten przełożony termin był już tym ostatnim z ostatnich.
Nadzieja, cieszę się, że u Was dobrze.
Achia, nie się zdarzyło nie raz być w CH, jak dla mnie jest ok.
Ninka, wszystkiego dobrego z okazji kolejnej miesięcznicy!
Lena, ale masz super przyjaciółkę!
Minnie, cieszę się, że u Was lepiej.
W ogóle, fajnie, że jesteście dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:46
Anna Stesia, Cccierpliwa, mi88, Patrycja20, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:
Nika nie znam się jakoś szczególnie, ale powiem tylko tyle, że u nas zawsze jest sporo rzeczy poza normą i zawsze pediatrzy mówiłą, że ok, bo dla maluchów są inne normy. Jestem zdziwiona, że hemoglobina 13,4 jest niby powyżej normy, bo z tego co pamietam to niemowlęta maja normę od 10 do 15 (mój Franio miał 6,7 jak się urodził i wtedy dostał transfuzje). Ogólnie teraz mamy na poziomie ok 12,5 i cały czas suplementujemy żelazo. Jeśli chcesz to napisz na priv, wyślę Ci jego wyniki do porównania
-
Minnie89 wrote:Podczytywalam właśnie Dinusie.
Bazylku, Cabrera no chodźcie tu do nas! Pięknie zaczynacie rok, mam nadzieję że pociągnięcie za sobą resztę!Anna Stesia, Lena21, Jeżowa, sliweczka92, emi2016, pilik, summer86, Madzik34, Minnie89, Barbarka1984, Emiilka, Nadzieja22, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Fozzie Bear wrote:Nie chce donosic, ale Minnie wykrakała i kolejny "pasażer na gape"
Podoba mi się to co się tam wyprawiasliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Fozzie Bear wrote:Nie chce donosic, ale Minnie wykrakała i kolejny "pasażer na gape"
Taaaak kolejny Dinek ma dwie kreseczki! Zielona fala trwa
Achia, pilik, mi88, Minnie89, sliweczka92, Emiilka, Nadzieja22, KateHawke, JustynaG, -Mamunia- lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
summer86 wrote:AnnaStesia, biedny Twój synuś, tulę Was mocno i trzymam kciuki żeby ta noc była spokojniejsza. To była pierwsza dawka meningo? Też to wkrótce przed nami.
Dziękuję! Tak, pierwsza dawka, myślałam, że mały zle zniósł pneumo, ale meningo były gorsze. Choć oprócz gorączki i płaczu nie było źle, dużo go poilismy, był w samej pieluszce itp. Dzisiaj gdyby nie zęby byłoby lepiej.
Fozzie, dzięki za cynk, cudowne wieści na Dinusiach! Niech ta zielona fala trwa!
Bazylku, pozwolisz, że tutaj pogratuluje Ci bety! Malusi skarbek pod sercem Ci rosnie
Nika, ja sie na wynikach nie znam, ale widzę, że nie są to wartości mocno poprzekraczane. Mam nadzieję, ze jutro lekarz Cię uspokoi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 21:03
-
nick nieaktualny
-
Pilik, Ninka cudo
AnnaStecia biesny maluszek ;( oby dzis bylo spokojniej!
Sliweczka
Bazylkove kciuki za wizyte!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nika, też mogę Ci podesłać nasze wyniki dla porównania - nasza mała też miała sporo wartości rozjechanych nawet z normami dla niemowlaków.
Dinusie szaleją! Niedługo wszystkie tu przejdą
Anna Stesia, też źle wspominam meningokoki - małej nie dało się uspokoić, zatrzymali mnie przez dwie godziny w przychodni, żeby się upewnić, że wszystko w porządku, a potem kazali zadzwonić z domu, jak sytuacja. Wieczorem z kolei temperatura szła w górę jak szalona, a ona wymiotowała pedicetamolem.
Powrót do pracy przy tak wymagającym maluchu musi być mega wyzwaniem. Jeśli mogłabym Ci jakoś pomóc, daj znać. Co prawda smog większość czasu trzyma nas w domu, ale mieszkam chyba blisko Ciebie, więc może akurat mogłabym coś zrobić
Lena, Franio robi identyczną minę, jak Ty
My też chodzimy z małą na zakupy, zaczęliśmy jak miała kilka tygodni. Czasem jest w chuście, czasem mąż ją nosi po sklepie. Dal mnie to była jedna z nielicznych rozrywek na początku i gdybym miała przesiedziec ten czas z małą w domu, podczas gdy mąż robiłby zakupy, chyba bym cały ten czas przepłakałaA sama świeżo po porodzie tez nie mogłam się wybrać na wielkie zakupy z dźwiganiem, więc to też odpadało. Zresztą ja nie lubię jeździć autem
Anna Stesia lubi tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Bazylkove kciuki za wizytę!
Anna Stesia oby dzisiaj noc była już spokojniejsza. Przykro mi, że synek tak źle zniósł meningokoki
Kolejna ciąża Dinusia raduje moje serce!
Lunaris widzę, że Ty tak samo skutecznie myjesz głowę jak ja
My też dzisiaj po szczepieniu, ale u nas wywołuje ono senność. Choć nie wiem czy to też nie wina bardzo intensywnego poranka i wczesnego popołudnia
Udało mi się złapać Agatkę z czymś na kształt uśmiechu, więc zostawiam Wam ją tutaj i sama pędzę spać! Wybaczcie jej fryzurę, to tuż po zdjęciu czapki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03a30edaa2be.jpg
PS. Rucola no napisz już coś, proszę, proszę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 23:15
Emiilka, Yoselyn82, sliweczka92, Luna1993, moniśka..., Rucola, Anna Stesia, Achia, Patrycja20, Nadzieja22, KateHawke, Lena21, JustynaG, malka, Kaczorka, pilik, blue00, emi2016, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Emilka widzę Cię! Co tam u Was?
Cześć kochana Jeżowa
Cześć Dziewczyny!
Dziękuje, że pytaszU nas wszystko dobrze. Właśnie się karmimy. Domi dalej pięknie przybiera, jest pogodny i naprawdę mało wymagający. Dni lecą nam jak szalone
Nie mogę na nic narzekać. Cieszę się każdym dniem i DALEJ nie mogę uwierzyć, że go mam i że jest taki cudowny.
Pokazałam przed chwilą zdjęcie Agatki mężowi i mówię: zobacz, ta młoda dama urodziła się wtedy, kiedy nasz kokos! Agatko, jesteś piękna!
Przesyłam buziaki nowym dzieciaczkom i wirtualne wsparcie dla nowych mamuś. Patrycja, uwierz mi, że za miesiąc będzie znacznie lepiej
Bazylku, Cabrera - bardzo się cieszę z Waszych ciąż
Wszystkim ex-testerkom życzę spokojnej i w miarę przespanej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 23:33
Luna1993, Jeżowa, Patrycja20, Cabrera lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualnyLena nie pomogę bo moje cycki współpracowały z głową i pokarmu nie było
moze spytaj gina albo któraś z dziewczyn podpowie. Fozzie nie kp ale nie wiem czy coś robiła
Bazylkove melduje się z kciukamiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 23:28
-
Lena, Hafija daje sensowne rady dotyczące odstawienia, łącznie z piciem szałwi etc.:
https://www.hafija.pl/2011/11/odstawienie-dziecka-od-piersi.html
Mi88, dziekuję, kochana, za propozycję, musimy koniecznie umówić się na jakiś spacerTeż dużo kiblujemy w domu przez smog, ale gdy tylko bedzie ładniej to może uda nam się spotkać. Byłoby super!
Lena21, mi88 lubią tę wiadomość
-
To ja czasem jezdze sama z mala jak male zakupy jakies, a jak wiwksze to albo kedziemy wszyscy, albo maz sam, albo ja siw z chaty wyrywam odpoczac i jade na zakupy...
Po czym wracam po 2h taka styrana tylo kolejkami w sklepach, ze mowie, ze wiwcej nie jade haha...
Jezowa, ale sliczna twoja coreczka
Jeżowa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700