Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Siwulec jak dasz radę zrobić obiad, to chyba jeszcze nie rodzisz
Daj znać po prysznicu.
Oskar miesięczna ślicznoto
-
Dzień dobry!
Wybaczcie że będzie mnie tu mniej, ale walczymy ostro z karmieniem. Milan przybrał 90g w 2 dni wiec mamy duży sukces!
Dzieciaki jak zwykle piękne, i jak duzo! Dawno się tyle fotek nie naogladalam.
Bazylku, Yos - kciuki za wizyty!
Siwulcu - no i za Ciebie tez, oczywiście!!!
Patrycja - wydajesz się być w lepszej formie. Cudownego dnia z Mężem! ;*
sliweczka92, emi2016, nick nieaktualny, Patrycja20, nick nieaktualny, Nadzieja22, nick nieaktualny, summer86, Lusesita, Yoselyn82, Rucola, JustynaG, pilik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-
Siwulec kciuki

Nadzieja mąż wykapal Zosie i uspil ale obudziła się po chwili ale nie narzekał ani nic także dobrze tylko szkoda że to jest bardzo rzadkie by on z nią sam był no ale trudno
Nadzieja22, summer86, Jeżowa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Siwulcu kochany, ja do szpitala pojechalam ze skurczami co 4-3min a jeszcze sie meczylam 6h ;p Ale to byl moj 1porod a GBS ujemny. Zjedzcie obiad i jedz sprawdzic. Ja pojechalam ze skurczami co 5min, chcieli mnie juz zostawic, ale nie chcialam na patologie, to... pojechalam na urodziny 30km od domu hahaha
Trzymam mocno kciuki ;* -
Minnie trzymam mocno kciuki za kp! Dzidziuś teraz ważniejszy, dawaj tylko krótkie info co u Was i będzie ok

Bajka mam nadzieję, że trochę się to zmieni skoro inicjacja była
-
Achia, Oski jak zwykle czarujący :* Nie mogę sie doczekać aż go poznam
Wszystkiego najlepszego na wszystkie kolejne miesiące.
Patrycja - fiu, fiuuu, wreszcie godna konkurencja dla Fozzie na polu błyskawicznego wylaszczenia po ciąży
Siwulec, ja od pojawuenua się skurczy regularnych co 5 minut rodziłam jeszcze ponad 12 godzin, ale u Ciebie na bank pójdzie dużo szybciej, więc nie zwlekaj za długo! Trzymam kciuki!
A my już po szczepieniu. Łusia to twardziel -
zapłakała tylko przy wbiciu, potem ładnie się uspokoiła. Sabotowała szczepienie przeciw rotawirusom (niedawno opanowała nowy skill -
wypluwanie leków) i była z siebie nad wyraz zadowolona. Potem zasnęła jak tylko ruszyliśmy w drogę powrotną, ale w domu jest jakaś niespokojna. Od 2 godzin nie śpi, marudzi i dobrze jest tylko z polikiem przytulonym do cyca.
I teraz 100 pytań do:
- w razie czego, co ile godzin można podawać dziecku pedicetamol?
- Łusia ma 1,5 miesiąca i waży 5105 (tak, wiem!). Na ulotce jest że dzieci do 3 miesięcy powinny brać 0,6 a dzieci powyzej 4 kilo 1,0. Będzie ok, jeśli jej dam, powiedzmy, 0,8?
- czy kłaść ją dzisiaj na brzuszek? Boję się, że ma te udka jakieś bolesne i jej zrobię przykrość.
- wasze dzieci też mialy takie buły w miejscach wkłuć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:10
nick nieaktualny, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Dobra jadę, po prysznicu skurcze 5, 10, 6, 6 min No i stresuje mnie ten GBS wiec jedziemy zobaczyć co w trawie piszczy
Poproszę o kciuki żebym trafiła na jakiś ludzkich lekarzy i położna
:*
nick nieaktualny, Malgonia, Barbarka1984, Madzik34, nick nieaktualny, Nadzieja22, Lena21, KateHawke, summer86, emi2016, StaraczkaNika, Lusesita, nick nieaktualny, Jeżowa, nick nieaktualny, sliweczka92, Minnie89, Yoselyn82, Rucola, Kaczorka, Patrycja20, Emiilka, Cccierpliwa, JustynaG, pilik, nick nieaktualny, moniśka..., KateKum, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Achia, Oski jak zwykle czarujący :* Nie mogę sie doczekać aż go poznam
Wszystkiego najlepszego na wszystkie kolejne miesiące.
Patrycja - fiu, fiuuu, wreszcie godna konkurencja dla Fozzie na polu błyskawicznego wylaszczenia po ciąży
Siwulec, ja od pojawuenua się skurczy regularnych co 5 minut rodziłam jeszcze ponad 12 godzin, ale u Ciebie na bank pójdzie dużo szybciej, więc nie zwlekaj za długo! Trzymam kciuki!
A my już po szczepieniu. Łusia to twardziel -
zapłakała tylko przy wbiciu, potem ładnie się uspokoiła. Sabotowała szczepienie przeciw rotawirusom (niedawno opanowała nowy skilk -
Wypluwanie leków) i była z siebie nad wyraz zadowolona. Potem zasnęła jak tylko ruszyliśmy w drogę powrotną, ale w domu jest jakaś niespokojna. Od 2 godzin nie śpi, marudzi i dobrze jest tylko z polikiem przytulonym do cyca.
I teraz 100 pytań do:
- w razie czego, co ile godzin można podawać dziecku pedicetamol.
- Łusia ma 1,5 miesiąca i waży 5105 (tak, wiem!). Na ulotce jest że dzieci do 3 miesięcy powinny brać 0,6 a dzieci powyzej 4 kilo 1,0. Będzie ok, jeśli jej dam, powiedzmy, 0,8?
- czy kłaść ją dzisiaj na brzuszek? Boję się, że ma te udka jakieś bolesne i jej zrobię przykrość.
Wpisz w google kalkulator leków przeciwgorączkowych mamaginekolog - serdecznie polecam ! Leki podaje się dla dzieci adekwatnie do wagi tam na spokojnie obliczysz odpowiednią dawkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:11
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Siwulcu mój Kochany ja ciocia Małgonia czuwa tu cały czas i milion pozytywnych myśli ślę w stronę Twoją i Betunia.. Mój Boże on za chwilę będzie pełnoprawnym obywatelem naszego kraju. aż mi łezy lecą
-
nick nieaktualnySiwulec z całych sił trzymam kciuki!!!
Sliweczka piękna radosna Hania
Brawo dla Łusi że była taka dzielna
ja nie kładę na brzuch po szczepieniu bo u nas zawsze wszechobecna drama w dzień po kluciu, jakbym ją położyła na brzuch dodatkowo to by sąsiedzi do mopsu dzwonili
Patrycja ulala ale z Ciebie laska
Mia
skradlas moje serce!!! Jaka Ty jesteś piękna, a te oczy ! No zakochałam się i przepadłam
proszę o regularne wstawianie fotek 
Oskar po raz trzeci ciocia przesyła najlepsze życzenia i całuje w policzek :*
Madzik jeszcze moment i Twoje maleństwo będzie na świecie :* zrób zdjęcie brzucha a po porodzie zdjęcie z maluszkiem
tak jak Lena kiedyś
Blue mi się chłopczyk zaczyna marzyć
a tak się zarzekalam że chce same dziewuchy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:21
nick nieaktualny, Patrycja20, nick nieaktualny, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Siwulec kciuki !!!
Nikuś kalkulator u MG naprawdę super się sprawdza, zawsze z niego korzystam. Nie wiem niestety na pewno jaka przerwa powinna być, ale kojarzy mi się nie mniej niż 4h.
U nas buły po wkłuciu nie kojarzę jakoś, ale może wypralam to z pamięci
Co do przyklejenia do cycusia to u nas norma, Franio jest po szczepieniach mega przytulaskiem -
Siwulec, mocne kciuki!

Cierpliwa, Mia jest prześliczną dziewczynką
Achia, wszystkiego najlepszego dla OSkara z okazji pierwszego miesiąca
piękne ma te oczy.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Staraczka-mozesz podawac lek co ok.4h(na ulotce powinno byc napisane)przynajmniej tak zazywczaj jest przy paracetamolu(chyba ze to jakas dawka forte to moze byc i 6h).
W miejscu wklocia moze byc spuchniete miesce i lekko wypukle.
Nie kladlambym na brzuszek,jesli moze ja bolec.
Siwulec!!!!trzymam kciuki,dawaj update wedle mozliwosci:)))
Luna no fakt,ani razu nie wstawilam tu zdjecia brzuszka..
Musze jakies zrobic,bo mam same slabej jakosci i takie z doskoku...moze wreszcie sie zmobilizuje przed jutrzejsza wizyta.
Ostatnie usg mnie jutro czeka-ciekawe ile Hania urosla i czy nie jest zbyt duza:)
Moze jutro cos wstawie.Madzik

Mama 3 corek:)