Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Siwulec jak dasz radę zrobić obiad, to chyba jeszcze nie rodzisz
Daj znać po prysznicu.
Oskar miesięczna ślicznoto -
Dzień dobry!
Wybaczcie że będzie mnie tu mniej, ale walczymy ostro z karmieniem. Milan przybrał 90g w 2 dni wiec mamy duży sukces!
Dzieciaki jak zwykle piękne, i jak duzo! Dawno się tyle fotek nie naogladalam.
Bazylku, Yos - kciuki za wizyty!
Siwulcu - no i za Ciebie tez, oczywiście!!!
Patrycja - wydajesz się być w lepszej formie. Cudownego dnia z Mężem! ;*
sliweczka92, emi2016, Achia, Patrycja20, Aga9090, Nadzieja22, veritaserum, summer86, Lusesita, Yoselyn82, Rucola, JustynaG, pilik, blue00 lubią tę wiadomość
-
Siwulec kciuki
Nadzieja mąż wykapal Zosie i uspil ale obudziła się po chwili ale nie narzekał ani nic także dobrze tylko szkoda że to jest bardzo rzadkie by on z nią sam był no ale trudnoNadzieja22, summer86, Jeżowa, veritaserum lubią tę wiadomość
-
Siwulcu kochany, ja do szpitala pojechalam ze skurczami co 4-3min a jeszcze sie meczylam 6h ;p Ale to byl moj 1porod a GBS ujemny. Zjedzcie obiad i jedz sprawdzic. Ja pojechalam ze skurczami co 5min, chcieli mnie juz zostawic, ale nie chcialam na patologie, to... pojechalam na urodziny 30km od domu hahaha
Trzymam mocno kciuki ;* -
Minnie trzymam mocno kciuki za kp! Dzidziuś teraz ważniejszy, dawaj tylko krótkie info co u Was i będzie ok
Bajka mam nadzieję, że trochę się to zmieni skoro inicjacja była -
Achia, Oski jak zwykle czarujący :* Nie mogę sie doczekać aż go poznam
Wszystkiego najlepszego na wszystkie kolejne miesiące.
Patrycja - fiu, fiuuu, wreszcie godna konkurencja dla Fozzie na polu błyskawicznego wylaszczenia po ciąży
Siwulec, ja od pojawuenua się skurczy regularnych co 5 minut rodziłam jeszcze ponad 12 godzin, ale u Ciebie na bank pójdzie dużo szybciej, więc nie zwlekaj za długo! Trzymam kciuki!
A my już po szczepieniu. Łusia to twardziel -
zapłakała tylko przy wbiciu, potem ładnie się uspokoiła. Sabotowała szczepienie przeciw rotawirusom (niedawno opanowała nowy skill -
wypluwanie leków) i była z siebie nad wyraz zadowolona. Potem zasnęła jak tylko ruszyliśmy w drogę powrotną, ale w domu jest jakaś niespokojna. Od 2 godzin nie śpi, marudzi i dobrze jest tylko z polikiem przytulonym do cyca.
I teraz 100 pytań do:
- w razie czego, co ile godzin można podawać dziecku pedicetamol?
- Łusia ma 1,5 miesiąca i waży 5105 (tak, wiem!). Na ulotce jest że dzieci do 3 miesięcy powinny brać 0,6 a dzieci powyzej 4 kilo 1,0. Będzie ok, jeśli jej dam, powiedzmy, 0,8?
- czy kłaść ją dzisiaj na brzuszek? Boję się, że ma te udka jakieś bolesne i jej zrobię przykrość.
- wasze dzieci też mialy takie buły w miejscach wkłuć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:10
Achia, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Dobra jadę, po prysznicu skurcze 5, 10, 6, 6 min No i stresuje mnie ten GBS wiec jedziemy zobaczyć co w trawie piszczy
Poproszę o kciuki żebym trafiła na jakiś ludzkich lekarzy i położna
:*Aga9090, Malgonia, Barbarka1984, Madzik34, Cabrera, Nadzieja22, Lena21, KateHawke, summer86, emi2016, StaraczkaNika, Lusesita, Achia, Jeżowa, veritaserum, sliweczka92, Minnie89, Yoselyn82, Rucola, Kaczorka, Patrycja20, Emiilka, Cccierpliwa, JustynaG, pilik, blue00, moniśka..., KateKum, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Achia, Oski jak zwykle czarujący :* Nie mogę sie doczekać aż go poznam
Wszystkiego najlepszego na wszystkie kolejne miesiące.
Patrycja - fiu, fiuuu, wreszcie godna konkurencja dla Fozzie na polu błyskawicznego wylaszczenia po ciąży
Siwulec, ja od pojawuenua się skurczy regularnych co 5 minut rodziłam jeszcze ponad 12 godzin, ale u Ciebie na bank pójdzie dużo szybciej, więc nie zwlekaj za długo! Trzymam kciuki!
A my już po szczepieniu. Łusia to twardziel -
zapłakała tylko przy wbiciu, potem ładnie się uspokoiła. Sabotowała szczepienie przeciw rotawirusom (niedawno opanowała nowy skilk -
Wypluwanie leków) i była z siebie nad wyraz zadowolona. Potem zasnęła jak tylko ruszyliśmy w drogę powrotną, ale w domu jest jakaś niespokojna. Od 2 godzin nie śpi, marudzi i dobrze jest tylko z polikiem przytulonym do cyca.
I teraz 100 pytań do:
- w razie czego, co ile godzin można podawać dziecku pedicetamol.
- Łusia ma 1,5 miesiąca i waży 5105 (tak, wiem!). Na ulotce jest że dzieci do 3 miesięcy powinny brać 0,6 a dzieci powyzej 4 kilo 1,0. Będzie ok, jeśli jej dam, powiedzmy, 0,8?
- czy kłaść ją dzisiaj na brzuszek? Boję się, że ma te udka jakieś bolesne i jej zrobię przykrość.
Wpisz w google kalkulator leków przeciwgorączkowych mamaginekolog - serdecznie polecam ! Leki podaje się dla dzieci adekwatnie do wagi tam na spokojnie obliczysz odpowiednią dawkęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:11
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Siwulcu mój Kochany ja ciocia Małgonia czuwa tu cały czas i milion pozytywnych myśli ślę w stronę Twoją i Betunia.. Mój Boże on za chwilę będzie pełnoprawnym obywatelem naszego kraju. aż mi łezy lecą
-
nick nieaktualnySiwulec z całych sił trzymam kciuki!!!
Sliweczka piękna radosna Hania
Brawo dla Łusi że była taka dzielnaja nie kładę na brzuch po szczepieniu bo u nas zawsze wszechobecna drama w dzień po kluciu, jakbym ją położyła na brzuch dodatkowo to by sąsiedzi do mopsu dzwonili
Patrycja ulala ale z Ciebie laska
Miaskradlas moje serce!!! Jaka Ty jesteś piękna, a te oczy ! No zakochałam się i przepadłam
proszę o regularne wstawianie fotek
Oskar po raz trzeci ciocia przesyła najlepsze życzenia i całuje w policzek :*
Madzik jeszcze moment i Twoje maleństwo będzie na świecie :* zrób zdjęcie brzucha a po porodzie zdjęcie z maluszkiemtak jak Lena kiedyś
Blue mi się chłopczyk zaczyna marzyća tak się zarzekalam że chce same dziewuchy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:21
Achia, Patrycja20, blue00, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Siwulec kciuki !!!
Nikuś kalkulator u MG naprawdę super się sprawdza, zawsze z niego korzystam. Nie wiem niestety na pewno jaka przerwa powinna być, ale kojarzy mi się nie mniej niż 4h.
U nas buły po wkłuciu nie kojarzę jakoś, ale może wypralam to z pamięci
Co do przyklejenia do cycusia to u nas norma, Franio jest po szczepieniach mega przytulaskiem -
Siwulec, mocne kciuki!
Cierpliwa, Mia jest prześliczną dziewczynką
Achia, wszystkiego najlepszego dla OSkara z okazji pierwszego miesiącapiękne ma te oczy.
Achia lubi tę wiadomość
-
Staraczka-mozesz podawac lek co ok.4h(na ulotce powinno byc napisane)przynajmniej tak zazywczaj jest przy paracetamolu(chyba ze to jakas dawka forte to moze byc i 6h).
W miejscu wklocia moze byc spuchniete miesce i lekko wypukle.
Nie kladlambym na brzuszek,jesli moze ja bolec.
Siwulec!!!!trzymam kciuki,dawaj update wedle mozliwosci:)))
Luna no fakt,ani razu nie wstawilam tu zdjecia brzuszka..
Musze jakies zrobic,bo mam same slabej jakosci i takie z doskoku...moze wreszcie sie zmobilizuje przed jutrzejsza wizyta.
Ostatnie usg mnie jutro czeka-ciekawe ile Hania urosla i czy nie jest zbyt duza:)
Moze jutro cos wstawie.Madzik
Mama 3 corek:)