X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku mój lekarz tak samo, dał posłuchać koło 10 tygodnia lub tuż przed :)

Wiem, że już nie raz pisałyście, więc z góry przepraszam, ale miałam zapisać sobie polecane pozycje o blw. Przypomnicie co polecacie? Jezuniu, jaka moja córeczka duża, że zaczynam się tym powoli interesować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:52

bazylkove, pilik lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, jeśli to już to zaciskam kciuki!

Bazylkove, piękne zdjęcie <3

Nika ja w dzień szczepienia nic nie zmieniałam. Fela była kąpana, leżała na brzuchu i ogólnie robiła wszystko co zwykle. Tylko ona nigdy nie marudziła po szczepieniu. Raz jej się zdarzyło, że była bardziej senna.

Luna ja właśnie wczoraj kupiłam "moje dziecko nie chce jeść" i "nowe alaantkowe blw" a dziś na necie domówiłam stare "alaantkowe blw" i "bobas lubi wybór". Fela co prawda już je, ale na razie bardziej papki, powoli zaczynamy blw

bazylkove, Luna1993 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeważnie na bolące miejsca po szczepieniu zalecano przykładać Altacet.

Bazylku,gratuluję kropka :)

bazylkove lubi tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku <3 ale Bosko! Zaraz mi łezka skapnie na synka... Jeszcze trochę i Ty też będziesz takiego tulic!

Mam nadzieję że na którymś karmieniu będą już wieści od Siwulca! Bo tu się ludzie stresują :D

bazylkove lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ślicznie dziękuję ! Myślałam o tych samych pozycjach :)

Właśnie mąż mi zmieniał opatrunki. Spojrzałam. Wiecie że nie mam już pępka? Chirurg wykorzystała mój wielki kanion do największego cięcia i po pępku nie ma śladu. Niby fajnie, ale dziwnie będzie mieć płaską bliznę zamiast pępka, lubiłam go :D

Też cały czas myślę o Siwulcu, mam nadzieję że się już tulą i odpoczywają <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję uśpić tego mojego ancymonka i nic! W zasadzie odkąd wróciliśmy z zakupów tj ok 13 on nie śpi. Coś tam podrzemał, ale to nic. Jak już zasnął, myślałam, że mocniej- to wpadłam na ten idiotyczny pomysł żeby go odłożyć.zdążyłam wstawić wodę na herbatę...on śpi albo w aucie,albo w wózku, albo jak się go mocno buja. Może powinnam mieć kołyskę?? Może ktoś z moich znajomych ma i pożyczy...
    Ale plusem dnia są moje wyniki tarczycy. Są super po porodzie :)

Też myślę o Siwulcu!<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 20:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mi już dwa razy pępek składali i zrobili taki tyci :P

Luna1993 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Luna, ale dziwnie...! Nie wiedziałam że tak się da w sumie. Na jeszcze polecam eBook mamy lekarz, choć zabtą cenę dwie inne książki w sumie kupisz. Ja korzystam tylko z internetu szczerze mówiąc i ogólnie raczej na czuja lecę z tematem...

Siwulec kciuki zaciskamy!

Blue nam tez polecali smarować altacetem :)

Bazylkove nam tak samo koło 10 tygodnia dała gin słuchać serduszka.

Powiem Wam że niesamowite są dzieciaki. To w jakim tempie ogarniają nowe rzeczy. Dzisiaj już tak śmiga na czterech że nie chce mi się wierzyć! Do tego nagle załapała picie z bidona. Podoba jej się to na tyle że ciągnie i wypluwa dużo :p... ale i tak matka zachwycona. Poza tym nadal ma wysypkę, kupiłam mediderm i smarujemy...

Rucola, Luna1993, Nadzieja22, bazylkove lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromnie mi miło, naprawdę, Summer,Veritaserum, Jeżowa,nawet Lusesita do mnie napisała... Dziewczyny ja się przyznam bez bicia, ze cofnęłam się do początku forum i analizowałam swoje wpisy (nie mam co robić hahaha) bo jakoś ostatnio poczułam się nie do końca "na swoim miejscu". Wzięło mnie na refleksje i zaczełam się zastanawiac czy mam taki podły charakter, czy jestem złośliwa i przemadrzała jak to ostatnio delikatnie odczułam. Ale jak to się mówi, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo czasem człowiek powinien się nad sobą trochę zastanowić... mimo tego, że czasu było mało doszłam do pewnych wniosków, mianowicie: Nie chciałabym na forum musieć udawać kogoś kim nie jestem, udawać, ze coś mi się podoba, ze coś lubię, ze się z czymś zgadzam, bo tak wypada. Dla "dobra ogółu" mogę pewne sprawy przemilczeć, ale chcę zebyście wiedziały, że wszystko co pisze było, jest i będzie szczere. jestem wierna swoim przekonaniom, może staroświecka, niektórzy by rzekli mało tolerancyjna... i tak w pewnym sensie jest... ale nie potrafię mówić, że coś jest dobre, skoro według mnie jest złe, ale myslę, ze teraz będe też bardziej krytyczna w stosunku do siebie.
    Oczywiście cały czas byłam z wami, widziałam wszystkie piękne forumowe Dzieciaczki i ogromnie cieszy mnie "świeża krew" ;) Bazylku, Cabrera i Nowa, pięknie zaczęłyście ten rok!!! Smiałam się na dinusiach, ze do końca 2019r zamkniecie wątek a ja od 2020 wracam do starań:P i będzie dupa zbita hahahaha
    Veritaserum dobrze pamiętasz, lewko dziś kończy 5 miesięcy, z tej okazji dostał nową wanienkę, tum-tuma, doidy cup, mase ciuchów ze smyka a w podziękowaniu wieczorem zrobił mi kupę na łóżko... na szybko przeniosłam Go na przewijak żeby materac ratować i tak sobie leżał i czekał na umycie dupska ;)

Mamy ogromne postępy w leżeniu na brzuszku, obroty w obydwie strony i Młody zaczyna się przemieszczac w tempie 1cm/minutę ale zawsze coś ;)
    Minnie ogromnie się cieszę, że Milan tak pięknie przybiera!!!
    U nas po szczepieniach nie było odczynów na nóżkach i zawsze do tej pory kąpałam, tym bardziej bo chciałam Go umyć po wizycie w przychodni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 07:43

Yoselyn82, Lusesita, pilik, Kaczorka, Achia, Nadzieja22, Patrycja20, Jeżowa, Lena21, moniśka..., KateHawke, summer86, emi2016, malka, Minnie89, veritaserum, JustynaG, bazylkove, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIlik lubię za postępy. Ninka jest obłędna, tyle je bo potrzebuje mnóstwo energii :)
    Siwulec nic nie pisze, czyżby to już??? Oby!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wszyscy wiedzą że nie piszesz bo ja tu jestem i otwarcie się z Tobą nie zgadzam, bo negujesz wszystko co robię jako matka. Można się z kimś nie zgadzać, ale jak się to robi to należy też szanować to, że ta druga osoba też ma prawo do nie zgadzania się z Tobą. Może nie zauważyłaś ale właśnie dla dobra ogółu wiele tygodni byłam miła i nic nie komentowałam. Uważam że bardzo nie w porządku jest komentować zalecenia lekarza specjalisty, podważać jego diagnozy, jak dziecka na oczy nie widziałaś i specjalistą z tej dziedziny nie jesteś. Książki, internet, who i wiedzą ogólna ze studiów to za mało żeby diagnozować czy podważać diagnozy przez internet. I tylko o to w tym chodzi. Nie mam zamiaru wdawać się w kolejne dyskusje, ale skoro obie tu mamy być, to zacznij mnie po prostu szanować jako matkę, bo też nią jesteś. To tak jakby sąsiadka ciągle Ci wytykała że nosisz dziecko w chuście albo skonsultowałaś syna tylko z jednym specjalista, podczas gdy mi to właśnie zarzucałaś. Niejednokrotnie korzystałam z Twojej wiedzy, radziłam się, ale nikt nie jest alfa i omega, nikt nie ma wiedzy z każdej dziedziny, a jak się poprawiamy to trzeba to przyjąć na klatę. Było mi bardzo przykro przez Ciebie niejednokrotnie, więc będę wdzięczna jeśli zmienisz swój stosunek do mnie, bo nie wyrządzam moim dzieciom krzywdy, mam rozum dzięki któremu potrafię krytycznym okiem spojrzeć np na diagnozy lekarskie. Pisze to bo nie lubię zamiatania pod dywan, jeśli to olejesz to trudno, ja wolałam wyjasnic

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dziękuję za polecenie, ja z tych co lubią książki i wszystko na papierze, usiąść wieczorem pod kocem z herbatą i czytać :) ale zerknę na pewno!

Gratuluję Nince takich szybkich postępów! U nas było tak, że Tosia późno usiadła ale chwilę później zaczęła chodzić, więc dzieci potrafią nas bardzo zaskoczyć tym, ile się nauczą w ciągu zaledwie kilku tygodni :) teraz tylko wszystko chować z mebli :P

Aga to podczas cesarki czy teraz jak miałaś operację w ciąży? Mój jest niemalże płaski teraz jakby go nie było :P mam nadzieję że trochę wejdzie do środka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:27

pilik lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowa porą z wanny z drinkiem w ręku!
    Moje dziecię postanowiło, że dzisiaj dzień czułości i była nieodkladalna aż do powrotu taty z pracy (wredna po matce?).
    Udało mi się dzisiaj ogarnąć chrzciny! 3 marzec - to już za miesiąc! mamy "zaklepane" w kościele, sale (70 zl/os! Mój życiowy sukces chyba!), na allegro zamówione ciuszki, gromnice i zaproszenia.

A teraz czas na opowieść ;)

Parę minut po 20 dzwoni telefon /watsupp (kto normalny dzwoni o czasie usypiania dzieci?), patrzę z kurwikami w oczach (nie, to ani teściowa, ani szwagierka) - moja rodzicielka. Pierwsza myśl (trafna oczywiscie), chciała się pochwalić, że ogarnęła sama aplikacje. A więc gadka - szmatka o dupie marynie, pyta co miałam na obiad. To mówię, że gulasz z pęczakiem .
    -z pęczakiem ? (szok i niedowierzanie) pęczak to przecież świnie jedzą!

Dziękuję, dobranoc :)

Luna1993, Nadzieja22, pilik, Jeżowa, emi2016, Patrycja20, JustynaG, bazylkove, blue00, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas operacji w czerwcu już przy nim gmerali a cesarke teraz też zrobili na tym cięciu wzdłuż, bo lepsze dojście do macicy było. Ja mam taki wklęsły i malutki

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za wklęsły i malutki ;) :*

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Lena? Pytałaś o zahamowanie laktacji? Nie pomogę, ale chętnie sama się dowiem, bo moja ma chyba turbo opóźniony zapłon, bo od wczoraj mam mleko w cyckach :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Lubię za wklęsły i malutki ;) :*
    Ale w bikini i tak się nie będę pokazywać bo mój brzuch wygląda jakby jakaś masakra przeszła :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Twoja rodzinka nigdy nie przestanie mnie zadziwiać ;) jeszcze raz gratuluję takiej super organizacji chrzcin, mówiłam że jesteś perfekcyjną panią domu :*

Aga co Ty gadasz! Urodziłaś czworo dzieci, nie możesz od siebie wymagać żeby brzuch wyglądał jak u miss świata. A po tej ciąży jeszcze dojdzie do siebie. I tak wiem że jesteś piękna babką ;) buzi nie widziałam, ale figurę w ciąży owszem <3 życzę sobie tak wyglądać po trójce

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ❤️

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja po lsparoskopii mylam się nie patrząc na brzuch. Jakoś mi słabo było jak na to patrzyłam, mimo że po cc dużo gorzej wyglądało hehe Szew mialam jakby w pepku, a dwa pozostałe w dole brzucha po obu stronach. Jak go zdjeli, to się okazało że nacięcie było pod pepkiem i ten nie ucierpiał.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 2833 2834 2835 2836 2837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ