WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś noc super :) młoda się za dużo nie rzucała na łóżku i pospała do 7.
    Ale mnie za to męczyły dziwne sny.. nawet forum nasze! Tylko nie wiem czemu, zamiast w telefonie, to szukałam postów na półkach sklepowych ;)

Alergia u mnie w tym roku jeszcze nie zaatakowała. Może mi się upiecze? Za to mąż się smarka.. :p

Nadzieja - dzisiaj też kciuki za Ciebie i Mikołaja :)

Achia, Lusesita, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika założy osobny wątek i będzie nas uczyć :) mi tez by się przydało odkurzyć angielski, bo mój jedyny kontakt z językiem to oglądanie ellen na yt :) Nika może to pomysł na biznes - angielski dla matek online

Agatka Ty mała śmieszko ! Masz taki uśmiech jakbyś coś niezle spsociła :p

Zosia czy te oczy mogą kłamać ? Rozkoszne

pilik, mi88, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś się orientuje... jeśli tata wykorzystał tydzień tacierzyńskiego to czy w przypadku zmiany pracy może skorzystać w innej firmie z pozostałego tygodnia? Czy musi to być w jednej firmie?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Jezowa miałam jeszcze pisać... niestety po ciąży alergie albo się wyciszają (wtedy stety!) albo nasilają :( i jak rozmawiam z dziewczynami to w większości im się nasiliły, też mam dużo mocniejsze niż przed ciążą :(

Kurde no... Jakby rozstępy i obwisłe cycki (w przyszłości) nie były wystarczającą karą :( a bierzesz coś dostępnego bez recepty do można przy kp? Bo ja póki co ratuję się tylko wapnem ale mnie już strzela, ledwo patrzę na oczy i smarkam co minutę :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna z tego co wiem tacierzyński trzeba wykorzystać "na raz", nie można rozbić,że teraz tydzień a drugi w innym terminie. więc chyba tak nie da rady jak piszesz. ale może ktoś wie lepiej, bo może mam błędne informacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Kurde no... Jakby rozstępy i obwisłe cycki (w przyszłości) nie były wystarczającą karą :( a bierzesz coś dostępnego bez recepty do można przy kp? Bo ja póki co ratuję się tylko wapnem ale mnie już strzela, ledwo patrzę na oczy i smarkam co minutę :(
    byłam u mojej alergolog w czwartek i mówiłą,że przy kp jakbym miała nasilone objwy alergi to oprócz moich leków mogę wziąć zyrtec albo loratan dodatkowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:21

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tacierzyński można dzielić na 2 części.

Justyna wg mojej wiedzy prawo do tacierzyńskiego nie przepada w przypadku zmiany pracy.

https://kadry.infor.pl/urlopy/urlop-ojcowski/2738931,Zmiana-pracodawcy-a-urlop-ojcowski.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:36

Achia, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos gratulacje!

Ale było dziwnie bez forum.

Dziewczyny potrzebuje podpowiedzi na. Prezent dla chrzesnicy 12letniej.. Biżuteria i kosmetyki odpadają.. Nie mam pomysłu. Jedyne co mi chodziło po głowie to wykupić jej lot w tunelu aerodynamicznym. Macie jakieś fajne pomysły?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - sprawdź na e-lactancia czy możesz się poratować jakimiś tabletkami na alergię. Wpisujesz główny składnik i Ci pokazuje.

Achia - tacierzyński, tak jak napisała Summer, można podzielić na dwie równe części, czyli każda po 7 dni :)
    Niestety nie wiem, jak to się ma przy zmianie pracy. Na logikę nie powinno przepadać :)

A tymczasem ja się wyrwałam z domu bez dziecka :D mąż się dziś zaoferował do opieki nad Aluśką :)
    Jadę zakupić testy - i owu i ciążowe.
    Jak mnie w poniedziałek krew nie zaleje, to pod koniec tygodnia zatestuję. Chociaż od kilku dni brzuch mnie co rusz ćmi @.

JustynaG, Jeżowa, Bajkaaa, Nadzieja22, pilik, sliweczka92, KateHawke, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ktoś mnie ożartował... nie wiem skąd małam takowe informacje..ale dobrze,że mozna rozbić! :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Zosia i Agatka piękne dziewczynki jesteście.
    Justyna, tacierzyński można podzielić pomiędzy zakłady pracy, akurat miesiąc temu znajomy wykorzystywał drugi tydzień w nowej pracy.
    Ibishka kurcze ciężka sprawa z taką dziewczynką, a ma jakieś zainteresowania? Moja chrześnica ma 11 lat ale ma fioła na punkcie koni, więc każdy prezent zwiazany z nimi wywołuje szał, także mam łatwo.

mi88 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

A u nas zabawa na całego. Robię porządki i zniosłam do wiekszego pokoju Łusine zabawki z różnych zabawowych punktów mieszkania i biedaczka nie wie na co patrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 23:03

Kaczorka, malka, JustynaG, Lunaris, Jeżowa, moniśka..., Achia, Yoselyn82, blue00, pilik, Nadzieja22, sliweczka92, KateHawke, Flowwer, Patrycja20, Lusesita, Anna Stesia, Rucola, Siwulec, Lena21 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, dałabym bon do Empiku, kupi sobie książkę, płytę czy co tam będzie chciała. Niektórzy uznają to za pójście na latwiznę, ale ja bardzo nie lubię nietrafionych prezentów..

Lunaris, ibishka, Sarna84, Rucola, Siwulec lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ja na szybko bo pełny dom i pełne ręce roboty:

1) YOS gratulacje :) mam nadzieję że wszystko u Was OK i dobrze się czujesz. Daj znać jak się ogarniesz.

2)Nadzieja szkoda że się wyciszyło ale jak to mówimy na wątku: bez dziecka ze szpitala już nie wyjdziesz ;) kciuki cały czas za Ciebie trzymamy.

3) Dostałam wczoraj zwrot z PITu -ponieważ rozliczyłam go jak pisałyśmy tu na wątku (bodajże KAczorka zaczęła temat któregoś poranka?) a kilka osób też wtedy zajrzało do programu to możecie spodziewać się przypływu/ odpływu gotówki ;)
    3a)nadmiar pieniędzy zużyłam w Lidlu gdzie wpadłam w szał i nawet pani przy kasie patrzyła na mnie dziwnie, zdjęcia w wolnej chwili.
    3b)wiązałam dziś pierwszy raz chustę tkaną -REWELACJA, jadę dziś wydać kolejne pieniądze ;) zakupię tą chustę co mi doradzałyście, thx all <3

4) Stasio po skoku- podrzuca biodra do góry jak szalony i zaczął łapać zabawki wiszące na pałąk w rączki :D

Zmykam do moich chłopaków bo jutro goście- mam sprzątanie a po południu jeszcze lecimy do dziadków. Mam nadzieję że wieczorem uda mi się siąść choć na chwilę do Was.

Kaczorka, Achia, pilik, Sarna84, Nadzieja22, Patrycja20, Rucola, Lena21 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka i Zosia cudne <3

Nadzieja trzymam cały czas kciuki!

Współczuję dziewczyny tych nieprzespanych nocy.

Achia my zaczynaliśmy basen jak Felka miała 3miesice. Później przyplątało się zapalenie ucha i musieliśmy przerwać na jakiś czas. Poszliśmy znowu jak miała 5miesiecy i w sumie było lepiej niż wcześniej, była bardziej zainteresowana tym co się dzieje.

U nas noc nie najgorsza. Felka dziś zwiedza całe mieszkanie. Muszę uważać co zjada bo już były kable, klapki emka i zrzuciła wszytsko z jedynej niskiej półki jaką mamy. Ale przy tym pełzaniu tak uderza nogami o podłogę, że już sobie skórę do krwi zdarła na paluszku.

Teraz zalicza pierwszą drzemkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 23:27

Lunaris, Achia, Kaczorka, Yoselyn82, blue00, Sarna84, Nadzieja22, pilik, sliweczka92, JustynaG, summer86, Flowwer, Lusesita, KateHawke, Patrycja20, Anna Stesia, Rucola, Jeżowa, Lena21, mi88 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanie o to co mamy interesuje najbardziej czyli o niemowlęcą kupę ;) jakie kupki mają wasze dzieciaki podczas rozszerzania diety?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - bardzo różną. Najczęściej konsystencji plasteliny. Ale zdarzają się i rzadsze :)

I potwierdzam to co napisała Lunaris - do nas też wczoraj przyszedł zwrot z podatku :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny a którego skladalyscie pit?

U nas kupy Zosi sa wlasnie jak plastelina chyba,ze wypije wiecej mleka to wtedy podobne do tych wczesniejszych, a w ogóle to moje dziecko je raz dziennie mleko ale za to w nicy niestety je dużo, nie umiem tego zmienić a moze nie powinnam sie tym martwic?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to jest szansa że wkrótce i do nas dotrze zwrot! Przydałby się nie powiem.
    Właśnie się zrujnowałam w biedronce bo odkryłam lakiery hybrydowe i płyty. Musiałam raz kupić coś dla siebie a co.

Achia na basen dobrze żeby maluch trzymał sztywno główkę, jak dla mnie to taki konieczny wymóg (chociaż z Ninką jeszcze nie byłam, ależ siostrzenicą chodziłam jak była maleńka)

Co do alergii nie chce straszyć, ale uprzedzam:( jamam skórne na jedzenie więc staram się unikać uczulających produktów w miarę możliwości. Jak bardzo zle to zyrtec i maść ze sterydem

Nadzieja ale ten Twoj Mikołaj uparty!

Nika dziękuje! Będę wdzięczna bardzo :)

A kupy takie „dorosłe” jak plastelina.

Lunaris czekamy na foto z nową chustą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:03

Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- no właśne poczekamy aż będzie trzymał sztywno główkę.bo to dla nas też ważne. a nie sądze by do 10.03 to się stało :p znajdziemy inny basen :) no i chcemy pójść ten pierwszy raz zanik zaniknie ten "obronny" odruch czyli,że nie otwiera ust, kiedy się zanurza w wodzie.

‹‹ 3010 3011 3012 3013 3014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ