Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJejku, dzkew , współczuję tych nocek. U nas były dziś z 3,4 karmienia, ale zauważyłam, że rano nawet nie pamiętam ile tego było :p
Pobudka o 6 .
A możecie cokolwiek odespać w dzień?
Lusesita-moze jak wiosna przyjdzie na dobre, więcej naturalnej witaminy D będzie, to samopoczucie się poprawi? -
AnnaStesia chciałabym karmić jak najdłużej ale muszę brać pod uwagę że od lipca zaczyna wracać do pracy (zaczynam od 2 dni w tygodniu po 6h) więc mam na uwadze to że nie pociągnę tak długo jak byłabym cały czas w domu....
Dziewczyny współczuję nocek i pobudek. U nas już kilka dni pobudka o 6, zabawa do 7 a potem drzemka. Dziś musimy wstać po 8 bo w planach mamy fitness i wizytę u Izape. Szczepienie na szczęście nie wpłynęło na samopoczucie Lewka. Miłego dnia!!!!!Anna Stesia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia przyjdzie wiosna ( dziś pierwszy dzień chyba hehe) i przyjdzie praca.
Pytałaś wczoraj czy mozecie mi jakiś pomoc. Zawsze mi pomagacie, bo tu jesteście
A co do budzenia się na cyca, to zanim Dominice wyszły górne jedynki, to budziła się 3 razy, Max 4. Nie wiem o co teraz chodzi. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry, u nas zabawy od ponad godziny. Pewnie tak jak wczoraj koło 7 będzie potrzebna drzemka...
Wczoraj przez to wszystko musiała mieć cztery drzemki. Zasnęła na szczęście mniej więcej tak jak zawsze, więc skoro potrzebuje to jej tego ograniczać nie będę.
My dzisiaj może wybierzemy się na mini sesje chustową. Chciałabym bardzo sle nie wiem czy dam radę... przeraza mnie podróż i potem konieczność minimum dwóch godzin na rękach/ w chuście bez możliwości odłożenia co przy moim ruchliwym i wyrywającym się dziecku sprawia że jestem na skraju rezygnacji...
AnnaStesia jesteś niesamowita i tak, że dajesz radę prace ogarniać! Ja szczerze sobie nie wyobrażam i nie wiem co zrobimy, jakbym musiała wrócić we wrześniu do pracy...
Rucola byłam nianią dziewczynki której mamy nie było 6-8 godzin dziennie w domu. Odstawiła się jak miała prawie cztery lata i to jednak na prośbę mamy która postanowiła, że to jednak za dużo. A mała jadła już tylko w nocy.Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny później nadrobię mam pytanie bo mąż zasiał we mnie ziarno niepewności. Może któraś z Was zna się na sprawach kadrowych a najlepiej na prawie pracy ? ( Reset, Luna ? )
Od stycznia 2018 jestem zatrudniona w obecnej firmie , niestety już po 3 tyg byłam zmuszona iść na zwolnienie związane z ciążą ( krwiak ) a oczywiście udało nam się jak zmienilM pracę. Wcześniej byłam zatrudniona ponad 2 lata w innej formie. Nie miałam przerwy w pracy. Czy wysokość urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego to powinna być średnia z 12 miesięcy przepracowanych nawet u innego pracodawcy ? Czy tylko ten niepełny miesiąc który " przepracowałam " w obecnej ? Jestem w dziwnej sytuacji bo zmieniłam warunki finansowe z lepszych na gorsze byłam tego świadoma ale mąż twierdzi że macierzyński powinnam mieć wyższy bo się powinno liczyć średnia z 12 miesięcy przepracowanych. Bez względu na pracodawcę jeżeli nie było przerwy w pracy.
Mogę dzwonić do obecnej pracy ale muszę mieć jakąś fachową poradę. Będę chciała się umówić do jakiegoś prawnika i zapytać czy coś ale może któraś z Was się orientuje ? -
Ja tam nie narzekam, bo wczorajsza noc to 8h snu bez przerwy. o dziwo! A dzis dla odmiany wczesniej dzien zaczelismy. Polozylam ja jeszcze i co? Panienka zdecydowala, ze to dobry moment na kupe. Takze z rana pelny serwis, sniadanko zjedlismy, a teraz panienka nam przysypia.
Wyskocze do Biedrony zaraz, a po 13 mamy usg bioderek powtorne. Poprosze o kciuki.
A Wy dziewczyny odsypiajcie jak sie uda dzisiaj!pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyVeritaserum wg mojej wiedzy wysokość zasiłku oblicza się wg wynagrodzenia u pracodawcy, w u którego powstała niezdolność do pracy- najpierw zasiłek chorobowy, później macierzyński. Jeśli przepracowałaś 3 tyg to podstawa obliczeń jest wynagrodzenie ktore by przypadało na pełny miesiąc. Co do 12 miesięcy to tak się właśnie ustala wysokość zasiłku. Jeśli ktoś pracuje krócej np 6 miesięcy to je się bierze pod uwagę obliczając podstawę. Przy zmianie pracy liczy się wynagrodzenie u nowego pracodawcy, ale może się mylę- ze mnie raczej karnista. Reset?
veritaserum, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fozzie Bear wrote:Rucola, Lewko był wczoraj? Przedwczoraj? Szczepiony, prawda? Nie oceniam, ale ja bym nie ryzykowła wizyty w szpitalu -siedlusku bakterii i całego zła, z dzieckiem chwilę po szczepieniu...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
Patrycja20 wrote:Dziewczyny dzisiaj jak odciagalam Kai nosa to lecą żółte gile ... to bardzo źle? Mam jechać do lekarza ???#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dzień dobry!
Najpierw współczuję wszystkim złych nocek i dołączam do klubu pobudek po 4. U nas na szczęście mąż uśpił jeszcze Agatkę (o dziwo udało się bez cyca), ale o 6 już gotowa do dnia - w bardzo złym humorze.
Anna Stesia jak przeczytałam, że starasz się chodzić spać nie później niż o 2 to aż się cofnęłam, żeby zobaczyć czy na pewno dobrze czytam. Pamiętaj proszę, że nie jesteś cyborgiem Na pewno jesteś mega ambitna, ale zdrowie jednak jest ważniejsze. Przykro mi także, że na dodatek masz jeszcze problemy w pracy, pomimo swojego poświęcenia...
Karma widziałam właśnie wczoraj, że Emilka pospała Ci 8 godzin! toż to niesamowite!U nas takie cuda się nie zdarzają
Nadzieja bardzo się cieszę, że u Was wszystko się super układa Synka masz przecudnego! Czy kocyk jest z lullalove? Bo jeśli tak, to zazdroszczę umiejętności takiego ładnego owinięcia nim, mi to nigdy tak ładnie nie wychodzi (#problemypierwszegoświata).
Rucola - ja to jak zawsze jestem najmądrzejsza jak przychodzi do udzielania rad - ale wydaje mi się, że powrót do pracy nie musi wcale oznaczać początku końca drogi mlecznej. U mnie w zakładzie mam koleżankę, która karmi już 2,5 roku a do pracy wróciła po około 6 miesiącach - oczywiście nie na pełny etat, ale kilka razy w tygodniu po kilka godzin. Córeczka bezbutelkowa, nie chciała pić odciąganego, więc była tylko na cycu cały czas. Czy w trakcie Twojej pracy mąż będzie zajmował się Lewciem? Bo jeśli tak, to może mógłby w połowie pracy go przywozić na karmienie czy coś? My tak na pewno będziemy robić, jak wrócę na uczelnię.
Pilik ale byłoby fajnie mieć taką sesję! Jak Wy takie chustowe to aż żal nie mieć pięknej pamiątki rozumiem obawy i stres, ale myślę, że z perspektywy czasu będziesz zadowolona, że pojechałaś
Miłego dnia!Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość