Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga9090 wrote:Patrycja ja bym skonsultowała aby nie było tak jak z Borysem. Żółte gile to bakteryjne, a nie wirusowe.
A robisz inhalacje?pilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Wczoraj mało mnie tu było ale źle się czułam cały dzień. Ania miała 2 krótkie drzemki, w tym jedna na spacerze. Padłam o 19. Na szczęście dziś już żołądek nie boli więc jest lepiej.
Rucola, u nas rozszerzanie diety jest podobne, choć pewnie Aneczka zjada mniejsze porcje. Na początku kaszki robiłam jej po 30-40ml i nie zjadała wszystkiego.
Wiadomo, że jeśli dziecko ma jakieś tam zapotrzebowanie kaloryczne i dostanie X kalorii w stałych posiłkach to będzie potrzebować mniej mleka.
A z czasem mleka będzie coraz mniej i wtedy np. taki dwulatek pije tylko na kolację i/lub śniadanie. A w ciągu dnia stałe posiłki.
Veritaserum, jeśli mowa o zasiłku to jestem takiego samego zdania jak Luna.
Znajoma pracowała w firmę X dłuższy czas, firma się przekształciła w inną spółkę, zmienił się właściciel oraz umowy. Podpisała nową umowę o pracę na takich samych warunkach ale akurat w ciągu tych 2 m-cy (zanim poszła na L4 ciążowe) wyrobiła jakieś super premie i dostawała kasę na podstawie tych 2 pensji.
Tak na dobrą sprawę, to dobrze, że miałaś ciągłość... bo z tego co wiem, to gdy nie ma ciągłości przy przejściu z jednej do drugiej firmy to aby uzyskać prawo do zasiłku trzeba przepracować 30 dni. -
Dzień dobry w pierwszy dzień wiosny! Od wczoraj Was gonię i ciągle jestem dzień do tyłu...
Anna Stesia - to ja rodziłam w Siemiradzkim, więc przyłącze się do kampanii "Uratuj Reset przed złymi doradcami laktacyjnymi"
Nie żebym wszystko inne polecała w tym szpitalu, mam taką traumę po porodzie nadal, że ani myślę rodzić jeszcze raz
Nadzieja - ja mam okłady żelowe w zamrażarce i czasem stosuje jak mam zastój. Dają radę i łagodzą to napięcie w cycu.
A Mikołaj jest przeslodki
Widzę że większość z Was pisze o karmieniu co godzinę. To na dobę wychodzi całkiem sporo. A moja pediatra krzywo patrzyła jak powiedziałam, że karmie 8, max 10 razy... I że "nie każdy płacz to głód, a dziecko powinno jeszcze co 3-4h". Chyba już do niej nie wrócimy :p
Jeżowa - piąteczka za walkę o KP! Ja mam ciary na samą myśl o początkach. Ale różnica jest taka, że ja piersi mam ciągle przepełnione, w jednej mam 120ml (sprawdzałam!) więc muszę karmic na zmianę bo inaczej Miluś nie da rady tyle zjeść. I tak już mniej ulewa, bo jeszcze 2 tygodnie temu chlustał po każdym karmieniu...
Lusesita - przykro mi że taki spadek formy u Ciebie mam nadzieję że się poprawi niedługo ;*
Wracam do mojego szczęścia. Ostatnio jest taki aktywny, taki ciekawy świata że spędzam z nim więcej czasu na zabawie i brakuje mi czasem czasu żeby napisać. Ale jestem z Wami cały czas ;*
Anna Stesia, Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość
-
AnnaStesia, zgadzam się z dziewczynami! Kobieto, Ty nie jesteś cyborgiem. Potrzebujesz snu. Szczególnie przy tak wymagającym dziecku.
Jeżowa, tak sobie pomyślałam, że mogłabyś zapisywać swoje złote rady odnośnie kp i potem w chwilach wątpliwości czytać sobie to, co radziłaś innymAnna Stesia, summer86, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrycja20 wrote:Teraz odciagam i już nie ma śladu po tym żółtym ... kuzwa nie wiem co robić u nas pediatrzy najchętniej wepchaliby antybiotyk wszystko tak tu leczą
-
nick nieaktualnyJustyna wiem. Miałam szczęście. Bo generalnie zmieniłam pracę zrezygnowana że nam nie wychodzi , zaszłam w ciąże a 4 dni przed incydentem z krwiakiem podpisałam umowę ...
O dziwo... Nadal mnie tam chcą ale na rozmowie powiedziałam szczerze że staram się o dziecko ale nie wychodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 09:22
-
Dziewczyny, dziękuję Wam! Wiem, ze okropnie nadwyrezylam organizm, ale taka praca. Skoro znaczna część muszę wykonywać w domu, to muszę to robić kosztem snu, bo przecież nie kosztem dziecka. Zwłaszcza że u nas noce coraz bardziej hardokorowe, z 40-minutowym noszenie i uspokajaniem po każdym karmieniu. Na pracę naprawdę nie zostaje wiele czasu ani sił.
A co do antybiotyku to ja od wczoraj jestem wstrząśnięta, bo na jednej grupie, na której jestem, pewien chłopczyk wylądował w szpitalu z powodu źle dobrego antybiotyku i walczy teraz o życie. Jest tydzień młodszy od mojego synka i jestem przerażona, jeden błąd lekarza może kosztować życie tego malca. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44ffd415b29e.jpg
Przyznać się teraz! Która piła piwo 0%Aga9090, Achia, Bajkaaa, staraczka1111, Karma88, ibishka, Lusesita, Anna Stesia, pilik, JuicyB, Nadzieja22, Rucola, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44ffd415b29e.jpg
Przyznać się teraz! Która piła piwo 0%
Nooooo to wiele tłumaczy
Ps. Swoją drogą Lech wypuścił nowe smaki piwa 0%, ale jeszcze nie próbowałam :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 09:41
Rucola lubi tę wiadomość
-
Justyna HAHAHAH!!! No to ja już rozumiem, czemu Agatka tak macha rękami i nogami co do zapisywania swoich własnych rad to chyba dobry pomysł... Przysięgam, że jestem największą hipokrytką w tym temacie. Sama drżę o laktację po powrocie do pracy, ale Rucolę uspokajam
Achia jak tam migrena? Muszę obczaić jakie nowe smaki piwka sąJustynaG, summer86, Achia, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
do kataru i gili się nie odniosę, bo znam się tylko na swoich
Nadzieja, zakochałam się w Twoim Synku - on wygląda jak Aniołek
A ja się tylko chciałam pochwalić, że pierwszy raz skorzystałam z pierwszeństwa będąc w ciąży. Musiałam zrobić comiesięczną morfologię i mocz. W poczekalni było z 15 osób, co druga zasmarkana. I tak sobie pomyślałam: cholera, Reset ma rację, przecież tu jest tyle potencjalnych zagrożeń/bakterii/zarazków.
Więc zapytałam, kto jest pierwszy w kolejce i poinformowałam grzecznie tą osobę, że jestem w ciąży i chciałabym skorzystać z pierwszeństwa. Na szczęście żaden nieprzyjemny komentarz nie padł, tylko wzrok ludzi był zdziwiony
Aaaa, i jeszcze dopisałam się na usg prenatalne do polecanego specjalisty na 01.04.2019 (mojego zaprzyjaźnionego gina, u którego prowadzimy ciąże, nie ma na liście Ginów z Certyfikatem). Tym sposobem będę miała dwa dokładne usg (tydzień po tygodniu)Achia, Bajkaaa, Aga9090, staraczka1111, summer86, JustynaG, Jeżowa, Karma88, Luna1993, KateKum, ibishka, Lusesita, Siwulec, Anna Stesia, Nadzieja22, Rucola, Lena21, Lunaris, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Dawno nas tu nie było wiec wstawiam : ja i moje dziecioki https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc93658948a9.jpg
Dziewczyny i polecam Wam książeczkę dla dzieci KIEDYŚ.. ja się spłakałam jak ja czytałam ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 09:56
Achia, Aga9090, summer86, Jeżowa, Cabrera, sliweczka92, JustynaG, Karma88, Luna1993, frezyjciada, moniśka..., ibishka, blue00, Bajkaaa, Lusesita, Siwulec, Yoselyn82, Anna Stesia, pilik, Madzik34, Nadzieja22, Rucola, Lena21, KateKum, Izape_91, -Mamunia-, Lunaris, Morusek, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny