X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - mieszkamy w Czyżynach (bądź bardziej ogólnie dla ludzi spoza Krakowa - w Nowej Hucie ;))

Dziś caaaaly dzień pada, a ja bez spaceru czuję się nieżywa kompletnie. Może jutro niebo wyschnie chociaż na godzinę.

Rucola lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Justyna przepraszam, że wczoraj nie odniosłam się do przykrej sytuacji Twojej mamy - czytałam na spacerze, a pisałam późnym wieczorem i mi umknęło... Wszystko chyba zostało już powiedziane, przykre jest to, że kilkadziesiąt lata doświadczenia i oddania jednej firmie nic nie znaczy, gdy "trzeba" zwalniać :( mam nadzieję, że szybko stanie na nogi i znajdzie pracę, w której lepiej traktuje się pracowników.

Minnie współczuję alergii pokarmowej, ale też radzę poszukać w sieci produktów wegańskich, które są dostępne w sklepach - obecnie na szczęście trend na dietę roślinną jest tak duży, że alternatywy dla bmk są ogromne.

Pilik całym sercem współczuję malutkiej Nince alergii... ja jestem duża i rozumna, a i tak czasem zadaję sobie pytanie za jakie grzechy muszę walczyć z alergią :/ nie wyobrażam sobie jaką konsternację musi to wywoływać u tak małego dziecka, które nie rozumie co się dzieje :(

Achia ja się właśnie tak nijako czułam przez dwa dni, nie że przeziębiona, tylko taka przeżuta, wypluta, zdarzyło mi się zemdleć i wymiotować z tej słabości :(

Luna mamy tego samego Tum tuma! Jest ekstra :D wydaje mi się, że jak dziecko jest smoczkowe to ciągniecie ze słomki idzie łatwiutko, bo to jednak podobny system :) gratuluję Zuzi umiejętności :D a mi się wydawało, że Ty już wcześniej pisałaś, że Zuzia Wam pełza?

My dzisiaj mamy basen - niby kolej męża, żeby być w basenie z Agatą, ale jest tak chory, że ja przejmuję inicjatywę, a że dzisiaj będą pierwsze zajęcia z nurkowania bobasów, to jestem super podekscytowana i cieszę się, że będę z nią w wodzie :D ja uwielbiam wodę, mam nadzieję, że Agatce też spodoba się nurkowanie :)

Lunaris co tam u Was? Albo jakoś niedokładnie czytałam, albo nie widziałam od Ciebie postu od jakiegoś czasu?

Co do alkoholu jeszcze - muszę oddać moim rodzicom, że ja do jakiegoś 15 roku życia nawet nie wiedziałam, że oni w ogóle czasem coś piją :D ale z opowieści znam historię mojej mamy, która przesadziła z cytrynówką na imprezie firmowej i na mega kacu mnie odprowadzała do przedszkola, ledwo wróciła do domu i cały dzień rzygała - haha, brawo mamo! Od tamtej pory nie tknęła cytrynówki :)

napisałam tego posta przed południem, ale nie wysłałam - gratulacje dla mnie :D więc wysyłam, a po uśpieniu małej nadrobię nowe posty!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa koniecznie daj znać jak było na basenie 😊 bawcie się dobrze 😊 Zuzia nie pełza jak Agatka, ona raczej wykonuje ruchy dżdżownicy albo się turla, o tym pisałam 😅 leży na boku, podkurcza się i wówczas przemieszcza do miejsca docelowego. Albo turlanko.

Rozgrzeszcie mnie, bo kupiłam nowa chustę 🙈

pilik lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia w sprawie mamy.

Luna, o rozgrzeszenie to tylko do Chrystusowej :P
    Ale jeśli satysfakcjonuje Cię moje rozgrzeszenie to koniecznie pochwal się nowym łupem, bez zdjęcia nie będzie wina odpuszczona :D

Rucola, a może najlepiej byłoby po prostu dołączyć do chłopaków?

Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna we wtorek melduję się ze zdjęciami, fakt zapomniałam że tu Chrystusowa ma decydujący głos 😊 muszę się emkowi przyznać 🙈

pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Justyna we wtorek melduję się ze zdjęciami, fakt zapomniałam że tu Chrystusowa ma decydujący głos 😊 muszę się emkowi przyznać 🙈
    Powodzenia :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, jeśli Chrystusowa to Jezusowa to rozgrzeszę dopiero, jak zobaczę co za cudo kupiłaś :D

Na basenie było ekstra, Agatka nurkowała i bardzo jej się podobało. Mała Syrenka z niej :D jeśli ktoś jest z Wrocławia to z całego serca polecam szkołę pływania "Fala"! Pani, która prowadzi zajęcia jest zajebista :D

Luna1993, JustynaG lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekskuze mła - o rozgrzeszenie to do Jezusowej a nie Chrystusowej!

I witam się popołudniem! U nas skok przeszedł już chyba, gadane to Klara zaczęła mieć, że ho ho! Doszły obroty z brzuszka na plecy i idzie nam Dolna jedynka!
    My jako rodzice weszliśmy na kolejny poziom, bo dzisiaj na zakupach zostawiliśmy Stasia na placu zabaw w galerii - tym sposobem kupiłam sobie nowe ciuchy adekwatne do obecnego stanu mojej figury - no cóż, żarcia nie odpuszczę, a talii jak u osy już też raczej nie będę miała, więc dodatkowo postanowiłam doinwestowac siebie przez na początek zrobienie sobie brwi! A co, matce też się należy! Już się zastanawiam co Dalej, miałam plan zrobić usta, ale wczoraj usłyszałam że nie ma co w nich poprawiać (cholera! Więc co dalej? #coztymhajsemzrobic) tyle mniej więcej u nas.

Justyna, co do mamy T ok powiem Ci, że mój tato kilka lat temu też stracił pracę po ponad 20 latach w firmie i obecnie jest w ch. zadowolony! Więc liczę, że i u was wyjdzie na dobre!

Luna Achia Justyna - widziałam zdjęcia na fb i tu na forum - super, że spotkanie się udały, a dzieci dały wam nacieszyć się swoim towarzystwem!

Minie - Milan jaki jest duży! Małżonka nie widziałam, ale urodę to ukradł Tobie! Cudownie razem wyglądzie! (ile Milan już waży? Wydaje się taaaki duży!)

Pilik, miałam pytać już ostatnio - na jaką pralkę się w końcu zdecydowałas? Dobrze, że skonsultować swoje obawy co do Ninki, jesteś bogatsza a wiedzę i diagnozę , która zdecydowanie odmieni wasze dni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 19:59

pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset specjalnie dla Ciebie.

Nie mam lepszego, bo nie było ani komu powierzyć cykniecia czegoś logicznego, ani czasu na to, bo zabkujący Florek=płaczący, mamowaty Florek.

Wrzucam na chwilę, także proszę nie cytujcie.

Uśpie Florka to postaram się nadrobić zaległości i odnieść chociaż do części!

Ps. To był MEGA ciężki dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 23:16

reset, pilik, summer86, Kaczorka, Minnie89, Luna1993, Flowwer, JustynaG, Cabrera lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez- po dwóch ciążach TAAAAAKI brzuch? Chyba macie wspólnych przodków z Fozzie.

U mnie kryzys ubraniowy :( Przestaję dopinać się w część ubrań do pracy... już pal sześć ukrywanie brzucha, ale spódnicy nie dopnę, spodnie ledwo ledwo... Pocieszam się, że dopinam jeszcze te z matury ;) (szkoda tylko, że ostatnio były za luźne :P).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - (nie wiem jak u Frez?) ale może i mój brzuch nie jest wystający, za co tak go pacniesz to 2 dni się trzęsie ;)

Swoją drogą dobrze, że piszesz o kryzysie ubraniowym, bo ja Ci przecież eleganckie spodnie obiecałam! Postaram się w najbliższym czasie dostać na pocztę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 20:54

Achia, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie - padłam :D

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wybacz za zobrazowanie! 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa brawa dla Agatki! tylko patrzeć jak zacznie Ci się wspinać po nogach! matko jak ten czas nieubłaganie szybko leci 😱 zazdroszczę basenu! u nas najbliższy ponad 30km od nas, woda zimna, zajęcia niby są dla maluchów, ale tylko w niedzielę :( a my niedzielę spędzamy z dala od sklepów itp.
    Ja też uwielbiam wodę, odwrotnie do eMka, ale mam nadzieję, że chłopcy w tej kwestii będą mieli więcej ze mną wspólnego ;) mąż niestety nawet pływać nie potrafi :P

Reset ja mam nadzieję, że chociaż ciut odetchniesz po prenatalnych i będziesz mogła w spokoju cieszyć się ciążą i eksponować brzuszek na prawo i lewo. Pierwsza ciąża to wspaniały czas, zupełnie niepowtarzalny, korzystaj z tego. Ja mam do siebie ogromny żal, że w pierwszej ciąży tak wszystko analizowałam, zamartwiałam się, nie robiłam nic typowo dla siebie żeby się poczuć kobieco itp. W drugiej ciąży już nie było na to wszystko czasu. I teraz patrząc na to z perspektywy czasu niezły stres przez te 9msc zafundowałam pierowrodnemu, to raz, a dwa nie zadbałam o siebie. Mogłam spać wtedy, kiedy chciało mi się spać, czy obejrzeć film leżąc na kanapie i nie przejmować się bałaganem. Kolejne ciąże już są trudniejsze pod tym względem i żałuję, że tak okropnie ten super czas wykorzystałam. Dlatego odpoczywaj kiedy tylko możesz, bo ten czas już nigdy nie wróci...

Pilik na takie napady krtani ponoć dobrze działa b.zimne powietrze. W rodzinie eMka mają takiego gagatka, co właśnie ma alergiczne(najprawdopodobniej) napady kaszlu alergicznego, aż ciężko mu oddychać. Wtedy otwierają drzwi z zamrażarki, kilka wdechów i jest spokój, a zimą otwierają okno.

Odnośnie alkoholu przy dzieciach. Przy mnie, moim rodzeństwie nie raz tata wypił piwo, czy i wódkę. Ja uważam, że wszystko jest dla ludzi, a takie ukrywanie się, to chyba bardziej rozbudza ciekawość dzieci, ale w tym sensie, że zakazany owoc smakuje najbardziej ;) Dlatego myślę, że lepiej tłumaczyć, że w odpowiedniej ilości dla dorosłych picie alkoholu nie jest niczym złym.

Luna Zuzinek cudny😍 fajnie, że szybko ogarnęła tumtuma! u nas nadal fascynacja, że coś cieknie po brodzie, także co z tego, że potrafi pić z bidonu, jak 3/4 tej wody zadowolony "wypuszcza" z paszczy z okrzykiem radości włącznie 😅

Minnie oddaj trochę deszczu! u nas susza przeokropna, mąż ostatnie noce ciągle podlewa... Także lipa straszna! okna myte przed świętami, a już zakurzone jak nie wiem.

Reseciku teraz czas na sexi ciążowe ubrania :) a brzuch zrobiły rajtki wyszczuplające 😂 może nie jest jakiś mega odstający, aaaaaleeeee bliźniaczy z brzuchem Fozzie= sztorm przy lekkim puknięciu.

Muszę się wziąć za siebie, stanowczo... tylko kiedy? jakiś sposób na nagięcie czasoprzestrzeni?

Fozzie jak robiłaś brwi? mi się marzy microblending, ale są inne wydatki😖 nawet mam polubioną zawalistą babeczkę na fb od tego. M I S T R Z Y N I !!! kiedyś sobie zrobię...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Achia wybacz za zobrazowanie! 😅
    Alez nic się nie stało, zwłaszcza że znam ten ból :p

Frez- dokładnie, też bym się chciała za siebie wziąć! Ale po całym dniu padam na twarz. A mam tylko 1 dziecko... :P chyba że w ramach treningu liczy się 1,5h sprzątanie mieszkania?:D
    Okna u nas były pełen pyłków, ale też dziś spadł deszcz na szczęście ;)

Dziewczyny a możecie powiedzieć jak to jest z tym podnóżkiem od krzesełka do karmienia?niby w necie piszą, że ma być, ale pamiętam jak 2 z Was(chyba 2 i mój pociążowy budyń zamiast mózgu nie pamiętam kto... wybaczycie!) dostały info od fizjo, że do roku lepiej bez podnóżka. Czy to jest zależne indywidualnie od dzieciaczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 21:05

• pilik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna co za cudo? Ja czekam na moją! Widziałam pierwsze próby krosna i się nie mogę doczekać <3! Ale te moje to takie budżetowe w porównaniu do Twoich ;p

Achia na całe szczęście przyjaciel rodziców jest dobrym alergologiem dziecięcym, ten który wczoraj u nas był. na ten moment nie zamierzam dalej szukać. Jakby mnie coś niepokoiło albo trzeba by jakiś częstszych kontroli to będę szukać kogoś bliżej. Na ten moment ustawił nam leczenie, powiedział co nas powinno zaniepokoić no i mamy nadzieje, że to wystarczy.
    Dzisiaj już jest duża poprawa na szczęście.

Fozzie uwielbiam Twój luz!

Reset nie dziwie się wcale! Sama bym się stresowała i przy opcji taxi pewnie bym nie rozważała jazdy sama. Ale co tu gdybać, mam nadzieje, że takiej sytuacji nigdy nie będzie żebym musiała sprawdzać na ile jestem w stanie się zebrać w sobie w sytuacji stresowej.

Jezowa super że Agatka tak lubi basen! Ja bym chciała bardzo iść z Ninką, ale na kurs nie ma szans, a sama się boje tak po prostu na basen pójść... ale w wakacje na pewno pójdziemy, jak już będzie chodzić może będzie troszkę łatwiej?

Frez nie wierzę, że Ty masz co poprawiać w swojej figurze!! Świetnie wyglądasz!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:

Minie - Milan jaki jest duży! Małżonka nie widziałam, ale urodę to ukradł Tobie! Cudownie razem wyglądzie! (ile Milan już waży? Wydaje się taaaki duży!)

Dobrze Ci się wydaje, skubaniec ma już 6,5kg! Ledwo go dźwigam, a obecnie ma fazę na tulenie non stop...
    A Mąż też niczego sobie, te brewki to właśnie tatusiowe ;)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna szalona, haha! No ale piękne wilki.

Achia ja powiem tak... w większości fotelików to przed rokiem maluch nie dosięga do podnóżka i problem z głowy ;p
    Myśle ze ani w jedną ani w drugą nie jest to aż tak ważne żeby się tym przejmować... choć wiadomo na dłuższą metę lepiej mieć podnózek niby

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Luna szalona, haha! No ale piękne wilki.

Achia ja powiem tak... w większości fotelików to przed rokiem maluch nie dosięga do podnóżka i problem z głowy ;p
    Myśle ze ani w jedną ani w drugą nie jest to aż tak ważne żeby się tym przejmować... choć wiadomo na dłuższą metę lepiej mieć podnózek niby
    No właśnie tak myślę, że to nie trzeba się aż tak przejmować. Ale my raczej będziemy mieli to z Ikei a tam podnóżka i tak brak :p chyba że zamówię to z alantkowego sklepu ;) ale to bez ciśnienia :D

Luna - piękna ta chusta! Może przy najbliższej okazji jak się spotkamy zamotasz Oskarka? Zobaczymy czy mu się spodoba, bo u mnie to za długo nie wytrzymuje :p

Dobrej nocy dziewczyny:)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Malka pisała że podnóżek nie jest zalecany, bo dziecko się odpycha. I to musi być prawda, bo jak podczas posiłku zbliżę się za bardzo do stópek Młodego to od razu się skubany pręży i odpycha...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 3231 3232 3233 3234 3235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ