X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonjour <3

Dziewczyny, zazdroszczę spotkania :) po takim czasie tutaj to naprawdę fajne znajomosci się tworzą. Ja co prawda udzielam się aktywnie może niezbyt często i od niedawna oficjalnie, zbyt długo byłam chyba po staraczkowej stronie ;)
    A spotkać to bym się pewnie mogła z Siwulcem (jak tam Kochana u Was?) i z jeszcze jedna osoba, której nie wymienię, bo chroni swoją prywatność ;)

Jezowa (Jezusowa vel. Chrystusowa), zazdroszczę basenu, choć pamietam jak chadzałam z kilkumiesięczna siostrzenica: sam basen rewelacja, ale ogarnac siebie i dziecko- sama nie dałam nigdy rady, ogarnięte dziecko już po zajęciach oddawałam komuś (siostrze, mamie etc.) i dopiero wtedy sama siebie porządkowałam. Wiec zazdroszczę i ogromnie podziwiam basenowe mamy :)

Fozzie, Frez - dołączam do grona brzuchowych zazdrośników. Ja już nad swoim rozpaczam ;)
    A cycków po karmieniu wole sobie nie wyobrażać - urosły o jakieś 3 lub 4 rozmiary o.O

Pozdrawiam Was mocno z miasta miłości, choć wiało tu dziś jak w kieleckim ;)
    No i jednak 15 km to nie jest dystans ciążowy, bo brzuch cos ciągnie...leżymy wiec teraz i odpoczywamy <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad8c5df99fa3.jpg

sliweczka92, Achia, pilik, Rucola, Minnie89, Luna1993, Kaczorka, Jeżowa, KateHawke, Anna Stesia, Lusesita, JustynaG, Malwas, Nadzieja22, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

U nas średnio, bo sobie chorujemy... wróciliśmy od rodziców i nas rozłożyło. Na szczęście Haneczka jest zdrowa. :) ostatnio zrobiła się mega ruchliwa.
    Wracając do świąt, Hania pierwszy raz siedziała w piachu na plaży... było super, pogoda dopisała. :)
    Tu kilka fotek. :)

cae3a3f273238e4c.jpg

Nie cytujcie, później usunę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 07:40

Cabrera, frezyjciada, pilik, Rucola, Minnie89, Luna1993, Yoselyn82, Kaczorka, Jeżowa, JustynaG, Patrycja20, KateHawke, Anna Stesia, Lusesita, Malwas, Nadzieja22, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊

Cabrera udanego wyjazdu 😍 ale macie super! Paryż to moje marzenie, koniecznie prosimy więcej fotek ❤️

Sliweczka zdrówka dla Was ;* piękne zdjęcia 😊 pierwszy raz z maluchem na plaży zostaje w pamięci na zawsze 😊

Jeżowa namowilas mnie na basen.. po majówce pójdziemy 😊

Jeżowa, Achia, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Cabrera jak kiedyś odwiedzę mamę to i ze mną możesz się spotkać ;)a poza tym śniło mi się, że byłam w Paryżu Haha :p

My mieliśmy dziś iść na basen,ale zapomniałam zadzwonić :p za tydzień idziemy obowiązkowo!!

Sliweczka- super zdjęcia :)

sliweczka92, Cabrera lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,

Mam straszne zaległości- od soboty świątecznej! Przeżyłam najgorszy jak dotąd tydzień mojego podwójnego macierzyństwa stąd nieobecność. Franek ostre zapalenie ucha z temp 39,1 do niego dołączył Staś z identyczną gorączką po szczepieniu a na koniec wyłożyło mnie- całe szczęście dopiero w piątek jak już czekałam z utęsknieniem na Ciastka. To był KOSZMARNY tydzień! Dobrze że już się skończył.

Idę Was nadrabiać mam nadzieję że nie spędzę na tym długiego weekendu majowego :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lunaris no to faktycznie miałaś pobojowisko! Nawet nie wyobrażam sobie, jakie to wszystko było trudne i wymagające! Cieszę się, że już dzieci i Ty czujecie się lepiej :)

Cabrera zazdroszczę wycieczki :) baw się dobrze, ale słuchaj co tam brzuch Ci podpowiada odnośnie intensywności :D

Śliweczka dla Was dużo zdrowia :* oby Hania nie złapała. Piękne zdjęcia :)

U nas dzisiaj dzień przylepy, to chyba tak z okazji, że dwa dni temu napisałam, że jest łatwo. Ach te dzieci i ich szósty zmysł :)

sliweczka92, Lunaris, Cabrera lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzień przylepy...kolejny z rzędu. Zastanawiam się czy to skok tak wcześnie się zaczął czy możliwe że tak reaguje na te zmiany skórne. Ale częściej chce wisieć na cycu i zasypia z cycem w buzi (a w dzień nam się to dotąd nie zdarzało).

Ach, i moje dziecko lubi Grechutę! Nawet pomimo mojego fatalnego wokalu.

Lunaris - współczuję Kochana! Ja czasem z tym jednym nie wyrabiam, a Ty ogarnęłas dwójkę! Szacun.

Strasznie Wam zazdroszczę tych wyjazdów! My bez samochodu więc póki co ciężko się gdzieś wybrać z Milanem. A marzy mi się morze...

Lunaris lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    W najbliższym czasie mnie nie będzie. Niebawem dojadą do nas goście więc będzie wesoło.

No tak, miało być Jezusowa a wyszło Chrystusowa. Mea culpa.

Czy to ja jestem nieporadną matką, że nie potrafię zmienić pampersa gdy dziecko stoi, ewentualnie leży na brzuchu? Jeszcze pieluchomajtki to udaje mi się wcisnąć na ten mały tyłek ale już zwykłych pampersiaków nie ogarniam. Dosłownie siłuję się z własnym dzieckiem by jakoś cudem A) zdjąć pieluchę B) wytrzeć tyłek C) zmienić pieluchę na nową. A ile przy tym wrzasku... jakbym co najmniej obdzierała ze skory. Szczepionki takiego wrzasku nie wywoływały!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ale wszystko ok? Po prostu będziesz zajęta?
    U nas jest to samo z przewijaniem, muszę jej dawać do potrzymania coś ciekawego (krem, maśç, pudełko z patyczkami) i wtedy jest choć trochę lepiej, po kąpieli dochodzi jeszcze walka z ubieraniem :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, tak wszystko ok :) Ale będzie u nas w domu trójka małych dzieci gdzie Ania będzie najstarsza!

No to nasze Anie są do siebie pod tym względem podobne. Podczas ubierania wszyscy sąsiedzi ją słyszą. Z jednej strony chciałabym ja zabrać na basen bo widzę ile radości sprawia jej kąpiel. Z drugiej strony - jak sobie pomyślę jak uciążliwa jest walka o ubranie jej po kąpieli to mi się odechciewa...

Achia, właśnie - wybraliście się na basen?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- no właśnie nie... pójdziemy teraz w sobotę albo w poniedziałek za tydz :) zapomniałam zadzwonć nas zapisać na te 1 zajęcia... byliśmy za to na małych zakupach, gł. spozywczych,Oskar był taaak grzeczny,że ah :) przeszło mu to wrzeszczące zachowanie po naszym spotkaniu w sobote :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety a ja już myślałam, że coś robię nie tak... Bo mój bąbel też podnosi awanturę przy każdym ubieraniu, zmiana pieluchy to też wyczyn, nawet pilot do ręki nie daje rady ostatnio. Było by łatwiej jakbym mogła mu zakładać pieluchomajtki, ale niestety my używamy tylko pieluch babydream fun&fit, bo wszystkie inne kończą się odparzeniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia pochwal się komu Oskar sprezentował swoje humorki 😁😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOooo dobraa...Oskar zamienił się z Zuzią na zachowania na to wygląda :P
    Luna- zmieniłaś suwaczek Tosi czy mi się wydaje?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, nic nie zmieniłam. Ale właśnie zetknęłam i jestem zszokowana, za miesiąc urodziny!

Moja tez z tych, które się drą (bo to nie płacz) przy przebieraniu/ ubieraniu. O zmianie pieluchy na stojąco to nawet nigdy nie śniłam, moja babcia to ogarniała bez problemu, ja nie 🤷

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no to będziecie mieli wesoło! Udanej wizyty życzę :)

Dziewczyny kurcze, powiem Wam, że u nas zmiana pieluchy to sama radocha - często jest to sposób na uspokojenie wręcz. Ubieranie się już mniej, ale jeśli wystarczająco szybko uda mi się wcisnąć jej ręce do rękawów to uda się bez płaczu. Naprawdę od dzisiaj będę doceniać bardziej, że u nas przebiega to bezproblemowo :)

JustynaG, sliweczka92 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, jeśli u Ciebie zmiana pieluchy uspokaja to Ty los na loterii wygrałaś :D

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, help!
    Potrzebuję pomysłów :) Mój tata ma 60 te urodziny i muszę kupić prezent człowiekowi, który ma wszystko! Podrzućcie coś ;)
    Po drugie- szukam podkładu muzycznego pod prezentację zdjęć i czarna dziura. Coś się Wam kojarzy? :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset my naszemu kupiliśmy karnet na strzelnice. Wszystko zależy od tego ile hajsu możesz przeznaczyć. Jak jest takim sprawnym fizycznie, to może lot w tunelu aerodynamicznym? Poszukaj na wymarzonyprezent 😉

• reset Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Reset my naszemu kupiliśmy karnet na strzelnice. Wszystko zależy od tego ile hajsu możesz przeznaczyć. Jak jest takim sprawnym fizycznie, to może lot w tunelu aerodynamicznym? Poszukaj na wymarzonyprezent 😉

Właśnie przeglądam :) Ze strzelnicą, spadochronami itp. to ten problem, że był w wojsku po studiach przez rok i to wszystko przeżył. Na kursie kiperskim był, na degustacjach whisky też. Podróżują z mamą od groma, więc weekend odpada, do teatru/ na kolację łażą regularnie, w zeszłym roku był na morskim rejsie pierwszy raz w życiu, teraz planuje trekking w Himalajach... Masa eleganckich długopisów, portfeli, alkoholi po parę stówek itp. rzeczy wala się po domu (i sporo dostanie od znajomych, impreza będzie na 50 osób).
    Szukam czegoś z pomysłem - niekonieczne za miliony monet (bo go stać na duuuuuużo więcej niż mnie), ale na coś takiego 'specjalnie dla niego'. Być może kupię mu personalizowany leżak do ogrodu z tekstem 'narciarskim' (to jego dwie pasje) - o taki: https://www.crazyshop.pl/prod_49692_personalizowany-lezak-niepokonany-na-stoku
    i jeszcze coś do tego wymyślę. Czasu nie mam wiele, a pomysłów jeszcze mniej :(

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 3232 3233 3234 3235 3236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ