X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mam jeszcze piękniejsze, co jedno to cudowniejsze a ja tylko siedzę i się zachwycam! Haha.
    Co do zębów - może Rucola się wypowie fachowo, ale jak dla mnie to na pewno wychodzą skokowo. U nas było kilka takich momentów, kiedy na pewno dokuczały zęby. Jak już były w dziąsłach też po kiepskich dniach widziałam, że zeszły zęby niżej.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - jeśli brać pod uwagę dolegliwości, gdy wychodziła mi ósemka, to zdecydowanie skokowo.. ból był 2-3 dni, później trochę spokoju i znów. Aż do przebicia.
    A taki maluch musi sobie poradzić z wychodzeniem 20 zębów pod rząd w dość krótkim czasie.. można współczuć :(

Pilik - mega zdjęcie :D super, że macie możliwość uczestniczenia w takich sesjach! :)
    Ja już się naszej jesiennej nie mogę doczekać :)

A tymczasem chciałam się pożalić, że jestem głodna, marzę dalej o tych frytkach a moje dziecię śpi już 2h. Niestety żeby spała, to potrzebuje obok siebie dodatkowe "36,6°C", więc cierpię..
    Drugie dziecię muszę nauczyć spać samodzielnie - zdecydowanie!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, mi ósemki wychodziły z 3 lata!
    Bywały momenty, że zapominałam, że gdzieś tam one są.... a bywały i takie, że opuchnięta chodziłam.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka przez Ciebie też mam ochotę na frytki! Chyba zrobię zaraz domowa pizzę 😋 jest szansa, że mąż kupi w drodze do domu?

Pilik pokaż więcej fotek 😍

W sumie to czasami nie umiem myśleć logicznie, moje 8 też wychodziły skokowo 🤷 brawo dla mnie.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam dokładnie postu Ani, a widzę, że już usunęła. Skoro pisała tam, że lekarz zwrócił na to uwagę, to ok, jest to jakieś uzasadnienie martwienia się, choć myślę, że kwestia "zbyt krótkiego" dziecka rzuciła się tutaj w oczy ze względu na bardzo pokaźną wagę.

Ale mi ogólnie w tym wypadku jest bliżej do postawy Fozzie i Reset niż reszty Was. Fozzie słusznie podkreśliła brak logiki: najpierw chęć wywoływania porodu przez kręcenie sutkami przez kilka godzin, a teraz podejście "jak nie jesteście mamami wcześniaka to nie zrozumiecie". Hipotrofik, który waży obecnie więcej niż niejeden rówieśnik (znaczy to bardzo dobre info, cieszę się, że nadgonił). Pilik dodatkowo zauważyła to, co mnie bardzo frustrowało: pojawianie się bardzo z doskoku, głównie poinformować o tym, co nowego (i drogiego) się kupiło . 9 miesięczne dziecko, które mierzy 70cm jest dzieckiem w normie, prawda? Reset słusznie zauważyła, że to 22 cm więcej niż przy narodzinach - więc rośnie naprawdę szybko. Agata urosła od narodzin "dopiero" 12cm. Przytyła ledwo ponad 3kg. Porównując te przyrosty to idzie jej zdecydowanie "gorzej".

A jakby jakieś dziecko było "za długie" wg jakiś norm, to dawalibyście mu inhibitor hormonu wzrostu?

Nie wiem, serio, czasem mam wrażenie, że jak się nie będzie tylko ojojowywać wszystkich to najlepiej się w ogóle nie odzywać. I tak, ogólnie też jestem z tych co to zawsze szukają wyszukanych, kulturalnych słów, aby zawoalować krytykę, ale są takie momenty, że emocje biorą górę.

Ja miałam wczoraj frytki na śniadanie hahaha :D

Pilik świetne zdjęcie!!! Widać, że Ninka szalona po mamie :D

Achia przykro mi, że zdarzyły się takie histerie u Was :( my mamy zakupiony żel Jack&Jill ale nie umiem stwierdzić czy działa, bo u nas chyba jeszcze zęby nie idą (pomimo długotrwałych już objawów jak u Zuzi u Luny).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:17

Luna1993 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka misia nauczyć spać Aluske z młodszym i będzie dwa w jednym 😂
    A tak serio też właśnie jestem uziemiona i myśle czy koc elekteyczny by tu pomógł 😂
    A sesje.. mamy pięć fotografek na regionalnej grupie chustowej, dwie takie bardzo profesjonalne, jedna taka zaczynająca z sesjami ale w fotografii od dawna i dwie początkujące które się uczą, ale dzięki temu mało kasują a zdjęcia są cudowne <3 już planuje rodzinną sesje na roczek...!
    Ja ogólnie jestem bardzo samokrytyczna i mam dużo kompleksów, a na tych zdjęciach widzę kobietę która mi się podoba i mimo że na codzień tego bie dostrzegam i nie czuje to dają mi te zdjęcia pozytywnego kopa.
    Luna chustowe sesje też super! U nas akcja z okazji tygodnia bliskości i też idę niedługo na sesje z której będzie wystawa promująca noszenie w chustach/nosidłach w moim regionie :)

Luna1993, Achia, Anna Stesia, Kaczorka, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa myślę tak samo i nic w tym złego, że mamy inne zdanie na jakiś temat. Sama krytykowałam wywoływanie porodu samemu na siłę w ledwo skończonym 37 tc. I inny mam stosunek do osób, które są tu na codzien a inny do tym które wpadają, piszą o sobie i spadają ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - chwal się więcej takimi zdjęciami :) super , że masz takie dziewczyny i korzystasz na tym ;)
    Moja nowa koleżanka z osiedla też zaczęła zajmować się fotografią, widziałam zdjęcia jakie robi i naprawdę są cudne, do tego ma dryg dekoratorski i też już jej mówiłam, że zapisujemy się do niej na roczek na sesje :D

Mój Okruszek przebudził się o 13:40, dostał cycusia i nadal śpi... Na kolanach więc witam w klubie uziemionych :D ale zdążyłam wcześniej zjeść obiad ;)

[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 13:53

sliweczka92, Karletka, Luna1993, Kaczorka, Cabrera, Patrycja20, moniśka..., JustynaG, Yoselyn82, Lusesita, Lunaris, Anna Stesia, Rucola, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ostatnio często z doskoku...
    No to wypada tylko się pożegnać wzorem Bajki i buziaczki dla wszystkich dzieciaczków z wątku - kocham Wasze wszystkie buzinki :* :* :* <3 <3 <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia slodki Oskar! My we wtorek mielismy szczepienie, paracetamol poszedl w ruch.
    Mala od dluzszegi czasu pcha raczki do buzi i sie slini, ale od paru dni zdecydowanie intensywniej. Tez mysle, zeby w zel sie zaopatrzyc. Gryzaki w lodowce i w pogotowiu.

Mysle, ze na logike skokowo moga dawac popalic.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę tylko tyle, że w takich chwilach nie poznaję tego miejsca.. I jest mi dziś jakoś przykro.
    Mi zdecydowanie bliżej do AnnaStesi i KateHawke, też mam jakież takie koncyliacyjne podejście i staram się popatrzeć na obie strony medalu.

Pilik, Luna - piękne zdjęcia <3

Justyna, Pilik, łączę się w bólu kiepskiej nocy. Do tego mam @ i jedyne o czym marze to lody, chipsy, cisza i łóżko.

Justyna, Aneczka jest przeurocza <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:43

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zastanów się co Ty teraz piszesz... 🙄 Przecież żadna z nas nie pije do Ciebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:10

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja wszystkie posty czytałam i jestem na bieżąco. Widzę że wszystko w tym temacie zostało powiedziane. Szkoda nerwów. Jednak też jestem zdania, że forum nie służy tylko do chwalenia się, ale też zalenia, radzenia itd. Pisząc cokolwiek musimy być gotowe, że ktoś będzie miał odmienne zdani3 na dany temat.

My jesteśmy z Hania na spacerze, idziemy do księgarni odebrać Nowe Alaantkoweblw. :) Wiem, że masz przepisów jest na blogu, ale ja jestem z tych, co wola wersje papierowe. :P

Achia, u nas też czasami zdarzają się takie histerie. Niestety jeszcze nie odkryłam, z jakiego powodu...

Pilik, zdjęcie przepiękne! Wg to dziękuję Ci za wszelkie szyciowe porady. Jestem Ci winna kawę o ciacho. Jak będziesz w Krakowie, dawaj znać. Mieszkam 4 przystanki od dworca :P

Luna, obie z Zuzią jesteście piękne! Wg to dzoewczyny z Hania maja takie same wymiary, tylko Hania 4 tyg. Młodsza. :P

Achia, ale masz przystojniaka. <3 Oski do schrupania. Chusta też śliczna i mnie kusi kołkowa... tylko finansowo nie po drodze bo prędzej kupimy nosidlo. :)

Kaczorka, buziaki dla Twojej artystki. Mały Picasso Ci rośnie :D

Gorące uściski w ten pochmurny dzień. :)

Luna1993, Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, widzę, że jak to kiedyś ktoś już tu napisał, swojej nieprzychylnej opinii, a w tym przypadku komentarza, napisać nie można. Niestety (?) nie zawsze da się tiutać,poza tym chyba nie jesteśmy w podstawówce. Osobiście dołączę do osób już nie korzystających z forum, aby nie razić was swoją bezposrednioscią.
    Choć żal mi będzie nie wiedzieć, co u niektórych osób, z którymi poza forum nie mam kontaktu- Pilik, AnnaStesia, Lunaris, Lena- całuje was mocno ! I śle jak najlepsze życzenia dla Was i dzieciaczkow ❤

Karletka/Mamunia/Monika - kij Ci w pięte 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:53

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba inaczej patrzę na wywoływanie porodu. Po pierwsze - pfff, że niby da się wywołać poród? Sorry, ale ja uważam to za mit. Można tam sobie kombinować, jak ktoś ma ochotę, ale NIC nie podziała, jeśli ciało matki nie wykazuje gotowości porodowej. Całe to przyspieszanie porodu, seksy,kręcenie sutków itd przyspieszy poród o ile? Godziny? Minuty?
    Po drugie, czasem jest tak, że dziecku będzie lepiej poza brzuchem niż w środku. Jeśli łożysko jest już słabe i nie odżywia dziecka, to bywa i tak że dopiero po narodzinach dziecko dobrze rośnie. Akurat o strachu że moje ciało nie da rady wyżywić dziecka wiem całkirm sporo i też marzyłam o szybszym porodzie. Ba, gdybym widziała w tym jakikolwiek sens, to może bym i go próbowała przyspieszyć.

mi88, Lavendova lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka- za tą chustę dałam 100 zł z przesyłką i dziewczyna mi jeszcze krówki w paczce wyslala ;)
    Ja też z tych co wolą papierową wersje książek . Przymierzam się do kupna 1 części alantkowe. Masz może? Bo chyba na początek rozszerzenia ta pierwsza część najlepsza (?)

Nika- ojj taaak! Wywołać poród ? Nawet w szpitalu? Nie da się :D oczywiście pisze z mojego punktu widzenia, który jest bardzo wyjątkowy jak wiemy :p jak dziecko nie chce wyjść- to nie wyjdzie, prawda synu?:)
    Ale jak wiemy- ile kobiet tyle porodów i ich historii ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uściślę, bo wychodzi to o czym nowilam- słowo pisane ;) wywoływać poród to umie lekarz, my z Jeżowa i Fozzie raczej miałyśmy na myśli wykonywanie czynnosci, które potencjalnie mogą sprowokować akcje porodowa, bez wchodzenia już w dyskusje co do ich skuteczności

Też uznaje tylko druk, nie dla mnie kindle i inne czytniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - lekarz umie wywołać poród? Dobry żart :D :D ps. Oczywiście rozumiesz ton mojej wyowiedzi prawda?:))

Luna1993, sliweczka92, mi88 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Fozzie kurde dziewczyny no co Wy.
    Proszę tutaj ochłonąć i wrócić bo nam smutno będzie!
    Kate jesteś tu często i widać że się troszczysz i jesteś częścią naszej wioski! Ty i Twoja Nat żyrafka <3
    Fozzie a to że Ty masz cięty język wszyscy wiedzą i jak ktoś liczy na łagodność niech Twoje posty sobie czasem odpuści i tyle.
    Dobrze mieć tu kogoś z pazurem...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Achia widzę, że się pogrążam 🤣😂 mi wywołał! Na siłę, na chama, ale poszło po 3 kroplówkach oksy :P

‹‹ 3259 3260 3261 3262 3263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ