X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ja też jestem ostatnio często z doskoku...
    No to wypada tylko się pożegnać wzorem Bajki i buziaczki dla wszystkich dzieciaczków z wątku - kocham Wasze wszystkie buzinki :* :* :* <3 <3 <3

Kate, wiesz co, nawet nie żartuj. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałam ja albo Luna. Pamiętam, jak napisałaś pierwszy post od jakiegoś czasu. Zaznaczyłaś, że nie masz czasu żeby pisać długo, bo Nat daje Ci popalić. I co? I odniosłaś się absolutnie do WSZYSTKICH. Wiedziałaś co u kogo się dzieje. O sobie wspomniałaś w dwóch zdaniach. Przepraszam, jeśli Cię uraziłam,nie taki był mój zamiar. Ogólnie nie chciałam urazić osób, które pojawiają się rzadziej. Jednak jest różnica między wejściem na forum, że dowiedzieć się co się dzieje u innych, a tym, żeby... No cóż. Żeby pochwalić się zakupami.

Bardzo bym chciała, żebyś nie znikała.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Haha Achia widzę, że się pogrążam 🤣😂 mi wywołał! Na siłę, na chama, ale poszło po 3 kroplówkach oksy :P
    Najlepsza była u mnie ta jedna lekarka(a w sumie z 4lekarzy mi próbowało wywołać ten poród)- że 100% to jej statystyka wywoływania tą metodą. No to teraz ma 99% :p

Kate- podłączam się pod prośby dziewczyn. Zostań z nami!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:06

Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, tak czy siak ta dyskusja musi się skończyć, bo połowa forumowiczek zacznie się eksmitować ;)

Żeby wykazać jak nasze forum może pięknie służyć nie tylko
    a) tjutaniu
    b) przerzucaniu się racjami kto ma lepiej poukładane w głowie
    c) pokazywaniu zdjęć bobasków
    a jest targowiskiem patentów i informacji, chciałam się spytać , Achia, Lusesita czyście już widziały tę radosną deklarację:
    https://dziecko.trojmiasto.pl/Gdanskie-500-zl-na-zlobek-Bon-dostepny-od-wrzesnia-n133889.html
    Nasze miasto jest super!

summer86, Achia, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dajcie spokój. Razem walczyłyśmy o te dwie kreseczki, później wspierałyśmy się żeby szczęśliwie donosić, pisałyśmy tu ze szpitala nawet w trakcie akcji porodowej. Szkoda byłoby, żeby przez różnice zdań się nam tu grono wykruszyło.

pilik, Achia, Lunaris, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Reset - mam Ci wpisać datę porodu na 11.11.2019? Czy jakąś inną? I wpisujemy córcię czy jeszcze czekamy na potwierdzenie?

Wpisz proszę 9.11 :) I zaryzykujmy z córką <3

sliweczka92, summer86, Kaczorka, Achia, Lunaris, Anna Stesia, Rucola, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wspomóż w takim razie moją sklerozę - no bo w końcu przecież urodziłaś Oskara naturalnie, prawda? To jednak jakieś wywoływanie pomogło? Czy myślisz, że to Twój organizm jednak wziął się do roboty? :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- taaaaak, widziałam to, jestem przeszczęśliwa i kocham Gdańsk :D

Jeżowa- tak, naturalnie. Piątego dnia w końcu mój organizm raczył zareagować, albo Oskar uznał ,że no dobra, już wyjdzie coby być jednak 2018 :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przecież to nie może się tak skończyć!!

Tyle wsparcia, ile tu przez ostatnie dwa lata widziałam, nie zauważyłam nigdzie...przecież nie raz nawet użalamy się na najbliższe nam osoby ;)
    Przecież jesteśmy dorosłe i na pewno uda znaleźć się jakiś złoty środek pomiędzy "słodzeniem" (też nie lubię, jak ktoś mi wmawia,ze "na pewno wszystko będzie dobrze" etc.), a ostrą krytyką (choć mną to akurat czasami dobrze wstrząsnąć ;)).
    Znamy się tu (no może ja się zaczęłam udzielać nieco później, ale to nie moja wina, że wcześniej tych dwóch kreseczek nie wysikałam), ale na pewno czytałam Was od samego początku!!) nie od dziś!
    I myślę, że to miejsce dało wielu osobom:

1. ogromną wiedzę (poczynając od listy rzeczy niezbędnych do szpitala, a na ekspresach od kawy kończąc)
    2. wsparcie w trudnych momentach
    3. dużą dawkę humoru
    4. emocje w oczekiwaniu na porody
    5. możliwość bycia świadkiem narodzenia wielu cudownych nowych obywateli tego świata !

Czyż nie szkoda byłoby, żeby to się skończyło? A skończyć się może, jeśli sporo osób stąd zniknie!

Mam ogromną nadzieję, że tak się nie stanie <3

Ps. Kaczorka - coś czuję, że dziś w Macu na frytkach skończę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:34

Luna1993, Achia, Kaczorka, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a jeszcze tak odnośnie wcześniactwa Oskara Ani, to ona urodziła dokładnie w ten sam dzień ciąży co ja, czyli 37+3. A ja nie uważam, żeby Ala była wcześniakiem i nigdy też takiego stwierdzenia wobec mojego dziecka nie użyłam.

Reset - oki, to wpisze 9.11 :)

Luna - niestety nie mam szans na to, że mąż dowiezie frytki.. nie ma nic po drodze. Ale jutro na zakupach kupimy mrożone na takie kryzysowe chwile ;)
    Jeżowa - miałaś bardzo fajne śniadanie :D

Pilik - ale masz dobrobyt z tymi fotografkami :D i też uważam, że mogłabyś wstawić więcej fotek :)
    A pomysł, by kłaść Kaczorki razem, całkiem niezły :p ale dla tego małego będę chciała tym razem dostawkę.

A tymczasem chciałam zrobić Aluśce fotkę na samochodziku..
    Nawet na chwilę się nie chciała zatrzymać i spojrzeć..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1026a14968d0.jpg

sliweczka92, Achia, Luna1993, pilik, Patrycja20, frezyjciada, JustynaG, Yoselyn82, Karletka, Lunaris, Anna Stesia, Rucola, emi2016, Nadzieja22, Lena21, Bunia86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra przyznaje się bez bicia to chyba o mnie chodzi, że wpadam na chwilę i mało się udzielam ale wierzcie nie mam zwyczajnie czasu, a przy czwórce jest co robić :P

Odnośnie wywołanego porodu--ostatnio się zastanawiałam czemu u nas nie poczekali jeszcze ze 2 tygodnie do 37 tc. Skoro nic się jeszcze nie działo (tak sobie rozmyślam ale wiem też, że ta decyzja była dla naszego bezpieczeństwa, nie mnie oceniać kompetencji prof. Hurasa :P

Zdjęcia dzieciaczków prześliczne!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 16:05

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o frytkach też musimy przestać rozmawiać - dla dobra naszych dupek, boczków i (jak w moim przypadku) cycków!

pilik, summer86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja idę dziś dopasować jakiś stanik, bo zamówiłam ostatnio kilka sztuk sprawdzonych firm i żaden nie pasował o.O.
    I do chodzenia został mi dosłownie jeden, no może w porywach dwa...:/
    Nie panuję już nad swoimi piersiami...

Ale frytek nie odpuszczę - od dwóch tygodni mam na nie taką fazę!! Na urlopie w każdej restauracji przy zamówieniu musiały być frytki :)!!

Frytki, frytki, frytki....

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    o frytkach też musimy przestać rozmawiać - dla dobra naszych dupek, boczków i (jak w moim przypadku) cycków!

Możemy jeszcze porozmawiać o Nutelli, ogórkach i pomidorach :D

Cabrera - no niestety w ciąży cycki szaleją. Po ciąży zresztą też :p

Lunaris lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz jest mi smutno bo chce frytki!!!
    Zdjęcie jeszcze jakieś wstawię jak będę miała, póki co reszta czeka na obróbkę, tylko wybrałam które biorę, po weekendzie może coś będzie :).
    A ja nawet mężowi nie pokazuje fot bo w ramach rocznicy chce jedno wywołać czy jakiś gadżet mu zrobić. Sama jeszcze nie wiem, może jakieś pomysły na fotoprezent?

Kaczorka Aluśka wyglada super! Od kiedy śmiga na samochodziku? Myśle o czymś tego typu na roczek, żeby zamówić od chrzestnej bo już pyta

Cabrera współczuje i nie chce straszyć, ale jest duża szansa że będzie gorzej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 16:56

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - myślę, że na roczek spokojnie można taki kupić. Najwyżej na początku będziecie jej pomagać :) My kupiliśmy miesiąc/dwa temu i Ala w zasadzie na drugi dzień już sama tym śmigała.
    Mamy taki zwykły z TESCO - bez bajerów. Pewnie są fajniejsze, ale szkoda nam było dawać 200zł :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam
    Dzień dobry, chociaż chociaż trochę ciśnienie mi się podniosło czytając wszystko. Myślę że już wszystko powiedziałyście, wydaje mi się, że Ania często przy swoich postach liczyła na głaskanie po głowie i pocieszanie i nie potrafi znieść tego, że inni maja odmienne zdanie. Jeśli wszystkie napisałybyście łagodniej to i tak by odeszła bo nie dostała poparcia. A przykladem chociażby Luny, która też bywała krytykowana za niektóre rzeczy ale olała gadanie i jest z nami to Ania mogła postąpić tak samo. I mnie też najbardziej wkurzyło izolowanie Oskara od dzieci bo jest mniejszy... To ja powinnam izolować Leona bo każdy mówi że grubasek... Koniec tematu

Ninka i Zuzia, piękne z Was dziewczynki a Alusia ma niesamowity talent malarski.

Achia u nas na zęby najlepiej sprawdza się calgel, wszystkie testuje na sobie i tylko przy nim czułam delikatne znieczulenie. A takie histerie mialam ze Starszakiem przy zabkowaniu i pomagal tylko paracetamol albo ibufen, zdarzały się dni, że dostawał nawet po 3 dawki bo nic innego nie pomagało. U nas trwało to jeszcze długo bo pierwszy ząbek wyszedł na roczek a męczył sie kilka miesięcy. Później było nawet 8 miesięcy przerwy pomiędzy wychodzeniem kolejnych ząbków.

A u mnie ciąg dalszy buntu starszaka, jedyne dobre, że w przedszkolu grzeczny ale w domu to istny diabeł, czekam na jakieś słońce, żeby dłużej ganiał po dworze i nie w głowie mu będzie buntowanie..
    Edit. Pilik jak najbardziej taki prezent na roczek może być, my tez tego typu dostaliśmy, sa jeszcze takie troszke większe z kijkiem do prowadzenia i barierką

https://www.empik.com/babymaxi-jezdzik-pchacz-dla-dzieci-3w1-mercedes-gle63-babymaxi,p1220765409,zabawki-p?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwn8_mBRCLARIsAKxi0GL4384Z4IPSudTccbW82NTw6qeyNKVUoq9PsUQ6ai5NI-BddsSKQd8aAqz8EALw_wcB

A ja dzisiaj sama z dziecmi w domu i jako ***jowa Pani domu mialam na obiad kfc(to tak apropo frytek😉)
    Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 17:14

Kaczorka, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze spytam Minnie - podziel się jakimiś fajnymi wegańskimi przepisami, chętnie przetestuję! Te dania są często dużo bardziej przemyślane i lepiej skomponowane, niż te z mięsem.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo

Wysłany: 9 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Możemy jeszcze porozmawiać o Nutelli, ogórkach i pomidorach :D

Cabrera - no niestety w ciąży cycki szaleją. Po ciąży zresztą też :p
    Ogórki i pomidory - proszę baaaardzo, ale wspominanie o nutelli też może sprawić, że zapakuję małą w chustę i ochoczo pobiegniemy (windą) do sklepiku pod blokiem...

Może lepiej o chudej rybie na parze? Selerku naciowym?

O, albo o truskawkach za 20 ziko za kilo! - już podleciałam do straganu żeby sobie kupić ślicznych chemicznych truskawek, ale ta cena jest jak dla mnie zaporowa.

U Was też już sprzedają? Czujecie? - summer is coming!

pilik lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co jeszcze miałam pisać, Nika jest dla Łusiaczka-Puciaczka i Twojego kręgosłupa nadzieja. Ania na 5 m-cy ważyła 7300 a aktualnie ma coś koło 9 kg. Później to przybieranie na wadze często wyhamowuje. Chyba, że Łusia będzie bardziej jak Szymek Flowwer.

A teraz korzystając z pierwszego dziś słonka zza chmurek, pakuję Anię w wózek i lecę na spacer!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 18:05

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka świetny obiad :D na pewno nikt się nie gniewał hahaha :D

Ja jestem psychofanką frytek. Mój żołądek nie ma dna, gdy jem frytki. Kilogram wejdzie na lajcie 😂

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
‹‹ 3260 3261 3262 3263 3264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ