Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniu przeczytałam Twój post kilka razy i cały czas myślę co mam napisać...
Przyznaję się, sama myślałam wcześniej, że "szukasz problemów" ale już zrozumiałam i dziękuję za rozjasnienie mojej głowy.
Pamiętaj, że jestem cały czas z Tobą! jak nie chcesz wrócić to ja to rozumię. Ale chciałabym wiedzieć co u Was. Odetchnij troszkę i wróć (przynajmniej na priv😉)
Buziaki dla Was i ściskam Cię mocno😘 -
Hej, nie śpimy od ponad godziny. Właśnie zjadłam śniadanie i czekam kiedy ten mój gałgan zmęczy się
-
Dzień dobry!
Justyna no to miałaś baaardzo wczesną pobudkę... Współczuję mam nadzieję, że Ania jeszcze padła i Ty też mogłaś dłużej pospać.
Ja właśnie zajadam pyszną owsiankę z okazji pierwszego dnia diety i mąż postanowił dzisiaj zostać w domu 😍 znaczy nie z okazji mojej diety, tylko tak ogólnieRucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
A ja albo się strułam wczorajszym barszczykiem z krokietem pochłoniętymi w barze pod sądem (choć jadam tam regularnie) albo w 14 + 2 tc zaczęły mi się ciążowe mdłości i wymioty. Tak czy siak wieczór i noc nad toaletą, teraz też mi jakoś nieswojo, a do tego migrena. A do pracy chociaż na 2-3 godziny muszę iść.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzień dobry dziewczyny, mam chwilę to korzystam Łucja właśnei wcina kukurydzę a mnie jeszcze nie rozbolał kręgosłup
KateKum - gratuluję ślicznego synka ! Niech zdrowo rośnie !
Lusesita - jeśli oboje chcecie trzeciego dziecka to do dzieła W sumie gdyby nei było stać i gdybym ten poród zniosła lepiej niż z Łucją to sama pewnoe bym o tym myślała KTo wie, co przyniesie los... ?
Jeżowa - Hodor jest uroczy A zdjęcie z Agatką cudowne ! Cieszę się, że jesteś zadowolona z wyniku testu
Rucola - podziwiam za jogę ! Mam nadzieję, że następne sesje będą bardziej udane Piękna działka ! Wydaje się być na prawdę duża !
Reset - 2 trymestr ! Jak to leci ! Zaraz będzie połowa ! Gratuluję udanej rozprawy
Kaczorka - co do tego skurczu w podbrzuszu - sama dziś wstałam z tym problemem, odczuwam to jako kolkę ? Magnez na pewno nei zaszkodzi
Achia, Summer i Frezycjada - współczuję nocnych pobudek.. Mam nadzieję, że dzieci dadzą Wam się wreszcie wyspać ! U nas też był kryzys ale od dwóch dni jest lepiej, chociaż dzież zaczęliśmy dzień o 5 ;P
Śliweczka - cudowna Hania
Lena - Franio jest przesłodki, a zdjęcia piękne
Ania - współczuję problemów, przykro mi, że tyle rzeczy się nawartwiło.... Mam nadzieję, że Oskar jednak nadrobi ze wzrostem i wszystkie te badania, szpitale i komisje nei będę potrzebne. Mocno trzymam za Was kciuki Tak jak Rucola - znam 2 osoby, które miały podawany hormon wzrostu, olegę i kolżankez gimnazjum - może nie są jakoś bardzo wysocy, w sumie dziewcyzna jest mojego wzrostu - ja mam 159, a ten kolega ma ok 170. Są zdrowi.. Nie mniej jednak, mam nadzieję, że Was to minie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 14:33
Kaczorka, frezyjciada, pilik, JustynaG, Achia, Aga9090, sliweczka92, Patrycja20, Cabrera, StaraczkaNika, Anna Stesia, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was planuje nie robić imprezy roczkowej? Jak oznajmicie to rodzinie? Co ewentualnie z niespodziewanymi gośćmi?
My na 95% nie robimy, prawdopodobnie pojedziemy gdzieś a nawet jeśli nie to chcemy ten dzien spędzić na spokojnie we troje a nie urobić się po łokcie.pilik, mi88, emi2016, Rucola, summer86 lubią tę wiadomość
-
Emi, piękne zdjęcie!
My od dwóch godzin czekamy w szpitalu, ciekawe, o której wejdziemy tym razem! Dobrze, że to mój mąż zawsze idzie z nią na pobieranie krwi, bo już mi się ciężko na to patrzy - ja jestem tylko od tulenia po wyjściu
Mam nadzieję, że jej te płytki przynajmniej nie wzrosną!
Ech, mąż kończy swoje 15min noszenia i zaraz moja kolej.emi2016, Jeżowa lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi88 - mam nadzieję, że wyniki będą dobre
Emi - chyba pierwszy raz Cię "widzę" - wyglądacie obie ślicznie, tak wiosennie
A do nas dotarła chyba krakowska pogoda: jest deszczowo, pochmurnie, szaro, buro i zimno gdzie ta wiosna???
Błagam o odrobinę słońca!! Obiecuję solennie, że nie będę narzekać na słońce i ciepełko, jak już kiedyś przyjdzieemi2016 lubi tę wiadomość
-
To u nas dzień się zaczął o 3:20
Ale jak już Ania zasnęła przed 6 to spała do 9:30
Rucola Specjalistko od jamy ustnej Ania ma obecnie 2 ząbki. Mam taką gumową szczoteczkę na palec, czy ona wystarczy? Przyznaje się bez bicia, że do tej pory nie szczotkowałam nią regularnie. Ale chcę się poprawić!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:10
Rucola, mi88 lubią tę wiadomość
-
Cabrera - nie obiecuj :p
i cieszmy się, że nie ma takich temperatur, jak rok temu chociaż fakt, że te 11°C średnio wygląda w połowie maja.
Emi - pięknie wyglądasz
Te skurcze poranne, to chyba faktycznie od spania na plecach.. wczoraj się pilnowałam, żeby spać na boku i było super. A dziś znów mnie dopadło. Ale dziś zapraszam do łóżka poduchę ciążową, więc powinno być lepiej
A tymczasem powoli zbieram się do pracy.. muszę odebrać skierowanie na badania. Wcale mi się nie chce. Mam tylko nadzieję, że obejdzie się bez zbędnych pytań z ich strony.emi2016, mi88 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:i cieszmy się, że nie ma takich temperatur, jak rok temu chociaż fakt, że te 11°C średnio wygląda w połowie maja.
Toż to macie upał! U mnie o 6:40 było +4, aktualnie +6... za to chyba chwilowo nie pada. Ponieważ dziś mam dzień nieformalny i bez spotkań, a do tego po wczorajszych wymiotach czułam się giga słabo, to olałam wszystko i w pracy siedzę w swetrze narciarskim i zawinięta w koc.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
A ja żałuję, że nie ma takiej pogody jak rok temu!
U nas zimno, wiatr wieje... i co to za przyjemność z chodzenia na spacery? Żadna. A jakby słoneczko pogrzało to zupełnie inna bajka. -
Reset - to faktycznie pogoda pod psem u Was.. tutaj póki co słońce świeci. Ale wieje.
Justyna - dla mnie maksymalna dopuszczalna temperatura to 22-23°C w cieniu. Przy wyższej już zaczynam się męczyć i wtedy spacery też nie są przyjemnością
Ale też fakt, że u Was nad samym morzem trochę inaczej odczuwa się temperaturę. -
nick nieaktualnyReset, ja właśnie dziś marzę, żeby wyjść z biura, zawinąć się w koc, zrobić sobie herbatkę i obejrzeć jakiś dobry film...
A Ty zrób co masz do zrobienia i uciekaj do domu odpoczywać!
A latem najwyżej rozłożę sobie basen dmuchany i będę w nim leżała (ciekawe co by pomyślała kontrola z zusu ??)
Ps. Achia, wczoraj pod prysznicem myślałam o Tobie.......spojrzałam na dól i stojąc wyprostowana zobaczyłam zza brzucha już tylko palce od stópAchia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Wszystkim!!!!!
Justyna ta nakładka na palec ma silikonowe wypustki więc według mnie bardziej nadaje się do masażu/czyszczenia dziąseł jeszcze przed wyrzynaniem się ząbków. Jak są zęby to postawiłabym jednak na szczoteczkę z włosiem I celowałabym w curaprox dla niemowląt. Jeśli chodzi o higienę to wiadomo, na razie ciężko z tym będzie ale jako wdrażanie dobrych nawyków jak najbardziej
Emi ogromnie miło Cię zobaczyć!!!! Piękna Łucja i super brzuszek. Po Twoim suwaczku zauważam jak czas zasuwa
My też nie planujemy robić imprezy roczkowej!!! Ale dziadki z mojej strony na pewno coś przyszykują, więc przyjedziemy na gotowe jeśli chodzi o rodzinę emka to pewnie zamówię jakiegoś torta przy okazji grilla które planujemy często organizować na naszej działeczce. Na pewno nie szykuję imprezy z balonami, czapeczkami i wyszukanym menu
Mi88 z niecierpliwością czekam na wiadomosci od Ciebie. Mam ogromną nadzieję, ze wyniki wyjdą jak najlepsze.
Ja zasiadam właśnie do szykowania listy niezbędnych rzeczy na wakacje. Wczoraj odebrałam paszport Małego i powoli wertujemy oferty wakacyjne. Chcę być zwarta, gotowa i spakowana bo czaimy się na jakiegoś super lasta W fajnych cenach aktualnie jest Zakynthos, więc nastrajam się na ten kierunek. Może macie jakieś sugestie co do tego co warto/trzeba zabrać. Będę bardzo wdzięczna
edit. I jeszcze jedna kwestia, rozważam zakup nocnika i będę chiałą sadzać Małego po śniadaniu. Któraś ma z Was doświadczenie w temacie? Wiem, że dużo osób krytykuje takie podejście, ale oboje z emkiem postanowiliśmy spróbować, zobaczymy co z Tego wyjdzie. Głównym powodem jest to, ze w wiemy, że w żłobkach panie sadzają na nocnik i chcemy, żeby Mały był już obyty z tematemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 12:07
emi2016, mi88 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Może macie jakieś sugestie co do tego co warto/trzeba zabrać. Będę bardzo wdzięczna
Jako najbardziej (nie)doświadczona z matek i macoch polecam patent z dmuchanym basenikiem - na miejscu dmuchasz i albo masz szybko super nagrzaną wodę do taplania się obok leżaka albo masz wanienkę w łazience hotelowej, która spełnia Twoje higieniczne standardy
mi88, Rucola lubią tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.