X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przeczytałam Twój post kilka razy i cały czas myślę co mam napisać...
    Przyznaję się, sama myślałam wcześniej, że "szukasz problemów" ale już zrozumiałam i dziękuję za rozjasnienie mojej głowy.
    Pamiętaj, że jestem cały czas z Tobą! jak nie chcesz wrócić to ja to rozumię. Ale chciałabym wiedzieć co u Was. Odetchnij troszkę i wróć (przynajmniej na priv😉)
    Buziaki dla Was i ściskam Cię mocno😘

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie śpimy od ponad godziny. Właśnie zjadłam śniadanie i czekam kiedy ten mój gałgan zmęczy się

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Justyna no to miałaś baaardzo wczesną pobudkę... Współczuję :( mam nadzieję, że Ania jeszcze padła i Ty też mogłaś dłużej pospać.

Ja właśnie zajadam pyszną owsiankę z okazji pierwszego dnia diety :D i mąż postanowił dzisiaj zostać w domu 😍 znaczy nie z okazji mojej diety, tylko tak ogólnie :D

Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja albo się strułam wczorajszym barszczykiem z krokietem pochłoniętymi w barze pod sądem (choć jadam tam regularnie) albo w 14 + 2 tc zaczęły mi się ciążowe mdłości i wymioty. Tak czy siak wieczór i noc nad toaletą, teraz też mi jakoś nieswojo, a do tego migrena. A do pracy chociaż na 2-3 godziny muszę iść.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, mam chwilę to korzystam ;) Łucja właśnei wcina kukurydzę a mnie jeszcze nie rozbolał kręgosłup :P

KateKum - gratuluję ślicznego synka ! Niech zdrowo rośnie !

Lusesita - jeśli oboje chcecie trzeciego dziecka to do dzieła :) W sumie gdyby nei było stać i gdybym ten poród zniosła lepiej niż z Łucją to sama pewnoe bym o tym myślała :) KTo wie, co przyniesie los... ? :)

Jeżowa - Hodor jest uroczy <3 A zdjęcie z Agatką cudowne ! Cieszę się, że jesteś zadowolona z wyniku testu :)

Rucola - podziwiam za jogę ! Mam nadzieję, że następne sesje będą bardziej udane :) Piękna działka ! Wydaje się być na prawdę duża !

Reset - 2 trymestr ! Jak to leci ! Zaraz będzie połowa ! Gratuluję udanej rozprawy :)

Kaczorka - co do tego skurczu w podbrzuszu - sama dziś wstałam z tym problemem, odczuwam to jako kolkę ? Magnez na pewno nei zaszkodzi :)

Achia, Summer i Frezycjada - współczuję nocnych pobudek.. Mam nadzieję, że dzieci dadzą Wam się wreszcie wyspać ! U nas też był kryzys ale od dwóch dni jest lepiej, chociaż dzież zaczęliśmy dzień o 5 ;P

Śliweczka - cudowna Hania <3

Lena - Franio jest przesłodki, a zdjęcia piękne <3

Ania - współczuję problemów, przykro mi, że tyle rzeczy się nawartwiło.... Mam nadzieję, że Oskar jednak nadrobi ze wzrostem i wszystkie te badania, szpitale i komisje nei będę potrzebne. Mocno trzymam za Was kciuki <3 Tak jak Rucola - znam 2 osoby, które miały podawany hormon wzrostu, olegę i kolżankez gimnazjum - może nie są jakoś bardzo wysocy, w sumie dziewcyzna jest mojego wzrostu - ja mam 159, a ten kolega ma ok 170. Są zdrowi.. Nie mniej jednak, mam nadzieję, że Was to minie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 14:33

Kaczorka, frezyjciada, pilik, JustynaG, Achia, Aga9090, sliweczka92, Patrycja20, Cabrera, StaraczkaNika, Anna Stesia, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was planuje nie robić imprezy roczkowej? Jak oznajmicie to rodzinie? Co ewentualnie z niespodziewanymi gośćmi?

My na 95% nie robimy, prawdopodobnie pojedziemy gdzieś a nawet jeśli nie to chcemy ten dzien spędzić na spokojnie we troje a nie urobić się po łokcie.
    Ja nie zrobię żadnej imprezy - spierdalamy z domu o świcie i wracamy póóóźno. Zaliczymy wszystkie ulubione atrakcje Łusi. Nie wiem co to będzie za pół roku, ale na chwilę obecną najprzyjemniejsze jest jeżdżenie wózkiem po kocich łbach, jeżdżenie starą windą i podglądnięcie czegoś w tv. Chcę żeby miała dobry dzień, a nie żeby się stresowała ludźmi i potem odchorowywała to do 5 nad ranem (ten typ tak ma). A rodzinie zakomunikuję z wyprzedzeniem, żeby się oswoili z tą myślą.

pilik, mi88, emi2016, Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, piękne zdjęcie! :)

My od dwóch godzin czekamy w szpitalu, ciekawe, o której wejdziemy tym razem! ;) Dobrze, że to mój mąż zawsze idzie z nią na pobieranie krwi, bo już mi się ciężko na to patrzy - ja jestem tylko od tulenia po wyjściu :)
    Mam nadzieję, że jej te płytki przynajmniej nie wzrosną!

Ech, mąż kończy swoje 15min noszenia i zaraz moja kolej.

emi2016, Jeżowa lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi - trzymam kciuki za dobre wyniku badań !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi- kciuki za dobre wyniki!

Emi- śliczne jesteście :) u nas dziś też dzień zaczął się od 5, ale poszłam z młodym na drzemkę o 7, Oskar wstał 7:30, mąż go wziął i poszłam spać dalej do 8:44 :D

emi2016, emi2016, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 - mam nadzieję, że wyniki będą dobre :)

Emi - chyba pierwszy raz Cię "widzę" - wyglądacie obie ślicznie, tak wiosennie <3

A do nas dotarła chyba krakowska pogoda: jest deszczowo, pochmurnie, szaro, buro i zimno :( gdzie ta wiosna???
    Błagam o odrobinę słońca!! Obiecuję solennie, że nie będę narzekać na słońce i ciepełko, jak już kiedyś przyjdzie ;)

emi2016 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas dzień się zaczął o 3:20 :)
    Ale jak już Ania zasnęła przed 6 to spała do 9:30

Rucola Specjalistko od jamy ustnej :) Ania ma obecnie 2 ząbki. Mam taką gumową szczoteczkę na palec, czy ona wystarczy? Przyznaje się bez bicia, że do tej pory nie szczotkowałam nią regularnie. Ale chcę się poprawić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:10

Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera - nie obiecuj :p
    i cieszmy się, że nie ma takich temperatur, jak rok temu :) chociaż fakt, że te 11°C średnio wygląda w połowie maja.

Emi - pięknie wyglądasz :)

Te skurcze poranne, to chyba faktycznie od spania na plecach.. wczoraj się pilnowałam, żeby spać na boku i było super. A dziś znów mnie dopadło. Ale dziś zapraszam do łóżka poduchę ciążową, więc powinno być lepiej ;)

A tymczasem powoli zbieram się do pracy.. muszę odebrać skierowanie na badania. Wcale mi się nie chce. Mam tylko nadzieję, że obejdzie się bez zbędnych pytań z ich strony.

emi2016, mi88 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    i cieszmy się, że nie ma takich temperatur, jak rok temu :) chociaż fakt, że te 11°C średnio wygląda w połowie maja.

Toż to macie upał! U mnie o 6:40 było +4, aktualnie +6... za to chyba chwilowo nie pada. Ponieważ dziś mam dzień nieformalny i bez spotkań, a do tego po wczorajszych wymiotach czułam się giga słabo, to olałam wszystko i w pracy siedzę w swetrze narciarskim i zawinięta w koc.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żałuję, że nie ma takiej pogody jak rok temu!
    U nas zimno, wiatr wieje... i co to za przyjemność z chodzenia na spacery? Żadna. A jakby słoneczko pogrzało to zupełnie inna bajka.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - to faktycznie pogoda pod psem u Was.. tutaj póki co słońce świeci. Ale wieje.

Justyna - dla mnie maksymalna dopuszczalna temperatura to 22-23°C w cieniu. Przy wyższej już zaczynam się męczyć i wtedy spacery też nie są przyjemnością ;)
    Ale też fakt, że u Was nad samym morzem trochę inaczej odczuwa się temperaturę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja właśnie dziś marzę, żeby wyjść z biura, zawinąć się w koc, zrobić sobie herbatkę i obejrzeć jakiś dobry film...
    A Ty zrób co masz do zrobienia i uciekaj do domu odpoczywać!

A latem najwyżej rozłożę sobie basen dmuchany i będę w nim leżała (ciekawe co by pomyślała kontrola z zusu ;)??)

Ps. Achia, wczoraj pod prysznicem myślałam o Tobie....;)...spojrzałam na dól i stojąc wyprostowana zobaczyłam zza brzucha już tylko palce od stóp ;)

Achia lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera - jeśli basen będzie koło domu to pewnie Zusowi nic do tego ;)

Cabrera lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera- czuje się wyróżniona :D

ja nie przepadam za upałami,mimo miezkania nad morzem jak jest gorąco- to jest gorąco. i spacery będę wtedy uskuteczniać o 8 rano,albo o17 pewnie.a tak to siedzieć z cyrkulatorem w domu!

• Rucola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim!!!!!
    Justyna ta nakładka na palec ma silikonowe wypustki więc według mnie bardziej nadaje się do masażu/czyszczenia dziąseł jeszcze przed wyrzynaniem się ząbków. Jak są zęby to postawiłabym jednak na szczoteczkę z włosiem :) I celowałabym w curaprox dla niemowląt. Jeśli chodzi o higienę to wiadomo, na razie ciężko z tym będzie ale jako wdrażanie dobrych nawyków jak najbardziej :)
    Emi ogromnie miło Cię zobaczyć!!!! Piękna Łucja i super brzuszek. Po Twoim suwaczku zauważam jak czas zasuwa :)
    My też nie planujemy robić imprezy roczkowej!!! Ale dziadki z mojej strony na pewno coś przyszykują, więc przyjedziemy na gotowe ;) jeśli chodzi o rodzinę emka to pewnie zamówię jakiegoś torta przy okazji grilla które planujemy często organizować na naszej działeczce. Na pewno nie szykuję imprezy z balonami, czapeczkami i wyszukanym menu :)
    Mi88 z niecierpliwością czekam na wiadomosci od Ciebie. Mam ogromną nadzieję, ze wyniki wyjdą jak najlepsze.
    Ja zasiadam właśnie do szykowania listy niezbędnych rzeczy na wakacje. Wczoraj odebrałam paszport Małego i powoli wertujemy oferty wakacyjne. Chcę być zwarta, gotowa i spakowana bo czaimy się na jakiegoś super lasta :P W fajnych cenach aktualnie jest Zakynthos, więc nastrajam się na ten kierunek. Może macie jakieś sugestie co do tego co warto/trzeba zabrać. Będę bardzo wdzięczna :)
    edit. I jeszcze jedna kwestia, rozważam zakup nocnika i będę chiałą sadzać Małego po śniadaniu. Któraś ma z Was doświadczenie w temacie? Wiem, że dużo osób krytykuje takie podejście, ale oboje z emkiem postanowiliśmy spróbować, zobaczymy co z Tego wyjdzie. Głównym powodem jest to, ze w wiemy, że w żłobkach panie sadzają na nocnik i chcemy, żeby Mały był już obyty z tematem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 12:07

emi2016, mi88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Może macie jakieś sugestie co do tego co warto/trzeba zabrać. Będę bardzo wdzięczna :)

Jako najbardziej (nie)doświadczona z matek i macoch polecam patent z dmuchanym basenikiem - na miejscu dmuchasz i albo masz szybko super nagrzaną wodę do taplania się obok leżaka albo masz wanienkę w łazience hotelowej, która spełnia Twoje higieniczne standardy :)

mi88, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

‹‹ 3280 3281 3282 3283 3284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ