WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przeczytałam Twój post kilka razy i cały czas myślę co mam napisać...
    Przyznaję się, sama myślałam wcześniej, że "szukasz problemów" ale już zrozumiałam i dziękuję za rozjasnienie mojej głowy.
    Pamiętaj, że jestem cały czas z Tobą! jak nie chcesz wrócić to ja to rozumię. Ale chciałabym wiedzieć co u Was. Odetchnij troszkę i wróć (przynajmniej na priv😉)
    Buziaki dla Was i ściskam Cię mocno😘

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie śpimy od ponad godziny. Właśnie zjadłam śniadanie i czekam kiedy ten mój gałgan zmęczy się

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Justyna no to miałaś baaardzo wczesną pobudkę... Współczuję :( mam nadzieję, że Ania jeszcze padła i Ty też mogłaś dłużej pospać.

Ja właśnie zajadam pyszną owsiankę z okazji pierwszego dnia diety :D i mąż postanowił dzisiaj zostać w domu 😍 znaczy nie z okazji mojej diety, tylko tak ogólnie :D

Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja albo się strułam wczorajszym barszczykiem z krokietem pochłoniętymi w barze pod sądem (choć jadam tam regularnie) albo w 14 + 2 tc zaczęły mi się ciążowe mdłości i wymioty. Tak czy siak wieczór i noc nad toaletą, teraz też mi jakoś nieswojo, a do tego migrena. A do pracy chociaż na 2-3 godziny muszę iść.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, mam chwilę to korzystam ;) Łucja właśnei wcina kukurydzę a mnie jeszcze nie rozbolał kręgosłup :P

KateKum - gratuluję ślicznego synka ! Niech zdrowo rośnie !

Lusesita - jeśli oboje chcecie trzeciego dziecka to do dzieła :) W sumie gdyby nei było stać i gdybym ten poród zniosła lepiej niż z Łucją to sama pewnoe bym o tym myślała :) KTo wie, co przyniesie los... ? :)

Jeżowa - Hodor jest uroczy <3 A zdjęcie z Agatką cudowne ! Cieszę się, że jesteś zadowolona z wyniku testu :)

Rucola - podziwiam za jogę ! Mam nadzieję, że następne sesje będą bardziej udane :) Piękna działka ! Wydaje się być na prawdę duża !

Reset - 2 trymestr ! Jak to leci ! Zaraz będzie połowa ! Gratuluję udanej rozprawy :)

Kaczorka - co do tego skurczu w podbrzuszu - sama dziś wstałam z tym problemem, odczuwam to jako kolkę ? Magnez na pewno nei zaszkodzi :)

Achia, Summer i Frezycjada - współczuję nocnych pobudek.. Mam nadzieję, że dzieci dadzą Wam się wreszcie wyspać ! U nas też był kryzys ale od dwóch dni jest lepiej, chociaż dzież zaczęliśmy dzień o 5 ;P

Śliweczka - cudowna Hania <3

Lena - Franio jest przesłodki, a zdjęcia piękne <3

Ania - współczuję problemów, przykro mi, że tyle rzeczy się nawartwiło.... Mam nadzieję, że Oskar jednak nadrobi ze wzrostem i wszystkie te badania, szpitale i komisje nei będę potrzebne. Mocno trzymam za Was kciuki <3 Tak jak Rucola - znam 2 osoby, które miały podawany hormon wzrostu, olegę i kolżankez gimnazjum - może nie są jakoś bardzo wysocy, w sumie dziewcyzna jest mojego wzrostu - ja mam 159, a ten kolega ma ok 170. Są zdrowi.. Nie mniej jednak, mam nadzieję, że Was to minie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 14:33

Kaczorka, frezyjciada, pilik, JustynaG, Achia, Aga9090, sliweczka92, Patrycja20, Cabrera, StaraczkaNika, Anna Stesia, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was planuje nie robić imprezy roczkowej? Jak oznajmicie to rodzinie? Co ewentualnie z niespodziewanymi gośćmi?

My na 95% nie robimy, prawdopodobnie pojedziemy gdzieś a nawet jeśli nie to chcemy ten dzien spędzić na spokojnie we troje a nie urobić się po łokcie.
    Ja nie zrobię żadnej imprezy - spierdalamy z domu o świcie i wracamy póóóźno. Zaliczymy wszystkie ulubione atrakcje Łusi. Nie wiem co to będzie za pół roku, ale na chwilę obecną najprzyjemniejsze jest jeżdżenie wózkiem po kocich łbach, jeżdżenie starą windą i podglądnięcie czegoś w tv. Chcę żeby miała dobry dzień, a nie żeby się stresowała ludźmi i potem odchorowywała to do 5 nad ranem (ten typ tak ma). A rodzinie zakomunikuję z wyprzedzeniem, żeby się oswoili z tą myślą.

pilik, mi88, emi2016, Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, piękne zdjęcie! :)

My od dwóch godzin czekamy w szpitalu, ciekawe, o której wejdziemy tym razem! ;) Dobrze, że to mój mąż zawsze idzie z nią na pobieranie krwi, bo już mi się ciężko na to patrzy - ja jestem tylko od tulenia po wyjściu :)
    Mam nadzieję, że jej te płytki przynajmniej nie wzrosną!

Ech, mąż kończy swoje 15min noszenia i zaraz moja kolej.

emi2016, Jeżowa lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi - trzymam kciuki za dobre wyniku badań !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi- kciuki za dobre wyniki!

Emi- śliczne jesteście :) u nas dziś też dzień zaczął się od 5, ale poszłam z młodym na drzemkę o 7, Oskar wstał 7:30, mąż go wziął i poszłam spać dalej do 8:44 :D

emi2016, emi2016, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 - mam nadzieję, że wyniki będą dobre :)

Emi - chyba pierwszy raz Cię "widzę" - wyglądacie obie ślicznie, tak wiosennie <3

A do nas dotarła chyba krakowska pogoda: jest deszczowo, pochmurnie, szaro, buro i zimno :( gdzie ta wiosna???
    Błagam o odrobinę słońca!! Obiecuję solennie, że nie będę narzekać na słońce i ciepełko, jak już kiedyś przyjdzie ;)

emi2016 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas dzień się zaczął o 3:20 :)
    Ale jak już Ania zasnęła przed 6 to spała do 9:30

Rucola Specjalistko od jamy ustnej :) Ania ma obecnie 2 ząbki. Mam taką gumową szczoteczkę na palec, czy ona wystarczy? Przyznaje się bez bicia, że do tej pory nie szczotkowałam nią regularnie. Ale chcę się poprawić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:10

Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera - nie obiecuj :p
    i cieszmy się, że nie ma takich temperatur, jak rok temu :) chociaż fakt, że te 11°C średnio wygląda w połowie maja.

Emi - pięknie wyglądasz :)

Te skurcze poranne, to chyba faktycznie od spania na plecach.. wczoraj się pilnowałam, żeby spać na boku i było super. A dziś znów mnie dopadło. Ale dziś zapraszam do łóżka poduchę ciążową, więc powinno być lepiej ;)

A tymczasem powoli zbieram się do pracy.. muszę odebrać skierowanie na badania. Wcale mi się nie chce. Mam tylko nadzieję, że obejdzie się bez zbędnych pytań z ich strony.

emi2016, mi88 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    i cieszmy się, że nie ma takich temperatur, jak rok temu :) chociaż fakt, że te 11°C średnio wygląda w połowie maja.

Toż to macie upał! U mnie o 6:40 było +4, aktualnie +6... za to chyba chwilowo nie pada. Ponieważ dziś mam dzień nieformalny i bez spotkań, a do tego po wczorajszych wymiotach czułam się giga słabo, to olałam wszystko i w pracy siedzę w swetrze narciarskim i zawinięta w koc.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żałuję, że nie ma takiej pogody jak rok temu!
    U nas zimno, wiatr wieje... i co to za przyjemność z chodzenia na spacery? Żadna. A jakby słoneczko pogrzało to zupełnie inna bajka.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - to faktycznie pogoda pod psem u Was.. tutaj póki co słońce świeci. Ale wieje.

Justyna - dla mnie maksymalna dopuszczalna temperatura to 22-23°C w cieniu. Przy wyższej już zaczynam się męczyć i wtedy spacery też nie są przyjemnością ;)
    Ale też fakt, że u Was nad samym morzem trochę inaczej odczuwa się temperaturę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja właśnie dziś marzę, żeby wyjść z biura, zawinąć się w koc, zrobić sobie herbatkę i obejrzeć jakiś dobry film...
    A Ty zrób co masz do zrobienia i uciekaj do domu odpoczywać!

A latem najwyżej rozłożę sobie basen dmuchany i będę w nim leżała (ciekawe co by pomyślała kontrola z zusu ;)??)

Ps. Achia, wczoraj pod prysznicem myślałam o Tobie....;)...spojrzałam na dól i stojąc wyprostowana zobaczyłam zza brzucha już tylko palce od stóp ;)

Achia lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera - jeśli basen będzie koło domu to pewnie Zusowi nic do tego ;)

Cabrera lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera- czuje się wyróżniona :D

ja nie przepadam za upałami,mimo miezkania nad morzem jak jest gorąco- to jest gorąco. i spacery będę wtedy uskuteczniać o 8 rano,albo o17 pewnie.a tak to siedzieć z cyrkulatorem w domu!

• Rucola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim!!!!!
    Justyna ta nakładka na palec ma silikonowe wypustki więc według mnie bardziej nadaje się do masażu/czyszczenia dziąseł jeszcze przed wyrzynaniem się ząbków. Jak są zęby to postawiłabym jednak na szczoteczkę z włosiem :) I celowałabym w curaprox dla niemowląt. Jeśli chodzi o higienę to wiadomo, na razie ciężko z tym będzie ale jako wdrażanie dobrych nawyków jak najbardziej :)
    Emi ogromnie miło Cię zobaczyć!!!! Piękna Łucja i super brzuszek. Po Twoim suwaczku zauważam jak czas zasuwa :)
    My też nie planujemy robić imprezy roczkowej!!! Ale dziadki z mojej strony na pewno coś przyszykują, więc przyjedziemy na gotowe ;) jeśli chodzi o rodzinę emka to pewnie zamówię jakiegoś torta przy okazji grilla które planujemy często organizować na naszej działeczce. Na pewno nie szykuję imprezy z balonami, czapeczkami i wyszukanym menu :)
    Mi88 z niecierpliwością czekam na wiadomosci od Ciebie. Mam ogromną nadzieję, ze wyniki wyjdą jak najlepsze.
    Ja zasiadam właśnie do szykowania listy niezbędnych rzeczy na wakacje. Wczoraj odebrałam paszport Małego i powoli wertujemy oferty wakacyjne. Chcę być zwarta, gotowa i spakowana bo czaimy się na jakiegoś super lasta :P W fajnych cenach aktualnie jest Zakynthos, więc nastrajam się na ten kierunek. Może macie jakieś sugestie co do tego co warto/trzeba zabrać. Będę bardzo wdzięczna :)
    edit. I jeszcze jedna kwestia, rozważam zakup nocnika i będę chiałą sadzać Małego po śniadaniu. Któraś ma z Was doświadczenie w temacie? Wiem, że dużo osób krytykuje takie podejście, ale oboje z emkiem postanowiliśmy spróbować, zobaczymy co z Tego wyjdzie. Głównym powodem jest to, ze w wiemy, że w żłobkach panie sadzają na nocnik i chcemy, żeby Mały był już obyty z tematem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 12:07

emi2016, mi88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Może macie jakieś sugestie co do tego co warto/trzeba zabrać. Będę bardzo wdzięczna :)

Jako najbardziej (nie)doświadczona z matek i macoch polecam patent z dmuchanym basenikiem - na miejscu dmuchasz i albo masz szybko super nagrzaną wodę do taplania się obok leżaka albo masz wanienkę w łazience hotelowej, która spełnia Twoje higieniczne standardy :)

mi88, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

‹‹ 3280 3281 3282 3283 3284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ