Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Summer- bardzo się przydają. Nam Młoda - wtedy i tak sporo starsza od Ani - w takim padała na drzemkę. Miała cień i trochę spokoju, bo dopóki były bodźce z zewnątrz to mimo zmęczenia nie umiała zasnąć. Na plażę braliśmy też zawsze jedną torbę więcej - nawet taką z ikea, tylko złożoną. Rano jakoś się udawało fajnie spakować, a potem po południu, jak trzeba było szybko plus np. wrzucało się mokre ręczniki to te rzeczy mnożyły się w oczach. Miałam też torbę termiczną na jakieś owoce, picie i trzymałam tam kremy, bo były upały. My na plażę często też braliśmy karimatę zamiast/obok ręcznika - jak chcesz się rozłozyć w cieniu/ w lesie to jednak na karimacie jest bardziej miękko i nie czuć każdej szyszki czy igły.
Aha, i coś na ukąszenia dla dzieci - my sporo chodziliśmy wieczorami na spacery i zdarzało się, że gryzły komary.
No i dużo zależy czy hotel czy kwatera czy domek... Z mniej oczywistych rzeczy to np. często bierzemy jakąś listwę zasilającą, bo wystarczy, że chcemy podłączyć laptopa, ładowarkę i np. czajnik elektryczny i zaczyna brakować gniazdek. A czajnik nie raz i nie dwa braliśmy ze sobą. Był nawet wyjazd, gdy braliśmy opiekacz do kanapek
btw. jak to wszystko przeczytałam to zatęskniłam za moim starym autem - tam się mieściło absolutnie wszystko... ech.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 18:54
mi88, Rucola, summer86, JustynaG lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cabrera dziękuję Ci bardzo! tylko nic jeszcze na mailu nie mam ale czekam cierpliwie
Jeżowa, pisałaś coś o diecie od dzisiaj to co się wpraszasz na naleśniki ja się pytam
Mi88 w temacie past nie robiłam rozeznania póki co i nie wiem co sama wybiorę , ale jak zdecyduję to Wam napiszę
Achia we wielu aptekach są dostępne stacjonarnie ale przez internet też jak najbardziej, o taką chodzi
https://allegro.pl/oferta/curaprox-curakid-szczoteczka-dla-dzieci-0-4-lata-6853901338
Achia, sliweczka92, summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
I jeszcze jedno mi się przydawało, choć nie wiem, czy u Was będzie potrzeba, bo dzieciaczki raczej w pieluszkach... miałam zawsze torebkę - nerkę, bo idąc z Młodą do toalety nie było gdzie kłaść zwykłej torby (a trzeba było mieć chusteczki/ mokre chusteczki/ żel antybakteryjny), a w rękach nie mogłam trzymać, bo w rękach trzymałam Młodą nad toaletą. I w ogóle do ganiania za nią/ wycierania buzi z roztopionych lodów/ wspinania się po drabinkach itp. wolne ręce mi się bardzo przydawały, a listonoszka np. na huśtawce czy drabinkach się majta niepotrzebnie pod nogami.
A, i przy dziecku, które wychodzi z łóżeczka samodzielnie brałam taką lampkę do kontaktu: https://allegro.pl/oferta/lampka-do-kontaktu-nocna-3-led-z-wylacznikiem-9v6-7225949530
Kosztuje grosze, będzie w każdej Castoramie czy Obi, a jednak dziecko w obcym pokoju może albo się bać albo w coś wejdzie. A Młoda miała etap nocnych wycieczek do łóżka...
No i jeśli np. domek wakacyjny albo nawet pokój z balkonem to jeśli macie w domu to niania... My musieliśmy siedzieć na balkonie z otwartymi drzwiami, by słuchać co się dzieje, przez co rozmowy musiały być szeptem (raz, by nie obudzić, dwa, by nie usłyszeć rano pytania pięciolatki, dlaczego w nocy chcieliśmy jeść lody ).
P.S. Z przerażeniem stwierdzam, że ilość gratów wcale nam nie maleje z czasem - nadal mam plaster/ wodę utlenioną w żelu/ zapasowe majtki (tak, tak... nigdy nie wiadomo, kiedy młodzież postanowi np. spontanicznie się wykąpać w morzu), tyle, że przestałam być jeleniem i od jakiegoś czasu Młoda część gratów dostaje do swojego plecaczka. No nie będzie stara macocha na własnym garbie wszystkiego dźwigać...
P.S.2. Jak już będziecie kupować w Castoramie tą lampkę, to od razu kupcie przyczepkę do auta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 19:26
JustynaG, mi88, frezyjciada, sliweczka92, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Rucola, to już 13 godzin diety, powinnam dostać jakąś nagrodę a naleśniki spoko się nadają... 😂 A tak serio to będę dzisiaj o nich śniła zapewne 😭
Rucola, sliweczka92, emi2016, Anna Stesia, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Przepraszam Cię Jeżowa ale ja dziś na obiad miałam naleśniki (zrobione na napoju migdałowym) z mięsnym farszem
A na deser zrobiłam ciasto pomidorowe. Dzięki AnnaStesia!
Reset, ja zacznę zapisywać Twoje złote rady. Postanowiłam zakupić namiocik bo w końcu mieszkając 10km od plaży to wypadałoby być na wypad przygotowany. Tylko niech pogoda się polepszy.
No i ta rada dotycząca nerki... tak się właśnie zastanawiałam czy kupić. Mabibi szyją duuuże nerki i tak się zastanawiam "warto nie warto". Do tanich one nie należą...Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Justyna- ja niestety macochuję rzadko, ale uznałam, że wolę nerkę niż plecak, w którym mi gorąco albo zwyczajnie - jest zbyt wielki. W nerkę nie inwestowałam bądź ile, ale mnie się sprawdzała, czy to na hulajnogach czy innych atrakcjach (dwa lata temu zjeżdżałam z Młodą tyrolką zawieszoną nad zalewem, to się facet nawet śmiał jak on ma mi zapiąć uprząż, skoro ja mam wokół brzucha torebkę). Wolne ręce przy dziecku od 1 r.ż. do co najmniej 12 są cenne
JustynaG lubi tę wiadomość
Hej hej,
My też dziś zaliczyliśmy wizytę lekarską. Byłyśmy na kontrolnym USG bioderek. Jest wszystko dobrze i już dalej kontrolować nie musimy.
Mi, Summer, cieszę się z pomyślnych wieści z wizyt.
Reset, dzięki za sugestie dotyczące rzeczy dla dziecka na wakacje. Na pewno nam się przyda. My mamy o tyle lepiej, że jedziemy na dwa tygodnie nad morze do moich rodziców, gdzie mieszka moja siostra z 3 miesiące młodsza od Hani Laura. Dzięki temu wszystko jest pod ręką: D btw. Jak będziemy, to z chęcią się spotkamy z trójmiejska ekipa!
Rucola, dzięki za info odnośnie szczoteczek. Już sobie zapisałam.
Edit. Mi, ka to na te naleśniki mam chyba najbliżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 20:19
JustynaG, summer86, Achia, emi2016, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Patrycja, polujemy na pogodę, dam znać jak już zaklepiemy termin, chętnie się spotkam
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Sliweczka, bardzo chętnie spotkam się!
sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak uda mi się wykończyć dom, to chyba zrobię jakieś zbiorowe spotkanie... Będzie "prawie" w centrum😂 a bardzo chciałabym poznać Was wszystkie! Chyba, że któraś bywa w Garwolinie, to nie musimy czekać do końca budowy😅
Reset odpoczywaj więcej... Martwię się o Ciebie!
Apropo naleśników to właśnie mąż smaży!😱 Był dziś u spowiedzi i chyba normalnie taką pokutę dostał 😂 bo przez 10 lat razem smażył je MOŻE 3 razy!
Czasem się zastanawiam czy on nas ukradkiem nie podczytuje😜sliweczka92, Achia, Patrycja20, mi88, Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość
-
Frez, no to powiedz nam ... co chciałabyś jutro zjeść na kolację
-
nick nieaktualnyPizze! Z podwójnym serem, kurczakiem, rucolą, brokułami i ananasem😍😋😋😋 omnomnomnomnom
Edit: Mężu! Jeśli to czytasz, to jak chłopcy zasną mogę Cię poczęstować pierożkiem😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 21:09
Patrycja20, Jeżowa, JustynaG, Lena21, Nadzieja22, Minnie89, pilik lubią tę wiadomość
-
Frez pękłabym ze śmiechu jakby mąż jutro całkowicie przez przypadek (bez czytania forum) Ci tę pizzę zrobił/zamówił. A naleśników zazdroszczę! Tylko jak tak dalej pójdzie to ja będę musiała przestać czytać forum żeby mieć szansę schudnąć 😂
-
A tutaj znowu o jedzeniu, jak nie frytki to naleśniki i pizza. Tylko smaka robicie 😉 a ja siedze i jem sałatkę z rokoli i sera pleśniowego,resztka z obiadu.
Leon zaczyna chodzić i wieczorem jak zasypia nie mam siły już robić jakiejś kolacji.
Pilik mam pytanie, z jakiego materiału szyłaś Nince ubranka? Moja ciocia chce chlopakom dresy uszyć i chciałam jakieś fajne materiały. Jaki sklep polecasz?