X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wszystko czytałam na telefonie i nie bardzo wiem jak Ci podlinkować :( ja bardziej komputerowa jestem...
    Lena dziękuję za linka i Patrycja dziękuję za sklepy :*:*
    Edit. Kaczorka gratulacje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:04

Kaczorka, Patrycja20 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, cuuuuuudowne zdjęcia <3

Kaczorka, gratuluję wyników, teraz na jakieś 7 tygodni (do połówkowych, przed którymi ja właśnie zaczynam panikować ;)) masz spokój ;)

Ps. ja swoim Klientom też polecam biuro Zante Magic na Zakynthos - bardzo fajnie i prężnie działające biuro z wycieczkami fakultatywnymi na wyspie (z procesjonalną obsługą w języku polskim i cenami o połowę niższymi niż u Rezydentów biur ;))

Kaczorka, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera - jakoś dziwnie spokojna byłam przed połówkowymi Aluśki, więc pewnie i teraz nie będę świrować ;) byle tylko tym razem bobas współpracował, żebym nie musiała spędzać w klinice 3h ;)
    Na młodą podziałała w ostateczności PEPSI. Więc polecam zabrać ze sobą, w razie gdyby dzidziuś nie chciał się odpowiednio ustawić do badania :)

Cabrera, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tak, miałam dwie wizyty. Póki co wszystko jest w porządku, ale strach wciąż mną rządzi. Następna 03.06, prenatalne. Wstawiam fotkę z ostatniego spotkania :)

Co do odpieluszkowania to u Stacha pomogło pójście do przedszkola. Miał 2 lata i 3 miesiące jak poszedł, a na 2,5 roku już był bez pampersa (został nam na noc). Widział po prostu, jak inne dzieci latają do wc i brał z nich przykład. W przedszkolu też w trymiga nauczył się mówić.
    Z odsmoczkowaniem mieliśmy problem, bo ni cholery nam to nie szło. Miał już w sumie tylko na noc, ale jak Lena się urodziła to na nowo cały czas w paszczy. Pewnego dnia całą buzię mu wysypało w aftach, przez 2 dni nic nie jadł i prawie cały czas płakał z bólu. Powiedziałam mu wtedy, że to przez smoczka. Od razu go wyrzucił i nie było żadnych problemów ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b169e2e85a2d.jpg

veritaserum, JustynaG, Kaczorka, Jadranka, Rucola, Patrycja20, Cabrera, Achia, sliweczka92, pilik, Minnie89, Yoselyn82, frezyjciada, Malgonia, Anna Stesia, Aga9090, Karletka, Nadzieja22, emi2016, Bunia86, Lusesita lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka gratuluje wyników.
    Melevis dla Ciebie również gratulacje i trzymam kciuki, żeby już do końca było dobrze.
    Co do smoczka to ja robiłam tak samo jak Aga, jak lekko nadgryziony był to go poprawiłam i Starszak sam wyrzucil, w razie czego zapasowy był schowany w szafie ale sie nie przydał, Starszak miał ok 1.5 roku.
    A z odpieluchowaniem zaczęłam jakoś też miał 1.5 roku, ale to było bardziej oswajanie, czasem sie udało to biliśmy brawo, a na całego zabralam sie ok 2 lat, akurat było lato to ganial w majteczkach, na poczatku przebierałam go nawet kilkanaście razy dziennie. Po ok 2 tyg załapał i wpadki zdarzały się już rzadko. Gorzej było z kupą, bo za cholere nie chciał wołać. Jak chciał robić to uciekał gdzieś do kąta i cisnał, oczywiście sie nie przyznał ze zrobił, także przebierałam go jak zauważyłam. Pół roku tak wydziwiał, ale w końcu stwierdził że już jest duży i kupa będzie lądowała w kibelku.

Kaczorka, Anna Stesia, Aga9090 lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja piękne zdjecia!

Kaczorka gratuluję dobrych wyników :)

Melevis trzymam za WAS kciuki!

Kaczorka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, dla takiej małej pupy idealny jest mały zielony nocniczek z Ikea za 5 zł. Używamy gdzieś od miesiąca, z tym że my od początku stosujemy naturalną higienę niemowląt :)

Formowanki na noc polecam Anavy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 11:22

Rucola, veritaserum, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, piękna fasolka!
    Justyna, skoro Ania aż tak nie lubi pampersów, to może wielopieluchy? W naturalnych materiałach pupa się nie przegrzewa, temperatura w takiej pieluszce jest podobno o stopień niższa. Ja, dzięki Jadrance i AnnieStesi, właśnie przechodzę na wielopieluchowanie. Dziewczyny poleciły mi wełniane otulacze. Mam jeszcze dwie wielopieluchujące koleżanki i one też najbardziej lubią wełnę - jedna mówiła mi, że to było dla niej największe zaskoczenie, bo wełna kojarzy się jednak z gryzącymi swetrami :D
    A no i moją próżną duszę dodatkowo przekonał fakt, że latem planuję Zosię puszczać po domu w samej pieluszcze, więc taka ładna materiałowa pielucha, która w dodatku nie robi dziecku sauny w upalne dni, jest idealna :)

Rucola, Jadranka, sliweczka92, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leci człowiek szybko do domu, bo niby dziecko czeka a ono sobie słodki śpi.. ;)

Jeżowa, sliweczka92, pilik, summer86, Aga9090, Anna Stesia, Patrycja20, emi2016 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Rucola, dla takiej małej pupy idealny jest mały zielony nocniczek z Ikea za 5 zł. Używamy gdzieś od miesiąca, z tym że my od początku stosujemy naturalną higienę niemowląt :)

Formowanki na noc polecam Anavy ;)

Jadranka czy mogłabyś coś więcej napisać na ten temat ? Podlinkowac jakiś ciekawy artykuł na ten temat?

Melevis gratuluję !!

Kaczorka dla Ciebie też !

Nadzieja przepiękne zdjęcia ;)

Co z tym odpieluchowaniem tonie mam pojęcia. Moja mama i babcia twierdzą Że już powinnam Anię wysadzać na nocnik.... Że mną tak robiono i od 14 miesiąca niby juz nie nosiłam pieluszki. Nie mam pojęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 11:45

Kaczorka, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka dziękuje za polecenie nocniczka i Anavy :)
    Mi88 ja do formowanek też będę szukać wełnianych gaci ;) póki co lecimy głownie na otulaczach firmy mila i mam kilka kieszonek, tych chinek czy jak to kiedyś nazwała Veritaserum :)
    Justyna ja też polecam wielopielo!!!!

Jadranka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam wielopielo. Dużo czasu mi zeszło ,e może to banalne wytłumaczenie ale wreszcie kupilam większą suszarkę na pranie ( hahaha) i robi się cieplej więc będzie mogło być dłużej na balkonie . Każda wymówka jest dobra wiem. A tak na poważnie to nie mam sumienia w upały wkładać te małą dupcie w plastik ;)

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka napiszesz więcej o nhn? Widziałam jeden filmik na YT kiedyś, ale bardzo jestem ciekawa jak to było u Was :)

Veritaserum fajnie że zaczynacie wielopielo :) my również polecamy :D

veritaserum, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Jadranka czy mogłabyś coś więcej napisać na ten temat ? Podlinkowac jakiś ciekawy artykuł na ten temat?
    Proszę bardzo ;)
    https://pupus.pl/Naturalna-Higiena-Niemowlat-cabout-pol-12.html
    Aż 54 zalety Naturalnej Higieny Niemowląt

NHN jest korzystna dla zdrowia ponieważ...
    1. Redukuje podrażnienie niemowlęcej skóry
    2. Zmniejsza ryzyko odparzeń pieluszkowych
    3. Eliminuje kontakt z chemikaliami
    4. Pozwala rodzicom kontrolować wypróżnianie dzieci, obserwować ich system trawienny i szybciej reagować na potencjalne alergeny
    5. Zmniejsza ryzyko zapalenia dróg moczowych
    6. Zmniejsza zaparcia
    7. Łagodzi objawy kolki - podczas wysadzania dziecko bardzo dobrze się odgazowuje

NHN a karmienie piersią...
    8. Gdy niemowlę gwałtownie chwyta i puszcza pierś, często jest to mylone z zaspokojeniem głodu, podczas gdy jest to zwykle oznaka silnej potrzeby wypróżnienia się
    9. NHN jest spójne z zasadą 'karmienie na żądanie' - 'wysadzanie na żądanie'
    10. NHN pomaga karmiącej matce ocenić ile pokarmu przyjmuje dziecko

NHN jest spójne z ideą Rodzicielstwa Bliskości ponieważ...
    11. Zachęca do tworzenia więzów ufności poprzez komunikowanie podstawowej ludzkiej potrzeby
    12. Wzmacnia poczucie bezpieczeństwa u dziecka: "Mama i Tata słuchają tego, co mam im do powiedzenia i reagują na moje potrzeby"
    13. Wyjaśnia dlaczego dzieci nie przesypiają całych nocy: budzą się, gdy potrzebują się wypróżnić

NHN jest przyjazne dla środowiska ponieważ...
    14. Redukuje ilość zużywanych pieluch jednorazowych
    15. Pieluszek wielorazowych nie trzeba tak często prać
    16. Zmniejsza ilość wykorzystywanych chusteczek i plastikowych woreczków na zużyte pieluchy

NHN może być zabawą ponieważ...
    17. Dla dziecka jest przyjemniejsze od zmieniania pieluszek
    18. Uczy rodziców ufać swojemu instyktowi
    19. Robi wrażenie na innych ludziach!

NHN wspomaga rozwój dzieci oraz rozwija jego umiejętności ponieważ...
    20. Bazuje na fakcie, że dzieci są w stanie kontrolować swoje zwieracze od dnia narodzin
    21. Szanuje potrzebę dzieci do komunikowania ich potrzeb już od urodzenia
    22. Umożliwia dziecku szybsze opanowanie umiejętności motorycznych w ubieraniu: dzieci są aktywnie zaangażowane w zdejmowanie i podciąganie spodni od wczesnego wieku
    23. Przypomina rodzicom, że wiele 'faktów' o rozwoju niemowląt jest narzuconych przez kulturę a ślepe im zawierzanie prowadzi do ograniczenia wielu cennych doświadczeń
    24. Rozwija u niemowląt pewność siebie
    25. Zmniejsza lub eliminuje liczbę 'wpadek' powszechnych wśród dzieci w wieku żłobkowych
    26. Eliminuje konieczność przyzwyczajania do nocnika
    27. W pewnych sytuacjach redukuje nadmierną aktywność. Nerwowość lub 'złe zachowanie' jest często sygnałem o potrzebie wypróżnienia się.
    28. Uczy dziecko zdrowego rytmu dnia i stanowi pewną rutynę (np. wysadzanie zawsze po posiłku)

NHN wspiera rozwój, umiejętności i samopoczucie opiekuna ponieważ...
    29. Buduje pewność siebie i zwiększa samoocenę poprzez budowanie partnerskich relacji z dzieckiem
    30. Pomaga rodzicom przezwyciężyć lęki, poczucie winy, fobie dotyczące funkcjonowania ciała
    31. Daje rodzicom dodatkowe narzędzie, dzięki któremu mogą poznać swoje dziecko

NHN poprawia relacje między rodzeństwem i wzbogaca ich życie ponieważ...
    32. Pomgaga starszemu rodzeństwu rozwinąć zdrowe podjeście do funkcji ciała
    33. Eliminuje ryzyko, że starsze dziecko znowu zacznie korzystać z pieluszek
    34. Starszemu rodzeństwu jest łatwiej i przyjemniej pomagać w NHN niż w wymianie pieluszek
    35. Może pomóc nawiązać więź z młodszym rodzeństwem, zwłaszcza dlatego, że dzieci mają intuicyjną wiedzę o potrzebie wypróżniania się niemowlęcia

NHN to szczęśliwe dzieci i szczęśliwi rodzice ponieważ...
    36. Dziecko bez pieluszki pachnie cudownie :)
    37. Dzieci uśmiechają się, gdy są wysadzane
    38. Noszenie bielizny jest dla niemowlęcia dużo wygodniejsze niż noszenie pieluszki
    39. Dziecko nie musi leżeć bez ruchu jak wtedy, gdy jest przewijane
    40. NHN przynosi korzyści całej rodzinie, a nie tylko samemu dziecku
    41. NHN okazuje szacunek dzieciom

NHN pozwala zaoszczędzić pieniądze ponieważ...
    42. Zmniejsza wydatki na pieluszki jednorazowe, na które trzeba wydać ok. 2800zł!
    43. Zmniejsza wydatki na inne akcesoria wykorzystywane łącznie z pieluszkami (chusteczki, woreczki, kremy, maści, maty do przewijania i in.)
    44. Nie wymaga nakładów finansowych

NHN prowadzi do innego spojrzenia na niemowlęta i kulturę ponieważ...
    45. Konwencjonalny trening nocnikowy rozpoczyna się od nauki 'wstrzymywania' podczas gdy NHN rozpoczyna się nauki 'puszczania'. To może znacznie zmniejszyć postrzeganie przez niemowlęta procesu wypróżniania się a nawet wpłynąć na ich podejście do życia!
    46. Odwrotnie od obietnic z reklam, pieluszki jednorazowe nigdy nie utrzymają skóry dziecka suchej i w czystości. Tak się dzieje tylko z ubraniami

NHN jest wygodne ponieważ...
    47. Zdecydowanie zmniejsza ilość pieluszek, które muszą być zmienione
    48. Pieluszki z kupką pojawiają się bardzo rzadko (zwykle w podróży lub gdy dziecko choruje)
    49. Nie martwisz się, że zaraz skończą się pieluchy
    50. Masz mniej prania - pieluszek wielorazowych lub ubranek zabrudzonych 'wyciekami' z pieluch
    51. Dobrze sprawdza się w nagłych wypadkach (np. siusiu podczas spaceru)

Ponadto...
    52. NHN było i jest praktykowane od stuleci na całym świecie
    53. Dziecko od początku uczy się, że do wypróżniania się służy toaleta, a nie pieluszka
    54. NHN jest zdecydowanie bardziej higieniczne - wypróżnianie ma miejsce do toalety lub nocnika, a nie NA dziecku

Jak ktoś jest bardziej zainteresowany tematem to polecam grupę na fb "Pieluchy wielorazowe i NHN" :)

Jeżowa, Rucola, summer86, veritaserum, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis - super! Trzymam kciuki ! Piękny mały człowiek :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska na cienki dres i czapeczki wiosenno/jesienne dresówka pętelka, na gruby dres dresówka drapana, na bluzki, legginsy, czapeczki wiosna/lato jersey.
    Spodnie i bluzy fajnie wykończyć ściągaczem prążkowanym lub gładkim.
    Ze sklepów z cudownymi wzorami i bardzo dobrą jakością:
    https://umamysmoka.pl
    https://belleparis.pl
    https://metryicentymetry.pl
    https://dresowka.pl
    Przy sprawdzaniu cen dokładnie czytaj, zwykle są podawane za 0,5mb!

Justyna jak niw potrzebujesz jakiegoś wypasu to bliżej wakacji mogę Ci spróbować uszyc nerkę. Planuje sobie to będę miała do pokazania ;)

Frez baaardzo często byłam w Trzciance koło Garwolina ;) moi rodzice tam regularnie jeżdżą nadal

Mi cudowne wieści ze szpitala!! Bardzo się cieszę że możecie odetchnąć 💗

Nadzieja cudowne foty! Mikołaj jest piękny 😍

Kaczorka cieszę się że pappa dobra :)

Rucola basenik kupisz gdziebądź ;p pepco, Tesco czy inny większy market

Melevis gratulacje ciąży!!

Mi88 piąteczka! Od dwóch dni jesteśmy na wielo. Muszę nam uszyc kilka welniakow.
    I właśnie pytanie do dziewczyn - ile otulaczy wełnianych muszę mieć żeby bez stresu przejść na wielo? Na noc i dłuższe wyjścia zostawiam pampery na pewno póki co.
    Cztery otulacze dadzą radę?
    A nhn żeby miało sens to chyba id maluszka trzeba stosować?

Kaczorka, moniśka..., Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka fajnie, że o tym piszesz. Ja już też coś zaczęłąm podczytywać, ale dzięki Tobie mam mniej obaw :)
    Cabrera ogromnie dziękuję za oferty :* Co innego szukać na własną rękę na czuja a co innego jak ktoś poleci coś sprawdzonego. Bardzo nam pomogłaś :* Ta oferta na Kretę mi się bardzo podoba, ma też bardzo przystępne godziny wylotu/przylotu dla dziecka. Mam nadzieję, ze emek zaakceptuje :)

Jadranka, Cabrera, Anna Stesia, Jeżowa lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, trzy to absolutne minimum. Jeden na pupie, drugi się wietrzy, trzeci suszy po dwójce ;) Cztery dają bezpieczny zapas.

pilik lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Moje dziecko należy do tych laskawych. Mimo, że ostatnio budzi się częściej na cyca, to ostatecznie wstaje między 7:30 a 8:30. Czasem troszkę później. Dziś była to 8. :)
    Nam wczoraj udało się romantycznie posiedzieć przed ścianą (oglądaliśmy Wonder Woman na projektorze), a Hania smacznie spala. Ja przygotowałam smaczne omlety z pomidorkami i kiełbaska, do tego grzaneczka. :) nie byly to nalesniki ani pizza ;P , ale mimo to było bardzo miło. ;)

Melevis, gratulacje Maluszka! Niesamowicie jest to wzruszający widok! 😍 <3 spokojnej i nudnej ciąży. :)
    Już się nie mogę doczekać tych wszystkich wizyt!

Nadzieję, piękne zdjęcia. Pięknego masz Synka. Też czekam na aktualne zdjęcia. :)

Justyna, Achia, super, że jesteście chętne na spotkanie. My będziemy na północy jakoś 12-25.07 Chyba. :)

Jadranka, dzięki za info o NHN. Ostatnio o tym słyszałam i byłam ciekawa jak to wygląda.

My nie wielopielo, ale coraz bardziej ten temat do mnie przemawia. Zwłaszcza, że chcemy kolejnego malucha, to byłoby ekonomiczne :D

Dizs wybieramy się na shopping (do lumpka :P) może zapolujemy na jakieś letnie kreacje:D

A Tu jeszcze pokaże mój wczorajszy uszytek- prezent dla córki znajomej na 1 komunie. W środku jest gra, więc taki wypchany. :)

89de8b108c2a5b6f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 12:37

pilik, frezyjciada, Achia, veritaserum, Kaczorka, Anna Stesia, Rucola, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna olek. Napisałam wielkiego posta i mi zeżarło! Grrrrr!!!!
    W wielkim skrócie- myślałam i ja o wielo, ale obawiam się, że nie dam sobie rady. Starszak nadal w pampersie, licze, że latem się uda pozbyć. Wcześnie zaczęłam go sadzać, był zadowolony jak udało mu się coś zrobić do nocnika, a potem nagle za nic nie dał się na niego posadzić. No i tak jest do teraz, czasem tylko uda się przekonać żeby chwilę posiedzieć. Kupy robi w ukryciu i nie dość, że nie mówi, że zrobił, to jak już odkryjemy, że zrobił to nie daje się przebrać. Podejść do odpieluchowania było b.duzo, ale jemu było bez różnicy czy ma sucho, czy mokro. Kończyło się na tym, że biegałam ze szmatą i walczyłam, żeby go przebrać. Gdzieś więc popełniłam błąd i nie umiem ani go odnaleźć, ani go naprawić...

Pilik! To musimy się koniecznie spotkać jak będziesz w Trzciance! Do mnie to rzut beretem! Już przebieram nóżkami 😍

Melevis miło Cię widzieć 😘

‹‹ 3284 3285 3286 3287 3288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ