X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Jeśli chodzi o przydatne rzeczy na wakacjach to tak na świeżo mogę napisać co się u nas sprawdziło w wycieczkach na plażę:
    Pieluszki do wody
    Duża ilość mokrych chusteczek
    Namiot (z decathlon duzy trójkątny za 45 zł)
    Basenik (mobilny brodzik)
    Kapelusik (bardziej ze względu na oczy niż głowę)
    Krem z filtrem mineralnym 50spf
    Koc piknikowy
    Wszelkiego rodzaju przekąski :) (moje dziecko non stop je)
    Bidon ze słomką
    Wózek - przyczepka rowerowa - my nie mieliśmy swojego, ale znajomi mieli i pożyczaliśmy na drzemki, bo zwykłym nie ma opcji, żeby jechać - oni tam pakowali absolutnie wszystko
    Piłka - Franio praktycznie nie bawił się narzędziami do piasku, głównie próbował go zjeść :)

Dla starszych dzieci hitem wycieczki była przenośna toaleta na podróż :D nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje

Co do wyposażenia to u nas akurat w domku był dla nas przygotowany „pakiet dziecięcy”: wanienka, krzesełko do karmienia, łóżeczko turystyczne, lampka, blokada wyjścia na taras, taborecik

Przydała się tez niania video z alie jak chcieliśmy posiedzieć na tarsie wieczorem

Jak przypomni mi się coś bardziej odkrywczego to Wam dam znać ;)

Reset dużo zdrówka, odpoczywaj - myśle podobnie jak dziewczyny, że to mogą być więzadła, a co do mitycznego 2 trymestru to śmiem się nie zgodzić :) ja kojarzę go tylko z zasłabnięciami...

Frez poplułam się czytając o pierożku :D

Mi fantastyczne wieści ! Balujcie do białego rana z tymi naleśnikami

Jezowa trzymam za Ciebie mocno kciuki, ale przy tym forum to cholerka łatwo z dieta nie będzie :D

Summer nam się tez jeszxze marzy polskie morze w tym roku, ale na razie pogoda mnie skutecznie zniechęca :/ będę trzymać kciuki, żebyście trafili na ciepłe i przyjemne dni - uwielbiam Bałtyk ! Obok Kołobrzegu byliśmy w Grzybowie, bardzo miło wspominam

Reset Zakhyntos jest piękne ! Polecam polskie biuro turystyczne Zante Magic Tours (jakoś tak) - organizują wycieczki po wyspie trochę drożej niż te hotelowe, ale jest zupełnie bez porównania, świetni przewodnicy, komfortowe małe grupy, my byliśmy zachwyceni (na pewno maja siedzibę w Laganas, nie wiem jak w innych miastach - ale jak Laganas to raczej jakiś hotel na obrzeżach polecam, bo to straszna imprezownia, mnóstwo nawalonych młodych Brytyjczyków)

mi88, Rucola lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ja lubię szczotki curaprox i używam już ok 2 lata, jakoś do elektrycznej nie mogę się przyzwyczaić. A skoro higienistka mówi, że mam dobrze doczyszczone wszystko, to chyba jest ok :)

Summer mogę Ci dać namiar na fajne miejsce w Pustkowie jeśli chcesz (jest między Pobierowem a Rewalem). Osobiście niezbyt lubię morze, ale jeśli miałabym jechać, to tylko tam.

Wrzucam fotki młodego z sesji, jakieś aktualne następnym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 14:53

JustynaG, Anna Stesia, mi88, summer86, Aga9090, Achia, Patrycja20, Kaczorka, frezyjciada, emi2016, moniśka..., Jeżowa, Lena21, sliweczka92, Rucola, Minnie89, Cabrera, Jadranka, pilik, bazylkove, Yoselyn82, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odłożyłam Anię do łóżeczka po godzinie aktywności. Co robiła matka gdy dziecko bawiło się? Kroiła warzywa na dzisiejszy obiad :)

Nadzieja, piękne zdjęcia!

Achia, Jeżowa, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzjeja - piękne zdjęcia! <3 cudny chłopak Wam rośnie :))

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze poczytać o naleśnikach i pizzy, gdy siedzi się głodnym w poczekalni do rejestracji lekarza medycyny pracy i ma się tą świadomość, że przede mną jeszcze 16 osób.. :p
    A później jeszcze pewnie drugie tyle do laboratorium! I najgorzej, że nie mogę poprosić o przepuszczenie ze względu na ciążę, bo muszę się z nią kryć :p

Reset - natchnęłaś mnie do zakupu nerki :D myślę, że mąż będzie szczęśliwszy, gdy będzie ją nosił, zamiast plecaka na plecach :)

Nadzieja - piękne zdjęcia :) oczywiście czekamy na aktualne ;)

A tymczasem jeszcze proszę o kawałek kciuka, bo jak już "obskoczę" medycynę pracy, to idę po wyniki ryzyka z testu PAPPA :)

emi2016, Jeżowa, JustynaG, sliweczka92, Rucola, Patrycja20, Anna Stesia, Aga9090, Cabrera, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Nadzieja wspaniałe zdjęcia 😍 a ponieważ zdjęć nigdy dość to czekam również na jakieś aktualne :)

Kaczorka powodzenia u lekarzy i kciuki za pappę ✊

Justyna współczuję przerwy w nocy, ale w sumie jak tak spojrzysz potem na te warzywa to się zapewne ucieszysz, że masz je już pokrojone :D Ty to w ogóle dla mnie jesteś takim mistrzem organizacji, nie wiem czy to kwestia tego kpi czy czemu mam takie wyobrażenie o Tobie. Ale jakoś tak z Twoich wpisów zawsze tchnie dobrą organizacją.

Lena oczy mi się świeciły jak na IG oglądałam zdjęcia z Waszych wakacji 😍 lubię tak "podróżować" nawet jeśli sama w tym czasie siedzę w domu :)

U nas pobudka o 6 (to jakaś nowa tradycja, ale lepsza 6 niż 5 więc pomimo niewyspania staram się nie narzekać). Agata wciągnęła cały talerz owsianki (jestem gotowa wysunąć przypuszczenie, że zjada jej więcej niż ja 😮). Mam nadzieję, że niedługo padnie na drzemkę! I że będzie miała lepszy humor niż wczoraj... Według aplikacji teraz czas na skok - na razie zgadza się z tego opisu to, że zaczęła pojmować kwestie samotności, bo nie lubi jak się gwałtownie znika z oczu.

Miłego dnia!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!! Lena dziękuję za listę rzeczy i opis Zakhyntos. Właśnie kombinuję jak i gdzie na szybko kupić mały basenik dmuchany :) nianię weźmiemy na pewno.
    Nadzieja masz przepięknego synka!!!! Fakt, jestem ciekawa jak teraz wygląda więc czekam cierpliwie na aktualne zdjęcia :)
    Justyna podziwiam za tę warzywa.... Ja bym pewnie kombinowała żeby spać choć na jedno oko hehehe
    Jeżowa rozumiem że dieta nie taką straszną albo po prostu nie lubisz owsianki skoro pierworodna je więcej niż mama? :P
    Ja dziś noc spędziłam u rodziców, Młody budził się jak zwykle tutaj często na cycka (jest gorąco i chyba chce mu się pić) i cały czas miałam sny więc mimo komfortowych warunków do spania jestem lekko święta... Na pewno ma na to wpływ fakt, że do późna czytałam o sadzaniu dziecka na nocnik (jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu że jeśli podejdę do tego na totalnym luzie to nie zrobię Małemu krzywdy a wręcz przeciwnie a wiele artykułów o samodzielnym odpoeluchowaniu jest sponsorowanych przez koncerny pampersów) i zamówiłam idealny nocnik (tak, wybór jest ogromny). Także robię kawkę i szukam basenu :) buziaki dla Wszystkich!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, kciuki żeby badania szybko poszły i za wyniki PAPPA.

Justyna, przypominają mi się nocne pobudki mojej Ani. Szacun za to krojenie warzyw.

Rucola, a z ciekawości dlaczego zależy Wam na szybkim odpieluchowaniu? Bo jeśli chodzi o żłobek to opiekunki z tego co wiem nie wysadzają na nocnik jeśli rodzice nie wyrażą zgody. Zmienianie pieluch jest standardem w opiece żlobkowej. Przyznam, że jako mama dziewczynki bym się nie odważyła odpieluchowywać przed 18 miesiacem, ale może u chłopców zagrożeń jest mniej. Sama byłam szybko odpieluchowana i zdarzało mi się moczyć w nocy do 6 r.ż., był to dla mnie ogromny wstyd i stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 09:25

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola małe baseny widziałam w Intermarche nie wiem czy masz gdzies obok siebie albo w pepko :)

Rucola lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka napisałam posta i zeżarło :O a raczej kliknęłam coś w telefonie...

Tak na szybko Rucola ja zamawiałam taki:
    Zobacz ofertę: Bestway WANIENKA TURYSTYCZNA Basen BRODZIK basenik https://allegro.pl/oferta/bestway-wanienka-turystyczna-basen-brodzik-basenik-7924155826

Jeśli dziś zamówisz to może będzie na jutro ? Może napisz do nich czy mogą jeszcze dziś wysłać ?

Rucola lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zostałam wezwana do tablicy, więc oto jestem! Przepraszam, że nic nie piszę, ale nie mam kompletnie czasu na forum... czytam Was codziennie, ale żeby spamiętać i pisać na bieżąco to nie mam szans 😔 nie chcę tak wpadać i wypadać, bo to nie ma sensu.
    Buziaki dla Was dziewczyny 😘

Cabrera, sliweczka92, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja sadzalam na nocnik po skończonym roku. Wiktor mając 1,5 roku chodził do żłobka to tam sadzali na nocnik i nie było konieczności odpieluchowania tak szybko. Chodząc do żłobka dzieci jeszcze nie są odpieluchowane, bo zmiana pieluszek należy do opiekunek. Ostatecznie Wiktor był odpieluchowany po skonczonym 3 r. ż.. Z moich obserwacji wynika, że dziewczynki szybciej były odpieluchowane.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola (bądź inne mamy, które mogą mi coś doradzić) - ja może tak w temacie oduczania, ale akurat nie pieluchy, a smoczka - kiedy planujecie coś w tym temacie zrobić?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, myślę że zaczniemy próbować za 2-3 miesiące, do 1,5 roczku już chciałabym pożegnać smoczek u Ani. Z tym że Ania mało korzysta, jedynie do spania i z reguły wypluwa po 5-10 minutach gdy głebiej zaśnie.
    Chciałabym się wyrobić przed buntem 2-latka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 09:46

Jeżowa lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Hej :) zostałam wezwana do tablicy, więc oto jestem! Przepraszam, że nic nie piszę, ale nie mam kompletnie czasu na forum... czytam Was codziennie, ale żeby spamiętać i pisać na bieżąco to nie mam szans 😔 nie chcę tak wpadać i wypadać, bo to nie ma sensu.
    Buziaki dla Was dziewczyny 😘

A ja właśnie miałam nadzieję, że coś napiszesz,bo zdarza mi się poczytaac comiesięczny wątek i mocno Ci kibicuje ! Widzę suwaczek, byłaś już u lekarza? Trzymam kciuki!!!

Jeżowa- no ja teraz się cieszę, że Oskar bezsmoczkowy. Tylko do zasypiania dostaje i to też nie zawsze.a jak już zaśnie to od razu wypluwa :p

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ja Ci nie pomogę bo Olivier smoka miał do 2rż ... i sam go chciał wyrzucić po tym jak mąż powiedział, że są tam robaki :D

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa robiłam gdzieś w okolicach 1,5 roku ale robilam to podstępem. Jak smoczek był lekko nadgryziony (sama go nadrgryzlam 😂 - ale ze mnie madka) to tłumaczyłam, że jest fuj, że trzeba go wyrzucić, bo jest brzydki i w zasadzie moje dzieci jakoś to przetrwały. Z Wiktorem był troszkę problem, bo on bardzo smoczkowy był, było na początku parę ciężkich nocy ale daliśmy radę. Kinga była najlepsza,ona sama go wyrzuciła do kosza. Było to mniej więcej po narodzinach Nadii i gdy Nadia miała smoczek w buzi to Kinga pokazywała palcem smoczek od niej i mówiła "fuj, blee" 😅 z Nadia też nie poszło najgorzej.
    A teraz Borys jest bardziej nie smoczkowy potrzebuje go tylko do podmiany cycka gdy zaśnie a tak to wypluwa 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 09:51

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ja nie chce odpieluchować Lewka :) chcę Go tylko zaznajomić z nocnikiem :) nie mam parcia na to, żeby nie chodził w pieluszkach ale myślę że nie zrobię mu krzywdy jak codziennie przed i po śniadaniu na chwilę spróbuje go posadzić i może to kiedyś pomoże mi w odpieluchowaniu.Jak nie będzie chciał-trudno ale spróbuję :) jeśli chodzi o wcześniejsze odieluchowanie to na pewno przemawiają za tym względy ekologiczne ale my i tak używamy wielopielo a na noc zamierzam kupić formowanki.
    Jeżowa co do smoka to chciałabym się go pozbyć przed wyrznieciem się 4rek albo w okolicach. Max czas dla smoka to 1,5 roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 09:51

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Paradoksalnie lepiej wysypiam się teraz niż wcześniej. A to tylko dlatego, że do niedawna Ania budziła się co 2h a teraz mimo aktywności nocnej potrafi spać ciągiem ponad 3h.
    Z tymi warzywami to liczyłam na to, że jak wieczorem ZAPLANUJĘ nocne krojenie warzyw na leczo to Ania prześpi noc i mi plany popsuje. No ale nie tym razem...
    Oczywiście nie dałam rady zrobić wszystkiego ale chociaż czas szybciej leciał.

Jeżowa, staram się być zorganizowaną ale przy dziecku jest to bardzo trudne. A nawet jak już sobie człowiek wyrobi jakąś rutynę to dziecku się odmienia...
    Słuchałaś/Czytałaś książkę "Nieodnaleziona" Mroza?
    EDIT. W temacie smoczka to u nas jest słabo. Na początku wcale go nie chciała. Potem był tylko do usypiania. A teraz jak widzi gdziekolwiek smoczka to robi wszystko by go zdobyć.

Rucola, podzielisz się linkami do tematu nocnikowania? Kiedy zaczynasz? Jak zamierzasz zabrać się do tematu? Sadzać Lewka bez pieluszki raz dziennie?
    Pisałam jakiś czas temu, że Ania ma odparzenia. Puszczałam ją po domu bez pieluszki by mogła powietrzyć pupę. Jaka była wtedy szczęśliwa i jak zwiewała mi, żebym czasem nie założyła jej pampersiaka. Raz zamotał jej się pod nogami pampers i czworakowała z nim między nogami (ale nie był założony, leżał na podłodze) i do niego nasikała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 09:58

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powoli myślimy o kupnie nocnika. Póki co Aluśka tylko komunikuje, że właśnie zrobiła kupę :p nie wiem czy ogarnie szybko, że siusiu trzeba też komunikować. Ale spróbujemy ;)

Smoczka nie mamy, więc tu problem odpada.

A tymczasem już jestem po badaniach. Poszło gładko :)
    Wyniki PAPPA też odebrałam. Są oki.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b105756201e2.jpg

Teraz pozdrawiam znad kawy w MC i zbyt słodkiego ciastka czekoladowego..

JustynaG, Rucola, summer86, Cabrera, Aga9090, Achia, Lena21, Patrycja20, sliweczka92, pilik, Minnie89, Karletka, Bunia86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 3283 3284 3285 3286 3287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ