X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kuźwa znowu mam jakieś plamienia :/ ale w piątek idę do ginekologa na szczęście

• mi88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę donieść, że forumowe kciuki mają moc! :D Zosia ma tylko heterozygotę MTHFR, więc bajka (nie robili jej PAI, ale to za ileś lat dołożymy), białko C i S są w normie, płytki przyzwoite. Lekarka powiedziała, że juz nie musimy przychodzić, nie musimy nawet robić morfologii! Stwierdziła, że skoro te płytki utrzymują się od kilku miesięcy na takim samym poziomie, to u takiego maluszka nie jest to problemem - groźnie jest dopiero, kiedy mają wartość około miliona (Zosia ma ok. 600-800 przy normie do 450) i to u nastolatka. Kiedy spytaliśmy o biopsję, sugerowaną przez lekarkę, która była kiedyś na zastępstwie za nią, stwierdziła, że absolutnie nie ma do tego wskazań.
    Tak więc dzisiaj mam nadzieję ostatni raz odwiedziliśmy tamten szpital :D
    Dla własnego spokoju będziemy jej robić morfologię co 3-4 miesiące, aby sprawdzać, czy te płytki nie przekraczają miliona.

Jeszcze raz dziekuję za wszystkie kciuki! Mogłam wcześniej o nie prosić, to byśmy nie musieli robić dwidziestu morfologii i wizytować szpitala przez pół roku :D
    Przypomnę się Wam za tydzień z okazji USG mózgu! ;)

Rucola, dzieki za info odnośnie łóżeczka. Tak się właśnie łamię między łóżeczkiem a materacem - boję się, że biorąc pod uwagę częstotliwość spadania Zosi z łóżka, materac powinien być naszą jedyną opcją. Tylko gdzie my to łóżko wyniesiemy?

Dobrze, że piszecie o szczoteczkach. Rucola, a myślisz, że mogę już kupić tę soniczną dla Zosi? Mam tę silikonową, co Justyna, i myślałam, że wystarczy :)

pilik, Cabrera, Kaczorka, summer86, Anna Stesia, Achia, Jadranka, veritaserum, emi2016, Malgonia, Rucola, StaraczkaNika, Aga9090, Lena21, Nadzieja22, Bunia86 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi fajnie Cię zobaczyć! No i oczywiście Łucję również! Dwie piękne damy <3

Rucola powodzenia w polowaniu na wakacje :) my chyba odpuścimy w tym roku, wolałabym nieco dom odświeżyć chyba, a u nas niestety to sytuacja albo jedno, albo drugie. Będę się napawać Waszymi zdjęciami z jakiegoś pięknego miejsca :D

Mi88 cieszę się, że takie dobre wieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 13:15

mi88, emi2016, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, rozbroiłaś mnie!
    Dzięki Dziewczyny za wypowiedzi o roczku, lżej mi że nie jesteśmy sami. Pozostanie mi jedynie jakoś znieść focha rodziny ;) a my ten dzień spedzimy po swojemu i z atrakcjami dla Ani.

Mi, bardzo się cieszę, że wyniki wyszły dobrze i to koniec Waszych wizyt w szpitalu <3 za tydzień oczywiście też będa kciuki. Uczcijcie dziś jakoś te dobre wiadomości :)

Emi, cudownie wyglądacie <3

Justyna, współczuję strasznie tak wcześnie rozpoczętego dnia.
    Też póki co używamy takiej szczoteczki, ale też powoli rozglądam się za inną.

Rucola, kiedy lecicie? Też muszę powoli zacząć robić listę, choć widząc pogodę marne szanse, że wkrótce pojedziemy.

Reset, współczuję samopoczucia :( oby to było jednorazowe!

My mieliśmy dziś wizytę kontrolną u fizjo (mieliśmy sie zjawić miedzy 7 a 12 miesiącem, gdy Ania zacznie stawać), wszystko jest w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 14:03

mi88, Achia, Kaczorka, emi2016, Cabrera, Rucola, sliweczka92, StaraczkaNika, Aga9090, Karletka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny-Mi i Summer- super że dziś takie dobre wieści od lekarzy przynosicie :)
    Uczcijcie to np piccolo :D

summer86, mi88 lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi i Summer - gratuluję udanych wizyt :)

mi88 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi i Summer- gratuluję udanych wizyt i bardzo cieszę się z dobrych wiadomości <3 Mi- a wy w Prokocimiu czy gdzieś indziej?

Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz- kłucie jajników w II trymestrze to nic niepokojącego, nie? Musiałam zwolnić się z pracy - po nocy jestem wypruta z sił, do tego bierze mnie przeziębienie i boli/ kłuje brzuch. To ten mityczny, pełen energii, drugi trymestr?

mi88 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to pewnie więzadła macicy :) spokojnie, drugi trymestr trwa dla Ciebie dopiero dwa dni. Będzie lepiej :) u mnie na przykład polepszyło się gdzieś koło 16 tygodnia raczej dopiero...

Summer cieszę się, że z Anią wszystko w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 15:12

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dziękuję za poradę:) U mnie polepszyło się bliżej 17go tygodnia, przy czym u mnie wiązało się to ze zmniejszeniem intensywności mdłości. Bólu brzucha u mnie nie było za dużo, za to biodra dawały czadu ale to od początku 3go trymestru.
    Achia przykro mi, ze problem wraca jak bumerang :( ale chociaż wiesz jak leczyć albo przynajmniej wyciszyć na czas starań...
    Mi88 ogromnie się cieszę!!!!to wspaniałe wiadomości, macie dziś co świętować!! Nie ma chyba większej radości dla rodzica jak zdrowie dziecka. Co do szczoteczki to soniczną możesz myć ty Zosi, ona sama na razie będzie tylko gryzłą szczoteczkę więc dla Zosi zwykła ręczna miękka, najlepiej curaprox (powinni mi coś odpalać ze sprzedaży :P)
    Summer super, że Ania tak super się rozwija, super, ze fizjo nie nie wyszukał ;) a co do wyjazdu to planujemy wylot na koniec tego tygodnia, początek przyszłego. Zależy od oferty i pogody :) Z tego co pamiętam to Wy planujecie polskie morze? Tu z pogodą chyba faktycznie będzie trudniej...

mi88 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tej poprawie w II trymestrze to nieco z przymrużeniem oka pisałam... Po prostu chyba dotychczas mnie ta ciąża rozpuściła tylko zmęczeniem, a od wczorajszego wieczoru daje w kość. Brzuch boli niezależnie jak się położę, ja oczywiście zaczynam panikować (choć jestem na tyle ledwo żywa, że nawet siły na panikę ograniczone;)).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, sprawdź wiadomość :)

Rucola lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja mialam plamienia od czerwca, urodzilam na koniec kwietnia. Plamienie pojawilo sienw czerwcu, lipcu a w sierpniu przyszła @.jak pozniej policzylam to plamilam miesiac i dwa przed @.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, a może po prostu organizm Ci mówi "STOP" ??
    Ostatnie dni były dla Ciebie bardzo wycieńczające..

Mi, cieszę się, że wyniki są pomyślne! :)

mi88 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, dziękuję! A polecasz jakąś konkretną pastę, czy po prostu ma być bez fluoru? Sroka coś o pastach pisze, chyba nie?

Reset, może to tylko parę dni gorszego samopoczucia, szczególnie, że taka pogoda!
    A my hematologa mamy na Prokocimiu, a usg mózgu na Strzeleckiej - te dwa szpitale dziecięce znam i liczę na to, że innych nie poznam ;) A dziś wracaliśmy stamtąd ponad godzinę, w dodatku z przystankami na uspakajanie małej (trzeba ją wyjąć z auta i ponosić, żeby się uspokoiła). W tym deszczu. Dobrze, że już tam nie wracamy :D

A oblewać będziemy chyba piwem :D W sumie jest zdrowsze, niż Piccolo chyba! Kupiam też kremówkę i wyczaruję naleśniki z borówkami i bitą śmietaną. Ale to dopiero po 22, bo wtedy wraca mąż, a i Zosia mam nadzieję będzie wtedy spała.

Achia, mam nadzieję, że to nie świadczy o tym, że będzie konieczna kolejna histeroskopia! Trzymam kciuki!

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Rucola, sprawdź wiadomość :)

Rucola, jeśli tam jest oferta wakacyjna to bierz w ciemno! ;) Nam Cabrera rok temu znalazła Turcję za śmieszne pieniądze w naprawdę zadziwiającym standardzie jak na tą kwotę. W sumie przez tydzień z M. się dziwiliśmy, że tam nie ma jakiegoś haczyka i że np. nie dokwaterowali nam drugiej pary czy nie reglamentują wody w prysznicu ;)

Cabrera, Jeżowa, summer86, JustynaG, mi88, Rucola, Nadzieja22, Bunia86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 hmm to mówisz że robisz dzisiaj naleśniki z borówkami i bitą śmietaną? :D i to dopiero po 22? Chyba zdążę przyjechać z Wrocławia :D

mi88 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, po takiej reklamie Reset za rok będę Cię na pewno prosić o radę :D

Rucola, tyle dobrego, że emek ma w miarę sporą elastyczność jeśli chodzi o urlop, więc polujemy na pogodę, ale chcieliśmy się wyrobić przed końcem roku szkolnego, bo nie lubimy tłumów.
    A Zakynthos polecam, byliśmy w 2015 r. zanim jeszcze zrobił się tak popularny. Piękne widoki! Zatoka wraku nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak wycieczka po blue caves.

Reset, przerobiłam chyba wszystkie bóle brzucha w ciąży (miesiączkowy, ciągnięcie, ból jajników, twardnienie, także to o czym wczoraj pisała Kaczorka), nie było to nic groźnego, ale za każdym razem przy okazji najbliższej wizyty pytałam o to lekarza lub czasem pisałam do niego maila. Odpoczywaj dziś dużo, bo miałaś kilka intensywnych dni a wczorajsze rewolucje dodatkowo Cię oslabiły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 17:53

Cabrera, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, jeśli będzie potrzebna kolejna histeroskopia, to oczywiście ją zrobię, ale może to po prostu zwiastuny @ - tego się trzymam :D

Rucola-a gdzie te szczoteczki kupić ? te curaproxy? internet?

Reset-na kłucia/ pobolewana brzucha- ODPOCZYNEK.bez wyrzutów sumienia leń się na maxa :)

• reset Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę sobie w łóżku i narzekam Pączkowi na stan polskiego sądownictwa, bo przygotowuję się do jutrzejszej rozprawy - dalszy ciąg wczorajszej i słuchać będę m.in. moją klientkę. A kobieta jest cudowna - dziś dzwoniła o 17 i przepraszała za porę (dobrze, że nie zorientowała się, że mnie obudziła, bo wyrzuty sumienia by ją zjadły;)).

By się uspokoić wyciągnęłam detektor i 2 sekundy słuchania Pączka wystarczyły. Siedzi sobie szczęśliwy/a po drugiej stronie niż boli i ma się dobrze. Tylko ma matkę - panikarę ;)

W czwartek mam wizytę u jednego z moich dwóch prowadzących, więc go wypytam i o te bóle, i o morfologię i wyniki moczu... To będzie długa wizyta coś czuję ;)

Mi- też mam nadzieję, że więcej krakowskich szpitali nie poznacie. W Prokocimiu znam kilku lekarzy, sama zresztą bywałam tam wielokrotnie pacjentką i dobrze, że jesteście pod ich opieką...

Summer- przegapiłam chyba- gdzie planujecie wakacje? Coś mi się kojarzyło, że rejony Pobierowa itp., ale może mylę...

relgmg7ymfbmxgyl.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Dziwnów a jeśli nie będzie miejsc to pewnie Kołobrzeg. Chcemy jechać w sprawdzone miejsce. Planujemy też 3 dni w Karpaczu, ale nie wiemy w jakiej kolejności. Zobaczymy na co pogoda pozwoli.
    Polecisz co zabrać nad morze dla malucha? ;) Takie małe namiociki przydają się na plażę?

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 3281 3282 3283 3284 3285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ