Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaserum proces odstawienia trwał troszkę. Syn był cycoholikiem strasznym, zasypiał tylko przy cycku i noce cyc cyc cyc i ciągle cyc. Najpierw zaczęłam eliminować karmienia w dzień, w dzień spał tylko na spacerach we wózku. I dopiero później uczyłam zasypiac bez piersi pierwsze 3 dni były ciężkie leżał przy mnie przytul się wiercil ja podawałam mm po tygodniu zasypial już ładnie z butla pije na noc 260 ml aż sama nie mogę w to uwierzyć. Następny etap był odstawienie karmien nocnych podaję mm raz w nocy i nad ranem pije też wodę. Wie gdzie mama ma cycki pokazuje i mówi cycy ale się nie domaga ( PS musiałam spać w staniku bo ten spryciarz mały raz się rzucił w nocy i dossal się gdy zasnęłam)
-
dzień dobry Dziewczyny!!!
Staraczka miło Cię widzieć!!!! Zabieracie 2 maluszki czy jednego? Wnioskuję o aktualne zdjęcie Ignasia
Lunaris, kupiliscie ketera? Dobrze pamiętam? Ja jestem z niego mega zadowolona
Co do weków to stwierdzam, że nie dorosłam do tego tak samo jak do lepienia pierogów ale za to z szybkich kiszonek robię przezajebiste kimchi, ale marzą mi się takie swoje ogóreczki i taka sałatka ogórek, cebulka i papryka w zalewie octowej. Myślę, ze kiedyś się zdecyduję, ale musi przyjść TEN momentstaraczka1111 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Za kazdym razem jak robilam cos w sloiki to myslalam o Fozzy
W zeszlym roku robilam glownie dzemy, ale moj emek nie chce jadac sniadan na slodko, a ja przez starania popadlam w kulinarny marazm i przestalam piec i gotowalam tylko tyle bysmy z glodu nie padli. W tym roku mysle o jakis sosach do makaronow. Moga mi sie przydac zima jak bede sie organizowac na nowo i nie bedzie czasu na przygotowywanie posilkow.
Pewnie bede wiec sledzic forum w poszukiwaniu przepisow
Kaczorko gratuluje udanego usg. Nie moglo byc inaczejKaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia- Ty masz termin na 25.12? Poproś o zapasy ze świąt i faktycznie przygotowane , zamrożone rzeczy się przydadzą Chyba, że Twój Emek lubi gotowac u nas mąż był miesiąc w domu i przejął kuchnie, bo ja nie mogłam nic zrobić ( nieodkladalny Oskar) i gdyby nie to chodziłabym głodna i brudna :p
-
Rucola 2 mrozaki musimy zabrac bo siedzą sobie razem a nie da się rozdzielić
a o to mój chłopczyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 12:26
Achia, Rucola, Kaczorka, Malgonia, summer86, veritaserum, JustynaG, Jeżowa, Cabrera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Staraczka cudny!!!!
A co do Mrozaczków do życzę Wam, żeby się Wam podwójnie poszczęściło!!!
Ja nie miałam żadnych zapasów na okres poporodowy, emek był 2 tygodnie w domu. Mały sporo spał, głównie w łóżeczku albo w kojcu na kanapie więc nie miałam problemu z ogarnięciem obiadu, tylko zakupy były na głowie emka, zakupy spożywcze, bo artykuły chemiczne, higieniczne i pielegnacyjne wzięłam na siebie i codziennie bywałam w rossmanie (co prawda po drugiej stronie ulicy, ale to były fajne wyjścia ). Ale ja ogólnie nie lubię robić zapasów, bo zazwyczaj jeśli coś przygotuję to się to psuje...staraczka1111 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Mysle, ze jesli emek bedzie ze mna tydzien po porodzie to wszystko. On juz przezywa jak w firmie beda patrzec na urlop tacierzynski. Nie wszedzie sie wspiera rodzicielstwo
A bardziej sie obawiam tego czasu gdy dziecko ma juz ponad miesiac. Oczywiscie roznie moze byc, ale wiekszosc znajomych mowila, ze ten pierwszy miesiac jest calkiem spoko, bo dziecko duzo spi. Problem sie zaczyna jak potrzebuje juz wiekszej atencji i jeszcze trafi sie gorszy dzien kiedy wszystko jest zle i nic nie pomaga. Z reszta tez czasem mam dzien lenia, kiefy chetnie zagladam do zamrazarki
Staraczka śliczny chlopczyk. Przylaczam sie do kciukow. Niech ma liczne rodzenstwostaraczka1111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczka sliczny synek a wcześniej pił z butelki mleko ? Pytam tak w odniesieniu do mojej cycoholiczki która butelki z mlekiem póki co nie dotknie. No i czy teraz lepiej śpi Ignas w nocy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 11:48
staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Rucola pytałaś o wielo. My mamy 15 kieszonek i 1 otulacz. W dzień używam wielorazówek a w nocy jedno. Niestety, Ania robi nadal kupki jak u niemowlaka więc u mnie nie sprawdza się opcja - spłucz w zimnej wodzie i do kubła. Muszę zapierać z odplamiaczem. W innym wypadku nie dopierają się pieluszki.
W związku z tym, podczas wyjazdów do rodziny czy wakacyjnych - nie używam wielo choć pupka wygląda w nich bardzo uroczo.
Pranie robię co 2 dzień.
Achia pewnie jak będziesz musiała iść do pracy a Oskar do żłobka to wtedy mu się spanie zmieni i będziesz musiała go budzić.
Lunaris Trzymam kciuki za szczepienie! Będzie dobrze!
Staraczka Trzymam kciuki za mrozaczki! Patrząc na nasze forum jak tu pięknie idzie z drugą turą to jestem dobrej myśli.
Emi jak tam ostatnia prosta?
Melevis, Bunia, Bazylku jak się trzymacie?
Kaczorka a jak tam Wasze odstawianie? Czy jednak tandem zapowiada się?
Małgonia przed porodem miałam ogarnięte jakieś 10 słoików litrowych (sos pomidorowy, sos pomidorowy z mięsem, wkładka do ryżu oraz leczo). Niby niewiele ale korzystaliśmy z nich gdy nie było jak ogarnąć inaczej obiadu. Uważam, że to był dobry pomysł (gdyby nie forum to bym o tym nie pomyślała). I naprawdę polecam to każdej przyszłej mamie.
Fozzie Pamiętam jak kiedyś pojawił się temat fotelika samochodowego. Miałaś doświadczenie z kilkoma. Zmienialaś je ze względu na nowe auto czy po prostu czulaś potrzebę? Na co Twoim zdaniem warto zwracać uwagę (oczywiście oprócz tego by dziecko było tyłem). I jak to jest ze spaniem w trakcie jazdy w tym kolejnym foteliku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 11:57
staraczka1111, Malgonia lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Staraczka sliczny synek a wcześniej pił z butelki mleko ? Pytam tak w odniesieniu do mojej cycoholiczki która butelki z mlekiem póki co nie dotknie. No i czy teraz lepiej śpi Ignas w nocy ?
Tak pił mleko z butelki oraz był czasem dokarmiany mm dlatego tak łatwo poszło myślę. A co do snu to budzi się również często jak przy kpveritaserum lubi tę wiadomość
-
Małgonia z takich praktycznych rad, to chciałam Ci polecić coś, czego sama nie miałam, ale miała Justyna i z perspektywy czasu bardzo jej tego zazdroszczę Takie małe, jeżdżące łóżeczko. Mozesz sobie nim pojechac do kuchni, masz dziecko na oku i coś tam sobie robisz Z tego co kojarzę, to Justyna miała o takie
https://allegro.pl/oferta/chicco-baby-hug-4w1-lezak-lozeczko-krzeslo-glacial-7139077279veritaserum, Malgonia lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyStaraczka dziękuję za odpowiedzi! U nas pewnie przez brak picia z butli będzie gorzej ale staram się nie nastawiać negatywnie do przodu.
Ja przed porodem miałam sporo rzeczy zrobione do zamrażarki ( gulasz , pierogi, leczo, gołąbki , jakieś mięsa ) i dla mnie było to wybawienie jak mąż wrócił do pracy a ja zostałam samaMalgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Staraczka, cudowny Synek, powodzenia przy kolejnym podejściu
Ja podobnie jak Veritaserum planuję zrobić porządek w zamrażalniku i powstawiać tam gotowe, poporcjowane obiady. Choć pewnie i tak wybawieniem będą obie mamy, które zawsze zapełniają lodówkę
Fozzie, również niezmiennie podziwiam za zorganizowanie i siły do wekowania przy dwójce brzdąców !!staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
veritaserum dokładnie nienastawiaj się negatywnie są dzieci które same odrzucają też pierś. Gdy będziesz gotowa na odstawienie napewno znajdziesz swój sposób
veritaserum lubi tę wiadomość
-
Staraczka ale przystojniaka masz w domu!!! trzymam kciuki za mrozaczki, niech dalej trzymają się razem przez kolejne 9,5 miesiąca
Veritaserum ja polecam pasteryzację w piekarniku, szybko, łatwo. I działastaraczka1111, veritaserum lubią tę wiadomość
-
Dziekuje za rady. Co do lozeczka to zastanawialam sie czy u Izy takiego kokonu nie zamowic, zeby maluszek mogl sobie spac na kanapie. Moze wydam Wam sie zla mama, ale w ogole przy starszaku zastanawiam sie nad kolcem by miec dziecko w zasiegu wzroku i miec jednoczesnie pewnosc co jest w zasiegu jego rak gdy cos bede musiala zrobic. Sama omal nie zeszlam z tego swiata jak polknelam kosci z kurczaka wiec troche jestem przeczulona, bo moja mama bardzo nas pilnowala, a jednak malo brakowalo. W sumie to w ogole mam mase obaw, przede wszystkim o bezpieczenstwo (smierci lozeczkowe i inne takie). A jednoczesnie nie chce byc mama, ktora tylko wszystkiego zabrania w obawie, ze cos sie wydarzy.
Co do karmienia, to mama mi opowiadala, ze przestalam jesc mleko jak tylko zobaczylam, ze mozna jesc lyzka. Czemu tak? Akurat pewnie takid mialam upodobanie. Wierze, ze kazda z Was w koncu trafi na taki sposob ktory uszczesliwi Wasze dzieci. Szkoda, ze nie ma na to zlotego lekarstwa. -
Staraczka, az sie cieszę,że wpadłam na forum, zaczął się temat i akurat się odezwałaś
wrzucę sprawdzone przepisy, ale wieczorem, bo miałam ciezka noc i południe -nocny mega katar z płaczem, za to rano przywitalo mnie pęknięte dziąsło, będzie ząb (oczywiście takie hocki klocki jak stary w delegacji , a co).
Justyna, u nas mimo ,że Stas wagowo spokojnie łapał się w foteliki, to gabarytowo były po prostu małe. Największa ich zmora to pasy -szybko robiły sie mega nisko. Obecny fotelik 15-36 jest pierwszym, który nie ma regulacji nachylenia ,ale to nie przeszkadza Stasiowi w spaniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 13:12
staraczka1111 lubi tę wiadomość