Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola, dobrze że pojechałaś do rodzicow, zawsze to dodatkowe ręce do noszenia. Spokojnego weekendu!
Frez, zapomniałabym, bardzo się cieszę z pierwszej przespanej nocy Tysia! Oby teraz już tylko takie były.
Czyli jest szansa, że za 1,5 roku i ja się wyśpię?frezyjciada, ibishka lubią tę wiadomość
-
hahaha, Summer... widzę, że optymizm z Ciebie bije
Poza tym Frez nie powiedziała, że się wyspala tylko, że Tysio przespał całą noc a to nie zawsze to samo.Malgonia, summer86, ibishka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Lusesita, kiedy macie wizytę u lekarza?
Udało się zrobić te wyniki z palca? Też nas to czeka na dniach. Na skierowaniu mam tylko morfologię i się zastanawiam czy dorzucać żelazo i ferrytynę od razu. -
nick nieaktualnyTak Summer! Jest taka szansa, że się wyśpisz ja powiedzmy, że względnie się wyspałam, bo Florian wstaje na cyca co 2/3h, ale bez jęczenia pt." Mamooooo kaaaakaaaałkooo ciaaaaał Tysio". A to już stanowczo zmienia postać rzeczy nie mam worów pod oczami, więc już jest dobrze!
Reset fajnie, że eMek taki odważny skoro to proponuje, to na bank jest pewien, że ze wszystkim sobie poradzicie
AnnaStesia! Oby te @ były duuuuuzo lżejsze niż przed ciążą. U mnie tak było i na prawdę! Świat nagle stał się piękniejszy!😄 Przypomniałaś mi, że jeszcze nie odebrałam swojej cytologii.... Robionej w maju🙊😂 -
Frez, to chyba dobrze, bo oni dzwonią, jak jest jakaś zła grupa Widzisz, jednak z Tysiem idzie ku dobremu! Kciuki za dzisiejszą noc!
A ja się trochę stresuję usg piersi i cytologią za tydzień (ostatnio mi się śniło, że pielęgniarka mi pokazywała wyniki cytologii i mówiła, że nikt w Polsce nie ma takiej złej grupy). Może morfologię i inne badania też powinnam sobie machnąć przed wizytą... co zrobić? Bo się odzwyczaiłam od kłucia Pewnie glukozę, tsh i ft4, morfo, mocz - coś jeszcze? Coś specjalnego przy kp się bada?
Lusesita, od dawna suplementujecie?
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Reset wyrażę swoją opinię na temat małej różnicy wieku za jakiś czas ale nastawiam się na to, że początek będzie bardzo wymagający dla nas wszystkich
Z perspektywy własnego rodzeństwa to różnie bywa, mój brat jest 6 lat starszy, siostra rocznikowo 8, ale miedzy nimi jest 15 miesięcy różnicy - jako dzieci byli bardzo zżyci, jako nastolatkowie nierozłączni, zawsze wszystkie imprezy, wyjazdy i towarzystwo wspólne - ja z kolei ta małolata, którą się trzeba zajmować teraz mam z siostra super relację, oni między sobą taką sobie, ale tak jak u Ciebie to wynika zarówno z odległości, jak i z różnicy charakteru i temperamentu i jeszcze kilku innych spraw -
A ja ostatnio powiedziałam mężowi ze może postaramy się o dziewczynkę by Michaś miał rodzeństwo, no jakby był braciszek to tez fajnie ale mam marzenia,rozmarzylam sie troche. Oczywiście jeszcze nie teraz, bo póki co i tak nie mogę jeszcze ale w przyszłym roku kto wie.
Lena21, pilik, Rucola, Lusesita, staraczka1111, Lunaris, frezyjciada, ibishka, emi2016, sliweczka92, Flowwer lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Summer pobierali z żyły lokciowej. Sama morfologie daliby rade z palca, ale ja musialam jrj ztobic heszcze zslegle badsnia.
Mii88 suplementujemy od 30 dni. Pewnie kolejne 30 przed nami j powtórka badan.
Lekarz we wtorek, ale może uda mi się w poniedziałek wcisnąć.
-
Aniu, przez wyjazd zapomniałam o urodzinkach Oskara! Wszystkiego najlepszego!
Jak tam minęły urodzinki? Teściowa nie irytowała za bardzo?
A jak tam Twoje zdrowie? -
Rucola spokojnego pobytu u rodziców! Oby Lewko dał odetchnąć
My dzisiaj wracamy, ale powiem Wam, że nie wiedziałam że już tak Ninka będzie tęsknić. Koło 14-15 codziennie powtarza tata? I szuka. Jak ktokolwiek przychodzi to leci do drzwi i mówi tata. Jak dzwonimy na facetime to tuli i całuje telefon 💗 czuje że będzie dzisiaj dzika radość.
Lusesita co do badań - żelazo może być teraz fałszywie wysokie przez suplementacje. Wiarygodnym parametrem jest tylko ferrytyna szczególnie w momencie suplementacji.
Frez mam nadzieję, że dzisiejsza noc też taka dobra!Rucola lubi tę wiadomość
-
Pilik, czy w celu sprawdzenia anemii lepiej zrobić samą morfo czy od razu żelazo i ferrytynę? Nigdy jeszcze krwi nie pobieraliśmy Aneczce.
-
Lusesita całe szczęście, że zbadaliście.
Nie rozumiem czemu z lekarzami trzeba się kłócić o podstawowe badania
Dziewczyny, które leczyłyście tarczyce w ciąży, nie wiem czy wiecie, ale jest to wskazanie do przebadania też profilaktycznie malucha w tym kierunku! Niestety pediatrzy w ogóle nie biorą tego pod uwagę zwykle
Summer ja bym od razu robiła żelazo i ferrytyne. Jak cokolwiek wyjdzie niepewnie w morfologii będziesz musiała przed suplementacją zrobić badania i kłuć malucha drugi raz... ja wolę zapłacić za więcej niż trzeba niż kłuć dwa razy zawsze jednak...
edit. Pediatra tez oczywiście może wypisać skierowanie! I raz w roku kontrolnie każdemu przysługuje na NFZ z tego co wiem, więc nie powinni robić problemów... ale wiadomo jak bywaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 20:12
summer86 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Jestem w totalnym niedoczasie- mam 2 tygodnie zaległości na forum ( w domu zresztą też ale wygląda jak bym nie robiła nic przez pół roku). Pochwalę się że Stasiowi tydzień temu wyszła pierwsza jedynka poza tym ostre przygotowania do 6 urodzin Frania.
Idę sobie poczytać co u Was słychać.summer86, JustynaG, pilik, Rucola, ibishka, Yoselyn82, staraczka1111 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy możecie polecić jakieś łóżeczko turystyczne? Chyba pora na jego zakup, bo bez sensu płacić w hotelach za wstawienie dziecięcego.
Lunaris, fajnie, że dajesz znać co u Was.
Edit: zapomniałam, że Staś już dawno ma pierwszego ząbka, tylko postanowił zacząć od innych niż jedynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 09:54
-
Summer, my mamy łóżeczko Kinderkraft z dokupionym materacem składanym FikiMiki.
Polecam.
U nas pełni funkcję kojca na co dzień i łóżeczka turystycznego w gościach.
Kupiliśmy przed Wielkanocą i na ten moment nie mamy żadnych zastrzeżeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 09:57
summer86 lubi tę wiadomość