Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Summer my mamy caretero Basic plus, kupiliśmy z opcją podwieszanego dołu, bo korzystaliśmy jak Lewko był malutki. Super materiał. Ogólnie te łóżeczka są podobne do siebie jeśli chodzi o funkcjonalność więc możesz zasugerować się też wyglądem
summer86 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzień dobry wszystkim po weekendzie
Chciałam powiedzieć że doszłam do3395 strony więc może wieczorem dogonię
Po wolnym jak zwykle cisza i spokój to łatwiej
Miłego dnia!staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Hej
Znów mnie długo nie było, ale tradycyjnie przychodzę meldować co u nas i nadrobić co u Was
Tosia skończyła niedawno 8 miesięcy! Nie mogę uwierzyć, że jeszcze trochę i będziemy organizować roczek, naprawdę!
Od tygodnia nauczyła się pełzać/raczkować - przyjmuje pozycje na czterech, nóżkami rusza do przodu, ale gdy przychodzi do przemieszczenia rąk to spada na brzuch i pełza, i tak w kółko
Ciągle też próbuje siadać, ale jeszcze jej to nie wychodzi. Super ma opanowany siad boczny, ale tu znów, tak jak z tym przemieszczaniem się, nie ogarnia jeszcze przemieszczenia rąk.
No, ale trenuje dzielnie!
Od niedawna karmimy się w krzesełku (tata fizjoterapeuta w końcu nam pozwolił ) i to jest zupełnie inne jedzenie niż u mnie na kolanach!
Ciężko nam idzie zasypianie i Tosia lubi ostatnio imprezować z rodzicami do północy Ale to nic, i tak jest super!
Lecę nadrabiaćJustynaG, sliweczka92, staraczka1111, summer86, Lusesita, ibishka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Milczałam, bo albo odsypiałam ciężki tydzień w pracy albo byłam w szale sprzątania Serio, biologia to potężna siła i syndrom wicia gniazda w pełni. Weszłam w niedzielę do kuchni po kawę, a skończyłam na sprzątnięciu spiżarki, myciu podłóg i nie wiadomo co jeszcze Wyniesienie zapasów alkoholu do garażu skończyło się natomiast spontanicznym sprzątaniem garażu... ale dzięki temu wymyśliłam, gdzie na 99% będzie stał wózek, bo skoro zrobił mi się luz w garażu to o ile wygodniej wstawiać wózek tam niż przeciskać się przez wąskie drzwi wejściowe, potem korytarzyk, stopień i np. wpychać wózek do pralni... Uff, od samego opisu się zmęczyłam
No i przez to szaleństwo nie zameldowałam się wczoraj z moim rozpoczętym 25 tc! Szaleństwo Powoli zaczynam w to wszystko wierzyć, zwłaszcza wtedy, gdy Pączek przypomina o swoim istnieniu kopniakami...
Zdjęcie nadrobiłam dziś w łazience u klienta więc sorry za tło niczym w rzeźni
P.S. Jeszcze dobra wiadomość - od początku sierpnia Młoda jest u nas kilka dni i jak jutro mój prowadzący stwierdzi, że łożysko poszło w dobrą stronę to na jakieś 3-4 dni jedziemy gdzieś na urlop! Tyyyyle lenistwa? No dobra, z Młodą o lenistwo ciężko, więc może wielkiego szoku organizmowi nie dostarczę
Miłego tygodnia - pogody zewnętrznej, pogody ducha i przespanych nocy! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 10:49
JustynaG, sliweczka92, admiralka, staraczka1111, pilik, summer86, Cabrera, Lusesita, frezyjciada, ibishka, Lena21 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Coś tu cicho
Rucola pisałaś kiedyś o szczoteczce sonicznej dla dzieci, mogłabyś przypomnieć o jakiej ?
Znalazłam coś takiego, ale jestem w szoku, że cena taka „normalna” i nie wiem czy warto ?
https://www.happydental.pl/seysso-baby-sonic-toothbrush-1szt-profesjonalna-szczoteczka-soniczna-do-mycia-zebow-dla-dzieci-do-3-roku-zycia-nowosc.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 07:28
staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Tak Lena, to dokładnie ta szczoteczka Ja ją kupiłam za 54zł cena jest przystępna bo to szczoteczka na baterie. Jak Wam podejdzie to trzeba dokupić końcówki zamienne, ale to na spokojnie, jedna starcza na książkowe 3 miesiące#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Też mamy szczoteczkę soniczną zakupiona kiedyś w biedronce na wyprzedaży za 10 zł. Z dodatkową końcówka i podświetleniem Led. Gdy jest włączona kolor ledow się zmienia.
Używamy teraz zwykłej bo końcówki nie są już w najlepszym stanie. Ciekawe czy da się dokupić do niej końcówki bo bardzo ją lubił.
Oo to są te. Polecam bardzo
Musze zamówić
https://www.gadgetpoint.pl/szczoteczka-do-zebow-dla-dzieci-led-1-3-lata-soniczna-niebieska-p-695.html
I tak o to dziś kończymy 15 miesięcy mój mały wielki człowiek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 15:54
pilik, Malgonia, ibishka, Kaczorka, Yoselyn82, Lena21, Lunaris, Rucola, Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Wszyscy siedzą na dworze widzę bo OF zamarło bardzo dobrze! W zimie będziemy iść w ilość stron.
Staraczka masz ślicznego synia a jeszcze bardziej wzrusza mnie to że lubi czytać (sądząc po ilości pozycji ). Chciałabym aby mój młodszy syn poszedł w ślady starszego brata, który też kocha czytanie.
My nadal tworzymy zęby- wczoraj zauważyłam kolejną jedynkę także obecny stan: 4 sztuki- 2 dolne jedynki + 2 dolne czwórki zasłużyłam na coś ładnego? chętnie wydam pieniądze (których już nie ma ).
Pochwalę się jeszcze że dziś miałyśmy z Blue spacerek po parku- nasze pierwsze spotkanie na lajfie mam nadzieję że niebawem powtórzymy jak mi się uda to wieczorem fotki wstawię.
No i nie powiedziałam jeszcze że mamy sukcesy wychowawcze w oswajaniu naszego nowego kota Stasio szaleje jak widzi zwierza (może przez to ruszy w teren bo na razie jakoś nie bardzo z mobilnością). A Franek chodzi i powtarza że to JEGO kot i nawet odstawił nieco media na rzecz zabaw na dywanie z kicią
Ok, pogadałam sobie to teraz lecę nadrabiać dalej póki jedne śpi a drugi je.
Ps doszłam do wpisów o zaburzeniach SI. Franek ma je zdiagnozowane i mam mieszane uczucia- terapia od listopada (głównie dlatego że chodzi na palcach) i widzę że przełamał swoje lęki co do np huśtawek, roweru ale w innych kwestiach nic się nie zmienia, mam trochę obaw że to tak jak pisze Anna Stesia - teraz to już trochę wyciąganie pieniędzy... myślę nad przerwaniem płatnej terapii i samodzielną pracą w domu z dzieckiem.
MI -to co opisujesz to dokładne odbicie mojego Stasia. Wszystkie zachowania o jakich wspomniałaś. Fizjoterapeutka i Pani od terapii SI uprzedzały mnie że z uwagi na poród (indukcja i kleszcze) Staś może mieć zaburzenia sensoryczne. Przy najbliższej kontroli u fizjo będę pytała co ona o tym myśli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 16:03
staraczka1111, mi88, summer86 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
na forum cisza... a my się urlopujemy.
Co prawda po tygodniu nad jeziorkiem już wróciliśmy do domu ale w związku z tym, że rodzinka w komplecie to mniej mnie na forum.
Aneczka wszystkich dookoła czaruje uśmieszkami. Każdego dnia trenuje chodzenie. A robi to z takim wdziękiem, że po prostu czlowiekowi buzia sama się śmieje.
Wreszcie udalo nam się z emkiem usiąść nad projektowaniem Ani pokoju i nawet mamy już plan Teraz tylko jechać do ikei.
Lunaris To bardzo dobra wiadomość, że Franio woli kota od innych rzeczy.
Reset czytajac Twój wpis stwierdzam, że ta koszulka by mi do Ciebie pasowała.
Staraczka Piękna kolekcja! Ania zaczyna lubić książeczki więc mamy postępy.
A co to za pojazd na zdjęciu? I jak się sprawdza?
Admiralka Gratuluję postępów Tosi
Nika a co ta cicho siedzisz? I nie ma żadnego sprawozdania ze spotkania z Lamką?
staraczka1111, Lunaris, reset lubią tę wiadomość
-
JustynaG pochwal się projektem sama muszę coś zacząć myśleć nad pokojem młodego pojazd to rowerek smiki. Ignas szybko załapał jazde nad nim. Najpierw chodził z rowerem między nogami a teraz już pięknie siedzi i odpycha się nóżkami, polubił jazde. Pod górkę jeszcze sobie nie bardzo radzi ale po prostym to muszę biegać za nim. Ogólnie jest lekki, ma fajny schowek w siedzisku, syn często zbiera tam kamyczki , z tych wad to jest troszke wywrotny i mógłby mieć regulowane siedzisko bo już na nas robi sie powoli mały i musimy myśleć nad innym rowerkiem biegowym.
-
Staraczka, może plan to za dużo powiedziane. Pokój jest niewielki (około 10m) i ma docelowo pomieścić dwóch gałganów. Dlatego postanowiliśmy zakupić dorosłą szafę zamiast dziecięcej, padło na paxa. Oprócz tego regał kallax na książki i zabawki. W szafie planujemy zamontować szuflady bo wydają mi się wygodniejsze niż trzymanie na półkach.
Na razie łóżeczko nadal jest w naszej sypialni... mam nadzieję, że do 18nastki przeniesie się do swojego pokojustaraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Staraczka miałam Cię jeszcze o jedno spytać... w jakim wieku Ignaś załapał jak jeździć na rowerku. Czy nie brakowało Ci w nim pchacza? Czyli takiej rurki dla rodzica by mógł wspomóc dziecko?
mi88 lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Staraczka miałam Cię jeszcze o jedno spytać... w jakim wieku Ignaś załapał jak jeździć na rowerku. Czy nie brakowało Ci w nim pchacza? Czyli takiej rurki dla rodzica by mógł wspomóc dziecko?
-
Dobry wieczór!
Wpadłam podrzucić jeszcze focię z integracji męsko-męskiej i damsko-damskiej i uciekam spać bo u nas noc kończy się ostatnio o 4.40
Ps. Frez gratulacje nocy bez pobudki! W przypadku Franka obstawiam że pierwsza przespana noc w jego wykonaniu będzie wtedy kiedy się wyprowadzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 08:44
staraczka1111, sliweczka92, Lusesita, Yoselyn82, ibishka, Kaczorka, Malgonia, Minnie89, pilik, Cabrera lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Staraczka, może plan to za dużo powiedziane. Pokój jest niewielki (około 10m) i ma docelowo pomieścić dwóch gałganów. Dlatego postanowiliśmy zakupić dorosłą szafę zamiast dziecięcej, padło na paxa. Oprócz tego regał kallax na książki i zabawki. W szafie planujemy zamontować szuflady bo wydają mi się wygodniejsze niż trzymanie na półkach.
Na razie łóżeczko nadal jest w naszej sypialni... mam nadzieję, że do 18nastki przeniesie się do swojego pokoju
Justyna, u nas zestaw mebli podobny Ponieważ mieszkamy w mieszkaniu, które urządzałam pod koniec studiów to było ono mocno budżetowe i raczej puste (choć ja lubię przestrzeń, więc mi to nie przeszkadzało). I teraz Kallax z sypialni przerzucamy pod telewizor (tyle, że szarpnęłam się i dokupiłam wreszcie drzwiczki, więc żegnaj kurzu!) do których jeszcze chyba wymienię gałki na fikuśniejsze, za to w sypialni do obecnego już paxa dokupimy jeszcze jeden słupek na przeciwległą ścianę oraz razem z tym słupkiem staną trzy malmy wzdłuż całego okna (dwa przeniesiemy z salonu, jeden dokupiliśmy). W ten sposób liczę, że na wierzchu nie będzie już żadnych gratów i wytarcie kurzy to będzie minuta pięć roboty
A do paxa szuflady/ koszyki są najlepsze, ale w razie czego dość fajne są też wyjeżdżające półki albo wysuwany wieszak.
JustynaG lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lunaris wrote:
pięknie jest was widzieć super fotkaLunaris, blue00 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dziewczyny, my urlopujemy u babci - a to jest największa psychofanka Łucji ever, więc rzeczywiście mam trochę mniej roboty. A z drugiej strony już mi się tęskni do szarogęsienia we własnym domu.
Kiepsko tu z netem, ale będę miała 500 km żeby nadrobić
Lunaris, no serio? Czy Ty młodniejesz zamiast się starzeć?
JustynaG, toć wiesz że ja to nie lubię sobie robić zdjęć. Musi Wam wystarczyć zapewnienie że Lamka jest jeszcze ładniejsza w realu niż na fotach. A Domiś to przesłodki okruszek z wielkimi oczami. Szkoda że Was nie było, chociaż pogoda nie dopisała i zamiast tour de starówka były tylko ploty w forum
A my dziś ruszamy na wycieczkę do... Wąchocka Przywiozę Wam jakiś goopi dżołkMalgonia, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość
-
Yosku Ciebie też fajnie czytać już się martwiłam że Cię widać a nie słychać. Mam nadzieję że spuścisz łomot teściowej bez uszczerbku na związku.
Nika moze ze mną będzie tak jak w "Dziwny przypadek Benjamina Buttona" czas popłynie wstecz i zacznę robić pod siebie jak moje dziecko skończy
Na twarzy może tego nie widać ale ciało już mówi swoje... wolałabym zdjąć duże lustro ze ściany w domu.
Udanej wycieczki, czekamy na doffffcip
Miał być upał a u nas dziś pochmurno. Może będzie padać. Jak dla mnie pogoda idealna Zaraz idziemy się włóczyć po placach zabaw. Miłego dnia wszystkim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 08:59