X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Veritaserum gratuluję, wspaniała wiadomość <3

Moja Ulcia jeszcze nie stawia kroczków, wątpię, że do roczku zacznie chodzić. Właśnie się obudziła. 50 min drzemki w zupełności wystarczy ;)

to i tak dobrze, moj to potrafi po 10 mim drzemki i koniec, czasem ciut dluzej :D

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum cudowne wiadomosci!!! kciuki mocne! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia- wydaje mi się, że spakowane jest wszystko poza ładowarką i kartą ciąży :)  Ostatnie rzeczy dorzucałam tydzień temu po informacji o rozwarciu na centymetr ;)
    Veritaserum- gratulacje! <3 Za każdym razem śmieje mi się buzia jak czytam o Waszych drugich ciążach - optymistyczne jest to, że w wielu przypadkach udaje się praktycznie od razu i na dodatek te ciąże są w większości bezproblemowe :)
    Aga- jeśli kupujący wyśle Ci pieniądze oraz list przewozowy w normalnym formacie typu pdf to uważam, że to całkiem normalna transakcja. Sama sporo sprzedaję na Olx, w tym nieco wartościowych rzeczy jeszcze z czasów prowadzenia firmy i nieraz takie transakcje tak załatwiałam. Ba, rzekłabym, że załatwiam w ten sposób jakieś 80% sprzedaży.
    Ania- współczuję przepraw z urlopem. Znając siebie pewnie miałabym już dość całego wyjazdu i te przeboje zabrałyby mi sporo radości oczekiwania na wypoczynek... Ale myślę, że najważniejsze, że po prostu uda się Wam pobyć we troje - a czy to Grecja czy Dubaj to kwestia drugorzędna. 
    Lunaris- zakupowe szaleństwo trwa, ale raczej ciągle są to rzeczy okołojulkowe ;) Dla siebie zamówiłam plecako - torbę do wózka. Zupełnie nie mój dotychczasowy styl, ale w sumie dotychczas nie byłam też matką niemowlaka ;)
    Generalnie było mnie tu mniej, bo raz, że sporo czasu spędzamy u teściowej, dwa - korzystając z faktu pogody oraz donoszonej ciąży szalałam jeszcze sprzątaniowo (wczoraj chyba definitywnie zakończyłam urządzenie kącika dla Julki <3) , trzy - walczę sporo z krwotokami z nosa i zajmuje mi to średnio ze 3 godziny dziennie!, cztery - coś tam sobie w wolnej chwili machnęłam jeszcze zawodowo przez net.... Za to dziś byłam na szybkiej wizycie u zapasowego prowadzącego i tak: od tygodnia nic się nie zmieniło, rozwarcie, szyjka itp. bez zmian. Wody się nieco odbudowały, łożysko nadal II/III, przepływy ładne, Julka wg jego pomiarów tydzień do tyłu i wagowo 2850 gramów. Wg lekarza na tym etapie to można przewidywać maksymalnie trzy dni w przód i patrząc o tyle to raczej nie urodzę do piątku, a potem to on się nie podejmuje wróżenia ;) 
    No i teraz sama nie wiem... w piątek miałam mieć wizytę u dr Z. i ktg, potem we wtorek znów wizyta u tego, co dzisiaj i w czwartek wizyta u ordynatora z porodówki. I zaczynam się zastanawiać, czy tej piątkowej nie odwołać, bo a) ktg doprowadza mnie do zawału, b) wizyta to kolejne 200 zł, a w sumie nic niepokojącego się nie dzieje. Ruchy czuję idealnie, żadnych wycieków nie mam... Zobaczę chyba jak się będę czuła przez kolejne dwa dni i wtedy podejmę decyzję. 

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Zuzia się uderzyła lekko, gdy raczkowała, zaniosła się i zaczęła tracić przytomność, mdlała, zrobiła się zupełnie wiotka i sina. Szybko doszła do sobie, konsultowałam to z lekarzem. Może w ogóle nie mieć to związku z sercem, ale w trakcie płaczu często sinieje wokół ust. Echo i tak mieliśmy robić na rok, jeśli wyjdzie jak ostatnio to kolejne dopiero w 3 rż.

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie wszystko u Was ok? Martwię się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna moja Nadia ma do dziś takie akcje. Od samego początku gdy się uderzyła czy płakała to się tak zanosiła, że traciła oddech, mdlała i robiła się sina. Żadne badania nigdy nie wskazywały na żadną nieprawidłowość (echo, EKG). Więc trzymam kciuki aby badania Zuzi nie wykryły nic złego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 18:58

Halszka112 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, gratulacje, rzeczywiście super ze tak fajnie się układa ta druga tura 😊

Lunaa, kciuki dla Zuzi ode mnie ✊✊

A u nas czas szybko płynie, dziś skończyliśmy miesiąc ❤️ Staś jest baaardzo grzeczny i nawet ostatnio byliśmy na pierwszej wycieczce w górach (Stas bardzo dobrze zniósł trasę 300 km, mama była bardzo dumna 😊).
    Gdyby nie mały kryzys laktacyjny (nie myślałam, ze tak bardzo o ta laktację trzeba walczyć :/) i niestety bardzo słabe przybieranie na wadze, to byłoby idealnie...No ale mam nadzieje, ze to chwilowy kryzysik ;)

Moja Kruszynka pozdrawia Was mocno ❤️

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:05

nowa na dzielni, reset, Aga9090, Lunaris, Achia, pilik, frezyjciada, Lena21, JustynaG, Lunaaa, Kaczorka, Malgonia, sliweczka92, Anna Stesia, Rucola, Ania_1003, Izape_91 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, Staś śliczny, ale faktycznie drobinka <3 Gratuluję awansu na niemowlaka! Jak to leci...

I podziwiam za zapał do podróżowania w połogu i w nowej rzeczywistości! Uznanie należy się i Stasiowi i Tobie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, no wagowo jest mniejszy niż prognozowana waga Waszej Julki, ale rozwija się dobrze, jest aktywny i lekarka nie widzi nic niepokojącego :)

A w podróży to i eM. się spisał, choć minę miał nietęgą widząc te wszystkie Stasiowe torby ;)
    Generalnie podróżowanie zdecydowanie nabiera nieco innych (ale równie cudownych) kształtów ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam,ale średnio stoję ostatnimi dniami z czasem 🙈
    Z mężem bez zmian, wyniki, które do tej pory zrobiliśmy nie wskazują dokładnie co się dzieje. Nie czuje się lepiej, ale też nie jest gorzej. Jutro robi echo i szukam mu terminu na próbę wysilkowa. Póki co wiemy, że kiepski cholesterol i podwyższone crp, reszta bez większych odchyleń.
    Dzisiaj pół dnia byłam z Klara w trasie diagnozujac moja babcie, która jest po leczeniu IV stadium raka, dzisiaj doszła diagnoza raka skóry, którego żaden lekarz w ciągu roku nie rozpoznał i leczyli ja ciągle antybiotykami i sterydami. Dodatkowo w sobotę popołudniu mieliśmy niemiła przygodę z Klarą,bo coś zjadła z podłogi i zaczęła się dusić. Akurat wtedy skończyłam odkurzac, może 10 min wczesniej, więc biorąc pod uwagę posiadanie jeszcze 4 latka w domu - i tak mogło to być wszystko, choć ja obstawiam kawałek papieru, bo Stasiek ma fazę na wycinanie. Więc dzieci pod pache i na sor, dobrze,że mam na przeciwko domu, szybciej niż wzywanie karetki.

Także wybaczcie, dzieje się wiele, a mi zwyczajnie brakuje czasu i siły...

Veritaserum, gratuluje! Niech się dzieje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 20:12

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera <3 cudny Twój Stasiulek <3 wspaniale że nie rezygnujecie z tego na co macie ochotę.
    Zawsze zazdrościłam osobom dla których laktacja to kaszka z mleczkiem- nie znam tego uczucia i wiele z nas stoczyło (z sukcesem) ogromną batalię o karmienie. Podziwiam każdą z mam która się nie poddała mimo trudności. Zawsze zastanawiam się czy mogłam zrobić więcej choć nie mam traumy jak po pierwszym porodzie że karmię mm. Dla mnie 3 miesiące kp + kpi było i tak wielkim sukcesem.

Luna trzymam kciuki za Zuziowe wyniki. Sinicę (+ akcje z omdleniami) zawsze trzeba uważnie monitorować.

Cabrera, Lunaaa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wiem że to trudne, a raczej nierealne, ale spróbuj się nie stresować słabymi przyrostami. Zobacz na Ninkę (kp) czy Zuzę (mm) - obie przybierały marnie, niezależnie od sposobu karmienia, obie teraz całkiem nie małe panienki aktualnie ;)
    I nie wiem jak u Zuzi, ale odkąd Ninka skończyła jakieś 8 miesięcy, waga dla lekarzy stała się całkowicie nieistotna 🤷‍♀️
    Dobrze, że Stasio jest okazem zdrowia! Jest piękny, a mamie będzie dłużej lekko nosić :)

Fozzie przykro mi, że kolejne problemy u babci :(
    Sytuacji z Klarą strasznie współczuje! Wyobrażam sobie ten stres ;(
    A co do męża, wiem że wywiad słaby i oczywiście trzeba sprawdzić, ale bierzecie pod uwagę też nerwicowe objawy...?

Cabrera, Lunaaa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, mój mąż, to oaza spokoju- inaczej by ze mną nie wytrzymał 🙊 bardziej biorę pod uwagę przemęczenie, bo w pracy spora rotacja i na te chwilę ogarnia 3 stanowiska, ale uzgdnilismy,że najdalej za 2 tyg idzie na l4 porzadnie wypoczac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 20:35

pilik lubi tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja nie wywołana ale też o sobie przypomnę. Zbieram się od dawna żeby coś napisać ale czas, gdzie jest mój czas?!
    Czas pędzi prawie tak jak moje raczkujące dziecko, mam oczy dookoła głowy. I te oczy czasem wilgotne ze wzruszenia, no bo jak się nie wzruszyć kiedy dziecię patrzy tymi mądrymi oczkami i robi te pierwsze świadome "papa", bawi się w "gdzie jest dzidziuś" nakładając sobie pieluszkę na głowę, a na pytanie gdzie jest tatuś patrzy na drzwi wejściowe i mówi "ta" :)
    Ale żeby nie było - nie zawsze jest kolorowo. Bywa ciężko. Zaczynam tęsknić za wychodzeniem, przebywaniem z dorosłymi, czasami chce przyspieszyć czas żeby on już mówił, chodził, jadł, a pewnie zaraz będę żałować że już nie jest taki maleńki i wtulony we mnie.

No, a w wolnych chwilach jestem tu, czytam, czekam na dzidziusie (Reset, Tobą moja droga to się stresuje najbardziej, pewnie dlatego że tak bardzo nas wtajemniczasz i czuję się jakbym to ja miała rodzic! :D).

Veritaserum - cudne wieści!
    Luna - kciuki zaciśnięte dla Zuzi!
    Jeżowa - bardzo mi przykro z powodu teścia.

A na przeprosiny za długa nieobecność zostawię na chwilę powód! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 22:55

Lunaaa, Kaczorka, Achia, Lunaris, Cabrera, Aga9090, sliweczka92, sliweczka92, sliweczka92, sliweczka92, sliweczka92, JustynaG, Anna Stesia, frezyjciada, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera popieram słowa Pilik, do pół roku ciągle lekarz narzekał na centyle Zuzki, w ciąży tak samo. A teraz mimo, że jest jednym z mniejszych dzieci (wciąż 10 centylu) to nikt nie ma zastrzeżeń. Może taka uroda okruszka ;* dodam też że Zuza naprawdę dużo je i nie wpływa to na jej wagę.

Aga tylko że Zuza ma wadę serca, stąd to niepokojące. I tak jest termin badań, a takie sinienia u niej występowały jak była malutka, ale były typowo wysiłkowe przy kolkach. Teraz moze to ma związek z sercem. Omdlenie pewnie było przypadkiem, jednak dla mnie świat się zatrzymał, przeżywam ogromny stres i się o nią boje. Do końca życia nie zapomnę uczucia, gdy wzięłam na ręce dziecko, które traciło przytomności i nie mogło oddychać... Nikomu tego nie życzę. Oby było tak jak mówisz.

Cabrera, Minnie cudowne maluszki ❤️ czas leci jak szalony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 21:19

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Pilik, dziękuje za te słowa 😊

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera chciałam jeszcze dodać że u dziewczynek (Ninki i Zuzi) był też moment, że zaczęły więcej i szybciej przybierać. Mocno trzymamy kciuki by tak było u Stasia :) nie pamiętam jak u Ninki, ale u Zuzi to było koło pół roku. Buziaki dla Was 😘

Cabrera lubi tę wiadomość

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, gratulacje!!! <3 Cudowne wieści!! Rośnijcie zdrowiutko!

Minnie, jak dobrze Cię widzieć! I Milana! Jak duży chłopak <3

Cabrera, Staś do schrupania. A jesli chodzi o kp to akurat dzisiaj na Matai jest taki artykuł:
    https://mataja.pl/2019/10/6835/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie dobrze, że napisałaś! Bo już miałam jakieś posiłki kombinować, żeby Cię odnalazły! Trzymam kciuki żeby się wszystko poukładało! Postaraj się w tym kołowrotku znaleźć choć chwilkę dla siebie, bo się psychicznie wykończysz piękna... 😘

Cabrerka! Jaki cudak😍 taki malusieńki jak mój Florek, zawijałam go w pieluchę tetrową jak naleśnika i nawet mu noga nie wystawała 😅 nadal jest malutki- niecałe 9kg i rozmiar ubranek 74/80(gdzie starszak był takie gabarytowo mając pół roku). Co więcej! Morfologię mały ma lepszą niż starszak i niż ja nawet! A je(za dużo powiedziane) mikroilości, gdyby nie cyc to chyba by żył samym powietrzem! Także nie martw się! Są plusy, kręgosłup Ci tak szybko nie wysiądzie ;)

Reset uwielbiam czytać o Twoich przygotowaniach i szczerze? Będę tęsknić za tymi opisami i rozkminami... Podrzuć nam brzuszek na tej ostatniej prostej! (Uwielbiam kobiety w ciąży, są tak piękne)

Lunaa Ciebie to tylko przytulam, bo jedziemy na podobnym wózku i wiem, że nic nie jest w stanie Cię ani pocieszyć, ani uspokoić, ani oderwać od myśli w tym akurat temacie.... 😘

• reset Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Reset uwielbiam czytać o Twoich przygotowaniach i szczerze? Będę tęsknić za tymi opisami i rozkminami... Podrzuć nam brzuszek na tej ostatniej prostej! (Uwielbiam kobiety w ciąży, są tak piękne)

Frezku, ja za to siebie obecnie nie znoszę i wszystkie te dylematy, te fałszywe alarmy, że rodzę, te analizy, co tu zrobić mnie męczą. To już chyba wolałam etap nerwowego klikania za wyprawką via net po szpitalu - też się nie umiałam zdecydować na najgłupszą rzecz, ale przynajmniej zajmowało głowę na długie godziny.
    Z radością przyjmuję więc konieczność przygotowania dziś jednej umowy- znów przynajmniej będę mieć poczucie, że nad czymś panuję ;)

A zdjęcie ogarnę potem, bo w piżamie jestem mało wyjściowa ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

‹‹ 3501 3502 3503 3504 3505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ