Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Reset, witamy punktualną córeczkę na świecie!
Jest cudowna.
-
Nieduże łatwiej rodzić
choć pewnie różowo przy indukcji nie było.
Pamiętacie jak mi wróżyli przynajmniej 4kg? Że dziecko duże, że wód mało, że zatrucie ciążowe, że trzeba ciążę w listopadzie skończyć cesarką... że łapówki nie było to wyindukowali niecałe 3 i pół kilo Stasia w 40tc a Franek mimo że w 43 tc to też ledwo 3kg ważył. Niby na koniec dziecko w masę idzie ale to też chyba w dużej mierze od genów zależy.
Reset ja wiem że teraz nie czas na OF-y ale jak byś była to daj znać jak Emek
-
nick nieaktualnySiwulcu!Siwulec wrote:Reset - obronne gratulacje !!! Zdrowka dla Was
śliczna masz tą córcię ❤️
Co u Was??
Lunaris no właśnie! Ja się bałam wlasnie że jak 42tydz to będzie duże dziecko...niby miało być 3,5 a wyszlo 3150. Więc cholera wie jak jest z tym przybieraniem na końcu :pWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 10:07
-
Dobrze że co jakiś czas się rozpakowują brzuszki to chociaż widać że dziewczyny nawet jak nie piszą to nas podglądają

BUZIAKI dla wszystkich zajętych i podczytujących z ukrycia- fajnie że jeszcze jesteście
tak mi się czasem tęskni za tymi miesięcznymi naszymi narzekaniami, sikaniami, walką że myślę sobie : "fajnie by było tak znowu hurtem sie zebrać i zajść" hahahaha
żadna ekipa nie dała mi tylu fajnych chwil i przeżyć co nasza tu przez te kilka lat
Właśnie mija rocznica w tym miesiącu jakoś jak zaczęłam przygodę z OF- 3 lata strzeliło jak zaczęłam się udzielać na miesięcznych.
Minnie89, nowa na dzielni, Melevis, ibishka, Madzik34, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Reset jeszcze raz gratuluję 😍
Lunaris postaram się dostarczyć trochę emocji, bo sikam na dniach, choć na wiele nie liczę
Jak dzisiaj Staś, od rana wykorzystuje nową umiejętność chodzenia?
Madzik34, nick nieaktualny, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Reset jeszcze raz ogromnie Ci gratuluję! Dałaś radę! Julka cudowna!
Co do wagi to takie 3kg w terminie porodu to jest tak akurat przecież
Dobra waga żeby urodzić
Ja nie do konca wierzę w teorię, ze dziecko na koncu idzie w masę. Moze do pewnego momentu tak, ale coraz trudniej rozciągająca się macica na pewno jest też preszkodą i sygnałem dla organizmu dziecka, zeby hamować. Może na potwierdzenie mojej teorii napiszecie (oczywiście mamy przynajmniej dwójki) wagi waszych Maluchów urodzonych mniej więcej w tym samym tygodniu ciąży?
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Rucola zgadzam się z tobą-moim zdaniem nie ma jakiegoś znaczenia....(choc w sumie nie czytałam badań na ten temat)
U nas:
1 corka 39 tydzień 3700g 55 cm
2 corka 39 tydzień 3280g 51 cm
3 corka 38 tydzień 3170g 53 cm
Tak wiec jak widac pierwsza największa:)
(A btw teraz całkowicie przeciętna czyli 167cm i 55kg)
Rucola lubi tę wiadomość
Madzik

Mama 3 corek:) -
Reset jeszcze i tu Ci pogratuluje ❤ jestem zachwycona Waszą córeczką! ❤
Frez Cieszę się bardzo, że jesteście w domu 😚 chłopcy rzeczywiście wyglądają na szczęśliwych swoją wzajemną obecnością-prawdziwa braterska miłość!
Rucola u mnie dzieci urodzone dokładnie w tym samym dniu i tygodniu ciąży- Stasiu 57cm i 3440 g, Klara 52cm i 3100 g
Wg obecnych statystyk pierworodne są największe;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 13:25
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna oby Cię mile to sikanie zaskoczyło! Ja jedynie siuram na owulacyjne, żeby wybadać co i jak, ale takie mam zryte cykle, że nie ma co mówić o staraniach- ostatni trwał 56dni z pozytywnym owulakiem w 48dc.... Raczej podchodzimy do tego, że co ma być- to będzie, albo się trafi, albo nie.
-
Frez wiesz, że z całego serca życzę Ci dwóch kreseczek nie tylko na owulaku ;* oby Cię pozytywnie zaskoczył ten cykl
po szpitalu, po operacji może organizm weźmie się do roboty
mnie już brzuch pobolewa @, cycki też, więc czuję że nic z tego.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hm... myślałam, że u jednej mamy te wagi sa podobne a tu jednak nie
Każde dziecko rosnie po swojemu, ważne żeby było zdrowe!!!
My dziś popołudnie spędzilimsy na basenie, było super! a teraz sprawdzam, czy dalej ch***wo wychodzi mi pieczenie ciast, ale co czuję, ze w tym temacie nie ma zmian
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Reset, gratulacje! Cały czas wyczekuję Twoich relacji

Trzymam też kciuki za dwie kreski! Czy oprócz Luny i Frez ktoś jeszcze nam tu po cichu testuje?
Ania_1003, Lunaaa lubią tę wiadomość

Dziewczynka
Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo