X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, Luna...leżę i patrzę na śpiącego synka i nie wiem, jak wy dajecie radę. Jesteście obie bardzo dzielne! Zuzia i Florek maja naprawdę ogromne szczęście ❤️

Lunaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, pójdę za Twoim przykładem i tez będę omijać okolice bioder w lustrze 😂
    Jutro mamy chrzest, przeszłam gehennę w sklepach (bo wszystko jakos tak zle na mnie wyglądało) i skończyłam na bluzce w rozmiarze 36 i spodniach w rozmiarze 40 😱😱
    Na wadze nadal +6 kg i to są chyba te wszystkie grzeszki 😉 Czekam jeszcze te kilka tygodni i wracam na siłownie 💪

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez - a to te szwy mogłyby się tak szybko zrosnąć i znów źle rosnąć?

Rucola - obawiam się, że drugie urodziny mogą wiele nie zmienić w kwestii roznoszenia części zabawek po całym domu.. :p
    U nas przynajmniej - dziecko mądrzejsze i kumate, ale dalej wszystko fruwa..

A tymczasem zostawiam Wam moją młodszą. Udało jej się dziś w końcu poleżeć w spokoju i nie drzeć ryjka ;) oby jej tak zostało!

c4b955e105f0.jpg

Cabrera, Achia, moniśka..., Minnie89, sliweczka92, Lunaris, Jeżowa, pilik, Rucola, Yoselyn82, JustynaG, Lunaaa, Lena21, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- cuuuudna jest <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 10:03

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka no właśnie niestety tak... A kontrola dopiero między 6 a 9 MSC po operacji....

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Na zdjęciu ja w ogóle nie widzę, by coś tam się wydłużało. I mam nadzieję,że to tylko tak Ci się wydaje, bo się martwisz i wiesz, widzisz może coś czego nie ma. No ale jako mama pewnie miałabym podobnie. Buziaki dla Florka!

Cabrera u mnie waga do tej sprzed ciąży zeszła równo 9mcy po porodzie.takze spokojnie. Po drodze przyczepiło się do mnie poporodowe zapalenie tarczycy, więc to nie pomogło. Teraz ważę mniej niż przed ciążą, ale mam to rozejście mieśnia prostego brzucha,jeszcze nie byłam drugi raz u fizjo, dopóki tego nie zrobię, to mam taki mały ciążowy brzuszek :p no nic. Postaram się ogarnąć przed kolejną ciążą :)
    Ale spodnie które kupiłam niedawno, świetne dżinsy są już z lekka za duże i muszę nosić pasek :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 11:24

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kaczorka no właśnie niestety tak... A kontrola dopiero między 6 a 9 MSC po operacji....

O masakra.. myślałam, że to na 100% zadziała..
    Kciuki mocne, żeby jednak na tej jednej operacji się skończyło <3

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, tak, u mnie waga poleciała ostro w dół przez żołądek. Nie wiem nawet kiedy. Ja się najlepiej czuje wazac z 60kg.

Kaczorka śliczna Ola!

Dziewczyny co polecacie na ząbkowanie? To co moja Mała wyprawia teraz w nocy przechodzi ludzkie pojęcie. Dzisiaj może z 1,5h pospala jednym ciągiem. I tylko mama i mama, nikt inny, bo zaraz syrena. A moje biedne cycki już mają dosyć... co chwilę sprawdza czy jestem obok, tylko cycus ja uspokaja, a tata działa na nią jak płachta na byka, mimo, że w ciągu dnia uwielbia wyglupasy z tatusiem. Nawet nie wiem czy to zęby (do tej pory ma tylko dolne jedynki), ale spróbuje bo już sama nie wiem. Syn naprawdę mnie rozpiescil, bo ja nawet nie wiedziałam kiedy idą zęby , jedynie lekki katarek poprzedzal wychodzenie. Zero nerwów, jedzenia, płaczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 13:25

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka my mieliśmy maść, ale średnio się sprawdziła, a potem zakupiłam dentosept a mini. I mam wrażenie,że Oskar naprawdę czuł po tym ulgę. Dodatkowo mogą to też stosować dorośli np na afty ;) także u nas póki co jest to i działa, więc polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 13:46

agulineczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka u nas też ostatnio takie noce.... Dla starszaków kiedyś używałam bobodent, nie wiem co teraz jest polenane,bo nie używamy. W ciągu dnia daje małemu suche wafle do pochrupania, a noce to też tylko cycek i mama i podudki co chwilę..

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka u nas jest to samo mamy 3 zęby A noce są okropne :( u nas tylko pomaga dentosept A mini. W sytuacjach kryzysowych podaje paracetamol... wcześniej też nie wiedziałam co to Ząbkowanie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 17:28

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ale ślicznotka! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 17:32

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Agulineczka u nas też ostatnio takie noce.... Dla starszaków kiedyś używałam bobodent, nie wiem co teraz jest polenane,bo nie używamy. W ciągu dnia daje małemu suche wafle do pochrupania, a noce to też tylko cycek i mama i podudki co chwilę..

My mamy bobodent ale teściowa kupiła jeszcze jakas maść ziołowa , jeszcze jej nie próbowałam. A bobodent już smarowałam i chyba troszkę pomagała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 17:33

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że już nie trzeba będzie więcej operacji.!! Trzymam kciuki za maluszka! A ty bądź silna

❤️❤️❤️
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka 😍 prześliczna księżniczka!

Jeszcze raz dziękuję za polecenie sklepów Lena, kupiłam jedne spodnie w mohito (dużo mieli w 32), drugie w Stradivariusie, czarną koszulę, bluzkę. Także jestem bardzo zadowolona :) oczywiście nie byłabym sobą, gdybym dzieciom też nie kupiła. Trochę się zawiodłam, bo znalazłam idealne i cudownie wygodne jeansy w Reserved ale mają rozmiarowkę od 34. W razie co mnóstwo mają spodni między 59-80 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 21:07

Achia, Lena21, Kaczorka lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Lunka cieszę się, że zakupy się udały - należy Ci się choć chwila relaksu przy tych wszystkich stresach <3

Frez mocno wierzę, że nie będziecie już musieli do tego wracać, trzymaj się dzielna mamo !

Rucola dzięki za opinie o bramce :) jeszcze się wahałam, ale teraz chyba już zamówię

Agulineczka u nas maści pomagały na chwilę, zimne gryzaki racxej w ciągu dnia, ale przy najgorszych nocach podawałam paracetamol, żeby się nie męczył Franio przez tyle godzin

My dziś byliśmy na prenatalnych - wszystko oki u mojego łobuziaka - znów szykuje mi się spory chłopak, bo wazy już ponad 2kg, na szczęście wszystko w normie, tylko nie bardzo chciał pozować do zdjęć wstydniś.

Teraz się znów trochę martwię, bo dość mocno i częściej niż dotychczas twardnieje mi dziś brzuch, leżę odpoczywam, wzięłam ciepłą kąpiel i dodatkowy magnez, mam nadzieję, że przejdzie...

pilik, Kaczorka, Cabrera, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jak się dzisiaj czujesz ?

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa wrote:
    Lena jak się dzisiaj czujesz ?
    Weszłam na forum żeby zadać to samo pytanie;)

Lena mam nadzieję, że nocka pomogła i czujesz się lepiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:10

Yoselyn82, Lunaaa, pilik, JustynaG, Kaczorka, Cabrera, Rucola, Lena21, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* Noc była taka sobie, ale twardnienia były nieregularne i miały coraz większe przerwy wiec zostaliśmy w domu - dziś staram się na tyle na ile to możliwe przy Franiu oszczędzać i na razie jest ok - tzn brzuch czasem twardnieje ale dużo mniej niż wczoraj - mam nadzieję, że to było przejściowe, jak się powtórzy to zadzwonię do prowadzącego i zobaczymy co doradzi

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przepraszam, że tak z doskoku i nie odwołuję się do wpisów żadnej z Was, ale mam pytania dot. Badan hormonów tarczycy i nie chcę szukać informacji w google, bo zwariuję. Muszę zbadać hormony, bo wykryto u mnie guzy na tarczycy. Jeden z nich muszę zbadać dalej - czeka mnie biopsja. W kolejny piątek mam internistę, który da mi skierowania, ale chciałabym na to spotkanie zabrać juz jakieś badania, aby przyspieszyć całą diagnozę. Usg wykluczyło hashimoto. Wiem ze powinnam zbadać tsh, ft3, ft4. Alab ma taki zestaw ale jest jeszcze opcja rozszerzona o atpo i atg. Czy te dwa też powinnam zrobić czy one dotyczą jedynie chorób immunologicznych, a z tego co zrozumiałam na usg taką opcję mam wykluczoną. Druga sprawa czy te tsh, ft3 i ft4 powinno się badać w jakimś określonym czasie cyklu i na czczo? Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo chcę krew zbadać jutro.

age.png
‹‹ 3550 3551 3552 3553 3554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ