Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak od swojej strony dodam, że my zawsze kupowaliśmy ukorzenione w donicy a potem wsadzaliśmy na działce rodziców, praktycznie wszystkie rosną do dnia dzisiejszego. W tym roku rozważam sztuczną, taką małą na pniu i coraz bardziej skłaniam się ku sztucznej wieloletniej. Mam nadzieję, ze mnie źle nie odbierzecie, ale jakoś tak szkoda mi ścinać tyle lat rosnącego drzewa na kilka tygodni. Zapach żywej choinki czuję dosłownie kilka dni, nawet jak mamy takie ciągle żywe w donicy, więc dla mnie to bez większej różnicy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 07:35
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny jaka mate piankowa mam kupic tzn jaki rozmiar? 200/180 I 1 cm czy 180/120 i grubosc 1,5 cm?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
U nas dotychczas z choinką było tak, że pojawiała się w ostatniej chwili albo w ogóle (w ogóle jej nie było w czasach restauracji, ale grudzień w gastronomii to szaleństwo - wigilie firmowe, cateringi itp. i pracowałam nawet 24 grudnia). Ostatnie 4 lata to choinka kupowana około 22.12 i zawsze żywa, w doniczce i... najbrzydsza jaka była Jakoś tak zawsze robiło mi się żal, że nikt takiego krzywego/ łysego biedaka nie chciał i wśród tych mocno przebranych drzewek wiedziałam, że tej to nawet 24.12 jakiś spóźniony klient nie weźmie, więc brałam ją ja Mój M. generalnie świąt nie lubi, moją brzydką choinkę ubierałam sobie sama, popijając grzane wino i słuchając kolęd.
A w tym roku... nawet M. przyklasnął pomysłowi dużej choinki ze względu na Juliśka. I jeszcze spodobał mu się mój pomysł kupowania co roku nowej bombki i opisywania jej datą, by miała pamiątkę z każdych świąt... Nie poznaję własnego męża
A propo ostatniego zdania - poza ogólnym szczęściem związanym z pojawieniem się Julinka w naszym życiu, naprawdę dużo dobrego pojawiło się też w naszym małżeństwie i naszych relacjach. Poza tym, że nieustająco zachwyca mnie z jaką czułością i troską M. zajmuje się naszą córką (i o dziwo, zyskuje też w moich oczach na męskości!), to pozytywne jest to, że poczuł się dużo odpowiedzialniejszy za dom, rodzinę itp. Niby nic, ale chyba pierwszy raz w życiu (za wyjątkiem sytuacji, kiedy byłam po szpitalu z nakazem leżenia) sam z siebie wstawił pranie, rozpakowuje zmywarkę, śmieci wynosi nim trzeba je upychać itp. Ja wiem, że to powinno być dawno oczywiste, no ale nie było... I przez te jego drobne gesty jakoś tak lepiej nam się żyje.
P.S. Jak czytam sama siebie to mam ochotę spuentować to brutalnie hasłem "rzygam tęczą" No ale serio - póki co jest tak fajnie, tak spokojnie, tak dobrze, tak szczęśliwie, że nie umiem nie epatować tym na zewnątrz.pilik, Cabrera, sliweczka92, frezyjciada, JustynaG, Lunaris, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyMamy fotelik! Padło na Britax Romer dualfix M I-size, na ISOFIX, 360. Udało się z okazji Black friday zaoszczędzić 200zl
Przymierzaliśmy joie oraz nune, be Safe. W joie miał mało miejsca na nogi, a pan widząc męża, który jest wysoki polecił jednak wybrać inny. I jakoś tak się zapadal.
W Britax ma super pozycje, starczy na dluzej niż np nuna bo w nunie na start musiał już podnieść zagłówek. I jest idealny kąt w samochodzie. Facet mówił, że aż rzadko spotykany
Do tego byliśmy na zakupach, poczułam się lepiej,bo wiem po wadze że schudłam, ale miło wejść z luzem w 38, a nawet w 36 się okazuje bobas zasnął, więc na spokojnie mogłam poprzymierzac ciuchy
Lubię blach week )
Reset pamiętam te uczucia. Po narodzinach Oskara pytałam na forum czy można na nowo zakochać się w swoim mężu masz podobnie chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 14:34
Kaczorka, sliweczka92, Lunaaa, JustynaG, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Achia, super, że udało się Wam dobrać idealny fotelik i przy okazji zaoszczędzić.
Ja za to poszalalam w hm (kupiłam Hani piżamki, bodziaki i rajstopki), udało się sporo zaoszczędzić. Sobie kupiłam koszulę do karmienia na allegro z doctor nap (dziś muszę odebrać), oprócz tego kupiłam kochane kółeczka! Mamy Didymosa Indio Blues! Jest przepiękny! 🥰 (testowałam Didymosa od Mi i w końcu się zdecydowałam kupić swoją
Aaa, oczywiście masę materiałów kupiłam, bo trzeba uszyć prezenty na święta, za to w smyku kupiłam Hani komplet pościeli z wypełnieniem i śliniaki, A dla Piotrusia pokusilam się na rożek, przy Hani bardzo nam się przydał, teraz mam nadzieję, że będzie podobnie. W Adidasie kupilismy adidasy na wiosne, za 65zl 🙈 Normalniw szalenstwo, ale Cześć rzeczy kupiłam z kasy na roczek, albo w ramach prezentu na święta od cioc/babć itp.Achia, Lunaaa, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Też dzisiaj wybieram się na zakupy, ale kusicie😍 muszę pokupować dla siebie ubrania do sądu, spodnie, marynarki, koszule. U mnie jest problem z rozmiarem, bo mało gdzie mają 32
sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna jaki rozmiar???:p
No na dziale dziecięcym pewnie by było, ale nie marynarki... I to piszę serio,mam drobną koleżankę w Poznaniu, ktora mimo że ma ponad 30lat to ubiera się na dziale dziecięcym bardzo często. I wcale nie ma jakichś ubrań w myszkę Minnie czy cos.Trzymam kciuki jednak za udane zakupy! Obyś coś znalazła!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 16:26
-
Achia chyba będę musiała się rozejrzeć szczególnie za spodniami. Podejrzewam że Mohito ma też małe rozmiary. Uwierz mi, że robię wszystko żeby wskoczyć w 34 nigdy nie nosiłam mniej niż 38, stąd mam całą szafę do wymiany. Szczególnie te oficjalne ciuchy potrzebuję
-
Dzień dobry!
Widzę, że temat choinek na topie. Ja szczerze mówiąc w ogóle nie pomyślałam np. o tym, że z żywej choinki będą lecieć igły... Nie wiem, muszę to omówić z mężem, bo byliśmy zdecydowani na żywą a teraz to jednak się waham. Zrzucaniem bombek czy całej choinki jakoś się nie przejmuję, zakładam, że przeżyją - i Agata i choinka planuje ubierać wcześniej niż zazwyczaj, bo chce się nacieszyć
Achia super, że fotelik kupiony! Też mieliśmy kupić teraz na black week/bladk friday, ale nie mamy czasu jechać do sklepu przymierzyć...
Mi88 dzięki, że pytasz. Praca nadal super! Z pracy z psychologiem także jestem zadowolona. Bardzo mi pomogła. Ogólnie widzę znaczącą poprawę.
Luna bardzo mi przykro mi u Ciebie gorszy czas ale no kurde jak to nosisz 32. Nie chcesz trochę ode mnie kilogramów? Tak tyci chociaż. Ja noszę 42 😭
Śliweczka zakupy brzmią super! I imię Piotruś tak bardzo mi się podoba ❤️ mam brata Piotra 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 17:02
sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Frez Ty chyba ostatnio mówiłaś że potrzebujesz dzwonu ze sznurem? Może warto pokombinować w tą stronę.
https://pixabay.com/pl/photos/przedszkole-dzwon-gra%C4%87-zabawka-3520372/
Ja jakoś wcale nie myślę o prezentach. Oskar chyba nic nie dostanie. Tzn. od nas. Bo przypuszczam że reszta rodziny uszczęśliwi nas sama.
A temat świąt jest tak odległy dla mnie, więc nawet nie zaczęłam nic szukać. Nie chce mi się jak nigdy filtrować internetu.frezyjciada lubi tę wiadomość
-
Luna to faktycznie szczuplutka jesteś, ale też chyba niewysoka , to zawsze inaczej wygląda. Ja się cieszę, że waga już mi nie leci w dół. Chciałabym wrócić do swojej wagi sprzed ciąży, więc chętnie przyjmę od kogoś parę kilo Obecnie noszę rozmiar 36 przy wzroście 170 i wadze 55kgSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej dziewczyny, ja póki co mam pełne koszyki w kilku sklepach i jutro zobaczę czy faktycznie są promocje. Cały czas zastanawiam się czy już zamknąć koszyk w aptece jakoś tak nie wiem co kupić w ogóle :p
Póki co dla Frania mam sporo kolorowanek (odkąd odkrył kredki i kredki żelowe uwielbia malować - nawet potrafi już zrobić kółeczko), książkę magnetyczną z Janoda, drewniane puzzle dźwiękowe z melissa&doug, książeczkę z naklejkami wielorazowymi (naklejki to tez dość nowa pasja), puzzle z czuczu, kilka książek i chce zamówić z olx bramkę (taką do strzelania goli- nowa z chicco kosztuje 160 zł co wydaje mi się gruba przesada, wole tą kasę wydać na książki :p )
My dziś byliśmy na szybkiej wizycie u prowadzącego - jutro rano ostatnie prenatalne- w sumie wszystko ok, ale jakoś tak się trochę zestresowałam, bo na ostatniej wizycie szyjka miała 4,8 a dziś już 3,4 - mój lekarz mówi, że to nadal bardzo ładna szyjka na ten etap ciąży i powinnam być spokojna, ale jakoś tak sama nie wiemJustynaG lubi tę wiadomość
-
Agulineczka , Tyle to ja ważyłam przed ciążą przy tym samym wzroscie. Teraz jestem szczęśliwa,że na wadze 5 z przodu. Wszystkie spodnie dla mnie za luźne a szkoda mi wydawać kasy na nowe skoro wierzę, że odbiję z wagą.
Luna Tulę Cię mocno. A Zuzia znowu straciła przytomność?
Lena 31tc -to super szyjka. Będziesz kontrolować i wszystko będzie dobrze! -
Lunka kochana ja przed ciążą nosiłam rozmiar 34 (czasem 32) jestem niska 160 cm i ważyłam zawsze poniżej 50kg - do pracy z eleganckich rzeczy to faktycznie mohito ma takie malutkie rozmiary, mam od nich sporo marynarek i eleganckich bluzek czy spodni. Na codzień to jeszcze stradivarius i bershka z sieciówek, tam tez zawsze wychodzą małe te rozmiary. W hm miałam często problem ze spodniami i zdarzało mi się kupować na ich dziale dziecięcym :p
Lunaaa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny ;*
Lena dzięki za informacje, jutro planuje zakupy, bo dzisiaj się jednak nie udało. Na pewno zajrzę do Mohito w bershka lub tym podobnych chce kupić jeansy na co dzień. Odnoście Twojej szyjki, myślę jak Justyna, do obserwacji, a trochę więcej odpoczynku (o ile to możliwe przy Franiu) nie zaszkodzi
Agulineczka domyślam się, że waga to zasługa żołądka mi też tak poleciało po operacji. Myślę, że ważysz idealnie i jesteś laska!
Jeżowa Ty także, widziałam na żywo ;*
Justyna dziękuję, że pytasz, od półtorej tygodnia jest spokój, ale staję na rzęsach żeby nie płakała. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Właśnie siedzę i nadrabiam pracęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 22:16
-
I po ja tu weszłam przed snem, jak tu temat wagi? U mnie mszczą się teraz wszystkie ciasteczka niedzielne (i nie tylko) do kawy... I o ile góra ciała jeszcze jako tako tak biodra i uda omijam wzrokiem
Za to u Julinka na udach powoli mam fałdki do całowania...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyLuna ciągle o Was myślę... Ile tylko spojrzę na bliznę Florka, to mam przed oczami Twoją słodką małą i myśl, że tak bardzo psychicznie cierpicie.... Przytulam Cię mocno! ❤️
Ania dzięki za inspirację! Pokazałam Tymeniowi, ale nie- ma być "taki z ciegli mama, jak domek", no i "nie malutki"....🤦
Powiem Wam, że to niesamowite jak to moje dziecko się zmienia... Tylko..... Widzę po tym jak blizna się przesuwa, że ta głowa znów rośnie wzdłuż 😞 i już mam w głowie, że jeśli na tk wyjdzie od nowa zarośnięty szew, to czeka nas to wszystko od nowa.... Aż mi słabo....
Wrzucam mojego maluszka na chwilę (zakochany w przedszkolu i codziennie płacz, bo chce zostać z bratem)
[url=https://na
Ps. Nie mam pojęcia czemu bokiem😲 ale jestem atechniczna i nie potrafię wrzucić inaczej 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 20:55
pilik, Kaczorka, Jeżowa, Lunaaa, Rucola, Yoselyn82, Fozzie Bear, sliweczka92, Cabrera, moniśka..., Lunaris lubią tę wiadomość
-
Frez masz cudownych synów ❤️ kiedy macie kontrolę u lekarza? Mam nadzieję, że niedługo i trochę Cię uspokoi. Wierzę, że limit nieszczęść wyczerpaliście i teraz będzie już spokojnie. Zawsze jak jest mi ciężko myślę o Tobie, że Ty jesteś taka silna, tyle nerwów przeszliście a się nie poddałaś. Kiedyś i moje czekanie się skończy i wszystko się ułoży
Też zostawię tu na chwilę moją Zuzinkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 21:02
frezyjciada, Achia, Yoselyn82, sliweczka92, Cabrera, Kaczorka, moniśka..., JustynaG, Lunaris, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!!!!!!
Lena super masz tą listę prezentów! chciałam dodać od siebie, ze my mamy tą bramkę z piłką Clementoni i u nas to bardzo trafiony prezent (bo ją dostaliśmy). bardzo polecam. Muszę poczytac o tych naklejkach wielorazowych bo to tez może być fajny pomysł a co do książki magnetycznej janoda to mega mi się podoba, ale Młody jej chyba jeszcze nie ogarnie. Będzie rzucać magnesami albo roznosić je po domu i przyczepiać do kaloryferów czy lodówki może na drugie urodziny. Tak myślę. Na mikołajki zamówiłam silikonowe klocki przyssawki squigz, dam znać jak się sprawdzają.
Frez w koncu załapałam się na fotkę boskiego Florka! Potwierdzam! Śliczny jak dziewczynka!
Reset luzik, z Twoim tempem życia biodra same się skurczą nie wiedzac kiedy ja do wagi wracałam "aż" 10 miesięcy a teraz z perspektywy czasu uważam, że to wcale nie było długo Grunt że u Julki pojawiają się fałdki do całowania
Achia super, ze udało się Wam kupić fotelik taniej i ze taki dobrze dopasowany. U nas od kiedy Młody ma pozycję siedzaca podczas jazdy komfort naszych podróży ogromnie się poprawił.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021